-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Απορώ πώς είναι τόσο χάλια ενώ είναι πιο γρήγορο απ' το 'καλο' NB.
Το 1800 NC ειναι πιο γρηγορο απο το σπορτυ NB?
Αυτή την εντύπωση έχω.
έτσι δείχνουν οι μετρήσεις από το περιοδικό,σωστή εντύπωση έχεις....άρα τα περί 'ταφου'...μύθος!
Αν και δεν έχω δει αυτές τις μετρήσεις, έχω την εντύπωση ότι το NC 1.8 είναι λίγο πιο αργό από το NB 1.8, κυρίως λόγω του λίγο πιο αδύναμου μοτέρ και της έλλειψης μπλοκέ, αλλά και λόγω κάποιων χρόνων που είχα δει στις Σέρρες (1:42.5 το NC αν θυμάμαι καλά από 4Τ, ενώ έχουμε δει στοκ NB -με πολιτικά λάστιχα- να γυρνάνε πολύ πιο κάτω). Δε λέω ότι είναι το απόλυτο κριτήριο, αλλά πραγματικά αμφιβάλλω ότι είναι πιο γρήγορο το NC από το NB (για τα 1.8 μιλάμε πάντα, το δίλιτρο είναι αλλού).
Από την άλλη, αν το οικονομικό είναι θέμα, τότε δε θα δίσταζα να πάρω το 1.8 (το NC μιλάμε πάντα) και να του έβαζα ένα μπλοκέ. Αν δεν είναι οικονομικό το θέμα, ουδένας άλλος λόγος συντρέχει για να μην πάρει κανείς το δίλιτρο.
Πάντως, το ποιο είναι πιο γρήγορο κλπ, λίγο ρόλο παίζει όταν είσαι μέσα σε αυτό το αμάξι
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Πολλα τα 35Κ γι αυτο το αμαξι.Αυτά τα πράγματα είναι σχετικά...
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
offset....το εχω σκεφτει πολλες φορες......καλο το γκαζι ρε φιλε, αλλα θελω απλα ενα αμαξακι που οταν θελω εγω να στριβω, οταν θελω εγω να κανω μια χαλαρη βολτα με την κουκουλα κατω κλπ, με το s2k θα ειμαι στην πριζα συνεχεια.
κρους....τι κακο εχουν οι κοντρες? ασε που το s2k δεν ειναι μονο για κοντρες...απλα ψιλοκανει και εκει λιγη δουλεια.
ποιος τα λεει αυτα ρε?
-
apo Περιεργεια το 1.8Nb ποσο πιο γρηγορο ειναι απο το 1.8Nc
σε ευθεια? -
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Πάντως, το ποιο είναι πιο γρήγορο κλπ, λίγο ρόλο παίζει όταν είσαι μέσα σε αυτό το αμάξι
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Πολλα τα 35Κ γι αυτο το αμαξι.Το 2.0 με το κλειδί στο χέρι έχει 30Κ... Χωρίς δερμάτινα και κάτι άλλα ψιλά...
Όσο δηλαδή ένα golf GTi, typeR κλπ...
Συνεχίζουν ακόμα να σου φαίνονται πολλά;; -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
apo Περιεργεια το 1.8Nb ποσο πιο γρηγορο ειναι απο το 1.8Nc
σε ευθεια?με καλούς οδηγούς και τα δύο και μιλώντας με όρους κόντρας, είναι το ΝΒ μπροστά μια καρότσα περίπου.
-
Πολλα τα 35Κ γι αυτο το αμαξι.
Αυτά τα πράγματα είναι σχετικά...
Οταν ΔΕΝ εχεις πολλα λ7 για ενα αμαξι ολα γινονται ορθολογικα Θεμη. Οταν υπαρχει το παθος βεβαια στη μεση,ναι ειναι σχετικα.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Το 2.0 με το κλειδί στο χέρι έχει 30Κ... Χωρίς δερμάτινα και κάτι άλλα ψιλά...
Όσο δηλαδή ένα golf GTi, typeR κλπ...
