-
χαλαρωστε παιδες...σιγα το πραγμα...καθε θητεια ειναι διαφορετικη...μαθαινεις πραγματα,βλεπεις πραγματα!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Δεν είναι βουνό ο στρατός παρά μόνο αν θες να τον βλέπεις έτσι.Ξαναπεστο ρε Μανωλη γιατι ορισμενοι το παιζουν και πολυ μη μου απτου.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Τώρα να αναφερθώ στην πείρα μου δεν είναι νομίζω σκόπιμο. Κώστα αφού πας αεροπορία αν μπορείς να ελιχθείς πάρε πυροσβέστης και ζήτα Κάρπαθο μετάθεση. Άκουμε που σου λέω δεν θα το μετανιώσεις. Αν η τύχη ή η «τύχη» σε φέρει στην 126ΣΜ θα τα λέμε για καιρό από κοντά. Δεν είναι βουνό ο στρατός παρά μόνο αν θες να τον βλέπεις έτσι. Σκέψου τους παλιότερους που έκαναν υπερδιπλάσια θητεία κάτω από σαφώς χειρότερες συνθήκες όχι μόνο από άποψη στρατοπέδων αλλά και Στρατιωτικών.Άσε Μανωλη γιατί δεν είναι μοιραίο να γνωριστούμε..
Θυμάσαι που θα ερχόμουνα Κρήτη ε?Είχα υπολογίσει ότι θα έμπαινα 8 Αυγ. και όχι 1.....
Άκυρη η Κρήτη, άκυρες οι διακοπες..
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Δεν είναι βουνό ο στρατός παρά μόνο αν θες να τον βλέπεις έτσι.
Ξαναπεστο ρε Μανωλη γιατι ορισμενοι το παιζουν και πολυ μη μου απτου.
Εκ των υστερων πραγματι δεν ειναι βουνο. Οι περισσοτεροι θυμομαστε τη θητεια μας σαν μια (ισως την τελευταια) ξενοιαστη περιοδο της ζωης μας, ισως ακομα και σαν διακοπες διαρκειας. Και τα βλεπουμε ετσι σε συγκριση με τα αγγουρια που ακολουθουν, με προβληματα επαγγελματικα, προσωπικα, υγειας κλπ, και τελικα, στην πραγματικοτητα, νοσταλγωντας τα νιατα μας.
Για τα παιδια ομως, που στα 20-25-28, αντιμετωπιζουν το αγνωστο και τη στερηση της ελευθεριας, του χρονου και ουσιαστικα της ζωης τους για ενα χρονο, και φαινεται και ειναι βουνο, οταν το βιωνεις σε 'real time'.
Να το πω και αλλιως: Ποιος δεν θυμαται με νοσταλγια τα σχολικα του χρονια, με τις πλακες, τους ερωτες και τους παιδικους του φιλους; Τα αγχη και οι δυσκολιες ομως (εισαγωγικες εξετασεις, προσαρμογη σε αλλαγη σχολειου, χυλοπιτες απο τον ερωτα 'της ζωης σου'), που ΤΟΤΕ ηταν αληθινα δραματα, ΣΗΜΕΡΑ μας φαινονται αστεια.
Ειναι λοιπον ατοπη η συγκριση του ιδιου πραγματος σε αλλη φαση της ζωης μας και αδικη η κριση οτι οι νεοι (=γκαβακες, ψαρουκλες ) ειναι 'μη μου απτου'. -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Να το πω και αλλιως: Ποιος δεν θυμαται με νοσταλγια τα σχολικα του χρονια, με τις πλακες, τους ερωτες και τους παιδικους του φιλους; Τα αγχη και οι δυσκολιες ομως (εισαγωγικες εξετασεις, προσαρμογη σε αλλαγη σχολειου, χυλοπιτες απο τον ερωτα 'της ζωης σου'), που ΤΟΤΕ ηταν αληθινα δραματα, ΣΗΜΕΡΑ μας φαινονται αστεια.
