-
Το forum αυτό είναι για την όμορφη ανταλλαγή απόψεων στα πλαίσια διαλόγου. Δεν μπορώ να κατανοήσω τη συμπεριφορά ανθρώπων να εκφράζουν την διαφορετική τους άποψη προσβάλλοντας τον συνομιλιτή τους.
Δεν αναφέρομαι απαραίτητα σε προσωπική μου εμπειρία, αλλά ώς αναγνώστης και συμμετέχοντας με θίγει πολύ το γεγονός να διαβάζω ένα όμορφο διαμορφομένο επιχείρημα και ώς απάντηση κάπιος να χρησιμοποιεί πολύ άσεμνη γλώσσα.
Το να έχει κάποιος διαφορετική απο εμάς άποψη είναι θεμιτό θέλω να πιστεύω.Προσωπικά ασχέτος αν επιλέξω να αφήσω μύνημα μου σε ένα thread, θα απομακρυνθώ άμεσα απο αυτό αν κάποιος απαντήσει με άσεμνη γλώσσα η σε εμένα η σε κάποιον άλλον γιατι με θίγει και εμένα προσωπικά.
Με σεβασμό και ειλικρίνια,
Δημήτρης -
Το forum αυτό είναι για την όμορφη ανταλλαγή απόψεων στα πλαίσια διαλόγου. Δεν μπορώ να κατανοήσω τη συμπεριφορά ανθρώπων να εκφράζουν την διαφορετική τους άποψη προσβάλλοντας τον συνομιλιτή τους.
Δεν αναφέρομαι απαραίτητα σε προσωπική μου εμπειρία, αλλά ώς αναγνώστης και συμμετέχοντας με θίγει πολύ το γεγονός να διαβάζω ένα όμορφο διαμορφομένο επιχείρημα και ώς απάντηση κάπιος να χρησιμοποιεί πολύ άσεμνη γλώσσα.
Το να έχει κάποιος διαφορετική απο εμάς άποψη είναι θεμιτό θέλω να πιστεύω.Προσωπικά ασχέτος αν επιλέξω να αφήσω μύνημα μου σε ένα thread, θα απομακρυνθώ άμεσα απο αυτό αν κάποιος απαντήσει με άσεμνη γλώσσα η σε εμένα η σε κάποιον άλλον γιατι με θίγει και εμένα προσωπικά.
Δημήτρης -
Δημήτρης -
Φίλε Δημήτρη, να με συγχωρείς αλλά υπερβολικά Πολιτικά Ορθή μου φαίνεται η σκέψη σου. Ίσως να έχεις επηρεαστεί από το περιβάλλον που δραστηριοποιείσαι καθημερινά και τον γενικότερο, πουριτανικό, αποστειρωμένο και ψεύτικο κοινωνικό προσανατολισμό της σύγχρονης Αμερικής.
Αν παρατηρήσεις προσεκτικότερα θα δεις ανθρώπους που βρίζονται στο ένα θέμα, να συμφωνούν και να χαριεντίζονται σε ένα άλλο. Πιστοί στη φύση του Έλληνα, απρόβλεπτοι, παρορμητικοί και συναισθηματικοί.
Και να σου πω και κάτι άλλο; Έχω συμφωνήσει και έχω διαφωνήσει με πολλούς στη ζωή μου. Έκανα φίλους, με τους οποίους η πρώτη γνωριμία μας συμπεριλάμβανε μια ματωμένη μύτη ή ένα μαυρισμένο μάτι. Και ξέρω πολύ καλά ότι μερικοί που διαφωνούμε στα πάντα θα πέθαιναν για να με υποστηρίξουν αν το χρειαζόμουν, όπως και εγώ στη θέση τους.
Ας λείπουν λοιπόν οι συζητήσεις περί καθωσπρεπισμού και οι νόμοι περί ασέμνων.
Πάντα φιλικά
-
Δέν είναι όμως τά πάντα περί...σεμνότητας βρέ σύ dienrkes.
Υπάρχουν καί ιδιεταιρότητες σέ κάθε άνθρωπο,όπως καί σέ κάθε χρήστη τού φόρουμ.Καλά έκανε(κατά τη γνώμη μου) ο Δημήτρης,καί μάς έδειξε τή δικιά του.Ετσι όσοι θέλουν θά τή σεβαστούνε κιόλας. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δέν είναι όμως τά πάντα περί...σεμνότητας βρέ σύ dienrkes.
