-
Να σου δωσω και ενα παραδειγμα:
Ποσοι απο αυτους που λενε για το ποσο χαλια ειναι το τιμονι του Grande Punto , το εχουν οδηγησει μεσα στη πολη για πανω απο 1000χλμ?Ελαχιστοι.Ολοι αυτοι που δεν το εχουν κανει θα παθουν πλακα εν τελει με το ποσο ξεκουραστο ειναι αυτο το τιμονι(ειδικα σε συγκριση με του Golf 5 TSI ή του Mini Cooper S , τα οποια εχω οδηγησει αρκετα)
ΥΓ Φυσικα η αισθηση παραμενει το ιδιο χαλια με πριν αλλα ενα αμαξι που ειναι 4 μετρα δεν πιστευω οτι κυριος σκοπος του ειναι να εχει καλη αισθηση το τιμονι του.
-
Ο χρήστης pittas έγραψε:
Εχω οδηγησει το 308 , το εχει παρει ο πατερας μου (με τη συμφωνη γνωμη μου)
Δεν εχω καμμια διαθεση να χαντακωσω το αυτοκινητο , το θεωρω πολυ καλη επιλογη στην κατηγορια , απλα τυχαινει να εχω την αποψη οτι το γκολφ ειναι ανωτερο...thats all.Τοτε για μενα η αποψη σου ειναι δεκτη , αλλα δεν μας ειπες ποιες εκδοσεις συγκρινεις μεταξυ Golf 5 και 308.
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Εχω οδηγησει το 308 , το εχει παρει ο πατερας μου (με τη συμφωνη γνωμη μου)
Δεν εχω καμμια διαθεση να χαντακωσω το αυτοκινητο , το θεωρω πολυ καλη επιλογη στην κατηγορια , απλα τυχαινει να εχω την αποψη οτι το γκολφ ειναι ανωτερο...thats all.Τοτε για μενα η αποψη σου ειναι δεκτη , αλλα δεν μας ειπες ποιες εκδοσεις συγκρινεις μεταξυ Golf 5 και 308.
γιατι τι αλλαζει στις εκδοσεις? τα αλογα , ζαντες , δερματα δεν αλλαζουν τα βασικα στοιχεια ενος αυτοκινητου
πχ αν και εχω s3 με δερματα και αλουμινια , μπορω να διακρινω οτι το νεο golf εχει καλυτερο εσωτερικο απο το Α3 και ας εχω ως μετρο συγκρισης ενα οσο το δυνατον πιο απλο 6αρι
στο 308 σε σχεση με το 307 εγινε σημαντικη βελτιωση στο εσωτερικο πιστευω, συνεχιζει ομως να εχει καποιες μικροατελειες
και στον οδηγικο τομεα κατι το κρινεις για αυτο που ειναι (αν ειναι πχ 1600αρι ή διλιτρο).
η γκολφω παντως με τα 122 για τα γκαζια που εχει θα μπορουσε να ειναι πιο σπορ , απο την αλλη ομως ο σκοπος του ειναι να ειναι ενα ανετο αυτοκινητο πολης και οχι να εχει σπορ πινελιες και στις πιο απλες εκδοσεις
-
Ναι αλλα αυτο δεν ισχυει για ολα τα αυτοκινητα.Γι'αυτο λοιπον για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο ας αναφερουμε και τι εκδοση του καθε αυτοκινητου οδηγησαμε.
Κλασσικο παραδειγμα το αυτοκινητο που ειχα πριν και τωρα.
GPunto 1.4 95 και T-jet.
Καμια σχεση απλα -
Συγκρινω το γκολφ 5 tsi 122 με επιπεδο εξοπλισμου gt sport με το premium pack του 308 με τους 95 ιππους
Και Φυσικα δεν νοειται να συγκριθουν τα αυτοκινητα απο αποψη οδηγικης αισθησης και ιπποδυναμης , τα συγκρινω συνολικα σαν μεσα μεταφορας, και τα 2 ειναι οι πλουσιοτερες εκδοσεις
-
Ναι αλλα αυτο δεν ισχυει για ολα τα αυτοκινητα.Γι'αυτο λοιπον για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο ας αναφερουμε και τι εκδοση του καθε αυτοκινητου οδηγησαμε.Κλασσικο παραδειγμα το αυτοκινητο που ειχα πριν και τωρα.
GPunto 1.4 95 και T-jet.
Καμια σχεση απλαναι ρε συ σιγουρα θα υπαρχουν βελτιωσεις ωστε να υποστηριχθει η επιπλεον δυναμη, ομως στην ουσια καταλαβαινεις οτι οδηγεις το ιδιο αυτοκινητο..