Ειναι λοιπον ατοπη η συγκριση του ιδιου πραγματος σε αλλη φαση της ζωης μας και αδικη η κριση οτι οι νεοι (=γκαβακες, ψαρουκλες ) ειναι 'μη μου απτου'.Σωστό αλλά πραγματικά οι πανελλήνιες και το πανεπιστήμιο είναι κάτι που δεν θυμάμαι με καμία νοσταλγία!!!!!
Απλά συνδυάζεται με μια ηλικία γιαυτό τα σκέφτεσαι αλλιώς...
γιατί δεν σου λείπει το πανεπιστήμιο....αλλά τα χρόνια που είχες στο πανεπιστήμιο!!! -
Άλλος ένας (σχεδόν) φαντάρος... Σήμερα με πήραν από την αστυνομία να πάω να πάρω το χαρτί...
Tι εγινε ρε παιδια;;; Οργανωμενο σχεδιο αποδεκατισμου του forum ειναι; Δεχομαστε επιθεση απο το Υπουργειο Εθνικης Αμυνας;;; Λες να ξανακαλεσουν και εμενα;
Μην το μελετάς... μην το μελετάς...
Πήγα το πήρα... Πυροβολικό, Θήβα, ΥΕΑ, παρουσιάζομαι 8-8... Μόλις έβγαινα από το τμήμα έπεσα σε γνωστό που παρουσιάζεται τεθωρακισμένα (και με ζήλευε! )
Το μόνο που μ' ενοχλεί είναι το ΥΕΑ! Δεν έχω καμία όρεξη να γίνω έφεδρος και να μείνω και 3 μήνες παραπάνω!
Το μόνο που μ' ενοχλεί με το στρατό είναι ο χαμένος χρόνος! Γιατί δεν προσφέρεις απολύτως τίποτα και απλά σπαταλάς τον χρόνο σου και τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων... Το ότι παλιά ήταν χειρότερα δεν μου λέει απολύτως τίποτα! Δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να χαίρομαι κιόλας με το που θα χάσω 12 μήνες...
Από τη στιγμή που μπαίνεις βέβαια στο στρατόπεδο, μέχρι να πάρεις απολυτήριο, όλα αυτά delete και κοιτάς να περάσεις όσο καλύτερα μπορείς!
Σωστό αλλά πραγματικά οι πανελλήνιες και το πανεπιστήμιο είναι κάτι που δεν θυμάμαι με καμία νοσταλγία!!!!!
γιατί δεν σου λείπει το πανεπιστήμιο....αλλά τα χρόνια που είχες στο πανεπιστήμιο!!!Σχετικό... Προσωπικά το καλύτερό μου έτος στο σχολείο ήταν η γ΄Λυκείου... (ξέρω, ανώμαλος... ) και στο πανεπιστήμιο πέρασα μια χαρά!
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Ειναι λοιπον ατοπη η συγκριση του ιδιου πραγματος σε αλλη φαση της ζωης μας και αδικη η κριση οτι οι νεοι (=γκαβακες, ψαρουκλες ) ειναι 'μη μου απτου'.Σωστό αλλά πραγματικά οι πανελλήνιες και το πανεπιστήμιο είναι κάτι που δεν θυμάμαι με καμία νοσταλγία!!!!!
γιατί δεν σου λείπει το πανεπιστήμιο....αλλά τα χρόνια που είχες στο πανεπιστήμιο!!!Φιλε sirgus δεν εχεις αδικο. Δεν ξερω ποσο εισαι (εγω δεν ειμαι και κανενας πεθαμενος, 34 χρ. με 2 παιδια). Οταν περνας χειροτερα λουκια, τα προηγουμενα σου φαινονται αστεια. Συν, οπως γραψαμε και οι δυο, ο συνδυασμος με τα χρονια που περνουν. Πιστευω οτι σε λιγα χρονια ακομα και τις πανελληνιες θα τις θυμασαι με νοσταλγια...
-
γιατί δεν σου λείπει το πανεπιστήμιο....αλλά τα χρόνια που είχες στο πανεπιστήμιο!!!Φιλε sirgus δεν εχεις αδικο. Δεν ξερω ποσο εισαι (εγω δεν ειμαι και κανενας πεθαμενος, 34 χρ. με 2 παιδια). Οταν περνας χειροτερα λουκια, τα προηγουμενα σου φαινονται αστεια. Συν, οπως γραψαμε και οι δυο, ο συνδυασμος με τα χρονια που περνουν. Πιστευω οτι σε λιγα χρονια ακομα και τις πανελληνιες θα τις θυμασαι με νοσταλγια...