Συνεχίζουν ακόμα να σου φαίνονται πολλά;;Θα μου επιτρεψεις να μην το εξεταζω **σε συγκριση **με αλλα που κοστιζουν το ιδιο. Χωρις να εχω το δικαιωμα να υποστηριξω την αποψη μου αφου δεν το χω οδηγησει,νομιζω ναι ειναι πολλα.Ισως οι πρωτεραιοτητες μου να ειναι διαφορετικες απο αυτα που προσφερει το μχ5. Ποτε δεν μου εκανε το κλικ βεβαια για να το εχω σαν ονειρο.Πολυ πιθανον παλι αν καποια στιγμη το οδηγησω να αλλαξω γνωμη εντελως.Αυτο που εξεταζω ομως ειναι η τιμη του που θεωρω ιδιαιτερα τσιμπημενη.
Τελος οσο για το γκολφ πχ που ειπες, ,και τον vasgti φαντασου τον κοροιδευω που εδωσε 11 εκατομμυρια δραχμουλες για ενα γκολφ. Σιγουρα θα νομιζεις τωρα οτι αφοριζω πολυ ευκολα,αν το σκεφτεις δεν ειναι ακριβως ετσι ομως.. -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Θα μου επιτρεψεις να μην το εξεταζω **σε συγκριση **με αλλα που κοστιζουν το ιδιο. Χωρις να εχω το δικαιωμα να υποστηριξω την αποψη μου αφου δεν το χω οδηγησει,νομιζω ναι ειναι πολλα.Ισως οι πρωτεραιοτητες μου να ειναι διαφορετικες απο αυτα που προσφερει το μχ5. Ποτε δεν μου εκανε το κλικ βεβαια για να το εχω σαν ονειρο.Πολυ πιθανον παλι αν καποια στιγμη το οδηγησω να αλλαξω γνωμη εντελως.Αυτο που εξεταζω ομως ειναι η τιμη του που θεωρω ιδιαιτερα τσιμπημενη.
Τελος οσο για το γκολφ πχ που ειπες, ,και τον vasgti φαντασου τον κοροιδευω που εδωσε 11 εκατομμυρια δραχμουλες για ενα γκολφ. Σιγουρα θα νομιζεις τωρα οτι αφοριζω πολυ ευκολα,αν το σκεφτεις δεν ειναι ακριβως ετσι ομως..ok, αλλά όλα έχουν να κάνουν με την τιμή... 30κ έχει μια 3.16!!! και αν υποθέσουμε ότι το διθέσιο είναι ένα πρόβλημα, το Ζ4 2.0 έχει 40Κ mε λιγότερο εξοπλισμό και γενικά χειρότερο αυτοκίνητο(το έχω οδηγήσει).
Αντίθετα εγώ πιστέυω ότι έχει πολύ καλό value for money. Δεν λέω ότι είναι φθηνό, αλλά σίγουρα δεν είναι ακριβό. Σύγκρινέ το με άλλα κάμπριο ή και CC και θα καταλάβεις τι εννοώ. -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Αυτά τα πράγματα είναι σχετικά...
Οταν ΔΕΝ εχεις πολλα λ7 για ενα αμαξι ολα γινονται ορθολογικα Θεμη. Οταν υπαρχει το παθος βεβαια στη μεση,ναι ειναι σχετικα.
Δε μίλησα για πάθος. Πιστεύω, εντελώς 'ορθολογικά', ότι τα λεφτά αυτά είναι νορμάλ (ούτε φτηνό, ούτε ακριβό, αν κοιτάξεις άλλες επιλογές σε αυτά τα λεφτά) για αυτά που σου προσφέρει αυτό το αυτοκίνητο.
Και δεν προσπαθώ να σε πείσω για τίποτα, και φυσικά μπορείς να εκφέρεις γνώμη, κι ας μην το έχεις οδηγήσει. Απλώς, δέξου το ότι 'όλα είναι σχετικά', γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που θεωρούν την τιμή φυσιολογική, για να μην μιλήσω για ακόμα παλαιότερα που ο Τύπος έλεγε ότι η Mazda έκανε ξανά προσιτό το 'sports car' στον κόσμο
Εντελώς καλοπροαίρετα τα παραπάνω, ε;
-
Εγω μιλησα για παθος γιατι μπορει καποιο μοντελο που με τρελαινει αλλα ειναι πανακριβο και ταφος να το αγορασω.. Μαζοχας style δλδ.Εκει ναι,η επιλογη ειναι ακρως υποκειμενικη.Εσυ που εχεις μια καποια εμπειρια στο συγκεκριμενο αυτοκινητο ισως εχεις δικιο οτι η τιμη του ειναι λογικη αφου εχεις δει τα πλεονεκτηματα του που σιγουρα σε εχουν κερδισει.
