-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Σύμφωνα με το press release της Renault που θα το βρείτε εδώ
η νέα Laguna έχει τον χαμηλότερο συντελεστή αεροδυναμικής οπισθέλκουσας στην κατηγορία της.Έχει επιτύχει Cx 0,29 με ένα δύσκολο για την αεροδυναμική ,hatchback αμάξωμα.Το Nissan Primera p10 eGT είχε 0,29 (0,30 οι απλές εκδόσεις) το 1990. Βέβαια ήταν σεντάν.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Σύμφωνα με το press release της Renault που θα το βρείτε εδώ
η νέα Laguna έχει τον χαμηλότερο συντελεστή αεροδυναμικής οπισθέλκουσας στην κατηγορία της.Έχει επιτύχει Cx 0,29 με ένα δύσκολο για την αεροδυναμική ,hatchback αμάξωμα.Το Nissan Primera p10 eGT είχε 0,29 (0,30 οι απλές εκδόσεις) το 1990. Βέβαια ήταν σεντάν.
...και το -τετράγωνο...- 21 της δεκαετίας του ...'80 (ο πρόγονος των Laguna) είχε 0,31, η Laguna είχε 0,31-0,32, ενώ ας μην αναφέρουμε τα Audi 100 του '83 (0,30) και το Omega του '86 (0,28 ), γιατί θα πρέπει ν' ανοίξουμε ένα ολόκληρο θέμα για το ποιες φιλοδοξίες είχαν πριν 20-25 χρόνια οι αυτοκινητοβιομηχανίες και τι πραγματικά εφάρμοσαν στην πράξη...
Όσο για τη Laguna: όμορφη ως πεντάθυρη, γοτθική ως στέισον, με ωραίους ντήζελ (που δεν ενδιαφέρουν τη μισή Ελλάδα...) και μικρότερο βάρος. Έπρεπε κάποια στιγμή να το κάνουν κι αυτό...
Υ.Γ.: είναι βέβαιο πως τα τριών όγκων αμαξώματα είναι πιο αεροδυναμικά; Ήμουν σίγουρος πως ίσχυε το ακριβώς αντίθετο ...
-
Nαι, τα sedan έχουν πλεονέκτημα στην επίτευξη χαμηλού συντελεστή...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
...και το -τετράγωνο...- 21 της δεκαετίας του ...'80 (ο πρόγονος των Laguna) είχε 0,31, η Laguna είχε 0,31-0,32, ενώ ας μην αναφέρουμε τα Audi 100 του '83 (0,30) και το Omega του '86 (0,28 ), γιατί θα πρέπει ν' ανοίξουμε ένα ολόκληρο θέμα για το ποιες φιλοδοξίες είχαν πριν 20-25 χρόνια οι αυτοκινητοβιομηχανίες και τι πραγματικά εφάρμοσαν στην πράξη...
Σωστά τα λες αλλά εγώ ανέφερα (offtopic βέβαια) ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας της Laguna που πέτυχε ίδια τιμή 17,5 χρόνια πριν. Αυτά που αναφέρεις εσύ είναι είτε χειρότερου συντελεστή είτε άλλης κατηγορίας.
Υ.Γ.: είναι βέβαιο πως τα τριών όγκων αμαξώματα είναι πιο αεροδυναμικά; Ήμουν σίγουρος πως ίσχυε το ακριβώς αντίθετο ...
Όπως σου έγραψε και ο drdino ναι, είναι βέβαιο.
Ένα σεντανάκι έχει συνήθως (το συνήθως κολλάει στο χωρίς ιδιαίτερη μελέτη) καλύτερη αεροδυναμική απο αυτοκίνητα τύπου Ferrari και Porsche. -
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Σωστά τα λες αλλά εγώ ανέφερα (offtopic βέβαια) ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας της Laguna που πέτυχε ίδια τιμή 17,5 χρόνια πριν. Αυτά που αναφέρεις εσύ είναι είτε χειρότερου συντελεστή είτε άλλης κατηγορίας.
Όπως σου έγραψε και ο drdino ναι, είναι βέβαιο.
Ένα σεντανάκι έχει συνήθως (το συνήθως κολλάει στο χωρίς ιδιαίτερη μελέτη) καλύτερη αεροδυναμική απο αυτοκίνητα τύπου Ferrari και Porsche.Απλά ήθελα να δώσω έμφαση, στο ότι αν και το 0,29 της Laguna είναι αξιοπρόσεκτο (και είναι δύσκολο να 'κατέβει' κι άλλο), απλά δεν ξέρω αν το 2007 πρέπει ν' αναφέρεται ως 'επίτευγμα', τη στιγμή που το έχουν επιτύχει άλλοι σε αρκετά παλιότερες αυτοκινητιστικά εποχές ([/offtopic])...
-
Συμφωνώ, τα Ε-Class και 3θυρο C4 έχουν ανεβάσει αρκετά τον πύχη με το 0,26.
