-
-
για την σουηδια δεν γνωριζω,οποτε θα μιλησω για την ιταλια,μιας κ αυτη εχω ως παραδειγμα..ο μεσος μισθος ειναι ανωτερος..αυτο ομως δεν αρκει..γιατι κ τα ενοικια ειναι υψηλοτερα κ τα εξοδα(λογαριασμοι θερμανσης κτλ) ειναι εκτος τιμης ενοικιου(εκτος κ αν κανεις ιδιαιτερη συμφωνια,με υψηλοτερο ενοικιο φυσικα) κ φροντιστηρια εχουν,αλλα οχι σε τετοιο βαθμο οπως η ελλαδα φυσικα κ πανεπιστημια επι χρημασι εχουν(σε αντιθεση με την ελλαδα)..
κ εντελει τα λεφτα που τους μενουν στην ''ακρη'' στο τελος του μηνα ειναι περιπου τα ιδια με των ελληνων..μιλαω παντα για τον μεσο ορο.
οσο για τα μμμ,κ στην ιταλια εχει πολυ κοσμο κ για πολλες διαδρομες δεν αρκει 1 λεωφορειο αλλα πρεπει να αλλαξεις κτλ..
οι ιταλοι λοιπον τουλαχιστον εχουν βρει λυσεις..οι ελληνες γιατι να μεινουμε στα παραπονα λοιπον? -
-
για 35(κ οχι 90) τ.μ. εκτος κεντρου της πολης(κ οχι εντος που ειναι ακριβοτερα), 600€..χωρις θερμανση κ λογαριασμους..υπολογισε αυτο..
ουτε σε ακριβη περιοχη ουτε σε καινουργια οικοδομη(1896)..
οποτε μαλλον αλλοι ειναι εξω απο τον χορο..
τουλαχιστον ζω αμφοτερες τις πραγματικοτητες με ενοικια κ μισθους..
τεσπα,δεν θα μαλωσουμε κιολας,συζητηση κανουμε,απλως μη μενουμε στα παραπονα..να βρουμε κ μια λυση.. -
Δεν πάμε καλά. Καθόλου καλά. Η Θεσ/νίκη στον παγκόσμιο χάρτη είναι ανύπαρκτη και ζητάνε παραπάνω χρήματα απ'ότι στο Βερολίνο. Στην αλεξάντερ πλατζ που είχαμε δει ένα σπίτι σε καινούργια οικοδομή είχε κάτι λιγότερο από το να αγοράσεις αντίστοιχο σπίτι στην Καλαμαριά
Αν δε ψάχνεις σπίτι στην παραλία άστο... Στο sony center με τα ίδια παίρνεις δύο.Δεν αγοράζω τπτ.
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
για 35(κ οχι 90) τ.μ. εκτος κεντρου της πολης(κ οχι εντος που ειναι ακριβοτερα), 600€..χωρις θερμανση κ λογαριασμους..υπολογισε αυτο..
ουτε σε ακριβη περιοχη ουτε σε καινουργια οικοδομη(1896).. -
πρωτον δεν μιλησα για μιλανο.δευτερον ειπα οτι δεν ειναι σε ανεβασμενες περιοχες(οπου δεν θελω να φανταστω ενοικια..),αντιθετως ειναι περιοχη κ κτιριο που μενανε κ συνεχιζουν να μενουν μεσες ιταλικες οικογενειες..3ον τα ενοικια στο κεντρο κοστιζουν στα 1.000-1.200€(τα 600 ειανι φυσιολογικη τιμη για τα δεδομενα της ιταλιας).4ον η θεσσαλονικη θελεις να μου πεις οτι δεν εχει life style?κ ιδιαιτερα στο κεντρο της? 5ον δεν καταλαβαινω γιατι εκνευριζεσαι..
επειδη δεν μου αρεσει ο τονος σου,κ επειδη μαλλον δεν εχεις μαθει να συζητας εν ειρηνη κ να δεχεσαι κ τη γνωμη του αλλου,εγκαταλειπω εδω τη συζητηση.
δεκτο οτι κ να πεις,σιγουρα θα γνωριζεις καλυτερα..
οσο για το προβλημα σου με την σταθμευση στο κεντρο της πολης,ελπιζω να βρεθει καποτε λυση..ως τοτε ας παραπονιομαστε οτι δεν εχουμε χρηματα για παρκινγ αλλα εχουμε χρηματα για δευτερο αυτοκινητο(οταν θα μπορουσαμε να εχουμε σκουτερ)..κ οτι στην ελλαδα ειναι ολα χαλια κ στο εξωτερικο ολα τελεια..αλλα παρολα αυτα να μην ακολουθουμε το παραδειγμα του εξωτερικου..καλη συνεχεια λοιπον
-
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
http://www.chiosjobs.gr/pdf/misthoi.pdf
υπολογησε σε μια οικογενεια και την παραπαιδεια στην ελλαδα....και οτι τα ενοικια δεν εχουν καθολου μεγαλη διαφορα απο το εξωτερικο!!
ενα ψηλοκαλο διαμερισμα 90 τ.μ που ειχα δει στο κεντρο της θεσσαλονικης εχει απο 500-600€ ΧΩΡΙΣ θερμανση!
υπολογησε μονο σ!
αν πας σε 100-110 τ.μ αστο!
αρα μια χαρα ειναι τα παραπονα και καλα κανουν .!! οι απ' εξω πολλα τραγουδια λενε!Ξέρεις τι νοικιάζεις με 500-600 ευρώ 15 με 20 τετραγωνικά (αν μιλάμε για 600 γιατί με 500 νοικιάζεις από 15 και κάτω).