Αν καποιος εχει οδηγησει ΚΑΙ το Σ2Κ θα μπορουσε να υποστηριξει το γιατι ειναι το ενα καλυτερο του αλλου;Γιατι αυτη τη διαφωνια ειχα προσφατα με το Στελιο που σκεφτεται το μχ5.Εφοσον μπορεις να παρεις ενα μτχ Σ2Κ πανω κατω σ αυτα τα λεφτα,τι σε κανει να απορριψεις το μχ5 και να πας στο χοντα και το αντιστροφο;Θεωρω οτι σ αυτα τα λεφτα δεν εχεις ενδοιασμους περι μτχ..πισω απο το χοντα εχεις και μια πολυετη εγγυηση πχ..δε σκεφτεσαι οτι κατι θα χαλασει και γενικα τα περι αξιοπιστιας.Υγ:Ειμαι 'προκατειλημμενος' υπερ του χοντα αλλα αν υπαρχουν πλεονεκτηματα υπερ του ενος η του αλλου με ενδιαφερουν.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Υγ:Ειμαι 'προκατειλημμενος' υπερ του χοντα αλλα αν υπαρχουν πλεονεκτηματα υπερ του ενος η του αλλου με ενδιαφερουν.
Αρχικά σκέψου πόσο λάθος είναι να συγκρίνεις ένα καινούργιο με ένα μεταχειρησμένο... Πάρε τότε μεταχειρησμένο mx5 να σου βγει ακόμα φθηνότερο...
Πλεονεκτήματα τώρα και μειονεκτήματα είναοι πάλι υποκειμενικά... Ας προσπαθήσουμε όμως....
Μεγαλύτερο αρνητικό από τον θείο Σ δεν υπάρχει. Ξεπερασμένο εσωτερικό(όχι ότι του mx5 είναι κανένα εξωγήινο..). Την παγίδα της εγγύησης μην την υπολογίζεις... 3 χρόνια έχουν και τα δυο... Τα +4 του Σ μην τα βάζεις... Σίγουρα όμως η μηχανή του σκοτώνει... Δε σου τη 'λένε' τα διάφορα τουρμπίδια που έχει γεμίσει ο τόπος(στην ευθεία μόνο)
ΜΧ... τιμές ανταλλακτικών στο θεό. Μου σπάσαν το φανάρι και προφυλακτήρα και βγήκε 3χίλιαρο η φάση... (705€ άβαφος προφυλακτήρας, 945€ δεξί φανάρι, 416€ πιτσιλιστήρι, 140€ καπάκι για πιτσιλιστίρι) . Αδύναμες μηχανές σε σχέση κυβικών-απόδοσης, σε σύγκριση με άλλες εταιρίες.
Τα θετικά και των 2 είναι πολλά και χιλιοειπωμένα...
Σαν συμπέρασμα, εφόσον μιλάμε για αυτά τα 2, αν είχαν ίδια τιμή ή έστω κοντινή θα έπαιρνα το S. Το ένα όμως έχει 50Κ και το άλλο 29Κ. Δηλαδή άλλο ένα αυτοκίνητο διαφορά. Δεν είναι τόσο καλύτερο.
Τα παραπάνω εννοείται ότι είναι προσωπικές γνώμες από την υποκειμενική μου εμπειρία.. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Υγ:Ειμαι 'προκατειλημμενος' υπερ του χοντα αλλα αν υπαρχουν πλεονεκτηματα υπερ του ενος η του αλλου με ενδιαφερουν.
Αρχικά σκέψου πόσο λάθος είναι να συγκρίνεις ένα καινούργιο με ένα μεταχειρησμένο... Πάρε τότε μεταχειρησμένο mx5 να σου βγει ακόμα φθηνότερο...