-
Το '85 που παρουσιάστηκε το καντετ -Ε- (αυτο που εχω) ειχε Cx=0,30
Χατσμπακ και μαλιστα αρκετα κοντυτερο (και δυσκολότερο) του μελλοντικου λαγκούνα.
Βεβαια η αροδυναμικη σχρδιαση δεν πρεπει να κρινεται αποκλειστικα απο το χαμηλό αεροδυναμικο συντελεστη και τη μικρη οπισθελκουσα,αλλα θα πρεπει να ληφθούνε υπ'όψιν και η παραγωμενη καθετη δυναμη που παραγει το σχημα
Δηλαδη,μπορει το καντετ μου να εχει χαμηλώτατη οπισθελκουσα,αλλα το λαγούνα μπορει να εχει και τετραπλάσια παραγωμενη καθετη δυναμη,οπότε και φυσικά δεν τιθεται θεμα περι αεροδυναμικής σχεδίασης.
-
Αναλυτική παρουσιαση της νεας Laguna
http://www.worldcarfans.com/2070821.004/new-renault-laguna-in-depth -
Πολυ καιρο ειχε να ακουστει ως προσον η αεροδυναμική οπισθελκουσα.Οχι οτι δεν παιζει ρολο απλα δεν το προμοταραν τοσο πολυ οσο παλια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πολυ καιρο ειχε να ακουστει ως προσον η αεροδυναμική οπισθελκουσα.Οχι οτι δεν παιζει ρολο απλα δεν το προμοταραν τοσο πολυ οσο παλια.Εντελος ασχετο.
Καινουργιο Μελος του φορουμ ειναι ενας BILL35
Καλα ρε Βασιλη κανεις που κανεις δευτερο λογαριασμο, κανε το πιο διακριτικα. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Πολυ καιρο ειχε να ακουστει ως προσον η αεροδυναμική οπισθελκουσα.Οχι οτι δεν παιζει ρολο απλα δεν το προμοταραν τοσο πολυ οσο παλια.
Εντελος ασχετο.
Καινουργιο Μελος του φορουμ ειναι ενας BILL35
Καλα ρε Βασιλη κανεις που κανεις δευτερο λογαριασμο, κανε το πιο διακριτικα.Με πιασατε!!
-
-
Ο χρήστης Nick έγραψε:
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/firstdrives/210230/renault_laguna.htmlΤετραδιεύθυνση ;
-
Nαι ενεργητική. Δεν είχε γραφτεί πουθενά εδώ? Έχει καιρό που είναι γνωστό πάντως
-
Ενδιαφέρον, να δούμε σε πόσες εκδόσεις θα μπει, γιατί diesel δεν προβλέπεται να έχουμε εδώ...
Υπάρχει ένα πολύ καλό άρθρο περί νέας Laguna στο αγγλικό car του Ιουλίου νομίζω (με εξώφυλλο και εκτενές αφιέρωμα στο Fiat 500). Δεν μπορώ να κάτσω να το μεταφράσω, αλλά βγαίνουν θετικά σχόλια. Δική μου πρόβλεψη είναι ότι μπορεί να είναι πολύ καλό και προσεγμένο αυτοκίνητο, αλλά σε πωλήσεις δεν θα πετύχει τίποτα φοβερό. Περισσότερο πλατφόρμα εξέλιξης τεχνολογιών για τα άλλα μοντέλα της εταιρείας θα είναι...
Υ.Γ. Η εμφάνισή της είναι ο ορισμός της λέξης 'ουδέτερος'. Πολύ κακή επιλογή για τα δεδομένα της κατηγορίας κατ'εμέ.
-
Έξτρα δεν είναι? Πάει πακέτο με άλλα αμορτισέρ κτλ. Λογικά οι γρήγορες βενζινοκίνητες ( πχ οι turbo ) θα το έχουν στην λίστα, βασικά δεν βλέπω τον λόγο να μην το έχουν όλες. Να σημειώσω οτι το αυτοκίνητο ουσιαστικά αποτελεί μια εξελιγμένη Laguna 2 αφού σε αυτή βασίζεται, δεν πρόκειται δλδ για ένα ριζικά καινούργιο μοντέλο.
-
Το άρθρο πάντως λέει ότι μόνο η τοπ έκδοση θα την έχει, και πως (προς το παρόν) δεν υπάρχει καν ως επιλογή για έξτρα για τις ταπεινές εκδόσεις.
Πάντως θα ταν ενδιαφέρον, όπως η σιτροέν με τις υδροπνευματικές να καθιέρωνε η ρενό ένα τέτοιο σύστημα ως χαρακτηριστικό της...
-
Εμπόδια νομικής φύσεως δυσχεραίνουν την εφαρμογή της τετραδιεύθυνσης δυστυχώς, οπότε δύσκολα θα καθιερωθεί. Κρίμα πάντως, γιατί οι σύγχρονες ιαπωνικές εφαρμογές λένε πολλά...
-
Για liability issues;
-
βαλτε το σε ολες ρε κολλημενοι...
Renault Laguna III