-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Παίζουν ρόλο και τα κυβικά στη χωρητικότητα γιατί ανάλογα με αυτά πρέπει να το κάρτερ να έχει τη κατάλληλη χωρητικότητα για να λιπαίνει.
Δεν έχει την ίδια ανάγκη για λάδι και τους ίδιους κυλίνδρους ένα 1000άρι και ένα 5λτ
Το εχεις διαβάσει κάπου ή το φαντάζεσαι?
Είναι common sense
Φαίνεται πως δεν εχω την κοινή λογική λοιπόν...
καλύτερα.
Δηλαδή για να καταλάβω...εσένα σου φαίνεται λογικό ένα 1600άρι να παίρνει 6λτ λάδι τη στιγμή που Β170 (Merc κι αυτή) παίρνει 4λτ, 2λτ BMW παίρνουν 4.2λτ, 1800άρια Leon παίρνουν 4λτ...κλπ, κλπ. Συμφωνούμε ότι έχουν άλλο κυβισμό? Συμφωνούμε ότι οι κύλινδροι έχουν άλλο πλάτος και μήκος? Συμφωνούμε ότι το μπλοκ είναι συνολικά μεγαλύτερο, άρα μεγαλύτερη χωρητικότητα? Τι το κάνει το 1600άρι 6λτ λάδι?
Κάθε πότε κάνει αλλαγές η C? Λογικά έχει απλά μεγαλύτερο κάρτερ...τον λόγο ψάχνουμε να βρούμε νομίζω...
-
O 55άρης στο AMG παίρνει 9 λίτρα + 2 κάβα στο πορτ-μπαγκαζ.
Μια κούτα λάδια σε κάθε service θέλουμε -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Δηλαδή για να καταλάβω...εσένα σου φαίνεται λογικό ένα 1600άρι να παίρνει 6λτ λάδι τη στιγμή που Β170 (Merc κι αυτή) παίρνει 4λτ, 2λτ BMW παίρνουν 4.2λτ, 1800άρια Leon παίρνουν 4λτ...κλπ, κλπ. Συμφωνούμε ότι έχουν άλλο κυβισμό? Συμφωνούμε ότι οι κύλινδροι έχουν άλλο πλάτος και μήκος? Συμφωνούμε ότι το μπλοκ είναι συνολικά μεγαλύτερο, άρα μεγαλύτερη χωρητικότητα? Τι το κάνει το 1600άρι 6λτ λάδι?Κάθε πότε κάνει αλλαγές η C? Λογικά έχει απλά μεγαλύτερο κάρτερ...τον λόγο ψάχνουμε να βρούμε νομίζω...
Δεν μου κάνει εντύπωση.
Δεν κολυμπάει ο κινητήρας μέσα στο λάδι για να παίζουν ρόλο αυτά που λές.
Ο κινητήρας χρειάζεται πολύ λίγο λάδι για να λιπανθεί.
Το παραπάνω λάδι ειναι για να τον ψύχει (να μη θερμενεται ευκολα το λάδι)
για να το κάψει
για να μην ξεμένει στις στροφές η αντλία (αφου δε μιλαμε για ξηρο καρτερ)
για να μην αλλάζεις λάδια σε κάθε βόλτα
....Με τη δικιά σου λογική θα πρεπει τα 1000αρια να παίρνουν 2 lt λάδι.
Μην ασχολείστε με κάτι αν δεν το γνωρίζετε...
Τι δουλεια έχει η κοινη λογική με τη μηχανολογία?Δεν ξέρω γιατι η c180 θέλει 6 lt λάδι.
Κάτι παραπάνω θα ξέρει η merc, απο εμένα και απο εσένα. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
O 55άρης στο AMG παίρνει 9 λίτρα + 2 κάβα στο πορτ-μπαγκαζ.
Μια κούτα λάδια σε κάθε service θέλουμεΕνα λεωφορειο και φορτηγο μπας και θελουν λιγοτερο λαδι απο μας τους αστερατους?? Το ελεος το ιδιο.
-
Δηλαδή για να καταλάβω...εσένα σου φαίνεται λογικό ένα 1600άρι να παίρνει 6λτ λάδι τη στιγμή που Β170 (Merc κι αυτή) παίρνει 4λτ, 2λτ BMW παίρνουν 4.2λτ, 1800άρια Leon παίρνουν 4λτ...κλπ, κλπ. Συμφωνούμε ότι έχουν άλλο κυβισμό? Συμφωνούμε ότι οι κύλινδροι έχουν άλλο πλάτος και μήκος? Συμφωνούμε ότι το μπλοκ είναι συνολικά μεγαλύτερο, άρα μεγαλύτερη χωρητικότητα? Τι το κάνει το 1600άρι 6λτ λάδι?
Κάθε πότε κάνει αλλαγές η C? Λογικά έχει απλά μεγαλύτερο κάρτερ...τον λόγο ψάχνουμε να βρούμε νομίζω...
Δεν μου κάνει εντύπωση.
Δεν κολυμπάει ο κινητήρας μέσα στο λάδι για να παίζουν ρόλο αυτά που λές.
Ο κινητήρας χρειάζεται πολύ λίγο λάδι για να λιπανθεί.
Το παραπάνω λάδι ειναι για να τον ψύχει (να μη θερμενεται ευκολα το λάδι)
για να το κάψει
για να μην ξεμένει στις στροφές η αντλία (αφου δε μιλαμε για ξηρο καρτερ)
για να μην αλλάζεις λάδια σε κάθε βόλτα
....Με τη δικιά σου λογική θα πρεπει τα 1000αρια να παίρνουν 2 lt λάδι.
Μην ασχολείστε με κάτι αν δεν το γνωρίζετε...
Τι δουλεια έχει η κοινη λογική με τη μηχανολογία?Δεν ξέρω γιατι η c180 θέλει 6 lt λάδι.
Κάτι παραπάνω θα ξέρει η merc, απο εμένα και απο εσένα.Δεν είπα το αντίθετο...δεν είπα ότι ξέρω κάτι παραπάνω από αυτούς...το λόγο ρωτάω και φέρνω παραδείγματα αυτοκίνητα μεγαλύτερων κυβικών, με μικρότερης χωρητικότητας κάρτερ και ανάγκες για λάδι.
For the record...το i10 (1.100) παίρνει 3λτ λάδι...
-
Είναι λίγο περίεργο το θέμα. Και εμένα το ΧΤ που είναι 600 κυβικά και παίρνει 3.6λτ! (άλλα 1κύλινδρα με τα ίδια κυβικά παίρνουν
-
Το smart το 600αρι παιρνει 3λτ το 700αρι 3μιση δλδ οσο παιρνει το 600αρι παιρνει και ενα ΖΧ 1400 αλλα ενα μεγκαν 1400 παιρνει 5 με 5 μιση αρα δεν παιζουν ρολο τα κυβικα
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Είναι λίγο περίεργο το θέμα. Και εμένα το ΧΤ που είναι 600 κυβικά και παίρνει 3.6λτ! (άλλα 1κύλινδρα με τα ίδια κυβικά παίρνουν -
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Το smart το 600αρι παιρνει 3λτ το 700αρι 3μιση δλδ οσο παιρνει το 600αρι παιρνει και ενα ΖΧ 1400 αλλα ενα μεγκαν 1400 παιρνει 5 με 5 μιση αρα δεν παιζουν ρολο τα κυβικαΑ γειά σου...
-
Είναι λίγο περίεργο το θέμα. Και εμένα το ΧΤ που είναι 600 κυβικά και παίρνει 3.6λτ! (άλλα 1κύλινδρα με τα ίδια κυβικά παίρνουν
νομιζω το xt 600 έχει ξηρό καρτέρ
απο προσωπική εμπειρία
KTM 690 enduro cbr 1000 rr σκάρτα 3 λτ
cbr 600 rr σκάρτα 3 λτΤο xt παιρνει στην αρχη 1,5 με 2 λιτρα τα οποια καθονται στον λαιμο του τιμονιου (κολονα)μετα το βαζεις μπροστα να κατεβουν στο καρτερ και βαζεις περιπου αλλα 2 λιτρα ,αν δεν κανω λαθος καθετου ροης το λενε αυτο
-
νομιζω το xt 600 έχει ξηρό καρτέρ
ναι, έχεις δίκιο σε αυτό.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Και μου αρέσει το ψάρεμα, μα ΠΑΝΤΑ από την θέση του ψαρά!.
Η θέση 4/5 είναι η ιδανική για min – max.Θα μπορούσες να αναλύσεις το σκεπτικό αυτό διότι τόσα χρόνια στις αλλαγές λαδιών των αυτοκινήτων της οικογένειας ο δείκτης ήταν ακριβώς στο MAX (ούτε χιλιοστό πάνω, ούτε χιλιοστό κάτω).
Απάντηση στη δική μου ερώτηση;
-
Η πεθερά μου χτες μου πήρε 3 λιτρα λάδι για το σπίτι της. Της είχε τελειώσει. Πόσα κυβικά την κόβετε?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Η πεθερά μου χτες μου πήρε 3 λιτρα λάδι για το σπίτι της. Της είχε τελειώσει. Πόσα κυβικά την κόβετε? -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Η πεθερά μου χτες μου πήρε 3 λιτρα λάδι για το σπίτι της. Της είχε τελειώσει. Πόσα κυβικά την κόβετε?Για να είναι πεθερά γύρω στα 2.5 κυβικά την κόβω.
-
Πόπο ρε φίλε.... Πως να το πω αυτό στην Πεθερά μου...
Πλάκα κάνω. Εισαι καταπληκτικός
-
4 αμορτισέρ decarbon για το 406: 180 ευρώ
Φίλτρο λαδιού: 7 ευρώ
Φίλτρο αέρα: 5 ευρώ
Λάδια total 5-30 5x1λ=35 ευρώ
μπουζί: 12 ευρώ
2 κυλινδράκια ταμπούρων (το ένα έχανε): 90 ευρώΕργασία για όλα+ ρουλεμάν αμορτισέρ μπροστά: 120 ευρώ
-
Τα υγρά φρένων (ένα μπουκαλάκι σχεδόν) και μισό λίτρο παραφλού είναι στην τιμή των 'εργατικών' μέσα...
-
volvo s40 1.8 στις 70.000 χιλιομετρα 370 ευρα το σερβις
μου πιασανε τον ...πολυ ασχημα! -
Θεός!
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?