-
Εμένα πάντως με ενοχλούν πολύ περισσότερο τα μηχανάκια με τις ελεύθερες παρά τα αμάξια. Και είμαι λάτρης των μηχανών.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εμένα πάντως με ενοχλούν πολύ περισσότερο τα μηχανάκια με τις ελεύθερες παρά τα αμάξια. Και είμαι λάτρης των μηχανών.ποσα ειναι πια αυτα τα μηχανακια με τις ελευθερες και παιρνουν ολη την μεριδα του λεοντος ,αλλα το προβλημα μου δεν ειναι εκει και το γραφω ξεκαθαρα.
-
Eμενα παλι με ενοχλει πιο πολυ η κυρα κουλα που φωναζει οταν κανει σεξ 2 οροφους πιο πανω. Και ειμαι λατρης των γυναικων
-
Ίσως είναι επειδή έχω συνηθίσει τον θόρυβο από τα (μη εξατμισωμένα) αυτοκίνητα.
Στέλιο, και εμένα με ενοχλεί, άσε που δεν είναι δυνατόν να τσιρίζει από την αρχή μέχρι το τέλος. Όσκαρ θα της δώσω στο τέλος.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Eμενα παλι με ενοχλει πιο πολυ η κυρα κουλα που φωναζει οταν κανει σεξ 2 οροφους πιο πανω. Και ειμαι λατρης των γυναικωνδυο οροφους πιο πανω...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
άσε που δεν είναι δυνατόν να τσιρίζει από την αρχή μέχρι το τέλος.
Eίναι και παραείναι. Πιστέψτε με. Δεν βλέπω το πρόβλημα. Και δεν νομίζω ότι θα σας χάλαγε αν ήταν μαζί σας.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρωπίνου πλάσματος να εκφράζεται ακωλύτως κατά τη γεννετήσια δράση του.
Καλύτερη ηχομόνωση (και γενικότερα μόνωση) χρειαζόμεθα. -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Eμενα παλι με ενοχλει πιο πολυ η κυρα κουλα που φωναζει οταν κανει σεξ 2 οροφους πιο πανω. Και ειμαι λατρης των γυναικωνΖήλεια!
-
Δεν βλεπω και πολλους οπαδους των δυο τροχων εδω.
Αν παντως μια μερα ολα τα δικυκλα μετατραπουν σε ηλεκτρικες αθορυβες φριτεζες ,θα 'ωφεληθουν' αφανταστα οι κατοικοι των αστικων κεντρων ...................... αν στο μεταξυ δεν εχουν 'κασοποιηθει'απο καρκινο ,καρδιοπαθειες,καταθλιψη,η και ασφυξια. -
Ο χρήστης madox έγραψε:
Αν παντως μια μερα ολα τα δικυκλα μετατραπουν σε ηλεκτρικες αθορυβες φριτεζες ,θα 'ωφεληθουν' αφανταστα οι αθωοι κατοικοι των αστικων κεντρων ...................... αν στο μεταξυ δεν εχουν 'κασοποιηθει'απο καρκινο ,καρδιοπαθειες,καταθλιψη,η και ασφυξια.Ρε συ, κάτι απλό λένε οι υπόλοιποι: ότι η ζωή μας θα ήταν πολύ καλύτερη στις πόλεις, αν ΟΛΑ τα δίκυκλα και αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν με μαμά εξατμίσεις. Το πρόβλημα το μεγάλο όμως δημιουργείται από τα δίκυκλα ΔΥΣΤΥΧΩΣ! Και το ακόμη δυστυχέστερο είναι πως την μεγαλύτερη ευθύνη από τα δίκυκλα την έχουν τα παπάκια με τις κομμένες εξατμίσεις ή τις 'Motosport by Mastrokitsos' τύπου!
Τελευταία ακόμη δυστυχέστερα, όλο και περισσότεροι βάζουν στις supermoto τους πανάκριβες Termigioni που ακούγονται πολύ όμως, μιας και αυτές δεν έχουν έγκριση για δρόμο (όχι όλες, αυτές που ακούγονται).