Υπάρχουν καί ιδιεταιρότητες σέ κάθε άνθρωπο,όπως καί σέ κάθε χρήστη τού φόρουμ.Καλά έκανε(κατά τη γνώμη μου) ο Δημήτρης,καί μάς έδειξε τή δικιά του.Ετσι όσοι θέλουν θά τή σεβαστούνε κιόλας.Ο ίδιος έγραψε ότι δεν προτίθεται να συμμετέχει σε συζητήσεις στις οποίες το επίπεδο στη γλώσσα φτάνει σε αυτό το επίπεδο, που θεωρεί μη κόσμιο, και αυτό είναι κάτι που το σέβομαι. Απλώς αντιλαμβάνομαι διαφορετικά την κοσμιότητα.
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Φίλε Δημήτρη, να με συγχωρείς αλλά υπερβολικά Πολιτικά Ορθή μου φαίνεται η σκέψη σου. Ίσως να έχεις επηρεαστεί από το περιβάλλον που δραστηριοποιείσαι καθημερινά και τον γενικότερο, πουριτανικό, αποστειρωμένο και ψεύτικο κοινωνικό προσανατολισμό της σύγχρονης Αμερικής.Αν παρατηρήσεις προσεκτικότερα θα δεις ανθρώπους που βρίζονται στο ένα θέμα, να συμφωνούν και να χαριεντίζονται σε ένα άλλο. Πιστοί στη φύση του Έλληνα, απρόβλεπτοι, παρορμητικοί και συναισθηματικοί.
Και να σου πω και κάτι άλλο; Έχω συμφωνήσει και έχω διαφωνήσει με πολλούς στη ζωή μου. Έκανα φίλους, με τους οποίους η πρώτη γνωριμία μας συμπεριλάμβανε μια ματωμένη μύτη ή ένα μαυρισμένο μάτι. Και ξέρω πολύ καλά ότι μερικοί που διαφωνούμε στα πάντα θα πέθαιναν για να με υποστηρίξουν αν το χρειαζόμουν, όπως και εγώ στη θέση τους.
Ας λείπουν λοιπόν οι συζητήσεις περί καθωσπρεπισμού και οι νόμοι περί ασέμνων.
Πάντα φιλικά
Agaphte Dienekes,
den 8ewrw oti exw epireastei apo to perivallon pou kinoumai ka8imerina.
Oute 8ewrw oti to perivallon edw einai apostiromeno kai pseutiko. Opws episis to na vrizontai an8rwpoi meta3u tous gia na ekfrastoune, den to 8ewrw episis pio ali8ino. Otan kanw dialogo, ton kanw panta kosmia oso mporw. Me tous filous mou 8a vristw kiolas..Alla oxi me enan agnwsto mou. Ston agnwsto mou apla 8a apoxorisw.O xronos mou einai periorismenos kai otan 8a grapsw ena post edw 8a to kanw giati to 8ewrw euxaristo. To na vlepw na grafei ena agnwsto mou atomo ena post kai i apanthsh pou exei na einai akros xidaia kai me upainigmous le3ewn oi opies kaliptontai me simvola opws @,$,% i otidipote, proswpika emena mou fainetai oti einai xasimo xronou na sinexisw na asxoloumai me to thread ekeino kai ston elaxisto xrono pou exw 8a asxoli8w me kati allo. Mporei auto na einai gia esena o tropos pou kapios 3efeugei apo to apostiromeno tropo tou na prospoieitai.. To sevomai eilikrna apolita. Gia emena auto apotelei apla agenia.
Fysika me enan an8rwpo pou ton vlepw 8a milisw opws 8elw, oxi omws me kapion pou pote den exw dei kai einai tromera diskolo na diaxorisw to humor tou afou den eimai mprosta tou na dw ti glwssa tou swmatos tou kai ton tropo pou milaei.
Me eilikrinh ektimish,
Dimitris -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Otan kanw dialogo, ton kanw panta kosmia oso mporw. Me tous filous mou 8a vristw kiolas..Alla oxi me enan agnwsto mou. Ston agnwsto mou apla 8a apoxorisw.Η βασική αρχή στην επικοινωνία μέσω Internet είναι ότι, ακριβώς, έρχεσαι σε επαφή με την persona κάποιου άλλου, όχι με το ίδιο αυτό το πρόσωπο. Οι κανόνες της φιλικής συζήτησης αλλά και της αντιπαράθεσης συνεχίζουν να ισχύουν. Δεν έχει όμως σχέση το πράγμα με το πως μιλάμε σε φίλους ούτε με το πως συνδιαλεγόμαστε με τελείως αγνώστους, στα πλαίσια μιας τυπικής επαγγελματικής σχέσης, για παράδειγμα.
