-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
αφού δεν προβλέπεται αλλαγή φίλτρων στα 15 -ούτε καν λαδιών, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα- πως να 'μην τα δω';προβλεπεται στα 15000χλμ αλλαγη λαδιων !!!!
τα φιλτρα τα αλλαξα γιατι το ηθελα εγω, απαγορευεται?????
απλώς κάποιοι φωνάζουν για πανάκριβα σέρβις VW και πιο φτηνά Skoda -και δεν έχουν καμία από τις δύο μάρκες-
πλακα κανεις ετσι ????
απο το http://www.vwclub.gr
'------>Στο δικο μου δεν εχω παρατηρησει μπιχλα πουθενα kchristus αυτο για τυην οπη θα το δω και θα σου πω .
Αλλαγη λαδιων στην Καρεντα Βουλιαγμενης 174€ το οποιο αναλυτικα
περιελαμβανε 5 λιτρα λαδι 5-30 106€ + φπα
φιλτρο λαδιου 10,5€+φπα
εργασια 11€+φπα
καρτα , υγρο καθαριστηρων ....''------>Εγω στα 7.500 km ειχα πληρωσει 90€ και στα 15.000 km 230€.'
'------->Εγω στα 15.000 km ειχα πληρωσει 230€.Τωρα στα 30.000 km βαλε 100€ παραπανω.Φυσικα εξαρταται και το συνεργειο που το πηγαινεις!'
'----->αν θυμαμαι καλα κοντα 250 εδωσα εγω..'
http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php? ... 11829&st=0
εγώ που είχα/έχω και τις δύο είμαι άσχετος
-
Στα Skoda δεν ξέρω, στα VW ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ αλλαγή λαδιών στα 15 ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΜΕ;;;;
174-186 τεράστια διαφορά ε;;; -μόνο 11 ευρώ εργασία; -
Όσοι αλλάζουν 7,5-15 σε Golf V -και συναφή- κυριολεκτικά ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ
είναι πολύ πιο φτηνά τελικά;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Στα Skoda δεν ξέρω, στα VW ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ αλλαγή λαδιών στα 15 ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΜΕ;;;;174-186 τεράστια διαφορά ε;;; -μόνο 11 ευρώ εργασία; -
Δεν ξέρω για τα Skoda αλλά γενικά έχω την εντύπωση ότι για τις φθηνότερες μάρκες του GroupVAG τα σέρβις είναι συχνότερα.
Όταν πέρυσι η ΣΕΑΤ έδινε το LEON ΜΚ1 - FR 1.8T (180HP) προσφορά λόγω απερχόμενου μοντέλου ο υπάλληλος της αντιπροσωπίας μου έδειξε _- μετά από ερώτησή μου για τη συχνότητα του σέρβις - χαρτί της TECHNOCAR με οδηγία για αραίωση των σέρβις στον κινητήρα επιδή 'είναι η βελτιωμένη έκδοση'. Ο ίδιος κινητήρας στα AUDI από την πρώτη ημέρα ήθελε σέρβις κάθε 15.000 χλμ. Στα SEAT αυτό έγινε κατόπιν εντολής του εισαγωγέα. Μήπως το ίδιο συμβαίνει τώρα στα SKODA? Ξέρει κανείς τι γίνεται στα SEAT? -
Λάδια
Φίλτρα (και τα 3)
Ρύθμισμα βαλβίδων
Τακάκια εμπρός (δεν έχει άλλα! )
Αλλαγή τρόμπας φρένων
Αντιψυκτικό
Ρύθμιση χειρόφρενου-εξαέρωση φρένων
Πίσω δεξιά ρουλμάν
Φλάντζα βαλβίδων (το λάστιχο περιμετρικά)
Silent block εμπρός δεξιά
Μπαράκι μουαγιέν αριστερά
Σύνολο στο ταμείο 270
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Αύριο με την αλλαγή του κιβωτίου κλαίνε...Βαλβολίνες κάθε πότε άλλαζες;
Έβαζες αυτές που έλεγε το manual; -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Στα Skoda δεν ξέρω, στα VW ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ αλλαγή λαδιών στα 15 ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΜΕ;;;;
174-186 τεράστια διαφορά ε;;; -μόνο 11 ευρώ εργασία; -
Δεν ξέρω για τα Skoda αλλά γενικά έχω την εντύπωση ότι για τις φθηνότερες μάρκες του GroupVAG τα σέρβις είναι συχνότερα.
