-
τσ τσ τσ!
ποσα πραγματα μπορουν να βγουν στην επιφανεια απο μια απλη ερωτηση για το αν εχει διαφορικο το καρτ ..... -
To ξερω αυτο με την αισθηση για αυτο και ρωταω... βασικα εγω θα ελεγα οτι η αισθηση που μου δινει ειναι οτι παω με ~100, ενω στην πραξη πρεπει να ειναι γυρω στα 50... απλα ηθελα εσεις που εισετε πιο εμπειροι και ψαγμενοι αν ξερετε να μου πειτε...
Συμφωνω οτι ειναι καλα και τα καρτ και η πιστα στο γερακα, αλλα ειχα κακη εμπειρια...
-
Διαιρώντας το μήκος της πίστας με τον καλύτερο χρόνο που έχει γίνει από τον καθένα μας μπορεί κάποιος να βρει τη μέση ωριαία ταχύτητα που μπορεί να κινειθεί το καρτ. Επειδή δεν έχει και πολλές ευθείες η πίστα στο Γέρακα, ή πραγματική τελική του καρτ θα είναι κάμποσο παραπάνω από τη μέση ωριαία του καρτ που βρήκαμε παραπάνω (αν την πιάνει κιόλας, γιατί οι ευθείες είναι κοντές).
Αλλιώς αν ξέρουμε τις μέγιστες στροφές τις οποίες πιάνει ο κινητήρας, μαζί με ότι γρανάζωμα έχει και τη διάμετρο των τροχών, μπορούμε να βρούμε την τελική του καρτ.
Όσον αφορά το διαφορικό, το τοποθετείς έτσι στη στροφή, όπως τα αυτοκίνητα ράλλυ στο χιόνι, ή στο χώμα και επιταχύνεις μόλις δεις την έξοδο... Αλλιώς δεν πας γρήγορα. Ωραία δεν είναι χωρίς διαφορικό; Υπερστροφικό και διασκεδαστικό.
Κάτι άλλο: πόσο ζυγίζει το σασί ενός νοικιάρικου καρτ; Φαντάζομαι βέβαια αρκετά γιατί έχει και προστατευτικά σίδερα, αλλά σκεφτόμουν, ότι ένας 90ρης κινητήρας από παπάκι έχει γύρω στους 10 ίππους και ταχύτητες. Και είναι πιό ελαφρύς από έναν αντίστοιχο 270άρη. Γιατί δεν τους χρησιμοποιούνε για καρτ;
-
στα ενοικιαζομενα (τουλαχιστον στην ελλαδα) δεν υπαρχει ενδιαφερον για κατι πιο δυνατο, γιατι συνηθως οι πιστες δεν το επιτρεπουν, χωρια που αυξανεται και η πιθανοτητα προκλησης ζημιας ή και ατυχηματος. Τωρα, γιατι δεν χρησιμοποιουν κινητηρα απο παπι, μαλλον θα αποκλεισω το βαρος (αφου τα ενοικιαζομενα εχουν ουτως ή αλλως ενισχυσεις για να ειναι πιο 'ανθεκτικα'), αλλα τα καρτ με ταχυτητες ειναι τα πιο δυσκολα να οδηγησει καποιος! Και περισσοτερα κινουμενα μερη - περισσοτερες φθορες... Δε συμφαιρει!
Τωρα για το βαρος, φαντασου οτι ενα αγωνιστικο καρτ ειναι γυρω στα 80 - 90 κιλα με αλουμινενια εξαρτηματα και κινητηρα.... Τα ενοικιαζομενα ειναι ... σιδερο
-
Όσο για το **'διαφορικό στα καρτ',**νομίζω ότι σ΄ένα από τα πρώτα R&D υπήρχε σχετικό άρθρο,που εξηγούσε γιατί τα καρτ είναι τελικά...υποστροφικά(!)
Όποιος δεν έχει το τεύχος,ας αναζητήσει το CD με τα 5 πρώτα τεύχη.Ίσως βρει κάτι εκεί...
ΚΑΡΤ