δε νομιζω οτι αλλαζουν τοσο δραματικα οι αντιδρασεις και η συμπεριφορα του..
αν μου ελεγες για κατι πιο δραστικο οπως ss να το καταλαβωεγω παντως μεταξυ s3 και golf σε χαλαρη βολτα διαπιστωνω πολυ ανετα τη συγγενεια σε πιεση εννοειται οτι οι διαφορες ειναι χαοτικες
-
Μα δεν μιλαω για συμπεριφορα μιλαω για εσωτερικο-εξωτερικο.Αλλα καθισματα , αλλο τιμονι , αλλος λεβιες , αλλο χειροφρενο , αλλο ηχοσυστημα , αλλος πινακας οργανων , αλλες επενδυσεις στις πορτες , αλλα πατακια.Μετα εξωτερικα αλλες ζαντες , αεροτομη , μαρσπιε , προβολεις ομιχλεις κλπ.
Περι συμπεριφορας , η αισθηση του τιμονου ειναι η ιδια αλλα το αμαξωμα ειναι πιο στιβαρο , περνει λιγοτερες κλισεις , ενω συγχρονως εχει χειροτερεψει η ανεση.
Αυτα σε γενικες γραμμες ειναι πραγματα που τα βρισκεις σε σχεδον ολα τα αυτοκινητα μεταξυ διαφορων εκδοσεων.
-
Μα δεν μιλαω για συμπεριφορα μιλαω για εσωτερικο-εξωτερικο.Αλλα καθισματα , αλλο τιμονι , αλλος λεβιες , αλλο χειροφρενο , αλλο ηχοσυστημα , αλλος πινακας οργανων , αλλες επενδυσεις στις πορτες , αλλα πατακια.Μετα εξωτερικα αλλες ζαντες , αεροτομη , μαρσπιε , προβολεις ομιχλεις κλπ.Περι συμπεριφορας , η αισθηση του τιμονου ειναι η ιδια αλλα το αμαξωμα ειναι πιο στιβαρο , περνει λιγοτερες κλισεις , ενω συγχρονως εχει χειροτερεψει η ανεση.
Αυτα σε γενικες γραμμες ειναι πραγματα που τα βρισκεις σε σχεδον ολα τα αυτοκινητα μεταξυ διαφορων εκδοσεων.
πολλες διαφορες στο εσωτερικο σιγουρα δεν προκειται για καποιο facelift? μου φαινεται καπως υπερβολικο, αλλα αν ειναι ετσι τοτε μπραβο στους ιταλους..
εγω προχειρο στο μυαλο μου εχω μονο το εσωτερικο του abarth το οποιο ,για τα λεφτα του μαλιστα, το θεωρω πολυ καλυτερο απο αυτο της mito
-
Γιατι νομιζεις το Golf GTI εχει λιγοτερες διαφορες απο το Golf TSI στο εσωτερικο?
Μη σου πω οτι μπορει να εχει και περισσοτερες.Καλα εξωτερικο καμια σχεση.Απο την αλλη βεβαια ολες οι υπολοιπες εκδοσεις του Golf ειναι σχεδον ιδιες .
Πιστευω ομως οτι εστω και μια μικρη λεπρομερεια μεταξυ δυο εκδοσεων ενος αυτοκινητου μπορει να σου κανει αυτο το click που λεμε και εν τελει εκει που το ειχες ξεγραμενο(επειδει ειχες δει μονο τη βασικη εκδοση) να καταληξεις να το αγορασεις,Γι'αυτο προτεινω να γραφουμε και ποιες εκδοσεις οδηγησαμε απο καθε μοντελο.Πιστευω να καταλαβες τι εννοω.
Οτι η γενικη οδηγικη αισθηση μενει σχεδον ιδια μεταξυ δυο εκδοσεων ισχυει , αλλα πολλες φορες δεν ειναι μονο η αισθηση αλλα και η διακοσμηση του εσωτερικου μου μπορει να κανει τη διαφορα.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
πολλες διαφορες στο εσωτερικο σιγουρα δεν προκειται για καποιο facelift? μου φαινεται καπως υπερβολικο, αλλα αν ειναι ετσι τοτε μπραβο στους ιταλους.Ναι ηταν και Facelift αλλα η μονη διαφορα μεταξυ του Facelift και του profacelift στο εσωτερικο ηταν ο πινακας οργανων.
Ξεχασα να γραψω και διαφορες στον εξοπλισμο οι οποιες ειναι και αυτες πολλες.
