-
Για τον Σένα έχω ακούσει ότι έχει καταγραφεί σαν ο μικρότερος που το έχει πετύχει.
-
Λοιπόν, το έψαξα, ο Clark έχει τα περισσότερα Grand Chelem με 8 και ο Schumacher έχει 5 (1994: Μονακό & Καναδά, 2002 Ισπανία, 2004 Αυστραλία, Ουγγαρία).
Θέτω ερώτηση ... Ποιες ομάδες και πότε παρουσίασαν εξάτροχα μονοθέσια;
-
Ο χρήστης morbid death έγραψε:
Λοιπόν, το έψαξα, ο Clark έχει τα περισσότερα Grand Chelem με 8 και ο Schumacher έχει 5 (1994: Μονακό & Καναδά, 2002 Ισπανία, 2004 Αυστραλία, Ουγγαρία).Θέτω ερώτηση ... Ποιες ομάδες και πότε παρουσίασαν εξάτροχα μονοθέσια;
Τυρέλ, δεν θυμάμαι πότε (και βαριεμαι τώρα να το ψάξω.. είναι εύκολο πάντως).
Ένα επίσης εύκολο: ποιά ομάδα χρησιμοποίησε τεράστιο 'ανεμιστήρα' στην ουρά των μονοθεσίων της (και φυσικά έγινε banned? )
-
Η Brabham του Eklestone δεν ήταν; Έτρεξε σε έναν αγώνα τον κέρδισε και στη συνέχεια απαγορεύτηκε. Δεν θυμάμαι χρονιά.
Για τα Grand Chelem που λέτε (πως προφέρεται; ) πρέπει να έχει κάνει ένα τέτοιο ο Raikkonen φέτος. Ξέρει κανείς; -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Η Brabham του Eklestone δεν ήταν; Έτρεξε σε έναν αγώνα τον κέρδισε και στη συνέχεια απαγορεύτηκε. Δεν θυμάμαι χρονιά.
Για τα Grand Chelem που λέτε (πως προφέρεται; ) πρέπει να έχει κάνει ένα τέτοιο ο Raikkonen φέτος. Ξέρει κανείς;Παιζει να ναι στο monaco?ειχε pole?
-
Για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα... Η Tyrrell Ρ34 (1976-1977) ήταν το μόνο εξάτροχο μονοθέσιο που αγωνίστηκε, όχι όμως και το μόνο που κατασκευάστηκε... (και προφέρεται Τύρελ)
Η Brabham η οποία αναφέρθηκε είναι η ΒΤ46Β fan car (γέννημα του Gordon Murray) η οποία αγωνίστηκε μόνο στη Σουηδία το 1978 και νίκησε πριν απαγορευτεί.
Φέτος δεν έχει σημειωθεί κανένα Grand Chelem (δεν ξέρω ακριβώς πως προφέρεται, νομίζω ότι είναι όρος δανεισμένος από το τένις). Στο Μονακό ο Ράικονεν είχε pole, νίκη και όλους τους γύρους στην πρώτη θέση αλλά ο ταχύτερος γύρος σημειώθηκε από τον M. Schumacher
-
-
Αναφέρω περιπτώσεις μόνο μετά το 1950 (έναρξη ΠΠ)...
1956- Bugatti Tipo 251
1964- ΒΡΜ Ρ67
1969- McLaren Μ9Α, Matra MS84 (το μόνο 4κίνητο που έχει σημειώσει βαθμό στην ιστορία), Cosworth (με το δικό της μονοθέσιο το οποίο δεν αγωνίστηκε ποτέ) & Lotus 63
1971- Lotus 56B
1977- March 2-4-0 (έξάτροχη)
1982- Williams FW07D, FW08B (εξάτροχες)Σας πρήζω ξανά λοιπόν...
Ποια ομάδα και πότε αγωνίστικε με W12 κινητήρα. Ποιοι ήταν οι δυο οδηγοί της και τι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είχε ο καθένας τους; -
Ισως η χειροτερη ομαδα που περασε απο τη Formula 1, η Life
Οδηγοι ηταν ο γιος του μεγαλου Jack Brabham, Gary και ο Bruno Giacomelli που ειχε παρατησει τα grand prix για 7 χρονια πριν κανει το καταστροφικο comeback με αυτη την παρωδια
edit η χρονια αν θυμαμαι καλα ειναι το 1989
-
Σωστός!