Δεν τα συγκρινω αμεσα.Απλα τιθεται το ερωτημα:Ποιο απ τα δυο θα παιρναμεαν θελαμε να διαθεσουμε 30-33Κ ευρω περιπου χωρις να σκεφτομαστε να μας βγει πιο οικονομικα..Υπαρχει κατι που ισχυροποιει το μχ5 η το σ2000;Τελος παντων,το κουραζω λογω της αγνοιας μου περι του μχ5 περισσοτερο και απο ό,τι φαινεται θα λυθουν οι αποριες μου οταν με πανε βολτα η το οδηγησω εγω..
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Δεν τα συγκρινω αμεσα.Απλα τιθεται το ερωτημα:Ποιο απ τα δυο θα παιρναμεαν θελαμε να διαθεσουμε 30-33Κ ευρω περιπου χωρις να σκεφτομαστε να μας βγει πιο οικονομικα..Υπαρχει κατι που ισχυροποιει το μχ5 η το σ2000;Τελος παντων,το κουραζω λογω της αγνοιας μου περι του μχ5 περισσοτερο και απο ό,τι φαινεται θα λυθουν οι αποριες μου οταν με πανε βολτα η το οδηγησω εγω..
Εύκολη απάντηση... Αν θέλεις καινούργιο παίρνεις ΜΧ-5. Αν θέλεις μεταχειρισμένο παίρνεις S2000.
Αν πάντως πας για μεταχειρισμένο, τα Χριστούγεννα στη Φρανκφούρτη βρήκα cayman s με 30Κ... Αν μπορείς να το κυκλοφορείς με γερμανικές(εγώ μπορώ...) τότε καλύτερα.. Με 33Κ βρίσκεις και EVO με ελληνικές κλπ.
Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρείται πιο 'αντρικό' το s από το ΜΧ-5... Ή γιατί όταν βλέπουμε κάποιον με S αυτομάτως τον θεωρούμε 'χερά', ενώ με ΜΧ όχι...
Προσωπικά έχω βαρεθεί να μου τη λένε(για πλάκα) οι φίλοι μου: 'Δώστο ρε μλκ στη γυναίκα σου και πάρε ένα πραγματικό αυτοκίνητο...'. Βέβαια όποιον τον έκανα βόλτα ή του το έδωσα άλλαξε αμέσως γνώμη... -
Αυτή την εντύπωση έχω.
έτσι δείχνουν οι μετρήσεις από το περιοδικό,σωστή εντύπωση έχεις....άρα τα περί 'ταφου'...μύθος!
Αν και δεν έχω δει αυτές τις μετρήσεις, έχω την εντύπωση ότι το NC 1.8 είναι λίγο πιο αργό από το NB 1.8, κυρίως λόγω του λίγο πιο αδύναμου μοτέρ και της έλλειψης μπλοκέ, αλλά και λόγω κάποιων χρόνων που είχα δει στις Σέρρες (1:42.5 το NC αν θυμάμαι καλά από 4Τ, ενώ έχουμε δει στοκ NB -με πολιτικά λάστιχα- να γυρνάνε πολύ πιο κάτω). Δε λέω ότι είναι το απόλυτο κριτήριο, αλλά πραγματικά αμφιβάλλω ότι είναι πιο γρήγορο το NC από το NB (για τα 1.8 μιλάμε πάντα, το δίλιτρο είναι αλλού).
Από την άλλη, αν το οικονομικό είναι θέμα, τότε δε θα δίσταζα να πάρω το 1.8 (το NC μιλάμε πάντα) και να του έβαζα ένα μπλοκέ. Αν δεν είναι οικονομικό το θέμα, ουδένας άλλος λόγος συντρέχει για να μην πάρει κανείς το δίλιτρο.
Αναφερόμουν σε ρεπριζ, 0-100 κλπ.
Όχι ότι με νοιάζει κιόλας. -
Ο χρήστης tm έγραψε:
offset....το εχω σκεφτει πολλες φορες......καλο το γκαζι ρε φιλε, αλλα θελω απλα ενα αμαξακι που οταν θελω εγω να στριβω, οταν θελω εγω να κανω μια χαλαρη βολτα με την κουκουλα κατω κλπ, με το s2k θα ειμαι στην πριζα συνεχεια.
