-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μου φάνηκαν πολύ περίεργα τα αποτελέσματα, αλλά απ' την άλλη δεν θεωρώ το civic κάτι το τόσο εξαιρετικό (πλην της ιδιαίτερης σχεδίασης), ώστε να θέλει πρωτιά.Εδώ μου φαίνονται περίεργες οι τεράστιες διαφορές στις βαθμολογίες μεταξύ Corsa, 207, Grande Punto.
αυτό εννοώ και εγώ φίλε μου...τα κριτήρια με τα οποία ψηφίζουν δεν τα κατανοώ και σκέφτομαι ...ανάποδα.
Δεν υποβιβάζω το λεόν όπως προκαλεί ο συνονόματος για να γίνει ντόρος απλά δεν δέχομαι -για παράδειγμα- να αποκλείουν το νέο yaris και να προκρίνουν τα note-rav4-terios ή τον αποκλεισμό του mx-5 ή του sx-4.
Επαναλαμβάνω λοιπόν...δεν γνωρίζω αν το civic έπρεπε να βγει πρώτο γνωρίζω όμως με βεβαιότητα ότι δεν ΑΞΙΖΕΙ να είναι τελευταίο. Την θέση αυτή την πήρε διότι έχει μηδενική-ανύπαρκτη διαφήμιση στα περιοδικά. Ο αντιπρόσωπος φυσικά δεν κάνει κάτι τέτοιο γιατί είναι ανώφελο εφόσον πουλάει σαν ...ψωμί ότι έχει οπότε απλά παρακολουθεί...
Τώρα θα δείτε την διαφημιστική καμπάνια στο λεόν που θα ακολουθήσει καθώς και τα αυτοκόλλητα αυτοκίνητο της χρονιάς στο πίσω τζάμι των νέων λεόν...
Εδώ είμαστε και θα τα λέμε... -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Δεν υποβιβάζω το λεόν όπως προκαλεί ο συνονόματος για να γίνει ντόρος απλά δεν δέχομαι ....
σε παρακαλω να μην βγαζεις συμπερασματα για μενα, τα οποια μαλιστα ειναι ανυποστατα.
ειναι λαθος η αποψη μου, ενω η δικια σου οτι 7 εταιριες πληρωσαν τα περιοδικα για να βγουν πανω απο το civic ειναι σοβαρη??
αντε πες μας και ποσα εδωσε η καθε μια.
οι εταιριες ηξεραν οτι οι υπολοιπες πληρωσαν? Μηπως αυτες που βγηκαν απο τη μεση και μετα πρεπει να ζητησουν τα λεφτα τους πισω?γιατι δε πας να τα γραψεις αυτα και στο θεμα περι 'προτασεων του 4TF προς το περιδικο' για να δεις τι θα πουν και αυτοι. Που ξερεις, μπορει να σου απαντησει και ο Στρατης που πολλακις εχεις γραψει οτι τα παιρνει χοντρα...
-
Πολύ συνομωσία ρε παιδί μου !
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Πολύ συνομωσία ρε παιδί μου !φυσικα, αφου σε ...Ιρλανδία, Κροατία το Civic βγηκε πρωτο!
ρε Βασιλη, αυτη η BMW δεν εδωσε φραγκο φετος ε? Ουτε καν μεσα στο διαγωνισμο δε μπηκε!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δεν υποβιβάζω το λεόν όπως προκαλεί ο συνονόματος για να γίνει ντόρος απλά δεν δέχομαι ....
σε παρακαλω να μην βγαζεις συμπερασματα για μενα, τα οποια μαλιστα ειναι ανυποστατα.
ειναι λαθος η αποψη μου, ενω η δικια σου οτι 7 εταιριες πληρωσαν τα περιοδικα για να βγουν πανω απο το civic ειναι σοβαρη??
