-
Λογικό Χρήστο αφού είναι η χώρα-τράπεζα της ευρώπης μην πω υφηλίου.
Πόλεμο δεν γνώρισε ποτέ για αυτόν ακριβώς τον λόγο.Εγώ την απεχθάνομαι. Χώρα που δεν έχει συνοχή...να την βράσω. Αλλοι 'ιταλοί', άλλοι 'γάλλοι' άλλοι 'γερμανοί'...
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
μιλατε για δικαιοσυνη και ανθρωπινα δικαιωματα.πιστευετε οτι το ελληνικο κρατος σεβεται και βοηθαει τον ελληνα πολιτη περισσοτερο απο οτι το αμερικανικο τον δικο του πολιτη;σε θεματα παιδειας,υγειας,αξιοκρατιας.
ειναι λαθος να κατηγορουμε μονο αυτους.Είσαι σίγουρος για αυτά που λες;
Κοίτα και εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Canadian_a ... s_compared
The two neighbours are a dramatic contrast. Canada has one of the world's most fully socialized health care systems (with the exception of services noted below) while the United States is one of only two OECD countries (with Mexico) not to have some form of guaranteed health insurance for all citizens.
However, there are about 46 million Americans who do not have health insurance.
Τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι δεν έχει και θετικά το σύστημα υγείας των ΗΠΑ, αλλά δε θα το θεωρούσα και πρότυπο σε σχέση με το ελληνικό.
The above is a bunch of bullshit as usual.
Μια λεξη κανει την διαφορα στο νοημα. The devil is in the details οπως λενε εδω.
Γραφει επανω:
while the United States is one of only two OECD countries (with Mexico) not to have some form of guaranteed health insurance for all citizens.
Αυτο ειναι 100% λαθος. ΟΛΟΙ μπορουν να εχουν ασφαλεια υγειας στις ΗΠΑ, απο την στιγμη που την πληρωνουν καπως. ΔΩΡΕΑΝ για ΟΛΟΥΣ δεν υπαρχει, διοτι απλα αυτη η χωρα δεν πιστευει στις Σοσιαλιστικες χαζομαρες αλλων. Για ποιο λογο να πληρωνω εγω για την δικη σου ιατρικη καλυψη? Πανε να δουλεψεις να την πληρωσεις.
Το προβλημα, εαν υπαρχει, ειναι με τον Καναδα, την Ελλαδα και ολες τις αλλες χωρες που αγοραζουν ψηφους εναντι δωρεαν ιατρικης περιθαλψης σε βαρος του κοσμακη που δουλευει και σε οφελος των αλλων, που παιζουν ταβλι.
Ποτε θα καταλαβεται οταν διαβαζεται προπαγανδα?
Kαμία σχέση με προπαγάνδα. Τα παραπάνω είναι FACTS. ΙΣΧΥΕΙ το ότι 46.000.000 ΗΠΑμερικανοί δεν έχουν health insurance, είτε για τον ένα λόγο είτε για τον άλλο.
Έπειτα, λες για δωρεάν ιατρική περίθαλψη στην Ελλάδα. Που το άκουσες κάτι τέτοιο; Αν δε δουλεύεις και δεν πληρώνεις ασφαλιστικά ταμεία, δεν έχει ντιπ για ντιπ. Κι αν δουλεύεις, καλό είναι να πληρώνεις και καμιά ιδιωτικη ασφαλιστική να 'χεις το κεφάλι σου ήσυχο, γιατί με αυτά που παίρνεις από τον κλάδο υγείας του ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΜΕΔΕ κλπ, άσε...
Στον Καναδά, μια χαρά δουλεύει το σύστημα και κανείς δεν παραπονιέται, απεναντίας μάλιστα. Όπως το κράτος σε φροντίζει φτιάχνοντας δρόμους, γέφυρες κλπ για ΟΛΟΥΣ, με τα λεφτά των φορολογούμενων (γέφυρες που μπορεί ΕΣΥ ποτέ να μη χρειαστείς) κι όπως σε υποχρεώνει σε να φοράς ζώνη ασφαλείας όταν οδηγείς, έτσι σου παρέχει και το ελάχιστο στον τομέα της υγείας, εφόσον έχει αυτή τη δυνατότητα. Αν έχεις πρόβλημα με το που πάει ένα μέρος από τους φόρους που πληρώνεις και θες οι πιο φτωχοί να πεθαίνουν στους δρόμους, θέμα δικό σου.
Το μόνο που μπορείς να πεις εδώ (και ίσως θα έλεγα εγώ στη θέση σου) είναι 'σιγά την ασφάλεια υγείας που σου δίνουν στην Ελλάδα οι εισφορές των εργαζομένων'. Αυτό είναι η αλήθεια, π@π@ρια περίθαλψη έχεις με αυτά που σου δίνει το ΙΚΑ, ΣΙΚΑ, ΤΙΚΑ....
Ε ναι. Ειναι τελοιο το συστημα του Καναδα. Παει ο καθενας και ζηταει που λες κυρα κομπαρα (πανακριβη) περιθαλψη και ουτε το ονομα του του παιρνουν. Μετα ανοιγουν το βιβλιαρακι με τα βερεσεδια και τα χρεωνουν στο ονομα 'Καναδεζικος Λαος'.
Kαι πολύ καλά κάνουν. Όπως κάνουν και για τόσα άλλα πράγματα (π.χ. δημόσια έργα που είπα πιο πάνω, κλπ) που ΕΣΥ ώς gavriil1 αφού ΔΕΝ τα χρειάζεσαι, ΔΕΝ θα ήθελες να πληρώνεις γι αυτά. Έτσι πάει. Εσένα, για ποιo λόγο ακριβώς δε σε πειράζει να πληρώνεις (μέσω των νόμιμων φόρων) για τους δρόμους που χρησιμοποιούν άλλοι, για το φαγητό των φυλακισμένων, κλπ αλλά σε πειράζει να πληρώνεις κάτι για την υγεία τους;;;; Δεν είναι δικαίωμα όλων η υγεία, αλλά είναι ας πούμε η αστυνόμευση;;; Μήπως να προστατεύει η αστυνομία μόνο αυτούς που πληρώνουν φόρους;;;
Κανενα προβλημα. Τα διαφορα πολιτκικα συστηματα που εφαρμοζοντε ειναι θεμα προτιμησης πολλες φορες. Εαν για σενα ειναι σωστο και δικαιο να πληρωνουν ολοι για αυτους που δεν πληρωνουν για ασφαλει υγειας, τοτε εχεις ξεκαθαρα σοσιαλιστικες τασεις και οχι οτι αυτο ειναι νεο. Το majority της Ευρωπης ετσι σκεφτεται ετσι κι αλλιως και γιαυτο φυσικα εχουν 4.9% ανεργια ( αλλα αλλο θεμα αυτο).
Εμεις εδω πιστευουμε οτι ο καθενας πληρωνει 'τα σπασμενα του'.