Μπα...πέρασαν 10 χρόνια περίπου και τα σκέφτομαι με αηδία!!!
Εντάξει..όλα σχετικά είναι ...άλλος έδινε στην Χ δέσμη (για να μην γίνει πόλεμος..με σκοπό να γράψει 10) ...εγώ όμως όχι....
-
Για τις πανελλήνιες επαυξάνω, όπως και για το ΤΕΙ.
Ο στρατός τελικ΄μου άρεσε όμως, και όταν καλοπέρναγα στο Πεντάγωνο, αλλά και στα ζόρικα στην αρχή...
Προχθές έβλεπα φωτογραφίες 2 η ώρα το βράδυ, και χαιρόμουν, κι ας είχα αρκετό διάβασμα ακόμα και ξύπνημα στις 7...
-
markvag θα μαθεις και τραγουδακι εκει...
το πυροβολικο το πυροβολικο ποσο πολυ το αγαπω!!!! -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
το πυροβολικο το πυροβολικο ποσο πολυ το αγαπω!!!!Επίσεις,τό 'πέφτω μ'αλε-ξί-πτω-τόοοο'!!!!!
-
εξοδο αθηνα και θηβα,οι θηβαιοι απ'οσο εχω ακουσει δε πολυσυμπαθουν τους νεους εκει,κυπρο δε πας κατα πασα πιθανοτητα,μια χαρα ακουγεται...
-
Μαρκο με το καλο.
Αν μπορεις να αποφυγεις το αξιωματιλικι καντο.Εκτος αν θελεις ευθυνες και βαρη (ισως και παγαποντιες ) αλλων να τις φορτωθεις εσυ.
Νομιζω οτι στο στρατο περναει καλυτερα αυτος που δεν δινει διαταγες αλλα και αυτος που τις αποφευγει.
Να προσπαθησεις να παιρνεις εντολες απο ΕΝΑ προσωπο μονο.Και αν ειναι δυνατον αυτος ο εντολεας να εχει περισσοτερα γαλονια απο τους αλλους. -
δυστυχως απο την εμπειρια μου ευθυνες δεν μπορεις αν αποφυγεις αν εχεις το 'χαρισμα' ...οποιος παιρνει ευθυνες πανω του εξω χωρις να το θελει,παιρνει και μεσα...δικια μου κοσμοθεωρια...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
εξοδο αθηνα και θηβα,οι θηβαιοι απ'οσο εχω ακουσει δε πολυσυμπαθουν τους νεους εκει,κυπρο δε πας κατα πασα πιθανοτητα,μια χαρα ακουγεται...Μπα..! έχουνε και άποψη οι Θηβαίοι...?? δεν τους αρέσουν οι ψαρούκλες ? Κάνουνε και διακρίσεις ?? ε ρε στυλιάρι που θέλουνε...
-
Καλή θητεία στους νέους! Αντε για να φεύγουμε κι εμείς οι παλιοί. Ο στρατός έχει πλάκα αν βρεις καλή παρέα, αλλά όσο χαλαρά και να είσαι είναι χάσιμο χρόνου, κι αυτό είναι λίγο ενοχλητικό (ειδικά για κάποιον που είμαι στην τρυφερή ηλικία των 28 όπως εγώ).
Προπαντός μην ψαρώσετε.
Σ.Σμιας (ΑΜΑΔ) catalyst
(124 και σήμερα) -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Thanks BILL
Αεροπορία είναι και άντε να σας πείσω ότι δεν υπάρχει μέσο...
Που αεροπορία χωρίς μέσο με βλέπω σε καμιά Κάρπαθο.....
οοουφφ......Μην φοβασαι,υπαρχουν και χειροτερα.Εγω ημουν Τριπολη και το σπιτι μου το εβλεπα μια φορα την εβδομαδα σε έξοδο ουτε καν διανυκτερευση.