οι εταιριες ηξεραν οτι οι υπολοιπες πληρωσαν? Μηπως αυτες που βγηκαν απο τη μεση και μετα πρεπει να ζητησουν τα λεφτα τους πισω?γιατι δε πας να τα γραψεις αυτα και στο θεμα περι 'προτασεων του 4TF προς το περιδικο' για να δεις τι θα πουν και αυτοι. Που ξερεις, μπορει να σου απαντησει και ο Στρατης που πολλακις εχεις γραψει οτι τα παιρνει χοντρα...
οκ συνονόματε αν εσύ θέλεις ενημέρωση τύπου πρωταθλητή-derby-score κλπ αυτό αποτελεί δικαίωμα σου. Εμένα πάντως με ενοχλεί όταν προσπαθούν να υποβιβάσουν την νοημοσύνη μου...Αυτό είναι υπεράνω προτιμήσεων και συμπαθειών...
Αναφορικά με τον Στρατή που ανέφερες δεν μπορώ παρά να σέβομαι το παρελθόν του και την εμπειρία του εν γένει, αυτό όμως δεν με εμποδίζει να υποστηρίζω ότι τα κριτήρια με τα οποία ψήφισε στο coty ή τα κριτήρια με τα οποία ψήφισαν οι συνεργάτες του στον εγχώριο διαγωνισμό δεν ήταν αμιγώς αυτοκινητιστικά.
Ο Στρατής εκπροσωπεί...βάλλεται επομένως ως δημοσιογράφος όχι ως άνθρωπος...Αυτά για το θέμα του Στρατή...Να είσαι σίγουρος ότι αυτοί που πρέπει να τα ακούν, διαβάζουν το φόρουμ απλά δεν ασχολούνται...δεν έχει σημασία επομένως που τα γράφω αλλά που γράφουν αυτοί τα όσα υποστηρίζω...κατάλαβες τώρα; -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πολύ συνομωσία ρε παιδί μου !
φυσικα, αφου σε ...Ιρλανδία, Κροατία το Civic βγηκε πρωτο!
ρε Βασιλη, αυτη η BMW δεν εδωσε φραγκο φετος ε? Ουτε καν μεσα στο διαγωνισμο δε μπηκε!
γιατί παρουσίασε κάποιο νέο μοντέλο Σπύρο; Συνεχίζεις να ειρωνεύεσαι...
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
οκ συνονόματε αν εσύ θέλεις ενημέρωση τύπου πρωταθλητή-derby-score κλπ αυτό αποτελεί δικαίωμα σου. Εμένα πάντως με ενοχλεί όταν προσπαθούν να υποβιβάσουν την νοημοσύνη μου...Αυτό είναι υπεράνω προτιμήσεων και συμπαθειών...
Αναφορικά με τον Στρατή που ανέφερες δεν μπορώ παρά να σέβομαι το παρελθόν του και την εμπειρία του εν γένει, αυτό όμως δεν με εμποδίζει να υποστηρίζω ότι τα κριτήρια με τα οποία ψήφισε στο coty ή τα κριτήρια με τα οποία ψήφισαν οι συνεργάτες του στον εγχώριο διαγωνισμό δεν ήταν αμιγώς αυτοκινητιστικά.
Ο Στρατής εκπροσωπεί...βάλλεται επομένως ως δημοσιογράφος όχι ως άνθρωπος...Αυτά για το θέμα του Στρατή...Να είσαι σίγουρος ότι αυτοί που πρέπει να τα ακούν, διαβάζουν το φόρουμ απλά δεν ασχολούνται...δεν έχει σημασία επομένως που τα γράφω αλλά που γράφουν αυτοί τα όσα υποστηρίζω...κατάλαβες τώρα;ξεχασες να πεις οτι διαβαζω και τον Πρωταθλητη!
βλεπω απαντησες σε ολες μου τις ερωτησεις
καλη σας μερα.
-
καλή μέρα να έχεις και εσύ!
Βγάλε μόνο τα γυαλιά ηλίου γιατί έχει συννεφιά σήμερα και θα σκοντάψεις πουθενά...