Ομως οταν ακουω να το περιγραφει το θεμα στις ΗΠΑ καποιος οτι δηθεν η κακη και απονη κυβερνηση που δεν δινει ασφαλεια στους 46 εκ. καημενους, αναγκαστικα θα το αποκαλεσω προπαγανδα. ΟΠως ειπα, ΟΛΟΙ μπορουν να αγορασουν ασφαλεια απο την στιγμη που εχουν να την πληρωσουν. Οπως ολοι μπορουν να βρουν μια δουλεια στις ΗΠΑ εαν θελουν. Ειδικα τα τελευταια 15 χρονια που τα ειδα και τα βλεπω με τα ματια μου καθε μερα.
-
Ο Μπους δήλωσε την Τετάρτη ότι επιθυμεί να κλείσει το Γκουαντάναμο, αφού πρώτα εκπονηθεί ένα σχέδιο για το τι θα γίνει με τους «πολύ επικίνδυνους» κρατούμενους. Ο ίδιος αναγνώρισε ότι οι συνθήκες κράτησης δικαιολογούν μέρος της κριτικής της διεθνούς κοινότητας.
Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του: «Θα ήθελα πολύ να κλείσει η βάση του Γκουαντάναμο, όμως, αναγνωρίζω ότι εκεί κρατούνται ορισμένοι πολύ επικίνδυνοι άνθρωποι. Πρέπει πρώτα να έχουμε σχέδιο αντιμετώπισής τους στα δικαστήρια.»
Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι μέρος της κριτικής που διατυπώνει η διεθνής κοινότητα είναι δικαιολογημένο: «Η ύπαρξη του στρατοπέδου δίνει δικαιολογίες για κριτική εις βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών ότι δεν τηρούν τις αρχές τις οποίες υπερασπίζονται».
news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Προσωπικά Θα επέλεγα την Ελβετία. Οι κάτοικοι της απολαμβάνουν πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο, υπάρχει σεβασμός στο περιβάλλον και στους νόμους, έχει καταπληκτικό κλίμα και μορφολογία εδάφους που συμβαδίζει με τα ενδιαφέροντα μου, και διαρκή ειρήνη με όλους ανεξαιρέτως τους γείτονες της.Ας μην είχε όλη η Ευρώπη τις καταθέσεις της στην Ελβετία και θα σου λεγα εγώ τί ειρήνη που θα είχε!
-
Nikolas K
έκανες λάθος τα quotes, δεν το είπε ο pathos αυτό αλλά ο Χρήστος Λάππας.
-
Το διόρθωσα!
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Κανενα προβλημα. Τα διαφορα πολιτκικα συστηματα που εφαρμοζοντε ειναι θεμα προτιμησης πολλες φορες. Εαν για σενα ειναι σωστο και δικαιο να πληρωνουν ολοι για αυτους που δεν πληρωνουν για ασφαλει υγειας, τοτε εχεις ξεκαθαρα σοσιαλιστικες τασεις και οχι οτι αυτο ειναι νεο. Το majority της Ευρωπης ετσι σκεφτεται ετσι κι αλλιως και γιαυτο φυσικα εχουν 4.9% ανεργια ( αλλα αλλο θεμα αυτο).Το ποσοστό της ανεργίας που κολλάει; Δηλαδή εσείς εκεί που έχετε ~5% ανεργία (*) τι σημαίνει;
(*)
http://www.econstats.com/weo/V029.htm
http://www.dol.gov/Εμεις εδω πιστευουμε οτι ο καθενας πληρωνει 'τα σπασμενα του'.
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, δεν ισχύει. ΕΣΥ πληρώνεις (και) την πυροσβεστική που πάει και σβήνει τη φωτιά στο εξοχικό του τύπου που δεν πληρώνει φόρους, ΕΣΥ πληρώνεις (και) την αστυνομία έστω κι αν δεν τους έχεις χρειαστεί ποτέ, ΕΣΥ πληρώνεις και για τα έργα που μπορεί να μη σου χρειάζονται, και πάει λέγοντας. Γιατί λοιπόν όχι για την υγεία; Ούτως ή άλλως ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ (ΚΑΙ) ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ θα ήταν αυτά που θα πλήρωνες, αρκεί να τα χρειαζόσουν. Πιστεύεις ότι μόνο όποιος μπορεί να δουλέψει και να αγοράζει ασφάλεια δικαιούται να είναι υγιής; Αν ναι, τότε γιατί δεν πιστεύεις, π.χ. ότι μόνο όποιος πληρώνει φόρους δικαιούται τις υπηρεσίες της αστυνομίας ή της πυροσβεστικής; Γιατί ΑΥΤΑ να είναι τσάμπα και η υγεία, που είναι το #1 αγαθό, να μην είναι (έστω στον ελάχιστο βαθμό); Όχι, προτιμάς να πληρώνετε εκατοντάδες δισεκατομμύρια για επεμβάσεις 'απελευθέρωσης' των ξένων λαών από αυτούς που τους κυβερνούν, και οι δικοί σου συμπολίτες να μην έχουν ούτε τις βασικές καλύψεις για το μόνο αγαθό που αν χάσουν είναι 'game over'.
Μάλλον δεν τα έχετε σκεφτεί και σε τόσο βάθος τα πράγματα, και οι περισσότεροι δεν έχετε ιδέα περί κρατικής πρόνοιας. Όλα το χρήμα τα κυβερνά, γι αυτό και η ζωή σας είναι ένα ατελείωτο κυνήγι του χρήματος και μια ατελείωτη κατανάλωση, χωρίς ποτέ να είναι αρκετά αυτά που έχετε......
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο Καναδάς είναι, πάλι, άλλη ιστορία. Ίσως το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο. Μία και μοναδική εμπειρία έχω ο ίδιος, που με πήγαν στο νοσοκομείο για κάτι αρκετά απλό (διάστρεμα από ποδόσφαιρο, όπου είχαν σπάσει μύες και το πόδι είχε γίνει τούμπανο) και με περιποιήθηκαν χωρίς καν να μου ζητήσουν το όνομά μου!! Δε μου κόστισε τίποτα, και τη δε πατερίτσα μου τη χάρισαν (τους την πήγα πίσω μετά από ένα μήνα αφού δεν τη χρειαζόμουν). Τρομερή εντύπωση μου είχε κάνει.
Ε ναι. Ειναι τελοιο το συστημα του Καναδα. Παει ο καθενας και ζηταει που λες κυρα κομπαρα (πανακριβη) περιθαλψη και ουτε το ονομα του του παιρνουν. Μετα ανοιγουν το βιβλιαρακι με τα βερεσεδια και τα χρεωνουν στο ονομα 'Καναδεζικος Λαος'.
Και αυτο κυριες και κυριοι ειναι το σωστο και τελοιο συστημα. Να πληρωνουν αλλοι για εμας και απο την στιγμη που δεν μου ζητησαν εμενα λεφτα, στα @@@ μου! Τι με νοιαζει? Ας τα πληρωσει ο οποισδηποτε!
Η κουνια παει συνεφο!
Αν χάσεις τη δουλειά σου, σου πάρει η τράπεζα το σπίτι (όχι εσένα, γενικά μιλάμε) και πάθεις πνευμονία χωρίς (αρκετά) λεφτά στην άκρη, ποιος θα σε κάνει καλά; Τα επείγοντα; Ειδικά μάλιστα αν χρειαστείς νοσηλεία για κανένα δεκαπενθήμερο...
