-
Το ιδιο σκηνικο προηγηθηκε και την Κυριακη,την ιδια περιπου ωρα
-
Χτες ήταν εκεί η Σοφία της Ισπανίας. Μήπως έχει σχέση;
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Ειναι οντως?Οι γείτονες μας είναι αλλά κι εμείς αντιδρούμε εντελώς σπασμωδικά. Κι εγώ θεωρώ περιτή την ύπαρξη αυτών των 2 'τοπικών' υπουργείων.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Χθες ξέρει κανείς τι γινόταν και ήταν κλειστή όλη η Τσιμισκή με ζητάδες κλπ. κατά τις 12 τα μεσάνυχτα;Φάρσα για βόμβα στην millenium bank και μετά από λίγο στην Τσιμισκή 120κάτι.
(http://troktiko.blogspot.com/2009/10/illenium.html) -
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Αφού είναι δεδομένη η Ελληνικότητα των περιοχών αυτών, τότε γιατί χρειάζεται να την αποδεικνύουμε;;;;
Ειναι οντως?
Το επίσημο Ελληνικό κράτος δεν αμφισβητεί την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Με την ύπαρξη όμως ενός ειδικού υπουργείου για τη Μ-Θ, τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για άλλες περιοχές, μήπως, λέω μήπως, είναι σαν να αισθανόμαστε κι εμείς ότι ίσως οι γείτονες έχουν κάποιο δίκιο;;;;
Περα απο τη ιστορια υπαρχει το παρον και το μελλον.Και μεχρι στιγμης η δυναμικη των σχεσεων με τα γειτονικα κρατη δεν εχει μεταβληθει σε σχεση με την εποχη που γεννησε την αναγκη δημιουργιας υπουργειων με τις λεξεις Μακεδονια,Θρακη,Αιγαιο στις ονομασιες τους.
Διαφωνώ. Η ανάγκη που γέννησε το υπουργείο Μ-Θ (επαναλαμβάνω για το Αιγαίου δεν έχω ιδέα) ήταν η ανάγκη εξελληνισμού της Μακεδονίας (και αρχικά της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής). Δηλαδή δέχεσαι ότι υπάρχει ακόμα ανάγκη εξελληνισμού της περιοχής; Νομίζω ότι η αποστολή αυτή έχει σε μεγάλο βαθμό εκτελεστεί.
Με την ιδια υπεραπλουστευτικη λογικη κι εφοσον δεν επιδιωκουμε τη διαφορετικοτητα καμμιας περιοχης(σχεδον τοσο,οσο δεν αμφισβητειται η ελληνικοτητα καποιας περιοχης) θα ηταν σαν να αντικαθιστουμε τις ονομασιες των περιφερειων(Μακεδονια,Θρακη,Πελοπονησος) με πιο γενικους ορους οπως Νοτια Αθηνα,Βορεια Αθηνα κτλ.Κατι τετοιο ομως δεν θα ανταποκρινοταν στην πραγματικοτητα και στις αναγκες των περιοχων αυτων.
Δεν είναι το ίδιο αυτό που λες εσύ με αυτό που λέω εγώ. Το όνομα της περιοχής είναι δεδομένο. Για κάποιον όμως λόγο δεν υπάρχει η ανάγκη για υπουργείο Θεσσαλίας πχ. Η ανάγκη (για κάποιους) ύπαρξης ενός υπουργείου Μ-Θ σημαίνει ότι υπάρχει κάποια ανάγκη διαφοροποίησης των περιοχών αυτών. Και μη μου πει κανείς για οικονομική ανάπτυξη (η Ήπειρος είναι σε πολύ χειρότερη μοίρα) ή για αλυτρωτισμό γειτόνων (και πάλι η Ήπειρος έχει θέμα με την Τσαμουριά).
Σ'αυτο συμφωνουμε.Κι αν δεν υπηρχε το υψηλης αισθητικης κτιριο του Διοικητηριου,θα ειχαν σκορπισει της υπηρεσιες του σε 500 μερη στη Θεσσαλονικη και κανεις δε θ'ασχολουνταν μαζι του.
