-
Η σειρά LANCIA 100 YEARS της EDISON (1/43)
-
Γεια σας και απο εμενα.
Καινουργιος στην παρεα, εχω αρχισει εδω και λιγο καιρο να 'μαζευω' 1:43.
Αφορμη ηταν το πολυαγαπημενο μου 106, που το βρηκα μετα απο καιρο σε αυτην την κλιμακα. Εχω καμια δεκαρια προς το παρον, και σκοπευω να τα εκατοστησω (τουλαχιστον).
Οι αλλοι λογοι που με οδηγησαν σε 1:43 ηταν ο περιορισμενος χωρος και το κοστος.
Οι αγορες μου ειναι 90 % απο e-shops και ebay και 10% απο μαγαζια.
Καποια στιγμη θα ποσταρω την λιστα με τα e-shops που εχω βρει, και προσθετωντας και εσεις, πιστευω θα φτιαξουμε ενα καλο 'πακετο'
Οταν βρω χρονο θα βγαλω και φωτογραφιες. Η λιστα εχει ως εξης :- lancia fulvia coupe
- volvo 144
- volvo 144 taxi stockholm
- volvo P1800 es
- Autobianchi A112 abarth
- Peugeot 106 Rallye Gr.A
- Peugeot 205 Rallye
- Citroen Michelin Delivery Car
- Toyota Yaris
- Lancia flavia coupe
Απο οτι καταλαβαινετε ξεκινησα απο αυτοκινητα που με εχουν 'σημαδεψει' (για διαφορετικους λογους)
Η λιστα 'to buy' ειναι τεραστια, και ελπιζω σε λιγο καιρο να εχω μια αξιολογη συλλογη.edit: Το ΙΚΕΑ εχει μια βιτρινα 45x50x1.80 περιπου με 4 γυαλινες πλευρες και 4 γυαλινα ραφια 50 ευρω. Πιστευω πως θα βαλω τουλαχιστον 80 σε αυτην
-
Ο χρήστης gazos έγραψε:
edit: Το ΙΚΕΑ εχει μια βιτρινα 45x50x1.80 περιπου με 4 γυαλινες πλευρες και 4 γυαλινα ραφια 50 ευρω. Πιστευω πως θα βαλω τουλαχιστον 80 σε αυτηνA γεια σου! Αυτη ειχα δει και εγω, καλα θυμομουν!
Προσορινη λυση αλλα τουλαχιστον κανει για αυτο που θελουμε!
Καλωσορισες στην ενοτητα!
-
Ο χρήστης Thodwris έγραψε:
edit: Το ΙΚΕΑ εχει μια βιτρινα 45x50x1.80 περιπου με 4 γυαλινες πλευρες και 4 γυαλινα ραφια 50 ευρω. Πιστευω πως θα βαλω τουλαχιστον 80 σε αυτην
A γεια σου! Αυτη ειχα δει και εγω, καλα θυμομουν!
Προσορινη λυση αλλα τουλαχιστον κανει για αυτο που θελουμε!
Καλωσορισες στην ενοτητα!
Σκεφτομαι να αντικαταστησω την πισω πλευρα με καθρεπτη και να προσθεσω 4 γυαλινα ραφια ακομη.
Γιατι προσωρινη?
-
Ο χρήστης gazos έγραψε:
Γεια σας και απο εμενα.
Αφορμη ηταν το πολυαγαπημενο μου 106, που το βρηκα μετα απο καιρο σε αυτην την κλιμακα. Εχω καμια δεκαρια προς το παρον, και σκοπευω να τα εκατοστησω (τουλαχιστον).
Οι αλλοι λογοι που με οδηγησαν σε 1:43 ηταν ο περιορισμενος χωρος και το κοστος.