Στα @@ μας για τη ζωή του διπλανού μας (καλά, εσείς 3 τα έχετε στην ΗΠΑμερική; ); Μα τί λέω; Όταν μετράς τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων σε άλλες χώρες όσο μερικά χάμπουργκερ παραπάνω, σιγά μη σε νοιάξει για τους συμπολίτες σου.-
Εαν χασεις την δουλεια σου σε μερες εαν θες και την χρειαζεσαι βρισκεις μια αλλη. Εαν μπορεις να ψαχνεις για 5-6 μηνες, θα βρεις αυτην που θελεις. Και ο λογος για το παραπανω ειναι η δυναμη και υγεια της οικονομιας των ΗΠΑ. Περισσοτερο απο καθε αλλη στον κοσμο. ΔΟυλειες να θες στις ΗΠΑ (εαν δεν εισαι επαγγελματιας ταβλαδορος, that is)
-
Λες 'σε παρει η τραπεζα το σπιτι'. Γιατι να στο παρει? Εχεις κανει καμια εξυπναδα και αγορασες σπιτι ακριβοτερο απο οτι μπορουσες να πληρωσεις? Τελος κανεις δεν σου'πε να μπεις σε 30 χρονια δανειο για ενα σπιτι που δεν ειναι δικο σου. Επρεπε να το ειχες σκευθει αυτο οταν υπεγραφες (οτι μια μερα ισως να μην μπορεσεις να ανταπεξελθεις στις δοσεις και το εχασες). Με ποιο δικαιωμα εχει καποιος να νομιζει οτι δεν θα του παρουν το σπιτι αυτοι που τον χρηματοδοτησαν? Δικο του ειναι? Της τραπεζας ειναι.
-
Εαν παθεις πνευμονια, δεν τελειωσαν τα παντα, αυριο. Κατ'αρχην ζεις στην χωρα με τους καλυτερους γιατρους και τα καλυτερα φαρματα και φαρμακοβιομηχανιες. Αρα οι πιθανοτητες αναρωσεις στις ΗΠΑ ειναι υψηλοτερες. Κι ας μην εχεις ασφαλεια. Εαν πας στο Emergencey Room με καποιο προβλημα δεν θα σου πουν 'α! δεν σ'ακουμπαω γιατι δεν εχεις ασφαλεια'.
-
Εαν δεν εχεις ασφαλεια και παθεις κατι, εχεις καλυψη απο τον/την συζηγο. Αυτο που ξεχνατε πολλες φορες ειναι οτι οταν δουλευει ενας, μπορει να καλυψει και τον/την συζηγο στην ιδια καλυψη. Αρα μεσα σε μια οικογενεια, ΕΝΑΣ εαν δουλευει, μπορουν να μοιραζοντε και οι αλλοι. ΟΛΟΙ οι αλλοι μαζι και με τα παιδια.
-
Ετοιχε να χασει την δουλεια του και να παθει την πνευμονια ο συζηγος που ειχε την δουλεια και καλυψη?
Α. Σορρυ, αλλα οταν αποφασισατε ως ζευγαρι οτι ο ενας απο τους δυο δεν δουλευει, ανοιχτηκατε σε γνωστο ρισκο. Οπως και το δανειο. Ξερατε οτι κατι τετοιο θα μπορουσε να γινει. Αρα επρεπε να ειχατε ενα Plan B ως σχεδιο. Ειτε αυτο σημενει λεφτα στην ακρη για αγορα ασφαλειας τις εβδομαδες/μηνες που εχασε την δουλεια του ο μονος συζηγος της οικογενειας ή κατι αλλο. Καποιο αλλο σχεδιο.
Β. Οταν χανει καποιος την δουλεια του υπαρχει ενας ειδικος τυπος ασφαλειας που εχει σχεδιαστει για αυτους ακριβως που, ναι, εχασαν την δουλεια τους, αλλα ψαχνουν καινουργια δουλεια. Αυτος ο τυπος ασφαλειας ειναι μια χαρα απο πλευρας καλυψης, ομως η διαφορα ειναι η τιμη του. Κοστιζει το 1/10ο απο οτι η κοινη ασφαλεια ομως η τιμη ισχυει για τους πρωτους 6 μηνες αφου εχασε καποιος την δουλεια του. Δηλαδη το κρατος σου δινει μια ευκαιρια, απο την στιγμη που ψαχνεις για δουλεια ομως (φυσικα το κρατος δεν θελει καμια αποδειξη οτι ψαχνεις για δουλεια, η τιμη της ασφαλειας ειναι χαμηλη για ολους τους πρωτους εξι μηνες).
-
Τελος λες, οτι δεν εχεις λεφτα στην ακρη. Σορρυ αλλα αυτο ειναι προβλημα αυτου που δεν εχει λεφτα στην ακρη. Ας ειχε. Οπως ειπα. ΔΟυλειες εχει εδω. Να αγοραζεις δωρα τα Χριστουγενα ηξερες. Σορρυ, ας προσεχες.
Με αλλα λογια, παρουσιαζεις μια κατασταση πιο πανω με συνδυασμο διαφορων κακων που θα μπορουσαν να τυχουν σε καποιον ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ (και να χασω την δουλεια μου και να παθω πνευμονια και να μην εχω λεφτα στην ακρη και να μου παρει η τραπεζα το σπιτι και να με κλεψουν εξωγηινοι την νυχτα ενω κυμαμαι) που ουτε σε εργο δεν ειναι πιθανη, ΑΛΛΑ ακομη και ετσι σου περιγραφω οτι ακομη και ετσι να τυχεναι παλι δεν ειναι το τελος του κοσμου και θα πεθενες απο πνευμονια στο παγκακι του παρκου, απο την στιγμη που εσυ ή καποιος αλλος στην οικογενεια σου ειστε υπευθηνοι πολιτες και εχετε παρει μετρα να αποφευγθει κατι τετοιο.
Π.χ. στην δικια μας περιπτωση μπηκαμε στο πρωτο μας σπιτι με δανειο οταν ειμουν 25 ετων. Και οι δυο δουλευαμε φυσικα και ειμασταν υγιεις νεοι. Ο πρωτος μας στοχος (και οι οικονομικοι στοχοι τυχενει να ερχοντε κυριως απο μενα στην οικογενεια) ηταν να ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ! Χωρις να στερηθουμε αλλα χωρις να κανουμε και μ@λ@κιες με balance σε πιστωτικες, απληρωτα αλλα δανεια, κτλ. Να μην χρωσταμε σε ΚΑΝΕΝΑ ηταν ο πρωτος μας στοχος. Ενω το δανειο ηταν το κλασσικο 30 ετων fixed rate, μαζεψαμε λεφτα (βοηθεια απο γονεις καμια και ουτε θελαμε) ξεπληρωσαμε το σπιτι μας μετα απο 6 χρονια, οταν ειμουν 31. Τα αυτοκινητα ηταν παντα πληρωμενα χωρις δανεια.