Αλλά από την άλλη έχεις συνηθίσει να περπατάς στα τυφλά... -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τα περιοδικά τα παίρνουν επειδή βγάλαν πρώτο το Λεόν ή επειδή ΔΕΝ βγάλαν πρώτο το Σιβίκ;Η Σέατ που βρήκε λεφτά να πληρώσει τόσους δημοσιογράφους αφού δεν πουλάει σχεδόν τίποτα;
H seat εκανε μία ολοκληρωμένη καμπάνια με seat festival ... κλπ. (ακόμα και ενοικίαση πίστα, Μέγαρα κλπ,
Δε λέω ότι το αμάξι δεν είναι καλό και έχει ολοκληρωμενη γκάμα, ενω το civic θα ολοκληρωθεί στην αρχή του 2007 (με τριθυρο και type-R)Αλλά είναι ντροπή να ψηφίζουμε αμάξι με 4 αστέρια. Αυτό δε μπορει κανένας να μου το βγάλει από το μυαλό μου ή να μου το δικαιολογήσει.
Ποιος σοβαρός δημοσιογράφος θα έλεγε ότι το καλύτερο της χρονιάς είναι ένα αμάξι με όχι τέλεια ασφάλεια.
Αν είναι έτσι τότε όταν σχολιάζουν τα αστέρια να μας πουνε πως σκέφτονται -
κακώς τα ποστ σε αυτό το τοπικ.
Το γυρνάμε στο car of the year please. παιρνω το δικό μου και το παω εκεί
-
Παρακολουθω καιρο το φορουμ, ας γραψω λοιπον και κατι...
Καταρχην, οι διαγωνισμοι car of the year, δεν ψηφιζουν το απλως καλυτερο αυτοκινητο. Παιρνουν υποψιν τους πολλους παραγοντες, οπως η θεση του μοντελου στην αγορα, η καινοτομια, η τιμη, η γκαμα του μοντελου, κλπ, κλπ. Αν απλως διαλεγαν το απολυτα καλυτερο αυτοκινητο, θα ειχαμε COTY ferrari, porsche, mercedes, κλπ.
Ολα τα μοντελα της λιστας εχουν κατι να δειξουν: Το 207 δημιουργει μια νεα κατηγορια, ειναι ενα μικρομεσαιο στην μικρη κατηγορια. Το κορσα εχει εξοπλισμο απο αλλο πλανητη. Το S-MAX ειναι απλως μια κατηγορια μονο του. Το Note παρουσιαζει νεες ιδεες. Το civic παρουσιαζει design και καλο κινητηρα. Το leon εχει ενα καλοστημενο αυτοκινητο με καμια 20αρια διαφορετικες εκδοσεις εξοπλισμου και κινητηρων.
Το θεμα ειναι με ποια κριτηρια ψηφιζει ο καθενας. Π.χ. αυτος που ψηφισε note, δεν μπορει να υποστηριζει σοβαρα οτι ειναι καλυτερο αυτοκινητο απο το s-max. Απλως εκτιμησε την πολυμορφικοτητα στην μικρη κατηγορια, καποιες εξυπνες λυσεις που προσφερει, την οικονομια, κλπ.
Το civic θα ειχε σιγουρα καλυτερη αντιμετωπιση αν ειχε περισσοτερες εκδοσεις και εφαρμοζε προηγμενες λυσεις εκτος απο το design και στο στησιμο του. Οπως και να το κανουμε ημιακαμπτος με 225 λαστιχο, δεν ειναι η βελτιστη λυση.
ΥΓ1. Δεν εχω καποιο απο τα παραπανω αυτοκινητα, ειμαι ομως σε διαδικασια αγορας, οποτε εχω δει αρκετα νεα μοντελα. Ετσι νομιζω οτι μπορω να εχω μια σχετικη αντικειμενικοτητα.