Καποια στιγμη θα ποσταρω την λιστα με τα e-shops που εχω βρει, και προσθετωντας και εσεις, πιστευω θα φτιαξουμε ενα καλο 'πακετο'
Οταν βρω χρονο θα βγαλω και φωτογραφιες. Η λιστα εχει ως εξης :- lancia fulvia coupe
- volvo 144
- volvo P1800 es
- Peugeot 205 Rallye
- Toyota Yaris
- Lancia flavia coupe
Απο οτι καταλαβαινετε ξεκινησα απο αυτοκινητα που με εχουν 'σημαδεψει' (για διαφορετικους λογους)
Η λιστα 'to buy' ειναι τεραστια, και ελπιζω σε λιγο καιρο να εχω μια αξιολογη συλλογη.edit: Το ΙΚΕΑ εχει μια βιτρινα 45x50x1.80 περιπου με 4 γυαλινες πλευρες και 4 γυαλινα ραφια 50 ευρω. Πιστευω πως θα βαλω τουλαχιστον 80 σε αυτην
Το 106 είναι Rallye; Γιατί το ψάχνω και δεν το βρίσκω ποιά εταιρία το κατασκέυασε; Από πού το πήρες;
Την βιτρίνα από το ΙΚΕΑ την έχω πάρει ήδη εγώ. Καλή είναι αλλά θέλει και 2 άτομα για να την καταφέρεις - μεταφέρεις.
Έχει και τρύπα στο πάνω μέρος για να μπει και σποτάκι φωτιστικό. Θα μπορούσαν να την έχουν και λίγο φτηνότερα όμως. 50 ευρώ είναι αρκετά για ότι προσφέρει. -
Ο χρήστης gazos έγραψε:
Γεια σας και απο εμενα.
- volvo 144
- volvo P1800 es
- Peugeot 205 Rallye
- Toyota Yaris
- Lancia flavia coupe
Ήμουν κι εγώ υπέρμαχος των e-shops και του ebay, αλλά πρόσφατα που ξαναεπισκέφθηκα μετά από πολύ καιρό ένα μαγαζί στην Ν. Ιωνία (το καλύτερο απ'όσα έχω πάει εδώ στην Αθήνα) ανακάλυψα ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα. Οι τιμές του είναι πλέον πολύ ανταγωνιστικές, έως και 2 ευρώ φτηνότερες από τα περισσότερα e-shops που ξέρω σε μοντέλα κατηγορίας Minichamps, Norev, IXO, Autoart, Vitesse αλλά και σε φθηνότερες εταιρίες. Και γλυτώνεις και τα μεταφορικά. Αισθάνθηκα δε ότι πιάστηκα κορόιδο γιατί όταν πήγα πριν τα Χριστούγεννα δεν είχε φέρει ακόμη την σειρά της Edison Lancia 100 years που έχω ήδη ποστάρει, με έπιασε ανυπομονησία και την πήρα από το Carmodel προς 6,97 ευρώ το ένα συν 12,5 ευρώ ταχυδρομικά. Δύο μέρες αφότου τα παρέλαβα πήγε ένας φίλος και τα βρήκε εκεί και τα είχε 6 ευρώ, αλλά του τα άφησε 5!
Τη λίστα που θέλεις να φτιάξεις την έχει κάνει ο Daniel, ένας Ελβετός με πολύ καλή συλλογή αλλά κυρίως καταπληκτικό site:
http://modelcars.mbeck.ch/main.php?lang=eΗ βιτρίνα αυτή ακούγεται καλή περίπτωση. 1.80 είναι το ύψος, 45 το βάθος και 50 το πλάτος; Κλείνει αρκετά καλά ώστε να μην περνάει σκόνη;
-
Ο χρήστης modelcarfan έγραψε:
Το 106 είναι Rallye; Γιατί το ψάχνω και δεν το βρίσκω ποιά εταιρία το κατασκέυασε; Από πού το πήρες;
Την βιτρίνα από το ΙΚΕΑ την έχω πάρει ήδη εγώ. Καλή είναι αλλά θέλει και 2 άτομα για να την καταφέρεις - μεταφέρεις.