Αρα μειναμε χωρις κανενα χρεος νεοι. Και το λεω αυτο διοτι απο την στιγμη που ξεπληρωσεις το πρωτο σπιτι γρηγορα (και τα αυτοκινητα) τοτε τα λεφτα που κερδιζεις απο την δουλεια μαζευοντα ΠΟΛΥ γρηγορα (απο πλευρας αποταμιευσαιων). Διοτι απλα δεν χρωστας. Ειδικα οταν δουλευουν και οι δυο και δεν υπαρχουν παιδια (ακομη).
Αρα εγω ειμουν υπευθηνος ως πολιτης να σκεφθω την κατασταση και να δουλεψω και σκληρα αλλα και να μην σπαταλαω αδικα ετσι ωστε, εαν υπαρχουν παιδια αυριο να εχω την δυνατοτητα να εχω την συζηγο να μην δουλεψει για τα πρωτα 5-6 χρονια και να εχω κατι στην μπαντα εαν παθει καποιος κατι και τυχει να μην εχω δουλεια εγω εκεινη την στιγμη διοτι απολυθηκα ή κατι τετοιο.
ΓΙΑΤΙ εγω που εκανα ολους αυτους του κοπους να πληρωνω τα σπασμενα του μ@λ@κα που εκανε τις λαθος επιλογες στην ζωη (και μην μου αρχισει κανεις το χιπι τολκ παλι με το οτι εγω γεννηθηκα απο βασιλιαδες γονεις και αλλοι γενιουντε απο ζητιανους και μια ζωη ζητιανοι ειναι, εδω δεν εχει τετοια, ολοι μπρουν να κανουν λεφτα εαν ειναι υπευθηνοι και οχι τεμπεληδες)?
Αρα οι ΗΠΑ ως κρατος σου ζηταει ως πολιτης να εισαι ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ! Αυτη ειναι η δικη σου υπωχρεωση ως πολιτη. Η δικη της υπωχρεωση ως χωρα ειναι να εχει την οικονομια της τουναρισμενη ετσι ωστε η ευρεση εργασιας και καλης εργασιας μαλιστα να μην ειναι ονειρο ζωης αλλα πραγματικοτητα για αυτους που εχουν υπομονη και δουλευουν σκληρα (και αυτο δεν σημενει απαραιτητα δουλευουν σκληρα απο πλευρας χειρονακτικης δουλειας).
-
-
Όχι, προτιμάς να πληρώνετε εκατοντάδες δισεκατομμύρια για επεμβάσεις 'απελευθέρωσης' των ξένων λαών από αυτούς που τους κυβερνούν, και οι δικοί σου συμπολίτες να μην έχουν ούτε τις βασικές καλύψεις για το μόνο αγαθό που αν χάσουν είναι 'game over'.διαφωνω!
απο αυτες τις απελευθερωτικες επεμβασεις εξαρταται σε μεγαλο βαθμο το επιπεδο διαβιωσης παρα πολυ κοσμου στην Αμερικη, ειτε εμμεσα ειτε αμεσα!
-
Κανενα προβλημα. Τα διαφορα πολιτκικα συστηματα που εφαρμοζοντε ειναι θεμα προτιμησης πολλες φορες. Εαν για σενα ειναι σωστο και δικαιο να πληρωνουν ολοι για αυτους που δεν πληρωνουν για ασφαλει υγειας, τοτε εχεις ξεκαθαρα σοσιαλιστικες τασεις και οχι οτι αυτο ειναι νεο. Το majority της Ευρωπης ετσι σκεφτεται ετσι κι αλλιως και γιαυτο φυσικα εχουν 4.9% ανεργια ( αλλα αλλο θεμα αυτο).
Το ποσοστό της ανεργίας που κολλάει; Δηλαδή εσείς εκεί που έχετε ~5% ανεργία (*) τι σημαίνει;
(*)
http://www.dol.gov/Εμεις εδω πιστευουμε οτι ο καθενας πληρωνει 'τα σπασμενα του'.
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, δεν ισχύει. ΕΣΥ πληρώνεις (και) την πυροσβεστική που πάει και σβήνει τη φωτιά στο εξοχικό του τύπου που δεν πληρώνει φόρους, ΕΣΥ πληρώνεις (και) την αστυνομία έστω κι αν δεν τους έχεις χρειαστεί ποτέ, ΕΣΥ πληρώνεις και για τα έργα που μπορεί να μη σου χρειάζονται, και πάει λέγοντας. Γιατί λοιπόν όχι για την υγεία; Ούτως ή άλλως ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ (ΚΑΙ) ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ θα ήταν αυτά που θα πλήρωνες, αρκεί να τα χρειαζόσουν. Πιστεύεις ότι μόνο όποιος μπορεί να δουλέψει και να αγοράζει ασφάλεια δικαιούται να είναι υγιής; Αν ναι, τότε γιατί δεν πιστεύεις, π.χ. ότι μόνο όποιος πληρώνει φόρους δικαιούται τις υπηρεσίες της αστυνομίας ή της πυροσβεστικής; Γιατί ΑΥΤΑ να είναι τσάμπα και η υγεία, που είναι το #1 αγαθό, να μην είναι (έστω στον ελάχιστο βαθμό); Όχι, προτιμάς να πληρώνετε εκατοντάδες δισεκατομμύρια για επεμβάσεις 'απελευθέρωσης' των ξένων λαών από αυτούς που τους κυβερνούν, και οι δικοί σου συμπολίτες να μην έχουν ούτε τις βασικές καλύψεις για το μόνο αγαθό που αν χάσουν είναι 'game over'.
Μάλλον δεν τα έχετε σκεφτεί και σε τόσο βάθος τα πράγματα, και οι περισσότεροι δεν έχετε ιδέα περί κρατικής πρόνοιας. Όλα το χρήμα τα κυβερνά, γι αυτό και η ζωή σας είναι ένα ατελείωτο κυνήγι του χρήματος και μια ατελείωτη κατανάλωση, χωρίς ποτέ να είναι αρκετά αυτά που έχετε......
Ε ναι. To justify bad behavior, point to other bad behavior. Σαν τα μωρα.
Ξανα, εαν δεν δουλευεις, οταν υπαρχουν δουλειες, make sure να εχεις λεφτα στην ακρη. Εαν δεν εχεις και δεν δουλευεις make sure you know why και οτι παιρνεις καποιο ρισκο. Οταν την παθεις, μην κλεγεσαι.
Για τριτη φορα, εαν εσυ εχεις προβλημα με το παραπανω, τοτε μην ζεις στις ΗΠΑ ποτε, κανεις δεν σε καλεσε ή παρακαλεσε. Ζησε στον Καναδα. Εγω ζω ΗΠΑ και θα συνεχισω to do so.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Όχι, προτιμάς να πληρώνετε εκατοντάδες δισεκατομμύρια για επεμβάσεις 'απελευθέρωσης' των ξένων λαών από αυτούς που τους κυβερνούν, και οι δικοί σου συμπολίτες να μην έχουν ούτε τις βασικές καλύψεις για το μόνο αγαθό που αν χάσουν είναι 'game over'.
διαφωνω!