Γιατί τώρα ποιος ασχολείται;;; Μόνο εμείς για να περάσει η ώρα...
Αρκετα μακρυα για να εχω ιδία γνωση οποτε ρωταω τι εξυπηρετούσε το υπουργειο αυτο;Ποιες ηταν οι αρμοδιοτητες του ;
Βασικά την τακτοποίηση υμετέρων, τις δεξιώσεις, τη μεγαλομανία των Β-Ελλαδιτών (έχουμε κι εμείς υπουργείο!) και τη μεταφορά αιτημάτων / προβλημάτων στο κέντρο, μιας και ουσιαστικές αρμοδιότητες για να τα λύνει δεν είχε (και αυτό το λένε όλοι όσοι διετέλεσαν υπουργοί).
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Το επίσημο Ελληνικό κράτος δεν αμφισβητεί την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Με την ύπαρξη όμως ενός ειδικού υπουργείου για τη Μ-Θ, τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για άλλες περιοχές, μήπως, λέω μήπως, είναι σαν να αισθανόμαστε κι εμείς ότι ίσως οι γείτονες έχουν κάποιο δίκιο;;;;
Και θα ηταν πρωτοφανες για κρατικη οντοτητα να αμφισβητησει με δικια της πρωτοβουλια την ελληνικοτητα δικων της εδαφων.Το ευαρεστο αυτο εργο κατα κανονα παραχωρειται στους καλοπροαιρετους γειτονες .Στις δικες τους δηλωσεις προθεσεων που περιλαμβανουν γκριζες ζωνες στο Αιγαιο,τουρκικη μεονοτητα στη Θρακη,σλαβοφωνη μειονοτητα στη Μακεδονια και δεν ξερω γω τι αλλο σε παραπεμπω για περισσοτερες πληροφοριες.Οσο για το αλλο που γραφεις,αν θες πες και στους μπαοκτσηδες,να μη φορανε φανελες και κασκολ οταν πηγαινουν στην Τουμπα διοτι θα φαινεται σαν να ειναι αδυναμη η ομαδα τους και να χρειαζεται υποστηριξη .
Διαφωνώ. Η ανάγκη που γέννησε το υπουργείο Μ-Θ (επαναλαμβάνω για το Αιγαίου δεν έχω ιδέα) ήταν η ανάγκη εξελληνισμού της Μακεδονίας (και αρχικά της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής). Δηλαδή δέχεσαι ότι υπάρχει ακόμα ανάγκη εξελληνισμού της περιοχής; Νομίζω ότι η αποστολή αυτή έχει σε μεγάλο βαθμό εκτελεστεί.
Αν θες τη γνωμη μου πλεον εχει προκυψει αναγκη αφελληνισμου της περιοχης,αλλα δεν ειναι της παρουσης.
Εξαλλου ο εξελληνισμος της περιοχης δεν αποτελει αποκλειστικη σκοπιμοτητα του εν λογω Υπουργειου.Μακαρι να ζουσε κι ο πατερας του σημερινου πρωθυπουργου να σου εξηγησει καλυτερα απο μενα,τι αναγκες εξυπηρετει η μετονομασια του σε 'Μακεδονιας-Θρακης'.Δεν είναι το ίδιο αυτό που λες εσύ με αυτό που λέω εγώ. Το όνομα της περιοχής είναι δεδομένο. Για κάποιον όμως λόγο δεν υπάρχει η ανάγκη για υπουργείο Θεσσαλίας πχ. Η ανάγκη (για κάποιους) ύπαρξης ενός υπουργείου Μ-Θ σημαίνει ότι υπάρχει κάποια ανάγκη διαφοροποίησης των περιοχών αυτών. Και μη μου πει κανείς για οικονομική ανάπτυξη (η Ήπειρος είναι σε πολύ χειρότερη μοίρα) ή για αλυτρωτισμό γειτόνων (και πάλι η Ήπειρος έχει θέμα με την Τσαμουριά).
