-
Ο madman έχει ενα δίκηο!Εξετάζει τα πράγματα από την πλευρα της καθημερινής χρήσης των δρόμων που έχουμε!
Ενας φορτηγατζής στο πλοίο από Ανκόνα μου είχε πει (ενω τσακωνόμασταν για το πως οδηγούν οι φορτηγατζήδες) ότι αν τηρούσαν τα όρια και δεν έμπαιναν στην Λ.Ε.Α. στο κομμάτι Πάτρα-Κόρινθος,η ουρά θα ήταν μήκους πολλών χιλιομέτρων!!Και είχε δίκηο!!
Αλλο αυτό πάντως,και άλλο οι εξυπνάκηδες που μπαίνουν στην ΛΕΑ για να φτάσουν πιο μπροστά στο μποτιλιάρισμα ενω οι υπολοιποι περιμένουν στην ουρα!Αυτό είναι καφρίλα!!!
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Εχεις απολυτο δικιο αλλα οι περισσοτεροι δρομοι εκει θα εχουν πανω απο 1 λωριδα ανα κατευθυνση και διαζωμα...Το να μπεις στην βοηθητικη στην ΑΟ η στην Μαλακασα πχ αυτο ειναι καφριλα.
Στην Κορινθου-Πατρων ομως σε ενα δρομο που παιζεις με την ζωη σου καθε φορα που μπαινεις ειναι αναγκαιο κακο..
Νομιμο τυπικα οχι αλλα καλυτερα να με γραψουν παρα να φιλιθω με κανεναν απο το αντιθετο..Φαντασου ολοι να μην εμπαιναν ποτε στην ΛΕΑ και να πηγαιναν οσο λεγανε οι ταμπελες. Το αποτελεσμα θα ηταν μια ατελειωτη ουρα...
Απλα αυτος ο δρομος ειναι ανεπαρκης κ επικυνδινος οπως κ ο Μαλιακος οπως κ τα Τεμπη..Δεν γνωρίζω τους δρόμους που αναφέρεσαι , αλλά τουλάχιστον εδώ ακόμα και σε δρόμους με μία μόνο λωρίδα ανα κατεύθηνση και τρομερό traffic δεν θα δείς ποτέ αυτοκίνητα στην βοηθητική λωρίδα.
Με σεβασμό,
Δημήτρης -
Σχετικά με την λωρίδα ανάγκης, στην περίφημη 'Αθηνών-Πατρών', και εγώ ενίοτε πατάω στην βοηθητική λωρίδα ως μέσο αυτοάμυνας για τους άσχετους 'γρήγορους' που έρχονται απο την αντίθετη κατεύθυνση προσπερνώντας το ΚΤΕΛ το οποίο με την σειρά του προσπερνά το φορτηγό!
Αλλά αυτός ο 'δρόμος' δεν είναι καλό παράδειγμα...
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Οταν υπαρχει λογος παντα ελευθερη η βοηθητικη κ γω 1ος θα το κανω.
Οταν ομως δεν υπαρχει παντα ακρη αν παω 'αργα' κ για την δικια μου ασφαλεια κ για των αλλων. Κανεις δεν θα συνετιστει απο τον 'τυπικο' οδηγο που παει αριστερα για δειξει την νομιμοτητα του. Αντιθετα θα γινει η καφριλα και υπαιτιος θα ειναι αυτος που καθησε εκει κ πηρε ζωες στο λαιμο του.Αυτό είναι απόλυτα σωστό, στην ΕΟ Αθηνών-Πατρών αν δεν χρησημοποιήσεις την ΛΕΑ θα γίνεις φονιάς. Μιλάμε για 'δρόμο' με μια λωρίδα, μήκους κοντά στα 150 χιλιόμετρα και ευκαιρίες να προσπεράσεις νόμιμα, ελάχιστες εως μηδαμινές. Αν ο προπορευόμενος 'πιο αργός' οδηγός, δεν κάνει δεξια στην ΛΕΑ για την προσπέραση θα γίνει υπαίτιος πολύ σοβαρού ατυχήματος και δεν βλέπουμε λίγα τέτοια σ'αυτόν το 'δρόμο'.
Όσο για τα φορτηγά, πουλμαν κλπ και το αν δεν πρέπει να την χρησιμοποιούν αυτό να μου το πει κάποιος όταν θα κολλήσει πίσω από κάποιο 'νόμιμο' φορτηγατζή.Υγ Φυσικά και σε νορμαλ δρόμους (πχ Αττική οδός ή ΕΟ Αθηνών - Κορίνθου κλπ) η χρήση της ΛΕΑ κρίνεται ως καφρίλα χείριστου είδους, αλλά σε δρόμους όπως στην Αθηνών - Πατρών είναι ζωτικής σημασίας.
Τι θα γίνει με τα ατυχήματα επιτέλους ???