Έχει και τρύπα στο πάνω μέρος για να μπει και σποτάκι φωτιστικό. Θα μπορούσαν να την έχουν και λίγο φτηνότερα όμως. 50 ευρώ είναι αρκετά για ότι προσφέρει.Ναι rallye ειναι.
http://www.kitcar43.com/novedades.php
Δες και αυτα :
http://www.grandprixmodels.co.uk/shop/r ... ne&c=&#res
-
Ήμουν κι εγώ υπέρμαχος των e-shops και του ebay, αλλά πρόσφατα που ξαναεπισκέφθηκα μετά από πολύ καιρό ένα μαγαζί στην Ν. Ιωνία (το καλύτερο απ'όσα έχω πάει εδώ στην Αθήνα) ανακάλυψα ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα. Οι τιμές του είναι πλέον πολύ ανταγωνιστικές, έως και 2 ευρώ φτηνότερες από τα περισσότερα e-shops που ξέρω σε μοντέλα κατηγορίας Minichamps, Norev, IXO, Autoart, Vitesse αλλά και σε φθηνότερες εταιρίες. Και γλυτώνεις και τα μεταφορικά. Αισθάνθηκα δε ότι πιάστηκα κορόιδο γιατί όταν πήγα πριν τα Χριστούγεννα δεν είχε φέρει ακόμη την σειρά της Edison Lancia 100 years που έχω ήδη ποστάρει, με έπιασε ανυπομονησία και την πήρα από το Carmodel προς 6,97 ευρώ το ένα συν 12,5 ευρώ ταχυδρομικά. Δύο μέρες αφότου τα παρέλαβα πήγε ένας φίλος και τα βρήκε εκεί και τα είχε 6 ευρώ, αλλά του τα άφησε 5!
Τη λίστα που θέλεις να φτιάξεις την έχει κάνει ο Daniel, ένας Ελβετός με πολύ καλή συλλογή αλλά κυρίως καταπληκτικό site:
http://modelcars.mbeck.ch/main.php?lang=eΗ βιτρίνα αυτή ακούγεται καλή περίπτωση. 1.80 είναι το ύψος, 45 το βάθος και 50 το πλάτος; Κλείνει αρκετά καλά ώστε να μην περνάει σκόνη;
Που ειναι αυτο το μαγαζι? Αν και δεν εχω πολυ χρονο να ασχοληθω Οτι κανω το κανω βραδυ
Εμενα μου αρεσει πολυ παντως. Και δεν την βρισκω ακριβη....edit : ικεα σελιδα 35 'detolf βιτρινα' 43x37x163 49ευρω
-
Ο χρήστης gazos έγραψε:
Που ειναι αυτο το μαγαζι? Αν και δεν εχω πολυ χρονο να ασχοληθω Οτι κανω το κανω βραδυ
Εμενα μου αρεσει πολυ παντως. Και δεν την βρισκω ακριβη....Σου έστειλα pm
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Εμενα μου αρεσει πολυ παντως. Και δεν την βρισκω ακριβη....Σου έστειλα pm
Ευχαριστω!!!!
-
Ο χρήστης gazos έγραψε:
ικεα σελιδα 35 'detolf βιτρινα' 43x37x163 49ευρωτην βρήκα στον κατάλογο. Καλή!! Θα είναι εύκολο όμως να προσθέσεις ενδιάμεσα ράφια;
Αυτό το κιτ πόσο το πήρες; είναι από ρητίνη; τα τζάμια του είναι ενιαία ή χωριστά;
-
Ωραίο το Rallye αλλά λίγο τσιμπημένο. Και εγώ το ψάχνω καιρό τώρα,τη πολιτική έκδοση περισσότερο.