Όταν πέρυσι η ΣΕΑΤ έδινε το LEON ΜΚ1 - FR 1.8T (180HP) προσφορά λόγω απερχόμενου μοντέλου ο υπάλληλος της αντιπροσωπίας μου έδειξε _- μετά από ερώτησή μου για τη συχνότητα του σέρβις - χαρτί της TECHNOCAR με οδηγία για αραίωση των σέρβις στον κινητήρα επιδή 'είναι η βελτιωμένη έκδοση'. Ο ίδιος κινητήρας στα AUDI από την πρώτη ημέρα ήθελε σέρβις κάθε 15.000 χλμ. Στα SEAT αυτό έγινε κατόπιν εντολής του εισαγωγέα. Μήπως το ίδιο συμβαίνει τώρα στα SKODA? Ξέρει κανείς τι γίνεται στα SEAT?Το ίδιο αυτοκίνητο σε 2003, επειδή είναι η 20VT και όχι η FR έκδοση, έχει 7.500km. Για τους ιμάντες, επίσης η Greek SEAT θέλει να βάλει χέρι στην τσέπη των ιδιοκτητών. Αυτά έχω καταλάβει εγώ...
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
'Οτι δεν πληρώνεις για την κτήση, το πληρώνεις για την χρήση....' -
Ναι, το θέμα είναι ότι ο lkar δικαίως θα σου πει, 'ό,τι πει ο κατασκευαστής' και όχι ό,τι λέει η αντιπροσωπεία. Το θέμα είναι, αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και το αυτοκίνητο παρουσιάσει πρόβλημα, υπάρχει περίπτωση να βρεις το δίκιο σου;
Πάντως, δεν πιστεύω ότι ο ιμάντας ή τα λάδια αντέχουν περισσότερο στα Σεατ του εξωτερικού ή στα VW/Audi της Ελλάδας. Νομικά όμως κατοχυρώνομαι κάπως;
Υ.Γ. Όσο για τη χρήση και την απόκτηση, πάλι δεν νομίζω να συγκρίνονται από τη μικρή εμπειρία μου με μερικά συνεργεία...
-
Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα!!
Άλλα γράφει το μάνουαλ του αυτοκινήτου (μεταβλητά σέρβις,ένδειξη στο ταμπλό για την αλλαγή,κλπ) και άλλα σου λένε τα ξεφτέρια εδώ πέρα
Οπότε τι κάνεις;Ακολουθείς τον κατασκευαστή ή την εδώ αντιπροσωπεία με την οποία θα έχεις νταραβέρια και θα σου κάνουν τη ζωή δύσκολη αν θέλουν και τους συμφέρει; Δύσκολη επιλογή/απόφαση... -
Φυσικά κι ακολουθείς τον κατασκευαστή. Το βιβλίο συντήρησης είναι άλλωστε επίσημο ΕΓΓΡΑΦΟ. Το τι ΛΕΕΙ ο κάθε μηχανικός/μάστρο μήτσος/κολλητός/μπατζανάκης είναι αδιάφορο. Είσαι υποχρεωμένος άλλωστε να θυμάσαι αυτά που θα σου ΠΟΥΝ;
Άλλωστε έλεγχος ιμάντα γίνεται σε κάθε σέρβις υποχρεωτικά -πολλά τρωκτικά στην επαρχία αρέσκονται στο να εξασκούν τα δόντια τους .
Ακόμα και στην σπάνια περίπτωση να σπάσει ο ιμάντας στα 4 χρόνια πχ ή στα 70.000 (αν γράφει το βιβλίο για 90.000) είναι υποχρεωμένοι να σε καλύψουν ακόμα κι εκτός εγγύησης -και θα σε καλύψουν-
Αλλιώς υπάρχει και το ΥΠΑΝ
'Κύριοι σύμφωνα με το βιβλίο μπλα μπλα μπλα και το προϊόν σας χάλασε στα 4 χρόνια μπλα μπλα'
Σε τέτοιες περιπτώσεις άλλωστε υπάρχουν και οι κρυφές εγγυήσεις 'καλής θέλησης' -αυτές που γελάτε - που καλύπτουν πλήρως την επισκευή
-
σύμφωνα με την 13η Εντολή (ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ) και με το λαϊκό γνωμικό 'κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε' και όσο το αυτοκίνητο είναι σε εγγυήση καλυτερα να ακολουθείς αυτό που λέει η εδώ αντιπροσωπεία. Αν συμβεί οτιδήποτε (φευ) δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις το δίκιο σου. Τουλάχιστον όσο ισχύει η εγγύηση...
Για το Υ.Γ. του Funky πιστεύω ότι αυτό που έγραψα ισχύει εν μέρει. Πχ σε 5 χρόνια χρήσης και με τις διπλασιες (τριπλάσιες ή/και τετραπλάσιες επισκεψεις σε συνεργείο κάθε χρόνο ανάλογα με τα χιλιόμετρα ) το πραγματικό κόστος του αυτοκινητου αυξάνεται δυσανάλογα.