απο αυτες τις απελευθερωτικες επεμβασεις εξαρταται σε μεγαλο βαθμο το επιπεδο διαβιωσης παρα πολυ κοσμου στην Αμερικη, ειτε εμμεσα ειτε αμεσα!
-
Το ποσοστό της ανεργίας που κολλάει; Δηλαδή εσείς εκεί που έχετε ~5% ανεργία (*) τι σημαίνει;
(*)
Ε ναι. To justify bad behavior, point to other bad behavior. Σαν τα μωρα.
Ξανα, εαν δεν δουλευεις, οταν υπαρχουν δουλειες, make sure να εχεις λεφτα στην ακρη. Εαν δεν εχεις και δεν δουλευεις make sure you know why και οτι παιρνεις καποιο ρισκο. Οταν την παθεις, μην κλεγεσαι.
Για τριτη φορα, εαν εσυ εχεις προβλημα με το παραπανω, τοτε μην ζεις στις ΗΠΑ ποτε, κανεις δεν σε καλεσε ή παρακαλεσε. Ζησε στον Καναδα. Εγω ζω ΗΠΑ και θα συνεχισω to do so.
Ποιο 'bad behaviour' και πράσινα άλογα;
Σου ζήτησα να μου εξηγήσεις ΠΩΣ το ποσοστό της ανεργίας συνδέεται με το θέμα της κοινωνικής πρόνοιας, που συζητούσαμε, ενώ σ'εσάς που δεν υπάρχει κάτι τέτοιο το ποσοστό είναι μάλιστα και μεγαλύτερο!!
Μπορείς; Αν όχι, καλύτερα ψάξτο κι αυτό μαζί με τα άλλα που σου έχω πει, και μετά το συζητάμε.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και αυτο κυριες και κυριοι ειναι το σωστο και τελοιο συστημα. Να πληρωνουν αλλοι για εμας και απο την στιγμη που δεν μου ζητησαν εμενα λεφτα, στα @@@ μου! Τι με νοιαζει? Ας τα πληρωσει ο οποισδηποτε!
Η κουνια παει συνεφο!
Ω ρε μάγκα μου!
Αυτό θα πει ιατρική-ανθρωπιστική επιστήμη...
Από που κι ως που η υγεία είναι δικαίωμα όλων; Άκου κάτι πράματα!
Έτσι έτσι BLAME THE F@CKING CANADA!!!!
Κανα carpet bombing πότε θα κάνετε στους τόσο μισητούς σας γείτονες....Εχει πλακα. Καρπετ μπομινγκ τον Καναδα!
Αυτο που θυμιζει την πικρη (οικονομικα) αληθεια by the way την οποια ή δεν ξερετε ή δεν θελετε να αποδεχθητε ή και τα δυο.
Το ξερετε οτι ο στρατος του Καναδα αυτη την στιγμη απο πλευρας αριθμου και γενικα εξοδων ειναι....σχεδον ανυπαρκτος? Τουλαχιστον για το τι θα επρεπε να ηταν τα εξοδα για να καλυψει την αμυνα ΟΛΗΣ της χωρας.
Γιατι? Γιατι αποφευγει να ξοδευει τρις δολλαρια ο καναδας σε στρατο? Διοτι ειναι σοσιαλιστες και δεν πιστευουν σε πολεμο και αρα κανεις δεν προκειτε να τους επιτεθει διοτι ειναι καλα παιδια? (αν και ειδαμε το ξυλο που θα επεφτε σε διαφορα κτιρια απο τρομοκρατες αλλα τους πιασανε και με βοηθεια του FBI αλλα αλλη συζητηση αυτη)?
Οχι βεβαια. Απλα οι ΗΠΑ και ο Καναδας ειναι τοσο 'αδερφια', λογο κουλτουρας, λογο γειτονιας, λογο ΝΑΦΤΑ, κυριως λογο γειτονιας, που ο Καναδας ξερει οτι εαν καποιος καν κανει χαρτογραφηση του εδαφους του Καναδα, θα φαει ξυλο ανελεητο. Απο οτις ΗΠΑ.
Κοιτα να δεις τυχη ε? Δεν θα ηταν ωραια να ηταν η Ελλαδα γειτονας των ΗΠΑ? Ουτε πανακριβα ΕΦ16 θα χρειαζοσασταν, ουτε Τουρκια διπλα, ουτε τιποτε.
Καποιοες χωρες, ειναι οντως κολοφαρδες εκ γενητης
Some guys have all the luck που λεει και Rod Stewart!
-
Αν χάσεις τη δουλειά σου, σου πάρει η τράπεζα το σπίτι (όχι εσένα, γενικά μιλάμε) και πάθεις πνευμονία χωρίς (αρκετά) λεφτά στην άκρη, ποιος θα σε κάνει καλά; Τα επείγοντα; Ειδικά μάλιστα αν χρειαστείς νοσηλεία για κανένα δεκαπενθήμερο...
Στα @@ μας για τη ζωή του διπλανού μας (καλά, εσείς 3 τα έχετε στην ΗΠΑμερική; ); Μα τί λέω; Όταν μετράς τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων σε άλλες χώρες όσο μερικά χάμπουργκερ παραπάνω, σιγά μη σε νοιάξει για τους συμπολίτες σου.-
Εαν χασεις την δουλεια σου σε μερες εαν θες και την χρειαζεσαι βρισκεις μια αλλη. Εαν μπορεις να ψαχνεις για 5-6 μηνες, θα βρεις αυτην που θελεις. Και ο λογος για το παραπανω ειναι η δυναμη και υγεια της οικονομιας των ΗΠΑ. Περισσοτερο απο καθε αλλη στον κοσμο. ΔΟυλειες να θες στις ΗΠΑ (εαν δεν εισαι επαγγελματιας ταβλαδορος, that is)
-
Λες 'σε παρει η τραπεζα το σπιτι'. Γιατι να στο παρει? Εχεις κανει καμια εξυπναδα και αγορασες σπιτι ακριβοτερο απο οτι μπορουσες να πληρωσεις? Τελος κανεις δεν σου'πε να μπεις σε 30 χρονια δανειο για ενα σπιτι που δεν ειναι δικο σου. Επρεπε να το ειχες σκευθει αυτο οταν υπεγραφες (οτι μια μερα ισως να μην μπορεσεις να ανταπεξελθεις στις δοσεις και το εχασες). Με ποιο δικαιωμα εχει καποιος να νομιζει οτι δεν θα του παρουν το σπιτι αυτοι που τον χρηματοδοτησαν? Δικο του ειναι? Της τραπεζας ειναι.
-
Εαν παθεις πνευμονια, δεν τελειωσαν τα παντα, αυριο. Κατ'αρχην ζεις στην χωρα με τους καλυτερους γιατρους και τα καλυτερα φαρματα και φαρμακοβιομηχανιες. Αρα οι πιθανοτητες αναρωσεις στις ΗΠΑ ειναι υψηλοτερες. Κι ας μην εχεις ασφαλεια. Εαν πας στο Emergencey Room με καποιο προβλημα δεν θα σου πουν 'α! δεν σ'ακουμπαω γιατι δεν εχεις ασφαλεια'.