Εμένα μου αρέσουν οι μηχανές, αλλά είμαι ενάντια σ'αυτούς που θορυβούν και ενοχλούν, γιατί έτσι συνεχίζουν την κακή εικόνα των μηχανόβιων. Είμαι επίσης υπερ μια πολιτικής ΑΓΡΙΑΣ καταδίωξης ΟΛΩΝ όσων θορυβούν: είναι παράβαση που εύκολα μπορει να διαπιστωθεί με ένα ηχόμετρο και θα μπορούσε ν'αποδώσει σημαντικά. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αν παντως μια μερα ολα τα δικυκλα μετατραπουν σε ηλεκτρικες αθορυβες φριτεζες ,θα 'ωφεληθουν' αφανταστα οι αθωοι κατοικοι των αστικων κεντρων ...................... αν στο μεταξυ δεν εχουν 'κασοποιηθει'απο καρκινο ,καρδιοπαθειες,καταθλιψη,η και ασφυξια.Ρε συ, κάτι απλό λένε οι υπόλοιποι: ότι η ζωή μας θα ήταν πολύ καλύτερη στις πόλεις, αν ΟΛΑ τα δίκυκλα και αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν με μαμά εξατμίσεις. Το πρόβλημα το μεγάλο όμως δημιουργείται από τα δίκυκλα ΔΥΣΤΥΧΩΣ! Και το ακόμη δυστυχέστερο είναι πως την μεγαλύτερη ευθύνη από τα δίκυκλα την έχουν τα παπάκια με τις κομμένες εξατμίσεις ή τις 'Motosport by Mastrokitsos' τύπου!
Τελευταία ακόμη δυστυχέστερα, όλο και περισσότεροι βάζουν στις supermoto τους πανάκριβες Termigioni που ακούγονται πολύ όμως, μιας και αυτές δεν έχουν έγκριση για δρόμο (όχι όλες, αυτές που ακούγονται).
Εμένα μου αρέσουν οι μηχανές, αλλά είμαι ενάντια σ'αυτούς που θορυβούν και ενοχλούν, γιατί έτσι συνεχίζουν την κακή εικόνα των μηχανόβιων. Είμαι επίσης υπερ μια πολιτικής ΑΓΡΙΑΣ καταδίωξης ΟΛΩΝ όσων θορυβούν: είναι παράβαση που εύκολα μπορει να διαπιστωθεί με ένα ηχόμετρο και θα μπορούσε ν'αποδώσει σημαντικά.καλα ολα αυτα που γραφεις -αν και ξεχασες τους διαφορους ποπαιδες,μικυ μαους και σια ,που εχουν βαλει την βροντερη υπογραφη τους σε πολλα(παααρα πολλα) καγκουρεμενα τετραροδα.
κανενα σχολιο για το κειμενο?μπορεις να το διαβασεις στο τελευταιο τευχος των 4τ.
-
Ρε συ, αυτή η τακτική του 'κυρία, και ο Μπούλης μιλούσε, δεν ημουν μόνο εγώ', τι πραγματικά αποδίδει;
Έχω την εντύπωση πάντως ότι σε ποσοστό υπάρχουν περισσότερες μηχανές με ελεύθερες ή τρύπιες ή καμένες εξατμίσεις παρά αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ρε συ, αυτή η τακτική του 'κυρία, και ο Μπούλης μιλούσε, δεν ημουν μόνο εγώ', τι πραγματικά αποδίδει;Έχω την εντύπωση πάντως ότι σε ποσοστό υπάρχουν περισσότερες μηχανές με ελεύθερες ή τρύπιες ή καμένες εξατμίσεις παρά αυτοκίνητα.
δεν νομιζω...
-
Εγώ πάντως ακούω πολύ περισσότερους κάγκουρες με τέρμα σκυλάδικα να περνάνε από το σπίτι μου παρά μηχανάκια που να κάνουν τόοοοοσο θόρυβο.