Δε μου λέτε,έχει κανένας εμπειρία απο το http://www.ewa1.com ;
Φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον. -
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Ωραίο το Rallye αλλά λίγο τσιμπημένο. Και εγώ το ψάχνω καιρό τώρα,τη πολιτική έκδοση περισσότερο.Δε μου λέτε,έχει κανένας εμπειρία απο το http://www.ewa1.com ;
Φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον.Είχα ψωνίσει προ τριετίας. Κάνει ξεπουλήματα κατά καιρούς και έχει καλές τιμές. Το κόστος των ταχυδρομικών ήταν τότε 31 ευρώ για 6 μοντέλα. Οπως ήταν όμως τότε η διαδικασία της παραγγελίας δεν ήξερες το κόστος των ταχυδρομικών, ούτε έστελνε αναλυτικό invoice, παρά μία συνολική χρέωση στη κάρτα κι έτσι πήγαινες λίγο στα τυφλά. Επίσης άργησε πάρα πολύ να έρθει το δέμα (νομίζω ενάμισυ μήνα) και το είχαν ανοίξει στο τελωνείο, αν και δεν μου ζήτησαν να πληρώσω. Έχω κόψει τις αγορές από Αμερική γιατί δεν έχω όρεξη για εκπλήξεις με το τελωνείο. Δεν είναι σίγουρος ότι συμφέρει για λίγα μοντέλα, για πολλά φοβάμαι το τελωνείο.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Ωραίο το Rallye αλλά λίγο τσιμπημένο. Και εγώ το ψάχνω καιρό τώρα,τη πολιτική έκδοση περισσότερο.
Φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον.Είχα ψωνίσει προ τριετίας. Κάνει ξεπουλήματα κατά καιρούς και έχει καλές τιμές. Το κόστος των ταχυδρομικών ήταν τότε 31 ευρώ για 6 μοντέλα. Οπως ήταν όμως τότε η διαδικασία της παραγγελίας δεν ήξερες το κόστος των ταχυδρομικών, ούτε έστελνε αναλυτικό invoice, παρά μία συνολική χρέωση στη κάρτα κι έτσι πήγαινες λίγο στα τυφλά. Επίσης άργησε πάρα πολύ να έρθει το δέμα (νομίζω ενάμισυ μήνα) και το είχαν ανοίξει στο τελωνείο, αν και δεν μου ζήτησαν να πληρώσω. Έχω κόψει τις αγορές από Αμερική γιατί δεν έχω όρεξη για εκπλήξεις με το τελωνείο. Δεν είναι σίγουρος ότι συμφέρει για λίγα μοντέλα, για πολλά φοβάμαι το τελωνείο.
Γιατί δεν δοκιμάζετε και το http://www.allcarmodels.com
Είναι Έλληνες και ξέρουν και τι τους γίνετε, τουλάχιστον εγώ έμεινε ικανοποιημένος και από το service και το πακετάρισμα.
Εγώ αγόρασα αρκετά μοντέλα από αυτούς και έχουν και καλές τιμές.Εγώ προτιμώ το ιντερνετ γιατί από τα μαγαζία έχω πολύ κακή εμπειρία. Ονόματα δεν λέω αλλά αρκετοί είχανε πάρει τον αμανέ ψηλά και νομίζαν πως πουλάν χρυσάφι και το παιζαν και φίρμες και επειδή δεν γουστάρω τέτοιους τύπους τους έκοψα.
Ευχαριστω για το Peugeot αλλα τι τιμές είναι αυτές. Μήπως δεν θέλουν να τα πουλήσουν
Για την ewa1 δεν έχω εμπειρία αλλά και 1.5 μήνας είναι πολύς καιρός.
-
Ευχαριστω για το Peugeot αλλα τι τιμές είναι αυτές. Μήπως δεν θέλουν να τα πουλήσουνΤα δύο eshops που πόσταρε ο φίλος gazos απ'οσο είδα είναι κυρίως εξειδικευμένα σε μοντέλα και κιτ από ρητίνη από μικρούς Ευρωπαίους κατασκευαστές που βγαίνουν σε περιορισμένο αριθμό και είναι πολύ ακριβότερα από τα diecasts. Απευθύνονται σε μοντελιστές που αγοράζουν τα κιτ και τα φτιάχνουν μόνοι τους, αλλά πωλούνται και έτοιμα σε πολύ ακριβότερες τιμές. Εμένα αυτές οι τιμές μου φαίνονται σωστές. Μην το μπερδεύεις. Δεν είναι diecasts που φτιάχνονται στην Κίνα.
-
Γιατί δεν δοκιμάζετε και το http://www.allcarmodels.com
Είναι Έλληνες και ξέρουν και τι τους γίνετε, τουλάχιστον εγώ έμεινε ικανοποιημένος και από το service και το πακετάρισμα.