ΥΓ2. @spiros.s Αναρωτιεσαι αν συγκρινονται τα leon & civic σε κινητηρα, κιβωτιο, κλπ. Θα επρεπε να διευκρινησεις σε ποιον κινητηρα και σε ποιο κιβωτιο αναφερεσαι, μιας και το λεον εχει μεγαλη γκαμα...
-
γραφτα στο http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... &start=300
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
ΥΓ2. @spiros.s Αναρωτιεσαι αν συγκρινονται τα leon & civic σε κινητηρα, κιβωτιο, κλπ. Θα επρεπε να διευκρινησεις σε ποιον κινητηρα και σε ποιο κιβωτιο αναφερεσαι, μιας και το λεον εχει μεγαλη γκαμα...
Αρχικά καλώς όρισες στην παρέα μας...
Αν ισχύουν τα όσα γράφεις τότε το s-max θα έπρεπε να είναι τελευταίο αφού ο 2,5 είναι απαγορευτικός για την Ελλάδα ενώ και ο δίλιτρος έχει το μειονέκτημα του υψηλού τεκμηρίου.
Σίγουρα έχεις δίκιο για την ποικιλία των επιλογών του κινητήρα του λεόν όμως δεν λαμβάνεις υπόψιν σου το γεγονός ότι η χόντα δεν νιώθει την ανάγκη για μοτέρ 1.6 εφόσον το 1.8 είναι περισσότερο οικονομικό από τα 1,6 του ανταγωνισμού ενώ το 1339 κυβικά του 1,4 αποτελούν φορολογικό πλεονέκτημα για την χώρα μας. Αναφορικά με την τιμή του civic αυτή έχει να κάνει με την πολιτική της αντιπροσωπίας η οποία εισάγει μόνο καλά εξοπλισμένα αυτοκίνητα. Αν ο ανταγωνισμός είχε τον εξοπλισμό που έχει το 1.8 sport για παράδειγμα θα είχε ανάλογη τιμή. Μην ξεχνάμε ότι κανείς ιδιώτης πλέον(όχι ληζινγκ ή νοικιάρικα) δεν αγοράζει τις γυμνές εκδόσεις.
Έχω την εντύπωση πάντως ότι η συζήτηση μας θα οδηγηθεί σε τέλμα αφού τα αποτελέσματα είναι αυτά που είναι. Ας συμφωνήσουμε - εύχομαι- τουλάχιστον στο γεγονός ότι οι παράγοντες που διέπουν σχετικές ψηφοφορίες δεν είναι αμιγώς αυτοκινητιστικοί... -
Αγαπητε, στο ξαναλεω, στο καθε αυτοκινητο εκτιμηθηκε κατι διαφορετικο. Προφανως το smax δεν ψηφιστηκε για τον κινητηρα των 2.5 λιτρων, αν και η εκδοση των 2 λιτρων με τα 23000 ευρω, νομιζω ειναι μια πολυ καλη προταση για τον οικογενειαρχη.
Κατα τα αλλα, μπορω να καταλαβω γιατι υπερασπιζεσαι το αυτοκινητο σου, δεν μπορω να καταλαβω ομως γιατι νιωθεις την αναγκη να υπερασπιστεις την εμπορικη πολιτικη της χοντα. Τα αυτοκινητα εχουν μικρη γκαμα, κι αυτο ειναι μειον. Το γεγονος οτι με δυο κινητηρες (και δυο επιπεδα εξοπλισμου) η χοντα υποστηριζει οτι καλυπτει ολο το φασμα αγοραστων, ειναι απλως μια μαρκετιστικη βλακεια και δεν θα μπω καν στην διαδικασια να το αντικρουσω.
-
Ρε παιδιά...
Είναι λογικό να συγκρίνουμε το Terios, S MAX και τα υπόλοιπα..... πλην του LEON με το CIVIC????
Αφού είναι άλλη κατηγορία....
Δηλαδή τέσταραν το CIVIC και σε off-road δυνατότητες????
Ναι δεν λέω ... να το συγκρίνουν με το leon που είναι και ίδια κατηγορία....
