-
Πολύ σωστός!
-
Λοιπόν... Οδηγούς, ομάδες, χρονιά και πίστα!
-
Gilles Villeneuve (Ferrari) και Alan Jones (Williams) στο Zanvoort, 1979. O θεός περνάει τον Jones από την εξωτερική στην Tarzan.
-
Απόλυτα σωστός!
-
Ποια ήταν η μοναδική ομάδα στην ιστορία της F1 που είχε σπόνσορα ανδρικό περιοδικό, ποιες χρονιές αγωνίστηκε και πόσους πόντους μάζεψε συνολικά;
-
Penthouse-Williams FW-07-,1980-120 πόντοι?
-
To περιοδικό είναι σίγουρα το Penthouse 1976-77, 1981-82 Aγώνες:50 (1 2ηθέση και 1 3η θέση)
αλλά νομίζω πως δεν ήταν σε μια ομάδα μόνο αλλά σε 3:
Hesketh 20 1976 - 1977
Arrows 60 1981 - 1982
Theodore 3 1981
απλά κοινός κατασκευαστής και στις 3 ήταν η Ford -
Ο χρήστης k έγραψε:
To περιοδικό είναι σίγουρα το Penthouse 1976-77, 1981-82 Aγώνες:50 (1 2ηθέση και 1 3η θέση)αλλά νομίζω πως δεν ήταν σε μια ομάδα μόνο αλλά σε 3:
Hesketh 20 1976 - 1977
Arrows 60 1981 - 1982
Theodore 3 1981
απλά κοινός κατασκευαστής και στις 3 ήταν η FordΒρήκα και εγώ αυτά τα στοιχεία αλλά αφού είπε μία ομάδα έβαλα μία
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
To περιοδικό είναι σίγουρα το Penthouse 1976-77, 1981-82 Aγώνες:50 (1 2ηθέση και 1 3η θέση)
αλλά νομίζω πως δεν ήταν σε μια ομάδα μόνο αλλά σε 3:
Hesketh 20 1976 - 1977
Arrows 60 1981 - 1982
Theodore 3 1981
απλά κοινός κατασκευαστής και στις 3 ήταν η FordΒρήκα και εγώ αυτά τα στοιχεία αλλά αφού είπε μία ομάδα έβαλα μία
Για αυτό ρωτάω μηπως είναι λάθος διατύπωση
-
Νομίζω ότι η απάντηση βρίσκεται στην ομάδα της RAM, ενεργή από το 1977-85, η οποία χρησιμοποιούσε άλλα μονοθέσια (Williams, March, κτλ) μέχρι το 1983...
-
Έχετε δίκιο παιδιά, όλες οι ομάδες που αναφέρατε είχαν σπόνσορα το Penthouse, αλλά αυτό που εννοούσα είναι να αναφέρεται σαν όνομα του κατασκευαστή το περιοδικό. Ο τρόπος που το διατύπωσα βέβαια (ως κύριο σπόνσορα) σας δίνει δίκιο γι αυτό και θα θεωρήσω σωστή την απάντηση του k σαν πιο ολοκληρωμένη.
Για την ιστορία η ομάδα που είχα στο μυαλό μου είναι η Penthouse/Rizla (με σασί της Hesketh) η οποία συμμετείχε τη χρονιά του 1976 έχοντας συγκομιδή 0 βαθμούς.