κρους....τι κακο εχουν οι κοντρες? ασε που το s2k δεν ειναι μονο για κοντρες...απλα ψιλοκανει και εκει λιγη δουλεια.
ποιος τα λεει αυτα ρε?
Εγώ
Ρε συ ειμαι σε φαση (απο τοτε που οδηγαω) που δεν μπορω να παω αργα στο δρομο. Με το χοντα που εχει γκαζι, θα με τρωει. Θα με τσιγκλαει καποιος και θα παταω. Με το ΜΧ θα κανω καμια πορτα και τελειωσε.
Εκτος των αλλων θεωρώ οτι το χοντα ειναι πιο ειδικο. το ΜΧ εχει λιγοτερες απαιτησεις. Σα να λεμε οτι το ΜΧ ειναι παιχνιδι (με την καλη εννοια) και το χοντα οπλο.
Βασικα περνανε πολλα απο το μυαλο μου.
Μεταχειρο ΝΒ σπορτυ, καινουριο 1.8 NC (αυτο περναει και δεν το ξανασκεφτομαι) καινουριο 2λιτρο....και αν ειναι να δωσεις 30....τα κανει 33κ και παιρνεις το 'καλο' και το μεταχειρο S2k.
Ο συλογισμος μου εχει ως εξης.
Καινουριο 1.8, καλο χρυσο αλλα πολυ αργο σε σχεση με το 106 μου, αρα θα ξενερωσω παρα πολυ γρηγορα.
καινουριο 2λιτρο, τελειοοοοοοοοοοο, πολλα τα € ειδικα αν σκεφτουμε οτι θα δανειστω καμια 25κ για να το παρω (νταξ απο τον πατερα μου θα τα παρω δεν θα μου στηλει τον κλητητρα αν δεν του δωσω μια δοση, αλλα οπως και να το κανεις το να δινεις κανα 500ρι το μηνα για τα επομενα 4 χρονια δεν ειναι και λιγο) +το γεγονος οτι παιζει σε 3 χρονια περιπου να πρεπει να το πουλησω λογω οικογενειας...που ελπιζω να εχω κανει μεχρι τοτε, αρα θα χασω αρκετα λεφτα.
καταληγουμε λοιπον σε μεταχειρο σπορτυ 1.8 και χοντα.
Για εμενα το μαζντα ειναι ο νικητης, ουτε μπριζαμαξο ειναι, και χαμηλο κοστος χρησης εχει. και με κανα 17ρι 18ρι πιστευω θα βρω κατι καλο.
Απο την αλλη το χοντα ειναι πολυ καλο....θα μπαινω στην μπριζα ομως...και ακριβο στην χρηση ειναι (παγια εξοδα κλπ) και στα 26-27κ που θα εχει....ε κοντευει την τιμη του 2λιτρου ΜΧ.Οποτε 1,8 σπορτυ
Ξερω σας κουρασα....φανταστειτε τιν τραβανε οι φιλοι μου το τελευταιο 8μηνο καθε φορα που παμε για καφε
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Οποτε 1,8 σπορτυ
Σωστόοοοοοος
-
Να πω και ενα φοβο που εχω.......φοβαμαι οτι λογω διαστασεων 1,87 και 100 κιλα.....παρα το οτι χωραω ας πουμε στο αμαξι.....αν κανω κανα ταξιδι ή αν πιξω καμαι ωρα μεσα στην κινηση θα παρω την μεση μου στο χερι
α και κατι αλλο, ρε παιδια αυτο το τιμονι που ειναι σχετικα μεγαλο....ψιλοτριβεται στα μπουτια μου
Για NBFL μιλαω.
-
Πάντως αν το γκάζι κ η μετάβαση απ'το 106 σε προβληματίζει,να σου θυμίσω την περίπτωση άλλου φανατικού γαλλόφιλου,που έδωσε το 16v 106 του για miata mk1 με 90κάτι άλογα κ όχι απλά δν ξενέρωσε γρήγορα,αλλά από ότι έλεγε όσο περνούσε ο καιρός τόσο ''πορωνόταν'' περισσότερο
Mazda MX-5