Επίσης όσον αφορά την ένδειξη στο ταμπλό αυτό ρυθμίζεται από το συνεργείο....
-
αν το μανιουαλ λεει μεταβλητά σέρβις η καθε 30000χλμ και εσυ αλλαζεις λαδια σε σταθερα ανα 10000χλμ η 15000χλμ !!!!
εισαι εκτος εγγυησης ??????
αν ναι γιατι ?????
-
ikar
Συμφωνώ, αλλά όταν αυτός σου ρυθμίζει μια ένδειξη στο ταμπλό η οποία αναβοσβήνει, στο βιβλίο τακτικής συντήρησης δεν αναγράφει τα ΧΛΜ-Διαστήματα σέρβις, σου κολάει και ένα αυτοκολλητάκι (ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΕΡΒΙΣ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΧΛΜ) μάλλον δύσκολα καλύπτεσαι.
-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
αν το μανιουαλ λεει μεταβλητά σέρβις η καθε 30000χλμ και εσυ αλλαζεις λαδια σε σταθερα ανα 10000χλμ η 15000χλμ !!!!εισαι εκτος εγγυησης ??????
αν ναι γιατι ?????
Δεν είσαι εκτός αν οι αλλαγές γίνονται σε εξουσιοδοτημένο (αν δεν χρειάζονται αλλαγές ας σε διώξουν όταν το ζητήσεις αλλά αν σε δεχθουν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και η εγγύηση ισχύει κανονικά).
Αν εσύ κανεις αλλαγές στο ενδιάμεσο εκτός εξουσιοδοτημένου τότε καλό είναι να μην το καταλάβουν γιατί τότε (και εφόσον δεν γράφει στο βιβλίο ότι έγινε η επίσκεψη κλπ) δεν ισχύει η εγγύηση.Και επειδή σε αυτ'ή τη χώρα και οι ενώσεις καταναλωτών έχουν ανάλογη ισχύ με το εξωτερικό...ζήσε Μάη μου....
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Άλλωστε έλεγχος ιμάντα γίνεται σε κάθε σέρβις υποχρεωτικά -πολλά τρωκτικά στην επαρχία αρέσκονται στο να εξασκούν τα δόντια τους .Kοιτάνε και αν ο ιμάντας έχει λερωθεί με λάδια - καταστρέφεται.
-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
αν το μανιουαλ λεει μεταβλητά σέρβις η καθε 30000χλμ και εσυ αλλαζεις λαδια σε σταθερα ανα 10000χλμ η 15000χλμ !!!!εισαι εκτος εγγυησης ??????
αν ναι γιατι ?????
Εκτός δεν είσαι.Πες τους απλώς να γυρίσουν τον εγκέφαλο σε σταθερού διαστήματος αλλαγές
-
Ο χρήστης harryv έγραψε:
Πρώτο service 1 χρόνου στο Mondeo.
Λάδια-Φίλτρο λαδιού-φίλτρο καμπίνας και εργατικά+έλεγχος 113 ευρώ.Πολλά έως πάρα πολλά. Κάτω από 70 μου είχε έρθει πριν κανά 2 χρόνια. 60% σε 2 χρόνια μου φαίνονται πολλά. Μιλάω πάντα για εξουσιοδοτημένο της Στακόρ και όχι του Κοντέλλη. Βέβαια θα πάω σε κανά μήνα για του 3ου έτους και θα δω πόσο έχουν αλλάξει οι τιμές.
Τελικά μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλα λόγια μη λές. Μια χαρά όσα πλήρωσες αγαπητέ Θανάση.
Σήμερα : 3 φίλτρα (λαδιού, βενζίνης και καμπίνας), λάδια, υγρά, αλλαγή ενός ελατηρίου του συμπλέκτη (εντός εγγύησης - έκανε ένα μεταλλικό θόρυβο στο τέλος της διαδρομής κατά το άφημα του συμπλέκτη), διόρθωση ενός μικροτριγμού κάπου στην εξάτμιση (δε κατάλαβα τι ακριβώς κάνανε) και κάρτα καυσαερίων 120Ε. Ανταλλακτικά 64 και εργασία 56.
-
Δεν εχω δει κατι μεχρι στιγμης για Ιμπρεζα 2.0R οποτε :
Πρωτο σερβις με 5 λιτρα λαδακια ημισυνθετικα 10-40 και φιλτρο λαδιου 85 ευρω.....Subaru Πειραιως....
-
Σερβις 110.000 χλμ σε Φιατ bravo...: 335 ευρω στην Σπικαρ.
-
Τι ακριβώς περιελάμβανε πάσχ? για ρίξε το τιμολόγιο!
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?