-
Γιατι νομιζεις το Golf GTI εχει λιγοτερες διαφορες απο το Golf TSI στο εσωτερικο?
Μη σου πω οτι μπορει να εχει και περισσοτερες.Καλα εξωτερικο καμια σχεση.Απο την αλλη βεβαια ολες οι υπολοιπες εκδοσεις του Golf ειναι σχεδον ιδιες .
Πιστευω ομως οτι εστω και μια μικρη λεπρομερεια μεταξυ δυο εκδοσεων ενος αυτοκινητου μπορει να σου κανει αυτο το click που λεμε και εν τελει εκει που το ειχες ξεγραμενο(επειδει ειχες δει μονο τη βασικη εκδοση) να καταληξεις να το αγορασεις,Γι'αυτο προτεινω να γραφουμε και ποιες εκδοσεις οδηγησαμε απο καθε μοντελο.Πιστευω να καταλαβες τι εννοω.
Οτι η γενικη οδηγικη αισθηση μενει σχεδον ιδια μεταξυ δυο εκδοσεων ισχυει , αλλα πολλες φορες δεν ειναι μονο η αισθηση αλλα και η διακοσμηση του εσωτερικου μου μπορει να κανει τη διαφορα.
ναι **σιγουρα **η εξωτερικη και εσωτερικη διαφοροποιηση κανουν τη διαφορα για αυτο και σου ειπα πριν οτι εγω τουλαχιστον προσπαθω να βλεπω περα απο δερματα και αλουμινια και navi..
ενα Α3 πχ ειναι Α3 οσο και να το διακοσμησεις δεν γινεται Α5 , το ταμπλω, τα πλαστικα, τα κουμπακια , τα χειριστηρια και διαφορα αλλα βασικα τμηματα του εσωτερικου παραμενουν τα ιδια σε ολες τις εκδοσεις
για αυτο και δε θα ηταν δικαιη και η συγκριση ενος μικρομεσαιου με αλλης κατηγοριας αυτοκινητο..εκει ο καθε κατασκευαστης κοιτα τι εχει ο ανταγωνισμος στην ιδια κατηγορια δε μπορει πχ το κορυφαιο μικρομεσαιο να ανταγωνιστει το κορυφαιο μεσαιο και ειναι πολυ πιθανο να μη μπορει να ανταγωνιστει και αρκετα αλλα, ενδεχομενως και μη 'premium' εταιρειων
πολλες διαφορες στο εσωτερικο σιγουρα δεν προκειται για καποιο facelift? μου φαινεται καπως υπερβολικο, αλλα αν ειναι ετσι τοτε μπραβο στους ιταλους.
Ναι ηταν και Facelift αλλα η μονη διαφορα μεταξυ του Facelift και του profacelift στο εσωτερικο ηταν ο πινακας οργανων.
Ξεχασα να γραψω και διαφορες στον εξοπλισμο οι οποιες ειναι και αυτες πολλες.
εεεεμ καποιο ρολο παιζει κι αυτο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εγω προχειρο στο μυαλο μου εχω μονο το εσωτερικο του abarth το οποιο ,για τα λεφτα του μαλιστα, το θεωρω πολυ καλυτερο απο αυτο της mitoΒασικα η πανω επενδυση του ταμπλο και η επενδυση στις πορτες της Mito εχει καλυτερο πλαστικο απο οτι εχει το Golf 6 .Αλλα το κατω μερος του ταμπλο ειναι το ιδιο με του Punto δηλαδη μετριο + το οτι η συναρμογη δεν συγκρινεται με του Golf.Εγω θεωρω καλυτερο το εσωτερικο της Mito σε σχεση με του Abarth κυριως λογω του καλυτερου πλαστικου στο πανω μερος του ταμπλο και στις πορτες.
-
εγω προχειρο στο μυαλο μου εχω μονο το εσωτερικο του abarth το οποιο ,για τα λεφτα του μαλιστα, το θεωρω πολυ καλυτερο απο αυτο της mito
Βασικα η πανω επενδυση του ταμπλο και η επενδυση στις πορτες της Mito εχει καλυτερο πλαστικο απο οτι εχει το Golf 6 .Αλλα το κατω μερος του ταμπλο ειναι το ιδιο με του Punto δηλαδη μετριο + το οτι η συναρμογη δεν συγκρινεται με του Golf.Εγω θεωρω καλυτερο το εσωτερικο της Mito σε σχεση με του Abarth κυριως λογω του καλυτερου πλαστικου στο πανω μερος του ταμπλο και στις πορτες.
θα με συγχωρεσεις που θα διαφωνησω μιας και βλεπω αρκετα συχνα και τα 2 αυτοκινητα..μην μπερδευουμε τον ομορφο σχεδιασμο με το καλο πλαστικο..