Το ονομα της περιοχης παυει να ειναι δεδομενο,οταν υπαρχει δηλωμενη προθεση αμφισβητησης του.Αυτο ειναι ξεκαθαρο,νομιζω.
Δεν ξερω για Ηπειρο,αλλα καποιες αναγκες οδηγησαν στη συσταση π.χ Υπουργειου Αιγαιου.Προσπαθησε να τις διερευνησεις και ισως βρεις μια γενικοτερη απαντηση στο ερωτημα σου -
Άσχετο θέμα...
Κανένα καλό πλυντήριο (οχι βούρτσα),με σεβασμό στο αυτοκίνητο,που να κάνει και κέρωμα στα δυτικά κατά προτίμηση??
Ζητάω πολλά μάλλον... -
Ο αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα εισαγγελέας, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε συμπληρωματική δίωξη για τις παρακάτω πράξεις:
-
απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου
-
απλή συνέργεια σε πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου
-
παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση...
...Η οικονομική επιθεωρήτρια, Αναστασία Τσεμπερά, που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση για την «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του δήμου, κατέθεσε στον εισαγγελέα νέα έκθεση προσωρινών διαπιστώσεων, 207 σελίδων στην οποία εμπλέκει συνολικά 17 άτομα.
Ανάμεσά τους είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, τέσσερις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικού, ανώτεροι διοικητικοί υπάλληλοι του δήμου, καθώς επίσης προϊστάμενοι οικονομικών υπηρεσιών.
Σε υπόμνημα που κατέθεσε στην επιθεωρήτρια, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε άγνοια για την υπεξαίρεση και ανέφερε ότι δεν γνώριζε καν τον 45χρονο υπάλληλο.
Τα χρήματα που έκαναν «φτερά» από τα ταμεία του δήμου εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 30 εκατ. ευρώ.
πηγη : τροκτικος
δηλαδη ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ????
-
-
Έργα στη Λ. Στρατού, στο τμήμα Καυτατζόγλου-Βυζαντινό Μουσείο (σχεδόν ως τη στροφή της Αγγελάκη δηλαδή).
Ήμουν από την απέναντι πλευρά του δρόμου και δεν μπόρεσα να διαβάσω το χαρτί - ετοιμάζουν ποδηλατόδρομο και εκεί;
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
- ετοιμάζουν ποδηλατόδρομο και εκεί;
έτοιμος ο ποδηλατόδρομος!!
πηγαίνω χθες στην jetoil στον φοίνικα.
Αφού πλένω το αυτοκίνητο θέλω να βάλω βενζίνη. Για όσους δε ξέρουν όπως βγαίνεις από το πληντήριο βολεύει να πας με την μούρη στις αντλίες με ανάποδη φορά στο δρόμο.
Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:
Υπαλληλος με αυστηρό ύφος: Αλλη φορά ντεν τα το βάλεις έτσι το αμαξι.
Εγω: Γιατί; Θα με γράψουν;
Υπαλληλος: Τα σε γκράψω εγκώ και ντε τα σου βάλω βενζίνη.
Εγώ: Εγώ θα χάσω ή εσύ;
Υπάλληλος: Εγκώ πάντως ντεν τα χάσω...Να χαίρεται τους υπαλλήλους του που νοιάζονται για το μαγαζί
-
Εμείς φταίμε που πηγαίνουμε ακόμα τα αμάξια μας στο Ουγκάντα γκια πλύσιμο...
Εγώ πάντως δεν θα ξαναπάω το ίδιο και κάποια ακόμα μέλη τα οποία δεν αντέχουν άλλο την απαράδεκτη συμπεριφορά των υπαλλήλων... -
Μία φορά έβαλα μόνο βενζίνη από εκεί, δεν ξανάβαλα. Λες και ήταν αραιωμένη, το αμάξι δεν τραβούσε...
Κατήργησα επίσης οριστικά και το πλύσιμο εκεί - μιλάμε για τριτοκοσμικές συνθήκες..
-
Ο χρήστης tsouffff έγραψε:
Αφού πλένω το αυτοκίνητο θέλω να βάλω βενζίνη. Για όσους δε ξέρουν όπως βγαίνεις από το πληντήριο βολεύει να πας με την μούρη στις αντλίες με ανάποδη φορά στο δρόμο.