**
*Υπάρχουν και πολύ χειρότερα - στην ΕΛΔΥΚ, πρώτη άδεια (για να δείς το σπίτι σου) μετά απο έξι μήνες - 183 μέρες παρακαλώ. *** -
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Thanks BILL
Αεροπορία είναι και άντε να σας πείσω ότι δεν υπάρχει μέσο...
Που αεροπορία χωρίς μέσο με βλέπω σε καμιά Κάρπαθο.....
οοουφφ......Μην φοβασαι,υπαρχουν και χειροτερα.Εγω ημουν Τριπολη και το σπιτι μου το εβλεπα μια φορα την εβδομαδα σε έξοδο ουτε καν διανυκτερευση.
**
*Υπάρχουν και πολύ χειρότερα - στην ΕΛΔΥΚ, πρώτη άδεια (για να δείς το σπίτι σου) μετά απο έξι μήνες - 183 μέρες παρακαλώ. ***Kάπως έτσι ήταν. Πήγα Κύπρο περίπου 12 Γενάρη και πήρα την πρώτη άδειά μου μέσα Μάη...
Τώρα όμως έχει γίνει τουρισμός... Στρατόπεδα-ξενοδοχεία, καλά λεφτά και λυμένο το πρόβλημα 'παλιός-νέος' (πολύ άσχημη κατάσταση εκεί μέχρι και το 2000, για όσους ξέρουν).
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
*Υπάρχουν και πολύ χειρότερα - στην ΕΛΔΥΚ, πρώτη άδεια (για να δείς το σπίτι σου) μετά απο έξι μήνες - 183 μέρες παρακαλώ. *
Kάπως έτσι ήταν. Πήγα Κύπρο περίπου 12 Γενάρη και πήρα την πρώτη άδειά μου μέσα Μάη...
Τώρα όμως έχει γίνει τουρισμός... Στρατόπεδα-ξενοδοχεία, καλά λεφτά και λυμένο το πρόβλημα 'παλιός-νέος' (πολύ άσχημη κατάσταση εκεί μέχρι και το 2000, για όσους ξέρουν).You can say that again ! Το 92 πάντως η κατάσταση ήταν σχεδόν ακραία!
Οι παλιοί, π.χ. το μεσημέρι (το καλοκαίρι) κοιμόντουσαν του καλού καιρού και εμείς μέναμε ορθιοι δύο ώρες ανάμεσα στα κρεβάτια ή κοιμώμασταν στο πάτωμα! Και αυτό ήταν το λιγότερο!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
το πυροβολικο το πυροβολικο ποσο πολυ το αγαπω!!!!Επίσεις,τό 'πέφτω μ'αλε-ξί-πτω-τόοοο'!!!!!
Ωραία...Με κάνατε να ερωτευτώ το πυροβολικό...
Ιδίως το να πέσω με αλεξίπτωτο, πολύ θα ήθελα να καταγράψω την φάτσα μου μετά... Θα είναι κάτι που θα δείχνω στα εγγόνια μου τις κρύες νύχτες του χειμώνα και θα γελάει όλη η οικογένεια...
Αν μπορεις να αποφυγεις το αξιωματιλικι καντο.Εκτος αν θελεις ευθυνες και βαρη (ισως και παγαποντιες ) αλλων να τις φορτωθεις εσυ.
Θα προσπαθήσω να το αποφύγω... Δεν με πειράζουν οι όποιες ευθύνες, αλλά το ότι θα κάτσω παραπάνω καιρό... Προσωπικά, αν μπορούσα κάνοντας κάτι να γλιτώσω έστω και μία μέρα θα το έκανα, οπότε τι λέμε τώρα...
Νομιζω οτι στο στρατο περναει καλυτερα αυτος που δεν δινει διαταγες αλλα και αυτος που τις αποφευγει.
Γι' αυτό και θέλω να γίνω ο χειρότερος και πιο **ανύπαρκτος **φαντάρος που πέρασε από την Ελλάδα!
Το αυτό εύχομαι και στους συ-στρατιώτες...
Και ευχαριστώ όλους για τις ευχές!
Θητεία? Ωχωχωχ...