φανταζομαι οτι εννοεις αυτο το πλαστικο που μοιαζει καπως με ανθρακονημα και απο οτι θυμαμαι ειναι εξτρα
ειναι πανσκληρο, σχεδον σαγρε (νταξει εδω υπερβαλλω ) και σε συνδυασμο με το πετσι που σκεπαζει την κολωνα του τιμονιου (οταν το τραβας εξω) το οποιο ειναι ιδιο με αυτο του λεβιε, αλλα αβαφο , μου εκανε πολυ κακη εντυπωση.θα μου πεις ειναι απλα ενα σουπερμινι, αλλα αν σκεφτουμε ποσο κανει σε δραχμες θα περιμενα περισσοτερα..
και στο συγκεκριμενο τομεα ο ανταγωνισμος (207, corsa) αν και σαφως πιο αδιαφορος εχει να προσφερει πολυ καλυτερη ποιοτητα..
στη γκολφω το πλαστικο χαιρεσαι να το χαιδευεις
(ο καιρος μενει να δειξει ποιο θα αντεξει , αν και η μιτο εχει το μειονεκτημα της σκληροτερης αναρτησης στον τομεα των τριγμων) -
Ναι σορρυ ξεχασα οτι ηταν στα εξτρα.Βασικα πρεπει να το μπερδεψα με το πλαστικο του Bravo το οποιο ειναι πολυ καλο , στο πανω μερος του ταμπλο παντα.Εχω να μπω στη Mito απο τοτε που αλλαξα λαδια στο Punto και επειδη μπαινω παντα σε σχεδον ολα τα υτοκινητα της εκθεσης , μπορει να το μπερδεψα με του Bravo.
Σε γενικες γραμμες εννοειται πως του Golf 6 ειναι μακραν καλυτερο δεν το συζητω.
Το Corsa αν και εχει σκληρα πλαστικα εχει καλυτερη συναρμογη απο οτι της Mito οπως και το 207 , το οποιο εχει πολυ καλο πλαστικο στο πανω μερος.Δεν θα ελεγα ομως οτι υπερεχουν πολυ σε ποιοτητα σε σχεση με τη Mito.Ειδικα το Corsa που εχει ιδια σκληρα πλαστικα με το Punto. -
για το 207 παντως κραταω καποιες επιφυλαξεις γιατι το αυτοκινητο του φιλου μου ειναι gt με ημιδερματινα, ηλιοροφη κτλ τα οποια οπως λεγαμε πριν μπορει να επηρεαζουν τη κριση μου
παραδοξως ολα παραμενουν σε τελεια κατασταση αν και το εχει σιγουρα 2 χρονια (με 17αρες κιολας)
το bravo δυστυχως δεν το εχω περιεργαστει ομως απο μια γρηγορη ματια που του εριξα μου φανηκε σιγουρα πολυ ομορφο και δεν μου εδωσε την εντυπωση οτι ειναι φθηνια, οπως και το 308(στο οποιο εχω βρεθει συνοδηγος) μου φανηκαν πολυ καλυτερα απο οτι περιμενα
-
Εγω προσωπικα θα τα εβαζα με την εξης καταταξη:
1)207
2)Mito
3)Corsa
4)PuntoΠαντα μιλωντας για τις εκδοσεις των 150 ιππων με τα Corsa και Punto να ειναι σχεδον τα ιδια.Καλα το GT με διαφορα πρωτο.
-
Εχει κανεισ το 308 1600 hdi diesel 110 bhp; Σκεφτομαι να το αγορασω....
-
Ψάχνω για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο (κατηγορία Auris, 308, focus) και βρήκα μια αγγελία αρκετά ενδιαφέρουσα:
Pegeuot 308, μοντ. 2009, 1.400 κυβικά με 18.000 χιλιόμετρα, από ιδιώτη (που με ενδιαφέρει περισσότερο) στην τιμή 10.000 ευρώ (συζητήσιμη σύμφωνα με τα λεγόμενα του). Η τιμή του θα έλεγα ότι μου ακούγεται αρκετά καλή, μιας και το αυτοκίνητο είναι σαν καινούργιο!!! Ήθελα να μου πείτε εάν ακούστηκαν τυχόν προβλήματα ή βλάβες από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (αξιοπιστία??) Σε μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα στο ιντερνετ είδα ότι όντως τόσο πωλείται στην αγορα (κάτι παρόμοιο) και μου κάνει εντύπωση που έχει πέσει τόσο πολύ η τιμή του!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Peugeot 308