Και σαν ποσοστό να το πάρεις αφού υπάρχουν 1 εκατ. αυτοκίνητα και 100 μηχανάκια που λέει ο λόγος ποιος ενοχλεί περισσότερο?
Μη τρελαθούμε κιόλας. -
αν και ασχετο με το θεμα και οφτοπικ εγω οταν δω μηχανακι που δε κανει θορυβο κανω το σταυρο μου...
-
Σε επίπεδο εξατμίσεων τα μηχανάκια δεν παλεύονται. Ουδεμία σχέση με τα αυτοκίνητα.
Αλλά, όσον αφορά τα αυτοκίνητα, υπάρχουν οι γύφτοι wanna-be-gansta (or skylla) με τα 'ICE'...Σε κάθε περίπτωση, ισχύει αυτό που έχει πει ηλικιωμένος σύντεκνός μου από τον Ψηλορείτη (τη νότια πλαγιά): 'Να 'βγω όξω τσαι να μείνει ένας'
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Σε επίπεδο εξατμίσεων τα μηχανάκια δεν παλεύονται. Ουδεμία σχέση με τα αυτοκίνητα.
Αλλά, όσον αφορά τα αυτοκίνητα, υπάρχουν οι γύφτοι wanna-be-gansta (or skylla) με τα 'ICE'...Σε κάθε περίπτωση, ισχύει αυτό που έχει πει ηλικιωμένος σύντεκνός μου από τον Ψηλορείτη (τη νότια πλαγιά): 'Να 'βγω όξω τσαι να μείνει ένας'
Μεσα σε ολο το καθημερινο μπαχαλο που ζεις τα μηχανακια δεν παλευονται..........?Ισως εχεις δικιο αλλα μαλλον δεν εχεις ακουσει ελευθερη εξατμιση τετρατροχου καγκουρα....αν και ειναι αδυνατον.Και να τονισω εδω οτι ο θορυβος δεν παραγεται μονο απο τις εξατμισεις.Σκεψου μονο τον θορυβο απο την κυλιση που σε μια μηχανη ειναι μηδαμινη.
-
Καλώς η κακώς, ο θόρυβος κύλισης δεν μας ενοχλεί γιατί εκτός του ότι είναι νόμιμος, τον έχουμε συνηθίσει...
-
Και για να μην λεω αερολογιες παραθετω το κειμενο που δεν με εκανε ιδιαιτερα χαρουμενο ως αναγνωστη ενος περιοδικου που σεβομαι.
ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ
'....οι μεγαλυτεροι 'δραστες' αυτης της νεας μορφης τρομοκρατιας ειναι κατα σειραν ,τα μηχανακια,τα κομπρεσερ και τα κλιματιστικα....'
Ηχορυπανση.Απο δαυτην,λεει μια προσφατη ερευνα της Ιατρικης σχολης Αθηνων,'πασχει' απο το 55% εως και το 60% των κατοικων 29 μεγαλων και μικροτερων πολεων της Ελλαδας.Τι σημαινει 'πασχει'?Οι ειδημονες μιλουν και για σωματικα και για ψυχικα 'θυματα'.
Σου σπαει τα νευρα ο θορυβος?Δεν μπορεις να ησυχασεις?Δεν ακουγεσαι?Μιλας δυνατα?Φωναζεις?Επηρεαζονται η φωνη και η ακοη σου?Πεφτει η ψυχικη σου διαθεση?Εμφανιζεις συμπτωματα καταθλιψης η και επιθετικοτητας?Το στομαχι σου γινεται τυμπανο απο το στρες και την κακη ποιοτητα ζωης?Οι σπαστικες κολιτιδες χορευουν χασαποσερβικο εντος σου?....Ολα αυτα μεταφραζομενα και σε αριθμους,αναγκαζουν και αλλους ομοιοπαθεις σε χωρες-μελη της ΕΕ να ξοδευουν περιπου 100δισ ευρω καθε χρονο για να θεραπευσουν η να επουλωσουν τις πληγες που προκαλει ο εφιαλτης του θορυβου.