Υπάλληλος: Εγκώ πάντως ντεν τα χάσω...Να χαίρεται τους υπαλλήλους του που νοιάζονται για το μαγαζί
Φίλε έχουμε αναφέρει και παλαιότερα σχετικά με αυτό , όχι τόσο για βενζίνη αλλά για το καθάρισμα...θα στα πω στα ίσια...το πληντύριο παλιά δούλευε ως επιχείρηση ξεχωριστά από το βενζινάδικο, το είχε ένας Αλβανός που πάρκαρε πάντα εκεί μια παλιά φτιαγμένη SL για όσους θυμούνται πριν κανα 4-5 χρόνια...Είχε γρηγορο service και 24ώρες και άρχισε να γίνεται γνωστός και να τραβάει πολύ κόσμο....ο άνθρωπος
χέστηκε στο χρήμα...σε 1 χρόνο μέσα βρέθηκε με μια τέρμα καγκουρεμένη Χ5.
και τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα...προσωπικό πραγματικά αποκρουστικό,
κάτι περίεργες φάτσες που μόνο που δεν σε έβριζαν , η κατάσταση εμπορευματοποιήθηκε
και σε ξεπέταγαν σε 3 λεπτά με προχειροδουλειά,
υπήρχαν βράδυα που σκάγανε παρέες φίλοι των υπαλλήλων και νόμιζες
πως ήσουν στο Μπαγκλαντές ή στην Γεωργία...Μιλάμε έχω πετύχει βράδυ με
4-5 καγκουρεμένα BMW και Honda και καμιά 10αριά Γεωργιανοί να πίνουν μπίρες και να σε
κοιτάνε και χαλασμένοι που ήρθες να πλύνεις το αμάξι σου και τους χαλάς το κλιμα.
Τέλος πάντων δεν ήταν ωραίο το περιβάλλον ενώ και το πλύσιμο δεν άξιζε πλεόν.
Δεν ξέρω αν αυτά γίνονταν εν γνώσει του Αλβανού ιδιοκτήτη, αλλά εγώ σταμάτησα να πηγαίνω.
Ο ίδιος μάλιστα τον τελευταίο χρόνο κυκλοφορεί με 360 cabrio.Πρόσφατα άκουσα πως εκτός από το πληντύριο αγόρασε και το βενζινάδικο , οπότε
δεν θα μου κάνει εντύπωση αυτά που ακούω περί 'περίεργης' βενζίνης. -
Παντου ποδηλατοδρομοι και ποδηλατα.Σημερα ειδα και προσπεραση
-
Ο χρήστης tsouffff έγραψε:
Χαρη πηγε να σου κανει ο ανθρωπος, και δεν κανω πλακα...
Τα καυσιμα του συγκεκριμενου πρατηριου ειναι αισχρα! Ο ιδιοκτητης ειναι γνωστος στην πιατσα για τις απαταιωνιες του και τα προβληματα με τον νομο που εχει!
Αν σεβεσαι εστω και ελαχιστα το αυτοκινητο σου ποτε ξανα απο εκεινον... Λιγο παρακατω εχει πολλα αξιολογα πρατηρια με ιδιες τιμες! -
Τερμα και το κιτσεν ,χθες ειχαμε μεγαλη παρεα και ειχαμε κλεισει στο κιτσεν,παμε ολα ωραια και καλα,τα παρκαρουμε εμεις και ερχετε το τσουτσεκι και μας ζητα να του δωσουμε τα κλειδια ,ειχαμε αστυνομικο στην παρεα οποτε του κοψε το βηχα ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ,καθομαστε η εξυπηρετηση χαλι,ο σερβιτορος(σε ημισπαστα ελληνικα) σου ζητουσε να πασαρεις εσυ τα ποτηρια γιατι ετσι οπως τα καταφεραν να βαλουν τα τραπεζια καναν χειροτερη χαραξη και απο τον κομβο του κοσμος.Τα τραπεζια ηταν ντυμενα με πλαστικο χλοοταπητα(δε κανω πλακα ).Φευγοντας οι 'παρκαδοροι' ηταν χυμενοι σε μια γωνια,μολις περναω απο διπλα τους με το αμαξι σηκωνεται ενας και λεει αν θα αφησω τιποτα για το παρκινγκ,του λεω βεβαιως αρκει να κοψει αποδειξη,μα μου δε κοβουμε αποδειξεις και παω να φυγω τον ακουω που λεει στους υπολοιπους της παρεας 'α ρε πουστη',ε αυτο ηταν,το ποτηρη ξεχειλησε,του λεω πως οκ θα τα πουμε με την αστυνομια σε λιγο,καπου εκει αρχισε να τα γυρναει και καληνυχτα φιλε μου και τετοια,δεν ηθελα να δωσω συνεχεια και την εκανα.