Και ΝΑΙ δεν λέω να το βγάλουν και καλύτερο από το Civic...
Από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα γούστου..... εμένα π.χ δεν μου αρέσει καθόλου το LEON.... ιδικά μέσα έχει από τα χειρότερα εσωτερικά... και σε εμφάνιση αλλά και σε ποιότητα...
άραγε υπάρχει λίστα με τις δοκιμασίες και με τα ποσοστά % που συνεισφέρουν στην τελική βαθμολογία?
Τα περιοδικά γενικά δεν το συμπαθούν το CIVIC... και δεν ξέρω γιατί.... είναι ίσως θέμα πολιτικής και οικονομικού συμφέροντος....
Έτσι και διαβάσετε στο DRIVE την σύγκριση του GOLF 1.4 Tsi 140hp με το CIVIC θα σκάσετε στα γέλια....
Όσο για τα 4 αστέρια του LEON δεν θα πω κάτι ... γιατί τελικά και το CIVIC 4 αστέρια πήρε
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Αγαπητε, στο ξαναλεω, στο καθε αυτοκινητο εκτιμηθηκε κατι διαφορετικο. Προφανως το smax δεν ψηφιστηκε για τον κινητηρα των 2.5 λιτρων, αν και η εκδοση των 2 λιτρων με τα 23000 ευρω, νομιζω ειναι μια πολυ καλη προταση για τον οικογενειαρχη.Κατα τα αλλα, μπορω να καταλαβω γιατι υπερασπιζεσαι το αυτοκινητο σου, δεν μπορω να καταλαβω ομως γιατι νιωθεις την αναγκη να υπερασπιστεις την εμπορικη πολιτικη της χοντα. Τα αυτοκινητα εχουν μικρη γκαμα, κι αυτο ειναι μειον. Το γεγονος οτι με δυο κινητηρες (και δυο επιπεδα εξοπλισμου) η χοντα υποστηριζει οτι καλυπτει ολο το φασμα αγοραστων, ειναι απλως μια μαρκετιστικη βλακεια και δεν θα μπω καν στην διαδικασια να το αντικρουσω.
Δηλαδή φίλε μου Pro συμφωνείς π.χ με την AUDI που έχει πολλά επίπεδα εξοπλισμού... και στο Α4 σου βάζει τα πίσω παράθυρα με χερούλι??????????????????? και άμα θέλεις να βάλεις ηλεκτρικά σου ζητάει να αγοράσεις ολόκληρο πακέτο των 2500ευρώ????
Εμένα γενικά μου την βιδώνει να πάω να αγοράσω 1 αμάξι με 20-25.000 και να φτάνει τα 30.000 γιατί τελικά το μόνο που μου έδινα ήταν το σασί.... -
Ο χρήστης solaris2k6 έγραψε:
Δηλαδή φίλε μου Pro συμφωνείς π.χ με την AUDI που έχει πολλά επίπεδα εξοπλισμού... και στο Α4 σου βάζει τα πίσω παράθυρα με χερούλι??????????????????? και άμα θέλεις να βάλεις ηλεκτρικά σου ζητάει να αγοράσεις ολόκληρο πακέτο των 2500ευρώ????
Εμένα γενικά μου την βιδώνει να πάω να αγοράσω 1 αμάξι με 20-25.000 και να φτάνει τα 30.000 γιατί τελικά το μόνο που μου έδινα ήταν το σασί....Και καποιον του τη βιδωνει να μην μπορει να παρει το σιβικ με σιδερενια ζαντα για να μην στραβωνει στις λακουβες, με 2 αεροσακους λιγοτερους, χωρις φωτα ομιχλης και με απλο μη μεταλικο ασπρο χρωμα γλυτωνοντας 3000 ευρω (τσε βαλε).
Εμενα λοιπον δεν μ αρεσει ουτε η μια, ουτε η αλλη κατασταση. Και ξαναλεω, το να υπερασπιζεσαι το αμαξι σου ειναι λογικο, να υπερασπιζεσαι το τμημα μαρκετινγκ της οποιαδηποτε εταιρειας (λες και ειναι δικη σου) οχι.