-
Εαν δεν εχεις ασφαλεια και παθεις κατι, εχεις καλυψη απο τον/την συζηγο. Αυτο που ξεχνατε πολλες φορες ειναι οτι οταν δουλευει ενας, μπορει να καλυψει και τον/την συζηγο στην ιδια καλυψη. Αρα μεσα σε μια οικογενεια, ΕΝΑΣ εαν δουλευει, μπορουν να μοιραζοντε και οι αλλοι. ΟΛΟΙ οι αλλοι μαζι και με τα παιδια.
-
Ετοιχε να χασει την δουλεια του και να παθει την πνευμονια ο συζηγος που ειχε την δουλεια και καλυψη?
Α. Σορρυ, αλλα οταν αποφασισατε ως ζευγαρι οτι ο ενας απο τους δυο δεν δουλευει, ανοιχτηκατε σε γνωστο ρισκο. Οπως και το δανειο. Ξερατε οτι κατι τετοιο θα μπορουσε να γινει. Αρα επρεπε να ειχατε ενα Plan B ως σχεδιο. Ειτε αυτο σημενει λεφτα στην ακρη για αγορα ασφαλειας τις εβδομαδες/μηνες που εχασε την δουλεια του ο μονος συζηγος της οικογενειας ή κατι αλλο. Καποιο αλλο σχεδιο.
Β. Οταν χανει καποιος την δουλεια του υπαρχει ενας ειδικος τυπος ασφαλειας που εχει σχεδιαστει για αυτους ακριβως που, ναι, εχασαν την δουλεια τους, αλλα ψαχνουν καινουργια δουλεια. Αυτος ο τυπος ασφαλειας ειναι μια χαρα απο πλευρας καλυψης, ομως η διαφορα ειναι η τιμη του. Κοστιζει το 1/10ο απο οτι η κοινη ασφαλεια ομως η τιμη ισχυει για τους πρωτους 6 μηνες αφου εχασε καποιος την δουλεια του. Δηλαδη το κρατος σου δινει μια ευκαιρια, απο την στιγμη που ψαχνεις για δουλεια ομως (φυσικα το κρατος δεν θελει καμια αποδειξη οτι ψαχνεις για δουλεια, η τιμη της ασφαλειας ειναι χαμηλη για ολους τους πρωτους εξι μηνες).
- Τελος λες, οτι δεν εχεις λεφτα στην ακρη. Σορρυ αλλα αυτο ειναι προβλημα αυτου που δεν εχει λεφτα στην ακρη. Ας ειχε. Οπως ειπα. ΔΟυλειες εχει εδω. Να αγοραζεις δωρα τα Χριστουγενα ηξερες. Σορρυ, ας προσεχες.
Με αλλα λογια, παρουσιαζεις μια κατασταση πιο πανω με συνδυασμο διαφορων κακων που θα μπορουσαν να τυχουν σε καποιον ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ (και να χασω την δουλεια μου και να παθω πνευμονια και να μην εχω λεφτα στην ακρη και να μου παρει η τραπεζα το σπιτι και να με κλεψουν εξωγηινοι την νυχτα ενω κυμαμαι) που ουτε σε εργο δεν ειναι πιθανη, ΑΛΛΑ ακομη και ετσι σου περιγραφω οτι ακομη και ετσι να τυχεναι παλι δεν ειναι το τελος του κοσμου και θα πεθενες απο πνευμονια στο παγκακι του παρκου, απο την στιγμη που εσυ ή καποιος αλλος στην οικογενεια σου ειστε υπευθηνοι πολιτες και εχετε παρει μετρα να αποφευγθει κατι τετοιο.
Π.χ. στην δικια μας περιπτωση μπηκαμε στο πρωτο μας σπιτι με δανειο οταν ειμουν 25 ετων. Και οι δυο δουλευαμε φυσικα και ειμασταν υγιεις νεοι. Ο πρωτος μας στοχος (και οι οικονομικοι στοχοι τυχενει να ερχοντε κυριως απο μενα στην οικογενεια) ηταν να ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ! Χωρις να στερηθουμε αλλα χωρις να κανουμε και μ@λ@κιες με balance σε πιστωτικες, απληρωτα αλλα δανεια, κτλ. Να μην χρωσταμε σε ΚΑΝΕΝΑ ηταν ο πρωτος μας στοχος. Ενω το δανειο ηταν το κλασσικο 30 ετων fixed rate, μαζεψαμε λεφτα (βοηθεια απο γονεις καμια και ουτε θελαμε) ξεπληρωσαμε το σπιτι μας μετα απο 6 χρονια, οταν ειμουν 31. Τα αυτοκινητα ηταν παντα πληρωμενα χωρις δανεια.
Αρα μειναμε χωρις κανενα χρεος νεοι. Και το λεω αυτο διοτι απο την στιγμη που ξεπληρωσεις το πρωτο σπιτι γρηγορα (και τα αυτοκινητα) τοτε τα λεφτα που κερδιζεις απο την δουλεια μαζευοντα ΠΟΛΥ γρηγορα (απο πλευρας αποταμιευσαιων). Διοτι απλα δεν χρωστας. Ειδικα οταν δουλευουν και οι δυο και δεν υπαρχουν παιδια (ακομη).
Αρα εγω ειμουν υπευθηνος ως πολιτης να σκεφθω την κατασταση και να δουλεψω και σκληρα αλλα και να μην σπαταλαω αδικα ετσι ωστε, εαν υπαρχουν παιδια αυριο να εχω την δυνατοτητα να εχω την συζηγο να μην δουλεψει για τα πρωτα 5-6 χρονια και να εχω κατι στην μπαντα εαν παθει καποιος κατι και τυχει να μην εχω δουλεια εγω εκεινη την στιγμη διοτι απολυθηκα ή κατι τετοιο.
ΓΙΑΤΙ εγω που εκανα ολους αυτους του κοπους να πληρωνω τα σπασμενα του μ@λ@κα που εκανε τις λαθος επιλογες στην ζωη (και μην μου αρχισει κανεις το χιπι τολκ παλι με το οτι εγω γεννηθηκα απο βασιλιαδες γονεις και αλλοι γενιουντε απο ζητιανους και μια ζωη ζητιανοι ειναι, εδω δεν εχει τετοια, ολοι μπρουν να κανουν λεφτα εαν ειναι υπευθηνοι και οχι τεμπεληδες)?
Αρα οι ΗΠΑ ως κρατος σου ζηταει ως πολιτης να εισαι ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ! Αυτη ειναι η δικη σου υπωχρεωση ως πολιτη. Η δικη της υπωχρεωση ως χωρα ειναι να εχει την οικονομια της τουναρισμενη ετσι ωστε η ευρεση εργασιας και καλης εργασιας μαλιστα να μην ειναι ονειρο ζωης αλλα πραγματικοτητα για αυτους που εχουν υπομονη και δουλευουν σκληρα (και αυτο δεν σημενει απαραιτητα δουλευουν σκληρα απο πλευρας χειρονακτικης δουλειας).
Αν 'οι ΗΠΑ ως κρατος σου ζηταει ως πολιτης να εισαι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ' γιατί χρειάζεται ΝΟΜΟΣ για τη ζώνη ασφαλείας, που θα σε σώσει από δική σου ανοησία;....