Εγώ αγόρασα αρκετά μοντέλα από αυτούς και έχουν και καλές τιμές..
Καλο φαινεται σε ευχαριστω πολυ για το link!
Το μονο 'μειον' απο μια προχειρη ματια που ειδα ειναι πως στην λιστα ναι μεν εμφανιζει παρα πολλα μοντελακια, αρκετα απο αυτα ειναι 'προσωρινα μη διαθεσιμα'
Προσωπικα θα με διευκοληνε να εμφανιζει μονο τα διαθεσημα για να με βοηθησει στην επιλογη μου, εκτος και αν υπαρχει φιλτρο απομονωσεις τα μη διαθεσημα και να εμφανιζει μονο οσα υπαρχουν σε στοκ ( το οποιο φιλτρο δεν βρηκα στην γρηγορη ματια που εριξα )
-
την βρήκα στον κατάλογο. Καλή!! Θα είναι εύκολο όμως να προσθέσεις ενδιάμεσα ράφια;
Γιατι να μην ειναι ευκολο? Πας σε εναν τζαμα , κοβεις τα ραφια και βρισκεις εναν τροπο να τα στηριξεις.
Οταν γεμισω τα 4 ραφια του, θα σκεφτω τι πατεντα θα κανω. Σε 2-3 χρονια δηλαδηΑυτό το κιτ πόσο το πήρες; είναι από ρητίνη; τα τζάμια του είναι ενιαία ή χωριστά;
Στοιχισε συνολο 52 ευρω.Ειναι απο ρητινη και τα τζαμια του ειναι ολα μαζι.
Φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον.Ειναι τσιμπημενο αλλα αν το ψαχνεις χρονια δεν το σκεφτεσαι
Αυτο ειναι πολιτικο στην ουσια. Το βαφεις οτι χρωμα θελεις. εχει και τα αυτοκολλητα του. Δεν μπορω να πω πως το εκανα τελειο( δεν φημιζομαι για την υπομονη και το σταθερο μου χερι) αλλα ειναι αρκετα καλο....απο μακριαΕιχα παραγγειλει το ενα volvo και το 205 απο ewa1 πριν ενα μηνα. Πολυ γρηγοροι και τα μοντελα μια χαρα!
Ευχαριστω για το Peugeot αλλα τι τιμές είναι αυτές. Μήπως δεν θέλουν να τα πουλήσουν
Απο την στιγμη που δεν υπαρχουν πολλα, και δεν ειναι made in China...τι περιμενεις?
-
Lancia Fulvia berlina εχει βρει κανεις σε normal τιμη? Αν ειναι να μου στοιχισει οσο και η 1:1....
'the kits are avaible and the cost is 60,00+shipping cost and the model built 160,00+shipping cost.'
-
Ο χρήστης gazos έγραψε:
Lancia Fulvia berlina εχει βρει κανεις σε normal τιμη? Αν ειναι να μου στοιχισει οσο και η 1:1....'the kits are avaible and the cost is 60,00+shipping cost and the model built 160,00+shipping cost.'
Δεν νομίζω ότι υπάρχει. Αλλά αφού έφτιαξες το Peugeot από κιτ γιατί δεν παίρνεις το κιτ να το φτιάξεις κι αυτό; Φτιαγμένο θα αξίζει 160 αν το κάνεις καλό.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Lancia Fulvia berlina εχει βρει κανεις σε normal τιμη? Αν ειναι να μου στοιχισει οσο και η 1:1....
'the kits are avaible and the cost is 60,00+shipping cost and the model built 160,00+shipping cost.'
Δεν νομίζω ότι υπάρχει. Αλλά αφού έφτιαξες το Peugeot από κιτ γιατί δεν παίρνεις το κιτ να το φτιάξεις κι αυτό; Φτιαγμένο θα αξίζει 160 αν το κάνεις καλό.
ΑΝ το κανω καλο
Μεταλλικά και άλλα μοντέλα - Συλλογές