ΥΓ (Η χρονιά ήταν 1990)
ΥΓ2 Όντως ίσως η χειρότερη ομάδα που πέρασε ποτέ αν και η Andrea Moda Formula (1992) ήταν και αυτή πολύ καλή υποψήφια για τον τίτλο αυτό... -
Σωστός!ΥΓ (Η χρονιά ήταν 1990)
ΥΓ2 Όντως ίσως η χειρότερη ομάδα που πέρασε ποτέ αν και η Andrea Moda Formula (1992) ήταν και αυτή πολύ καλή υποψήφια για τον τίτλο αυτό...Και όμως κύριοι, το 1967 ο Μπρους ΜακΛάρεν ντεμπουτάρισε τον 3λιτρο V12 της BRM στο γκραν-πρι του Καναδά. Έτρεξε κάποιος αγώνες και το 1968 με αυτόν, πριν τον αντικαταστήσει τελικά από το διάσημο 8κύλινδρο σύνολο DFV της Cosworth (με τον οποίον έκανε και την πρώτη νίκη της ομάδας, στο Σπα).
-
Απ' όσες πληροφορίες μπορώ να βρω εκείνος ήταν απλός V12 ενώ εγώ αναφέρθηκα σε W12...
-
Απ' όσες πληροφορίες μπορώ να βρω εκείνος ήταν απλός V12 ενώ εγώ αναφέρθηκα σε W12...Νόμιζα πως ήταν typo το W (όντως V ήταν εκείνος της BRM).
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
εχθες βλεποντας τα μηχανακια στην πιστα της ιαπωνιας (τρελο θεαμα αυτα τα μηχανακια...) ειδα κατι το 'παραξενο'. στα 125 cc, στη φορμα του οδηγου της KTM ειχε διαφημιση (ενα σηματακι δηλαδη) απο την Αlfa Romeo! εχει σθμβει ποτε κατι αντιστοιχο? περα απο το Ferrari-Fiat εννοειται...Νομιζω βρισκεσαι σε λαθος thread !!
Υγ: Καντε ρε παιδια καμια ερωτηση να μαθουμε τπτ και οι ασχετοι
Υγ2:Θα θελα να κανω εγω μια ερωτηση και ας με συγχωρεσει οποιος εχει σειρα(αν υπαρχει προβλημα προσπεραστε την): Ποιο μονοθεσιο σημανε την εναρξη των 'turbo years' ποτε και με ποιους οδηγους;; -
Eιναι το RS01 της Ρενω του 1977. Αγωνας; Σιλβερστόουν. Οδηγος; Ζαμπούιγ
Σωστος; -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Eιναι το RS01 της Ρενω του 1977. Αγωνας; Σιλβερστόουν. Οδηγος; Ζαμπούιγ
Σωστος;Αψογος!!
-
Σειρα μου λοιπον.
Καποιες ομαδες εχουν κερδισει την πολ-ποζισιον απο την πρωτη τους συμμετοχη. Ποιες ειναι αυτες; Ποτε; Και με ποιον; -
H Alfa Romeo στη Βρετανία το '50 (προφανώς) με τον Giuseppe Farina, η Lancia στην Ισπανία το '54 με τον Alberto Ascari, η Mercedes στη Γαλλία το '54 με τον Fangio, η Lola στην Ολλανδία το '62 με τον Surtees, η March στη Νότιο Αφρική το '70 με τον Stewart και η Tyrrell στον Καναδά το '70, πάλι με τον Stewart
-
Νομίζω ότι θέτω ερώτηση (αν έχω κάνει λάθος σφυρίχτε το...)
Ποιος ήταν ο μικρότερος -σε συνολική απόσταση που διανύθηκε- αγώνας ever; -
Νομίζω ότι θέτω ερώτηση (αν έχω κάνει λάθος σφυρίχτε το...)
Ποιος ήταν ο μικρότερος -σε συνολική απόσταση που διανύθηκε- αγώνας ever;Αυστραλία 1992 στην Αδελαΐδα με τρελλή βρόχα και τον βροχοδάσκαλο Άυρτον πρώτο και μόνο να δείχνει στον αλυτάρχη με το δάχτυλο τον ουρανό να διακόψει την υδρολίσθηση διαρκείας;
Σίγουρα ήταν ο μικρότερος αγώνας σε διάρκεια (20 λεπτά περίπου!!), οπότε δεδομένης και την βροχής μάλλον δεν πρόλαβαν να διανύσουν και πολλά χιλιόμετρα...
Quiz F1!