Άν κάποιος τελειώνοντας τις σπουδές του πάθει ένα ατύχημα και δεν μπορεί να δουλέψει, γιατί να τον ξεγράψεις και να μην έχει κάποια (την ελάχιστη έστω) μορφή περίθαλψης από το κράτος; Δε δουλεύει μια χαρά στον Καναδά το σύστημα αυτό ή νομίζεις ότι παραπονιούνται εκεί;! Trust me, κανείς δεν παραπονιέται.
Λίγος σοσιαλισμός σας χρειάζεται. Έτσι, μια σταγονίτσα, να θυμηθείτε τα βασικά! Πολύ θα σε χαλάσει όταν βγάζεις 50.000 δολάρια το χρόνο (π.χ.) τα 250 δολάρια από τους φόρους σου αντί να πάνε για όπλα και εξοπλισμούς ένα μικρό μέρος από αυτά να πάει στον τομέα της κρατικής πρόνοιας; Δε θα επωφεληθείς κι εσύ από αυτό, όταν σου χρειαστεί;
Τέλος πάντων, είπαμε. TO XΡΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ. ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΜΠΟΛΙΚΟ!! Με άλλα λόγια, GET RICH OR DIE TRYING!!...
-
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
βασικα εισαι απασφαλισμενος γιατι πεταγεσαι σε κατι που δεν εχεις ιδεα για τι μιλας..
εχεις ιδεα ρε [syele] απο μαυρη μουσικη; ΣΚΑΜΠΑΖΕΙΣ;τοτε γιατι πεταγεσαι σαν το τρομπονι;
ρουφα ρε μαν κανα βιολοντσελο να πουμε..
θα μας πεις και για α και ου και ποιους θεωρουμε ρεζιλια και γιατι..
τραβα μαθε πεντε πραγματα, ή ρωτα, αλλα τι ερχεσαι και λανσαρεις και υφακι οταν εισαι ασχετος σε κατι;Σε παρακαλώ πολύ να προσέχεις τις εκφράσεις σου
ναι, οι εκφρασεις σε πειραξαν εσενα
εδω τοσες σελιδες εχουν ειπωθει τοσα και τοσα, στο βιολοντσελο χαλαστηκες, που στην τελικη ειχε καθαρα χιουμοριστικο χαρακτηρα
εδω λεγονται αλλα κ αλλα, ειρωνιες, αλλα με τη μασκα του καλου φυσικα δεν πειραζουν κανενα..
ντυσε λοιπον τα λογακια σου ομορφα, βαλε και κασκολ γιατι κανει κρυο,Ασε. Το ξεπερασα ηδη. Δεν γινετε κατανοητο, αρα...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
edit [kouk]
Μια λεξη κανει την διαφορα στο νοημα. The devil is in the details οπως λενε εδω.Γραφει επανω:
while the United States is one of only two OECD countries (with Mexico) not to have some form of guaranteed health insurance for all citizens.
Αυτο ειναι 100% λαθος. ΟΛΟΙ μπορουν να εχουν ασφαλεια υγειας στις ΗΠΑ, απο την στιγμη που την πληρωνουν καπως. ΔΩΡΕΑΝ για ΟΛΟΥΣ δεν υπαρχει, διοτι απλα αυτη η χωρα δεν πιστευει στις Σοσιαλιστικες χαζομαρες αλλων. Για ποιο λογο να πληρωνω εγω για την δικη σου ιατρικη καλυψη? Πανε να δουλεψεις να την πληρωσεις.
Αρα οι παραπανω 46 εκ. ή 200 δισ. οσοι ειναι δεν εχει σημασια, ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ να μην αγοραζουν ιατρικη καλυψη! Αρα που το προβλημα?
Το προβλημα, εαν υπαρχει, ειναι με τον Καναδα, την Ελλαδα και ολες τις αλλες χωρες που αγοραζουν ψηφους εναντι δωρεαν ιατρικης περιθαλψης σε βαρος του κοσμακη που δουλευει και σε οφελος των αλλων, που παιζουν ταβλι.
Ποτε θα καταλαβεται οταν διαβαζεται προπαγανδα?
Ειλικρινά και μέσα από την καρδιά μου σου εύχομαι κάποια στιγμή να αντιμετωπίσεις οικονομικό πρόβλημα και να μην έχεις τα λεφτά να πληρώνεις ιδιωτική ασφάλεια. Μπορεί εσύ να είσαι σίγουρος ότι δε θα συμβεί, αλλά κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι όλα θα σου πηγαίνουν καλά μέχρι να αφήσεις αυτόν τον liberal κόσμο. Τότε να σε δω τι θα λες...
Απλές καταστάσεις: θα είσαι κρυωμένος και θα τρως πόρτα στα νοσοκομεία, θα σπας το χέρι σου και θα τρως πόρτα.Ευχαριστω για την ευχη. Στειλε μου και καρτα ευχοντας να χασω την μανα και πατερα αυριο εαν ειναι δυνατον απο τον Θεο, τι λες?
Μοντς μην ειστε και τοσο αυστηροι. Για hate forum παει πολλες φορες το θεμα.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
σοσιαλιστικη χαζομαρα η υγεια και η κοινωνικη προνοια;
λοιπον, καναμε ολοι λαθος με το γαβριηλ. Ο ανθρωπος δεν ειναι καπιταλιστης, δεν ειναι redneck αμερικανος ουτε εχει προβλημα με την Ελλαδα. ειναι απλα ή υπερβολικα παρτακιας, ή -το πιο πιθανο ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ κ εμεις τσιμπαμε σα χαζοι..
αν ομως, λεμε τωρα, ισχυει το πρωτο, δε χρειαζεται φανταζομαι να ρωτησω ποια ειναι η αποψη σου για καποιον που δε μπορει να δουλεψει για το χ,ψ λογο/παθηση.. μαλακας θα'ναι φανταζομαι και πρεπει να πεθανει..
για ποιο λογο να τον ανεχτει η κοινωνια..;Χέει μην κανεις τον σουπερ εξυπνο. Η νομοθεσια εδω δεν ειναι τοσο απλη. Εαν καποιος ειναι αναπηρος, υπαρχουν αλλα care centers για τετοιοες περιπτωσεις.
Εγω παντα μιλαω για ανθρωπους που ΕΧΟΥΝ την δυνατοτητα να δουλεψουν!
Η πλακα ειναι που μιλας εσυ ως Ελληνας που ζει Ελλαδα για αναπηρους που για να ζησει αναπηρος στην Αθηνα/Ελλαδα πρεπει να εχει ελικοπτερο που ουτε μια ραμπα δεν υπαρχει σε ΕΝΑ πεζοδρομιο (ασε που πολλες φορες δεν υπαρχει καν πεζοδρομιο).
Εδω ΟΛΑ εχουν σχεδιαστει με την αναπηρικη καρεκλα in mind. Και πολλες φορες ειναι παρανομο να χρισεις οτιδηποτε store χωρις να κανεις διαφορα facilities για αναπηρους. Απο παρκινγκ μπροστα απο την πορτα, σε τουαλετες για αναπηρους, this and that and the other.