Πολύ απλά, δεν είναι απαραίτητο ότι κάποιος επιθυμεί να σε προσβάλει, ούτε κατ'ανάγκη αποτελεί προβολή του χαρακτήρα του ο τρόπος που εκφράζεται. Καταδεικνύει μια όψη της προσωπικότητάς του, που αναγνωρίζεται με το nick του. Αυτή είναι η προσωπικότητα που έχεις απέναντί σου. Κάποιες θα σου αρέσουν κάποιες όχι. Πάντως, αν έχεις εμπειρία και από άλλα fora, θα δεις ότι αυτό εδώ μάλλον σαν κατηχητικό μοιάζει.
-
Otan kanw dialogo, ton kanw panta kosmia oso mporw. Me tous filous mou 8a vristw kiolas..Alla oxi me enan agnwsto mou. Ston agnwsto mou apla 8a apoxorisw.
Η βασική αρχή στην επικοινωνία μέσω Internet είναι ότι, ακριβώς, έρχεσαι σε επαφή με την persona κάποιου άλλου, όχι με το ίδιο αυτό το πρόσωπο. Οι κανόνες της φιλικής συζήτησης αλλά και της αντιπαράθεσης συνεχίζουν να ισχύουν. Δεν έχει όμως σχέση το πράγμα με το πως μιλάμε σε φίλους ούτε με το πως συνδιαλεγόμαστε με τελείως αγνώστους, στα πλαίσια μιας τυπικής επαγγελματικής σχέσης, για παράδειγμα.
Πολύ απλά, δεν είναι απαραίτητο ότι κάποιος επιθυμεί να σε προσβάλει, ούτε κατ'ανάγκη αποτελεί προβολή του χαρακτήρα του ο τρόπος που εκφράζεται. Καταδεικνύει μια όψη της προσωπικότητάς του, που αναγνωρίζεται με το nick του. Αυτή είναι η προσωπικότητα που έχεις απέναντί σου. Κάποιες θα σου αρέσουν κάποιες όχι. Πάντως, αν έχεις εμπειρία και από άλλα fora, θα δεις ότι αυτό εδώ μάλλον σαν κατηχητικό μοιάζει.
Λογο της δουλειάς μου έχω εμπειρία σε αρκετά forums. Μερικά απο τα οποία είναι τα μεγαλύτερα στο χώρο τους.
Προσωπικά δεν πιστεύω οτι απο εδώ μαθαίνω την προσωπικότητα κάποιου. Ο λόγος που είμαι εδώ είναι για ανταλλαγή απόψεων για την αυτοκίνηση. Εδώ καλα καλά δεν θυμάμαι πίο nick είχε γράψει πριν , που να μάθουμε και την προσωπικότητα !Όπως σε μία παρέα θα έφευγα αν δεν με γέμιζε σαν άνθρωπο, αυτό ακριβώς κάνω απο ένα thread που μερικά άτομα εκφράζονται με τρόπους που θυμίζουν κανιβαλισμό, οριόμενοι για τις απόψεις του και βρίζοντας/προσβάλλοντας όποιον φέρει αντίθετη άποψη
Συγνώμη, αλλά αυτή είναι η θέση μου και άν έχω να επιλέξω να αφιερώσω 10 λεπτά του χρόνου μου κάπου, δεν τα αφιερώνω σε τέτοια συμπεριφόρα.
Απορώ όμως γιατι δεν συνετίζονται με τους κανόνες συμπεριφοράς του forum. Αντι να συζητούμε για το άν πράτω σωστά (που αυτό είναι προσωπικό θέμα φυσικά), γιατι δεν συζητούμε για το γιατί αυτοί παρακούουν τους κανόνες δεοντολογίας του forum (που παρακούουν κατι που το μεγαλύτερο σύνολο έχει σεβαστεί)
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Απορώ όμως γιατι δεν συνετίζονται με τους κανόνες συμπεριφοράς του forum. Αντι να συζητούμε για το άν πράτω σωστά (που αυτό είναι προσωπικό θέμα φυσικά), γιατι δεν συζητούμε για το γιατί αυτοί παρακούουν τους κανόνες δεοντολογίας του forum (που παρακούουν κατι που το μεγαλύτερο σύνολο έχει σεβαστεί)Δεν συζητάμε αν πράττεις σωστά. Δικαίωμά σου. Όσο για τους νόμους και τους κανόνες, τα έχουμε πει και σε άλλο thread.
-
Δεν συζητάμε αν πράττεις σωστά. Δικαίωμά σου. Όσο για τους νόμους και τους κανόνες, τα έχουμε πει και σε άλλο thread.Δεν ειπα οτι δεν αναφερθηκαν οι κανονες σε αλλο thread. To θεμα που μιλουσα δεν ηταν για τους κανονες Απο την αρχη του πρωτου post μου αναφερομαι στο πως επιλεγω εγω να λειτουργω
Δημητρης
Kόσμια συμπεριφορά