Συμπερασμα τον πουλο το κιτσεν απο εδω και περα,και γενικα το πουλο οσο μαγαζια εχουν παρκαδορο,βγηκαμε να περασουμε καλα,το μαγαζι ηταν μετριο,και φαγαμε και βρισιμο κιολας απο τον τελευταιο του χωριου,στο διαλο ζωα -
Το έχω καταργήσει και αυτό προ πολλού, η συμπεριφορά τους είναι απαράδεκτη (συλλήβδην).
Να αναφέρω και περιστατικό όπου το ποσό της απόδειξης δεν ήταν στρογγυλό, ήταν π.χ. 25,55 € και έβγαλα πεντάλεπτο για να δώσω ακριβώς στη σερβιτόρα, η οποία μου απάντησε:
'Πεντάλεπτο; Μη με τρελαίνεις τώρα!'
Της είπα 'αυτό έχω, άμα σ' αρέσει, και στην τελική είναι νόμισμα του κράτους και αυτό'
Έπρεπε να της πω, την επόμενη φορά θα έρθω με το μπλοκ επιταγών και ψάξε να μου βρεις ρέστα..
Last I knew, το κέρμα των 0,05 € είναι νόμισμα του Ελληνικού κράτους...
Να σημειωθεί επίσης ότι η άρνηση αποδοχής νομίμως κυκλοφορούντων νομισμάτων είναι ποινικό αδίκημα (πταίσμα).
Κουζινόμπαρο
-
Λέτε να είμαστε μπαμπουϊνοι και μας φέρονται με αυτόν τον τρόπο .
Μπαράζ παραβιάσεων ερυθρών σηματοδοτών σήμερα το πρωϊ. Μία μανδάμ βγήκε στην Νίκης αέρα και κόντεψε να με εμβολίσει. Με scooter ήμουν φυσικά.
Της λέω: ''Μα καλά δεν βλέπετε κυρία μου που είναι κόκκινο?''Απάντηση: Ναι αλλά ο μ@λ@κ@ς ο μπροστά κάνει 10 ώρες να φύγει''
Είχε μπροστά της ένα φορτηγάκι και επειδή το φανάρι εκεί διαρκεί λίγο αποφάσισε η μανδάμ πως έχει κάθε δικαίωμα να περάσειΚατά τα άλλα συμπολίτες μου ωραίος καιρός και σήμερα. Ετοιμαζόμαστε για μεγάλη φυγή εις τας παραλίας. Αυτά καλή μας μέρα
-
ρε παιδια ποσο κωστιζει μια υπεύθυνη δήλωση απο το περίπτερο γιατι πήρα μια πριν απο ενα περίπτερο στη Τσιμισκη κ ειπε 50λεπτα, παλια σαν να θυμάμαι 20cents να κόστιζε?
-
Την κατεβάζεις από το ιντερνετ και την τυπώνεις μόνο σου και πρακτικά δεν κοστίζει τίποτα
Στα περίπτερα και τα φωτοτυπάδικα στη χρεώνουν όσο τους καπνίσει...έχω την εντύπωση πάντως ότι γύρω στο 2000 έκανε 50 δραχμές
Posts προς Θεσσαλονικείς