-
Ο χρήστης solaris2k6 έγραψε:
Όσο για τα 4 αστέρια του LEON δεν θα πω κάτι ... γιατί τελικά και το CIVIC 4 αστέρια πήρεαυτό λέμε... ΠΩΣ το ψηφίσανε μιας και στα crash test δεν τα πήγε καλά. Ας ψηφίζανε το clio
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Εμένα γενικά μου την βιδώνει να πάω να αγοράσω 1 αμάξι με 20-25.000 και να φτάνει τα 30.000 γιατί τελικά το μόνο που μου έδινα ήταν το σασί....Και καποιον του τη βιδωνει να μην μπορει να παρει το σιβικ με σιδερενια ζαντα για να μην στραβωνει στις λακουβες, με 2 αεροσακους λιγοτερους, χωρις φωτα ομιχλης και με απλο μη μεταλικο ασπρο χρωμα γλυτωνοντας 3000 ευρω (τσε βαλε).
Εμενα λοιπον δεν μ αρεσει ουτε η μια, ουτε η αλλη κατασταση. Και ξαναλεω, το να υπερασπιζεσαι το αμαξι σου ειναι λογικο, να υπερασπιζεσαι το τμημα μαρκετινγκ της οποιαδηποτε εταιρειας (λες και ειναι δικη σου) οχι.
RE si Pro.... twra einai san na mou les an mporei kapoios na parei na parei to Golf GTi me tasia... kai ligoterous aerosakous.....
Pes mou esu... uparxei Golf me mono 2 aerosakous... ??? I mallon na valoume sto paixnidi to LEon pou einai kai #1 sthn Ellada gia to 2006...
Exei modelo me 2 aerosakous????
To 1.4 CIVIC nomizw oti vgenei xwris provolis omixlis...
kai telos to metalliko xrwma sto CIVIC einai TSAMPA.... den se xrewnoun
Oso gia siderenies zades.... (pou plaka plaka eida civic me siderenies zades ston Sarakaki sthn Marathwnos..) exoun 350euro kai oi 4.... pare to amaksi kai poula tis zades... kai tha sou meinoun kai lefta...
Telos egw protimo to amaksi na exei 200 aerosakous kai provolis omixlis... pou einai gia dikh mou asfaleia.... kai OXI 2 sec pio grhgoro amaksi....
-
Μερικες φορες το δυσκολοτερο ειναι να εξηγησεις το προφανες.
Ο λιγοτερος εξοπλισμος που ανεφερα ειναι απλως ενδεικτικος. Μην κολλας με τους αεροσακους. Το ζητημα ειναι αν προσφερεται λιγοτερος εξοπλισμος σε καλυτερη τιμη, και η απαντηση ειναι μια: ΟΧΙ.
Κατα τα αλλα, το τσαμπα πεθανε. Αν νομιζεις οτι το μεταλλικο στο δινουν τσαμπα, πλανασαι πλανην οικτραν.
Τελος, αν νομιζεις οτι τα 2 δευτερολεπτα δεν σου προσφερουν ασφαλεια, πασο. Και επειδη ανεφερες και το συγκριτικο του drive που ειναι για γελια (δεν καταλαβα ακριβως γιατι), οι διαφορες στις ρεπριζ (αρα τα προσπερασματα στο αντιθετο ρευμα) ειναι μαλλον μεγαλυτερες απο 2 sec, και μιλαμε και για 5αστερο αυτοκινητο. Αρα, προς τι το γελιο;
Για να ξεκαθαρισω τη θεση μου, δεν λεω οτι το civic ειναι μαπα και καποιο αλλο ειναι τελειο. Ολα τα αυτοκινητα εχουν πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα. Το να τα συνειδητοποιησεις και να αγορασεις γνωριζοντας τι αγορασες, μονο καλο μπορει να κανει.
Ηonda Civic 2005