Για τα τραγουδιά, δεν πέσαμε από τον ουρανό, 27 χρόνια έχω ζήσει στην Ελλάδα (κι ακόμα ζώ δλδ), οι απόψεις μου παραμένουν ίδιες ακόμα με αυτές που είχα και πριν 1.5 χρόνο...Απλά η έννοια ΜΜΜ στην Γαλλία και ειδικά σε μια πόλη όπως το Παρίσι έχει τελείως άλλη έννοια από οτι σε οποιαδήποτε Ελληνική πόλη, χωρίς να σημαίνει οτι το Μετρό ή το λεωφορείο, ή το τραίνο, ή το Τραμ σε αφήνουν στην πόρτα της δουλειάς ή του σπιτιού σου και φυσικά αν θές να παρκάρεις πάντα σχετικά κοντά στο σπίτι σου πρέπει να πληρώσεις
Οι φωνές και τα παράπονα δεν λύνουν τα προβλήματα και πρέπει να καταλαβούμε οτι στην ζωή συμβιβάζεσαι με κάποια πράγματα και παίρνεις τις αποφάσεις που σου κάνουν την ζωή ευκολότερη.
Υ.Γ Τα φροντιστήρια άρχισαν να εισέρχονται δυναμικά και στην ζωή των Γάλλων...Κάποιες ασφαλιστικές τα κάνουν δώρο μαζί με την ασφάλεια υγείας -
-
μαλλον καποιοι αρνουνται να καταλαβουν οτι μαζι με τους υψηλοτερους μισθους υπαρχουν και υψηλοτερα εξοδα για την καθημερινοτητα,απο ενοικια μεχρι ασφαλειες ζωης-αυτοκινητου,μεχρι ενσημα μεχρι οτιδηποτε κτλ..οποτε αυτα που μενουν στην ακρη ειναι περιπου τα ιδια(παντα μιλαω για μεσους ορους κ για την ιταλια)..
αλλα δεν πειραζει..αυτοι θα ξερουν καλυτερα..ποιος μιλησε για μιλανο?κ για κεντρο?εγω αναφερομαι σε πολη 400.000 κατοικων.κ εξω απο το κεντρο..κ η οικοδομη που αναφερω δεν εχει καν πυλωτη..οποτε η σταθμευση ειναι δημοσια..κ ελευθερη μονο για κατοικους της περιοχης..αλλιως με αντιτιμο..κ φυσικα κανεις δεν βρισκει παντα να παρκαρει εξω απο την οικοδομη του(ενω δεν ειναι καν το κεντρο της πολης!!)..
απορω με τον εαυτο μου ωρες ωρες,γιατι συνεχιζω ανουσιες συζητησεις..
καλη συνεχεια.. -
Είχε ένα ρεπορτάζ από Θεσ/νίκη πριν λίγο και έδειχνε ένα τύπο/ θεό στην οδό Δενδροποτάμου που έλεγε ότι έχουν μπει 25 φορές στην αυλή του που είναι στην έξοδο μιας στροφής
Μπορείτε να που πείτε που είναι μέσω google earth? -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
μαλλον καποιοι αρνουνται να καταλαβουν οτι μαζι με τους υψηλοτερους μισθους υπαρχουν και υψηλοτερα εξοδα για την καθημερινοτητα,απο ενοικια μεχρι ασφαλειες ζωης-αυτοκινητου,μεχρι ενσημα μεχρι οτιδηποτε κτλ..οποτε αυτα που μενουν στην ακρη ειναι περιπου τα ιδια(παντα μιλαω για μεσους ορους κ για την ιταλια)..
αλλα δεν πειραζει..αυτοι θα ξερουν καλυτερα..ποιος μιλησε για μιλανο?κ για κεντρο?εγω αναφερομαι σε πολη 400.000 κατοικων.κ εξω απο το κεντρο..κ η οικοδομη που αναφερω δεν εχει καν πυλωτη..οποτε η σταθμευση ειναι δημοσια..κ ελευθερη μονο για κατοικους της περιοχης..αλλιως με αντιτιμο..κ φυσικα κανεις δεν βρισκει παντα να παρκαρει εξω απο την οικοδομη του(ενω δεν ειναι καν το κεντρο της πολης!!)..
απορω με τον εαυτο μου ωρες ωρες,γιατι συνεχιζω ανουσιες συζητησεις..
καλη συνεχεια..Με γλίτωσες από πόστ σεντόνι. Αυτά
-
-
Αυτό με την επιτροπή μου άρεσε πάρα πολύ. Είσαι έτοιμος για να ζήσεις στην Γαλλία
-
Θα φτιάξουμε μια 3μελη επιτροπή με εμένα και τον μιραζ.
-
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θα φτιάξουμε μια 3μελη επιτροπή με εμένα και τον μιραζ.Να ψηφίσουμε...
Βασικά χρειάζεται να γίνει μια 10μελης επιτροπή πρώτα που θα διαλέξει την τρίμελη επιτροπή. Για την 10μελη επιτροπή προτείνω καθολική ψηφοφορία και μετά οι 10 θα διαλέξουν τους 3. Φυσικά πρέπει να εφεύρουμε μερικα ακόμα γραφειοκρατικα εμπόδια έτσι για την πλάκα.
Αγαπητε εκατόν έξι για πάντα στην Γαλλία υπάρχουν ή δημιουργούνται επιτροπές που κάνουν κατα καιρούς μήτινγκ για τα πάντα. Η χαρά του κάθε μικρού Σαρκοζύ -
...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θα φτιάξουμε μια 3μελη επιτροπή με εμένα και τον μιραζ.και γω μια τριανδρια μονος μου!
Posts προς Θεσσαλονικείς