Μιλας για φιλικη προς αναπηρους χωρες? Αν ειναι δυνατον. Θα πεσει και θα μας καψει!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Προτείνω να απουσιάζουν οι κρίσεις για το ποιόν και την ψυχολογία του συνομιλητή μας. Δεν προσθέτουν τίποτα, παρά μόνο ένταση. Η απλή λύση είναι να μη συμμετέχει κάποιος σε συζητήσεις με άτομα που τα θεωρεί ανάξια συζήτησης.(Moderator nass)
ΟΠως ποια ατομα π.χ. Nass?
Πλακα εχεις...
-
Βασικα θελω να σχολιασω κατι που ειπωθηκε πιο πανω.
Αλλο να λες, αχ ωραια θα ηταν να ζω εκει και εδω κτλ, και αλλο να εχεις παει και να εχεις ζησει, και κυριως αλλο να το λες εκ των υστερων.
Εγω μονο στην τελευταια περιπτωση πιστευω σιγουρα αυτον που το λεει.
γιατι ωραια ειναι να ονειρευεσαι εκ του ασφαλους, αλλα καλο ειναι να σκεφτεις πραγματικα και τ'αρνητικα και τα θετικα, που ειναι λιγο δυσκολο να εχεις τετοια εικονα για κατι οταν δεν το'χεις ζησει.α ρε μλκες.. ελλαδαρα τα γαμαει μονο αρκει να εχεις λεφτα.. αυτη ειναι η μονη μαλακια που μπορει να ξενερωσεις ελλαδα, με τους μισθους, αλλιως ολα τ'αλλα αν τα γραφεις στην πετσα σου περνας τζετε. Δηλαδη ενταξει, οταν ας πουμε εισαι γιατρος ξερω'γω στο δημοσιο, τυχαιο παραδειγμα, και παιρνεις 1100 ευρω το μηνα ενταξει.. γτπ
αν εχεις ομως φραγκα τα γαμε ολε η φαση.. ειδικα καλοκαιρακι, με παραλεες να κατεβαινεις με μπεμπα καμπριο κ δερματινα κ το a/c ανοιχτο και να κανεις βουτιες και το βραδυ πνευμονια.. τρως και κανα σουβλακι κ μπυρες για να ερθεις στα ισια σου, τραβας και μια ξεγυρισμενη ή καθεσαι στο πεζοδρομιο και μιλας μονος σου και δε σ'ενοχλει κανεις////====++++++====----------
αλλα ενταξει και χειμωνας τα γαμαει αν εχεις γκαφ. εκει που θα μενεις σε καμια Εκαλη διπλα σε βιλλα ιαπωνα πρεσβη με κορη που πασχει απο εξωπυραμιδικα ή ειναι αυτιστικια λεσβια, ψυχανωμαλη οπαδος του Χαραυγιακου που βαραει status epilepticus ενω εχει στο στομα pop corn για το ξεκαρφωμα ή ειναι κανα πρεζονι και εχει γιενει θεμα σεουλη την καλη κοινωνια.. θα σκας με τη τζιπουρα κολωνακι για καφε και θα πουλας μουρη με χρυσο ρολόι και χρυσα δοντια.. θα πηγαινεις παρνηθα με λιμουζινα με φιμε τζαμια και θα εχεις την eva longoria στο πισω καθισμα να σου δροσιζει τα γεννητικα οργανα.. gamaei. θα σκας στα βουνα που'ν'in και θα κανεις σπορ.. πωωωωωω αυτα ειναι.. τρελες καταστασεις..ελλαδα ενταξει.. κανεις φραγκα αλλα θελει κομπινα το πραγμα.. αλλιως δε γινεται. οσοι πιστευετε οτι θα δουλεψεις σκληρα κ μαλακιες κ αδερφια μου συνδικαλιστες αλητες πουλια και θα βγαλεις κο κο, κλαιν μαιν πουτς. αρκιδια πατερα βγαζεις. το πολυ πολυ να βγαλεις κανα χαρτζιλικι να το φας σε δοσεις για kinhta k super duper wow bmw η κανα σπιτακι σε κανα στενακι εκει περα για δηθεν ησυχια. και πας στο σπιτακι και μετα χτιζουν απεναντι και ακους τα μπαμ μπουμ της οικοδομης, και τελικα καταληγεις να περπατας στο ζαπειο ή στο συνταγμα και να ταϊζεις τα περιστερακια ή να τρως βρωμικο σε καντινα στην εθνικη οδο.. γαμησετα καταστασεις δηλαδη
αμα κανεις καμια ληστεια στην τραπεζα μονο βγαζεις.. ριφιφι..αβαβα που λεει κ ο γεωργιου.
-
σοσιαλιστικη χαζομαρα η υγεια και η κοινωνικη προνοια;
λοιπον, καναμε ολοι λαθος με το γαβριηλ. Ο ανθρωπος δεν ειναι καπιταλιστης, δεν ειναι redneck αμερικανος ουτε εχει προβλημα με την Ελλαδα. ειναι απλα ή υπερβολικα παρτακιας, ή -το πιο πιθανο ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ κ εμεις τσιμπαμε σα χαζοι..
αν ομως, λεμε τωρα, ισχυει το πρωτο, δε χρειαζεται φανταζομαι να ρωτησω ποια ειναι η αποψη σου για καποιον που δε μπορει να δουλεψει για το χ,ψ λογο/παθηση.. μαλακας θα'ναι φανταζομαι και πρεπει να πεθανει..
για ποιο λογο να τον ανεχτει η κοινωνια..;Χέει μην κανεις τον σουπερ εξυπνο. Η νομοθεσια εδω δεν ειναι τοσο απλη. Εαν καποιος ειναι αναπηρος, υπαρχουν αλλα care centers για τετοιοες περιπτωσεις.
Εγω παντα μιλαω για ανθρωπους που ΕΧΟΥΝ την δυνατοτητα να δουλεψουν!
Η πλακα ειναι που μιλας εσυ ως Ελληνας που ζει Ελλαδα για αναπηρους που για να ζησει αναπηρος στην Αθηνα/Ελλαδα πρεπει να εχει ελικοπτερο που ουτε μια ραμπα δεν υπαρχει σε ΕΝΑ πεζοδρομιο (ασε που πολλες φορες δεν υπαρχει καν πεζοδρομιο).
Εδω ΟΛΑ εχουν σχεδιαστει με την αναπηρικη καρεκλα in mind. Και πολλες φορες ειναι παρανομο να χρισεις οτιδηποτε store χωρις να κανεις διαφορα facilities για αναπηρους. Απο παρκινγκ μπροστα απο την πορτα, σε τουαλετες για αναπηρους, this and that and the other.
Μιλας για φιλικη προς αναπηρους χωρες? Αν ειναι δυνατον. Θα πεσει και θα μας καψει!
Συμφωνουμε.
Εγω στο ειπα αυτο, επειδη ειπες ' γιατι να πληρωνω εγω για τον αλλο'
Περί ΗΠΑ και Αμερικανών (αντε πάλι!!!)