Οι μεγαλυτεροι 'δραστες' αυτης της νεας μορφης τρομοκρατιας ειναι κατα σειραν ,τα μηχανακια ,τα κομπρεσερ και τα κλιματιστικα.Υπαρχουν και αλλοι ,μικροτερης ,αλλα οχι ασημαντης δρασεως.Εδω βρισκουμε τα κορναρισματα,την εκκωφαντικη μουσικη απο μπαρ και νυχτερινα κεντρα ,ιδιως τους καλοκαιρινους μηνες,και τα κακως συντηρημενα λεωφορεια,σκουπιδιαρικα και αλλα φορτηγα.
Θα προσθετα και αλλους ηχορυπαντες.Τι θα λεγατε,φερ'ειπειν,για το αδιακοπο πια και απελπιστικα ποικιλομορφο, διαολε,ηχο απο τα κινητα τηλεφωνα?Τι θα λεγατε για μερικους και που δεν μπορουν να σταματησουν το μπλα μπλα με το μαραφετι-ακομα και οταν οδηγουν?Τι θα λεγατε για την ηχορυπανση της τηλεορασης ,ιδιως οταν οι καλεσμενοι σε εκπομπες και σε παραθυρα μιλουν ολοι μαζι,οπως συνηθως κανουν?Τι θα λεγατε για την ηχορυπανση που προκαλουν τα ραδιοφωνα με τα playlist?H πληθωρα των σαχλων διαφημιστικων σποτ?
Φοβουμαι,λοιπον,πως σιγα σιγα,αλλα πολυ σταθερα μετεξελισσομαστε σε μια κοινωνια που δεν ακουει πια.Απλως.....υφισταται 'ενα βουβο και απεχθη κροτο' που 'συμβαινει' γυρω της.Τα πιτσιρικια εχουν βολευτει με τα ακουστικα του ipod στα αυτια.Οι μεγαλυτεροι απλως φωναζουν πιο πολυ.Η κωφωση ,υποστηριζει μια μελετη του πανειστημιου της Χαιδελβεργης ,επερχεται πια και σε ατομα 40 και 50 ετων.
Τι θ`απογινουν τοσα δισεκατομοιρια ανθρωποι μια μερα?Βουβοι ,μεσα σε τοση φασαρια.
Χρηστος ΜιχαηλιδηςΑδυνατον να το κατανοησω.Ποτε εχουμε ηχορυπανση?Την ημερα?Τς ωρες ησυχιας?Το βραδυ?Και γιατι ειναι ηχορυπανση το κομπρεσερ ,η αυτα που σταυρωνει ,στις 11 το μεσημερι.Υπαρχουν αθορυβα κομπρεσερ?Τα αυτοκινητα εινα αορατα και αθορυβα?
Το 60% του ευαισθητοποιημενου κοσμου που θα αρχισει να ανησυχει για την ακοη του, διαβαζοντας το κειμενο, ας αρχισει πρωτα να προβληματιζεται για τον τι θα τον βρει πριν τα πρωτα σημαδια κωφωσης. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Καλώς η κακώς, ο θόρυβος κύλισης δεν μας ενοχλεί γιατί εκτός του ότι είναι νόμιμος, τον έχουμε συνηθίσει...Οι ελευθερες εξατμισεις της F430 δεν ειναι ηχορυπανση ομως ...ειναι συμφωνικη του Βερολινου.Δυο μετρα και δυο σταθμα.
-
Κατσε ρε συ οπως για εσενα ειναι μουσικη οι εξατμισεις της 430, για τον πατερα μου ειναι βαβουρα, και για εμενα η group N των σαξοραλλων και το ουρλιαγμα των Vtec ειναι μουσικη....ολα ειναι υποκειμενικα.
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό