-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
το προσέχεις τ αμαξάκι, δε λέω...πόσα χλμ το χρόνο κάνεις;;
Φίλτρο λαδιού κάθε 2 χρόνια;;;
κανω γυρω στα 15000χλμ αλλα ολα στην πολη.κοιταω την σταθμη του λαδιου και του νερου και τιποτα παραπανω.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
380 πάντως για τέτοιο σέρβις είναι πολλά. Είναι πρίμιουμ για αυτό λογικά έχουν και πριμιουμ τιμές.
θα γλιτωνε 80-90 ευρα αν επαιρνε λαδι απο ιντρενετ..στο ιδιο συνεργειο θα φτιαχνουν και τα polo που δεν ειναι premium με τις ιδιες ακριβως χρεωσεις
-
γιατί, έχει σημασία πού κάνεις τα χιλιόμετρα;;Ενδεχομένως να μην ανεβάζεις στροφές στον κινητήρα αλλά με τις ανεβασμένες θερμοκρασίες λόγω μποτιλιαρισμάτων κτλ, πάλι τα λάδια την 'ακούνε' όσο να ναι...
τέλος πάντων, αφού αντέχει ΟΚ!
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εμενα σε ενα πουντο 75 μια αλλαγη λαδιων το χρονο και μετα συμπληρωμα μου στοιχιζει 38ευρω.καθε δυο χρονια επισης αλλαζω φιλτπο λαδιου και αν χρειαζεται φιλτρο βενζινης και μπουζι.δηλ συνολο 30ευρω δια δυο ετη 15 συν 38ευρω μας κανουν 53 ευρω το χρονο.
στο lancia της φωτο(που φανταζομαι οτι προσεχεις περισσοτερο) ποσο σου παει??
αυτην δεν την οδηγω συχνα .σε 5 χρονια εχω κανει 25.000χλμ.
μια φορα το χρονο αλλαζω μονος μου λαδια ,φιλτρα ,μπουζι.
κανα 75ευρω το χρονο . -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
γιατί, έχει σημασία πού κάνεις τα χιλιόμετρα;;Ενδεχομένως να μην ανεβάζεις στροφές στον κινητήρα αλλά με τις ανεβασμένες θερμοκρασίες λόγω μποτιλιαρισμάτων κτλ, πάλι τα λάδια την 'ακούνε' όσο να ναι...τέλος πάντων, αφού αντέχει ΟΚ!
την ακουνε δεν την ακουνε το εχω εκπαιδευσει να δουλευει ετσι.οσο κρατησει κρατησε.μου την σπαει να δινω λεφτα για λαδια.
-
cpp πολλα πληρωσες να ξερεις...
-
Δε μου λέτε ρε παλικάρια.
Το αμάξι μου έχει από το εργοστάσιο σέρβις κάθε 2 χρόνια ή 30.000χλμ. Η εδώ αντιπροσωπεία προτείνει και ενδιάμεσο σέρβις (αλλαγή λαδιών και φίλτρου λαδιού) κάθε 1 χρόνο ή 15.000χλμ. Κλασσικά γνωστά πράγματα.
Επειδή δεν το χρησιμοποιώ πολύ, το σέρβις του πρώτου χρόνου έγινε κανονικά αλλά με μόλις 7.000χλμ στο κοντέρ. Φέτος προβλέπεται να το χρησιμοποιήσω ακόμα λιγότερα λόγω του ότι χρειάζεται να κατεβαίνω πολύ κέντρο και δεν παίρνω το αμάξι εκεί.
Ακούγοντας τώρα ότι το σέρβις του 2ου χρόνου είναι στα 250-300 ευρώ, μου φαίνεται κοροϊδία να τα σκάσω με το αυτοκίνητο να έχει λιγότερα κι από 12-13.000 χλμ όπως πάει το πράγμα.
Φυσικά το λάδι θα το αλλάξω όταν κλείσει χρόνο μέσα στη μηχανή ανεξαρτήτως χλμ αλλά το υπόλοιπο σέρβις ξέρετε τι περιλαμβάνει κι αν πρέπει να γίνει στα 2 χρόνια ή μπορώ να το αφήσω για μισό/ένα χρόνο μετά αφού δεν έχει γράψει ούτε για το... πρώτο σέρβις χλμ το αμάξι; -
το σερβις των 30Κ (ή των 2 ετων) περιλαμβανει φιλτρα λαδιου,βενζινης,αερα,καμπινας και αλλαγη λαδιου.
στη περιπτωση που εχεις φτασει τα 2 χρονια ανεξαρτητως χλμ πρεπει να αλλαξεις και τα υγρα φρενων(δε ξερω κοστος,το χω 1,5 χρονο δε τα αλλαξα).τα φιλτρα του αερα και καμπινας παντως που μου τα εδωσαν πισω ηταν πεντακαθαρα και θα μπορουσαν ανετα απλα να τα ψιλοφυσηξουν και να τα βαλουν πισω...μου εκανε μεγαλη εντυπωση,γιατι σε παλιοτερα αυτοκινητα μου βρωμιζαν πολυ χειροτερα.αυτη τη φορα ηταν σχεδον κατασπρα!!!
παντως σε περιπτωση μου δε μιλαμε για 2ετια και αλλαγη υγρων φρενων(η οποια δε ξερω ποσο κοστιζει οπως προανεφερα)
αλλα απλα για σερβις 30Κ τα ανταλλακτικα εμενα(περα απο τα λαδια μεσω ιντερνετ,δλδ μονο φιλτρα) μου πηγαν περιπου 100-110 ευρω και αλλα 150 τα εργατικα.τακακια,λαστιχα,υαλοκαθαριστηρες και αλλα εκτακτα εννοειται πως δεν αναφερουμε! μιλαμε μονο για τα υποχρεωτικα που οριζει ο κατασκευαστης στο βιβλιαρακι των σερβις
συμπερασμα:αν βρεις συνεργειο με φθηνοτερα εργατικα και πας με δικα σου λαδια μπορεις να γλιτωσεις πολυ χρημα.
τοσο απλα! -
Thx για την απάντηση
Μάλλον θα το πάω μόνο για αλλαγή λαδιών-φίλτρου λαδιού-υγρά φρένων τότε.
Λάδια πάντα πάω τα δικά μου γιατί θέλω Castrol ενώ αυτοί βάζουν ό,τι τους έρθει φτηνότερο, Thanat-oil, Tιgan-oil κλπ Υαλοκαθαριστήρες παίρνω κι από συνοικιακό μαγαζί και τους βάζω μόνος μου, σιγά μην τους πληρώσω 50ευρω στην VW Φίλτρο καμπίνας-αέρα-βενζίνης δε νομίζω πως θα χρειαστεί με τόσα λίγα χλμ. Έχουμε καιρό βέβαια.. είδωμεν. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Thx για την απάντηση
Μάλλον θα το πάω μόνο για αλλαγή λαδιών-φίλτρου λαδιού-υγρά φρένων τότε.
Λάδια πάντα πάω τα δικά μου γιατί θέλω Castrol ενώ αυτοί βάζουν ό,τι τους έρθει φτηνότερο, Thanat-oil, Tιgan-oil κλπ Υαλοκαθαριστήρες παίρνω κι από συνοικιακό μαγαζί και τους βάζω μόνος μου, σιγά μην τους πληρώσω 50ευρω στην VW Φίλτρο καμπίνας-αέρα-βενζίνης δε νομίζω πως θα χρειαστεί με τόσα λίγα χλμ. Έχουμε καιρό βέβαια.. είδωμεν.9 στους 10 στην Ελλάδα, το φίλτρο γύρης το σκέφτονται καλύτερα όταν αλλάζουν την καμμένη μονάδα του a/c. Αντι να αλλάζουν κάτι που κάνει 35 euro πάνε μια και καλή στο 1000 Euro.
Να θυμάσται ότι ο κατασκευαστής δεν λαμβάνει υπόψιν του το νέφος και την σκόνη που υπάρχει στην Ελλάδα. Καθαρισμός κάθε χρονο και αντικατάσταση όποτε προβλέπει ο κατασκευαστής.Τώρα για τα πολά η λίγα στο service, ο καθένας όπως το αντιλαμβάνεται. Τα ξέρεις όλα πριν αγοράσεις το αυτοκίνητο. Οτιδήποτε πάνω από 30,000 euro έχει και τα ανάλογα κόστη.
Επίσης, εγώ αλλαγή λαδιών δεν θα έκανα ποτέ μόνος μου. αυτοί που κάνουν μόνοι τους ας μου πούν που πετάνε τα παλιά λάδια?
Μην ακούσω όμως κανένα στα σκουπίδια ή στην αποχέτευση γιατί είναι μέγα καφριλίκι. -
οποτε αλλαζω φιλτρο καμπινας βγαινει σε αθλια κατασταση. Νομιζω οτι επιβαλλεται η αλλαγη του καθε χρονο.
-
+1 και το δικό μου σαν κάλτσα βρωμερή είναι
-
Χθες έκανα το 1ο service (Αλλαγή λαδιών 7λίτρα full συνθετικό + φίλτρο λαδιού) στο CHEROKEE KK 2.8 CRD.
Κόστος?
0€
Είναι μέσα στο πρόγραμμα των 7 χρόνων δωρεάν service+ ανταλακτικά.Δεν μπορείτε να φανταστείτε το συναίσθημα όταν μου είπε ο υπεύθυνος ''ευχαριστούμε πολύ'' χωρίς να συνοδεύεται από ένα χρηματικό ποσό.
Υ.Γ.
Φεύγοντας ο υπεύθυνος του συνεργείου μου λέει:
-Ξέρεις πόσο κοστίζει το service αυτό κανονικά?
-Πόσο?
-180€ μου λέει.
Γυρνάω και του λέω:
-Τι με νοιάζει?Από εμέμα δεν πρόκειται να πάρετε μια... -
Για το Golf TSI το βιβλιαράκι του κατασκευαστή αν δεν απατώμαι λέει, η πρώτη αλλαγή υγρού φρένων στα 3 χρόνια και κάθε επόμενη ανά δύο χρόνια. Εν τούτοις, τα σαΐνια της αντιπροσωπείας, στο αυτοκόλλητο που μου κόλλησαν μετά το 1ο σέρβις, μου έγραψαν 1η αλλαγή υγρού φρένων στα 2 χρόνια από την ημ/νία πρώτης κυκλοφορίας. Γιατί άραγε;
Η αλήθεια είναι ότι το υγρό φρένων μαζεύει αρκετή υγρασία και χάνει τις ιδιότητές του με το χρόνο, αλλά όταν ο κατασκευαστής λέει 3 χρόνια, γιατί να κάνει λάθος;
-
Ο χρήστης AMG έγραψε:
Χθες έκανα το 1ο service (Αλλαγή λαδιών 7λίτρα full συνθετικό + φίλτρο λαδιού) στο CHEROKEE KK 2.8 CRD.
Κόστος?
0€
Είναι μέσα στο πρόγραμμα των 7 χρόνων δωρεάν service+ ανταλακτικά.Δεν μπορείτε να φανταστείτε το συναίσθημα όταν μου είπε ο υπεύθυνος ''ευχαριστούμε πολύ'' χωρίς να συνοδεύεται από ένα χρηματικό ποσό.
Υ.Γ.
Φεύγοντας ο υπεύθυνος του συνεργείου μου λέει:
-Ξέρεις πόσο κοστίζει το service αυτό κανονικά?
-Πόσο?
-180€ μου λέει.
Γυρνάω και του λέω:
-Τι με νοιάζει?Από εμέμα δεν πρόκειται να πάρετε μια...Αυτά του τα έχει πληρώσει όλα εξ αρχής ο ιδιοκτήτης που το πήρε με το κλειδί στο χέρι καινούργιο και γι αυτό το service και για τα επόμενα είτε τα κάνεις είτε όχι!
Είναι κάτι σαν το τυρί με την φάκα
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
@NeosΓια το Golf TSI το βιβλιαράκι του κατασκευαστή αν δεν απατώμαι λέει, η πρώτη αλλαγή υγρού φρένων στα 3 χρόνια και κάθε επόμενη ανά δύο χρόνια. Εν τούτοις, τα σαΐνια της αντιπροσωπείας, στο αυτοκόλλητο που μου κόλλησαν μετά το 1ο σέρβις, μου έγραψαν 1η αλλαγή υγρού φρένων στα 2 χρόνια από την ημ/νία πρώτης κυκλοφορίας. Γιατί άραγε;
Η αλήθεια είναι ότι το υγρό φρένων μαζεύει αρκετή υγρασία και χάνει τις ιδιότητές του με το χρόνο, αλλά όταν ο κατασκευαστής λέει 3 χρόνια, γιατί να κάνει λάθος;
στο Α3 παντως λεει στα 2 χρονια και σε καποιες αγορες στα 3 χρονια...δε διευκρινιζει ομως για ποιες αγορες ακριβως μιλαει...
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
@NeosΓια το Golf TSI το βιβλιαράκι του κατασκευαστή αν δεν απατώμαι λέει, η πρώτη αλλαγή υγρού φρένων στα 3 χρόνια και κάθε επόμενη ανά δύο χρόνια. Εν τούτοις, τα σαΐνια της αντιπροσωπείας, στο αυτοκόλλητο που μου κόλλησαν μετά το 1ο σέρβις, μου έγραψαν 1η αλλαγή υγρού φρένων στα 2 χρόνια από την ημ/νία πρώτης κυκλοφορίας. Γιατί άραγε;
Σωστα! Γενικα πολλα αλλαζουν νωριτερα, γι'αυτο μη τους αφηνετε! Πχ μπουζι πρεπει να αλλαχτουν στις 60000χλμ και το φιλτρο αερος στις 90000χλμ.
-
Να κάνω μια παρατήρηση μονάχα. Το φίλτρο καμπίνας δεν καθαρίζεται με φύσημα ποτέ μα ποτέ, δεν είναι χάρτινο σαν το φίλτρο αέρα και με το φύσημα απλά βουλώνει περισσότερο αφού τα μικροσωματίδια σφηνώνουν μέσα στις ίνες του φίλτρου. Φυσικά δεν παθαίνει τίποτε η μονάδα του κλιματισμού όπως αναφέρθηκε παραπάνω απλά υπάρχει μειωμένη ροή αέρα με την πάροδο του χρόνου. Πρέπει να αλλάζεται ετησίως και για λόγους υγιεινής (λόγω υγρασίας που δημιουργεί μύκητες στην επιφάνεια του φίλτρου)
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
... αυτοί που κάνουν μόνοι τους ας μου πούν που πετάνε τα παλιά λάδια?
Μην ακούσω όμως κανένα στα σκουπίδια ή στην αποχέτευση γιατί είναι μέγα καφριλίκι.Εννοείται πως όχι!!! Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα τρελό να το κάνει κάποιος!
Τα λάδια που αλλάζω στο πατρικό Ν14 (3,2λίτρα, τόσα μπαίνουν, τόσα βγαίνουν) τα βάζω σε ένα 4λιτρο και τα χρησιμοποιεί ο πατέρας μου στο ξυλοκοπτικό του για τη λίπανση της αλυσίδας (που έτσι κι αλλιώς δεν απαιτεί κάποιο ιδιαιτέρων προδιαγραφών λιπαντικό).
Τώρα η αλυσίδα του ξυλοκοπτικού μας 'έχει την τιμή' να λιπαίνεται με ΑΜΟ φουλ συνθετικό 7000χλμ.Κι όμως!
-
Σύντεκνε μου πρόσεχε με τα λάδια αλυσίδας. Το βέλτιστο για λίπανση είναι ειδικό λαδάκι αλυσίδας με την ιδιότητα να προσκολλάται στα μέταλλα. Έχω βρει σε πολλά μαγαζιά, τουλάχιστον στο Λασίθι, το αντίστοιχο της Stihl και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος (κόστος 5,5 ευρώ το λίτρο πριν 2 βδομάδες).
Ο,τι χειρότερο είναι αυτό που κάνεις με τα ''καμμένα'' λάδια. Αν δεν βάλεις λάδι αλυσίδας τουλάχιστον ένα 10άρακι μονότυπο από το βενζινάδικο. Διαφορετικά θα καταστρέψεις τη λάμα και την αλυσίδα πολύ γρήγορα (με εμφανή σημάδια ''καψίματος'' της λάμας).
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?