-
Mια εύκολη γιατί βαριέμαι:
Με αφορμή τον ταχύτερο γύρο του N. Rosberg ψάχνουμε να βρούμε πόσοι είναι οι ταχύτεροι γύροι του μπαμπά
(Μην τρελένεσται μονοψήφιο νούμερο ψάχνουμε) αλλά για να μην λέμε τυχαία νούμερα ψάχνουμε:
Πόσοι και σε ποιους αγώνες και ποιά η θέση του Rosberg σε αυτούς τους αγώνες -
Σε όλη του την καριέρα έκανε 3 ταχύτερους γύρους, όλους το 1985. Ο πρώτος έγινε στην Αυστραλία (Αdelaide), την οποία και κέρδισε, ενώ οι επόμενοι στη Νότια Αφρική (Kyalami) και Γαλλία (Paul Ricard) στους οποίους αγώνες βγήκε δεύτερος.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Σε όλη του την καριέρα έκανε 3 ταχύτερους γύρους, όλους το 1985. Ο πρώτος έγινε στην Αυστραλία (Αdelaide), την οποία και κέρδισε, ενώ οι επόμενοι στη Νότια Αφρική (Kyalami) και Γαλλία (Paul Ricard) στους οποίους αγώνες βγήκε δεύτερος.Ε, δεν ήθελε και πολύ προσπάθεια. Σωστό
-
Λίγο πολύ όλοι μας γνωρίζουμε την 6τροχη Tyrrell. Όμως άλλες 4 ομάδες είχαν επιχειρήσει να φτιάξουν 6τροχα μονοθέσια, τα οποία είτε δεν δούλευαν, είτε ήταν τόσο γρήγορα που οδήγησαν στην θέσπιση του κανονισμού που ορίζει πως τα μονοθέσια θα έχουν υποχρεωτικά 4 τροχούς. Ποιες ήταν αυτές οι ομάδες;
-
Ειναι η Μαρτς 240/771, Η Φερραρι 312Τ2, η Γουϊλιαμς FW08Β και απο Αμερικη η Κερτις Κραφτ Οφενχάουζερ KK500G, η οποια μαλιστα ετρεξε σε κατι Ιντι τα '50s
-
Σωστός!
-
- Kurtis Kraft-Offenhauser KK500G (1957)
- March 240/771 (1977)
- Ferrari (version of the) 312T2 (1976)
- Williams FW08B (1982)
http://www.f1nutter.co.uk/tech/6wheels.php
Edit: Φτου σου (και είχα και το link έτοιμο στα bookmarks)
-
Kαι μια τριβια παλι και φανταζομαι ευκολη.
Ποιος ποτε που κλπ συμμετειχε σε αγωνα με ξυλινο σασι; -
Aυτή είναι η March. Αντίθετα με την Tyrrell, οι 4 από τις 6 ρόδες ήταν πίσω, όμως έπαιρναν κίνηση μόνο οι 2. Ποτέ δεν δούλεψε, με την έννοια πως δεν προσέφερε κάτι παραπάνω από την τετράτροχη έκδοση σε επιδόσεις στην πίστα.
Αυτή είναι η Ferrari, στην ασπρόμαυρη φωτογραφία ο Carlos Reutemann κάνει δοκιμές στο Fiorano συντρίβοντας το ρεκόρ γύρου. Μια διαφορετική προσέγγιση των τεσσάρων τροχών πίσω, όλοι τοποθετημένοι στον ίδιο άξονα τεράστια επιφάνεια επαφής των ελαστικών με την άσφαλτο, ίδια διάμετρος τροχών με τους εμπρός (λιγότερες αεροδυναμικές απώλειες). Απαγορεύτηκε πριν τρέξει.
Αυτή είναι η Williams, κίνηση και στους 4 πίσω τροχούς. Δοκιμάστηκε παράλληλα με τη Ferrari (χρονικά), συνέτριψε το ρεκόρ γύρου στο Silverstone και απαγορεύτηκε πάραυτα.Τραγική ιστορία: Όταν ήμουν πιτσιρικάς, μου είχαν κάνει δώρο το μοντελάκι της 6τροχης Ferrari που φαίνεται. Μόλις το είδα θεώρησα πως ήταν μούφα μοντελάκι επειδή οι φόρμουλες είχαν δύο μεγάλους τροχούς πίσω και όχι 4 μικρούς σαν τους μπροστινούς. Νόμιζα πως η εταιρία που το έβγαζε δεν είχε μεγάλους τροχούς να βάλει πίσω και πως ήταν απαράδεκτο. Και λίγο καιρό αργότερα το έσπασα και το πέταξα. Τώρα το ψάχνω στο eBay
Quiz F1!