-
Πρώτες εντυπώσεις!!
Πολύς...πάρα πολύς κόσμος!!Οι ειδικές πλέον τόσο κοντά που είναι πολύ δύσκολο να δεις περισσότερες απο δύο!!
Αψογη οργάνωση...οι κριτές καλοί και στα πόστα τους!!
Ο ανταγωνισμός οχι και τόσο μεγάλος μετά τις διαφορές της πρώτης μέρας αλλά με το SuperRally βλέπαμε τουλάχιστον ξανά τους Παγκόσμιους (εστω να κάνουν βόλτα)!!
Αντε και του χρόνου...364 και σήμερα (ε γιατρέ?!!)
-
Πρώτες εντυπώσεις!!
Πολύς...πάρα πολύς κόσμος!!Οι ειδικές πλέον τόσο κοντά που είναι πολύ δύσκολο να δεις περισσότερες απο δύο!!
Ο ανταγωνισμός οχι και τόσο μεγάλος μετά τις διαφορές της πρώτης μέρας αλλά με το SuperRally βλέπαμε τουλάχιστον ξανά τους Παγκόσμιους (εστω να κάνουν βόλτα)!!
-
Πρώτες εντυπώσεις!!
-
Το πρόγραμμα ξεκινούσε την πέμπτη με την υπερειδική που είχε πολύ λίγο κόσμο αλλα και περιφεριακά events (τεντα marlboro). Το θέαμα ηταν πολύ καλο με αποκορύφομα το ζευγαρι solberg- gronholm. Μόλις τελειωσε το ζευγαρι με νικητη τον solberg έγινε της κακομοιρας με τον solberg να έχει ανοίξει την πόρτα να έχει κάτσει στο roll-bar και να χερετάει τον κόσμο ενώ το subaru έκανε το γύρο του θριάμβου!!!!!!
Στο περιπτερο της marlboro είχε εξομιοτές για online κόντρες με 4 άτομα.
Η επόμενη μέρα μας βρίσκει στο ρεγγινι στη γνωστη λακούβα με τα νερά. Ο κοσμος εκει δεν ήταν αρκετος μιας και ήταν εργασιμη και 1η ειδικη. Το θεαμα δεν ήταν κατι λιγοτερο από εντυπωσιακό με τον solberg και loeb να κάνουν τα καλύτερα περασματα (με πολύ λάσπη). Στη συνέχεια πουλαμε την ελάτεια, πάυλιανη και στρομη1 και πάμε ελευθεροχώρι. Καθόμαστε σε σημείο που βλέπουμε ένα μεγάλο κομμάτι (ευθεια σε ανοιχτη δεξια που κλεινει μικρη ευθεια σε αριστερη ορθη με μικρη ευθεια σε αριστερη κλειστη και ευθεία από μπροστά μας). Αραζουμε κατω από τα δεντρα αλλα επειδη βρεχει δεν σκονιστηκαμε καθόλου. Η τελευταία ειδική της ημέρας ήταν η στρομη με απίστευτο αέρα και πολύ κρυο (και μόνο που το γράφω κρύωσα) και εδω είμαστασταν σε καλό σχετικα σημείο αφου η ειδική ηταν πολύ κλειστη (δασος). Εδω το θεαματικότερο πέρασμα έγινε από τον gronholm που σηκώθηκε στις δυο ρόδες.
Το σαββατο μας βρσκει στην αμφισα1. Χασαμε το δρομο που θα μας έβγαζε στη μέση της ειδικής και ετσι πήγαμε στην αρχη της ειδικης που αν και ανηφορικό προσεφερε καλό θέαμα. Η μέρα μας συνεχιστικε στο service park και αφου δεν έιδαμε τιποτα (εξαιτίας μιας τουμπας ενος ignis) και φύγαμε για δροσοχώρι όπυ πηγαμε μια ώρα πριν βρίκαμε ένα αρκετα καλο σημειο με ισκιο απο όπου είδαμε όλους τους αγωνιζόμενους και μετα μπήκαμε μέσα στην ειδικη για να δουμε που υπάρχουν καλά σημεια ώστε να πάμε του χρόνου.
Η τελευταία μερα μας βρίσκει στην στύρφακα1 στο τέλος της όπου υπάρχουν 3 συνεχόμενα αλματακια. Ο κόσμος εκει κρέμονταν στην κυριολεξία από τα βράχια. Το θεαματικότερο πέρασμα έγινε από τον loeb με τελείως διαφορετική γραμμη από όλους. Η μέρα μας τελειωσε εκεί αφου έπρεπε να πάρουμε το δρόμο του γυρισμού. που ήταν και πολύς.
Στα παραλειπόμενα: Βοηθήσαμε ένα mondeo να ξεκολήσει από το χαος στο οποιο ειχε φτασει από τον οδηγό του (κυκλοφορύσαμε με ένα land rover 90). To κραξιμο που έφαγε ένας που έκοβε δέντρα και πουρναρια για να βγαλει καλες φωτογραφίες!!!!!!!!
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!
-
Καλώς ήρθαμε και πριν κάτσει η σκόνη ας γράψουμε τις εντυπώσεις μας
Πήγα σε Λιλαία την Πέμπτη, Ρεγγίνι και Ελευθεροχώρι την Παρασκευή, Ελάτεια και Δροσοχώρι το Σάββατο και την Κυριακή στον Αγ. Στέφανο σε δύο διαφορετικά σημεία.
Στα υπέρ η ΑΨΟΓΗ διοργάνωση! Πέρυσι μετά από πολλά χρόνια δεν είχα καταφέρει να πάω για να κρίνω αν ήταν ίδια, αλλά μου έκανε φοβερή εντύπωση ότι σε καμία ειδική δεν έκλεισε κάποια πρόσβαση κατά την αποχώρηση. Μπορεί να αργήσαμε σε κάποιες, αλλά ήταν λογικό από τον πολύ κόσμο. Όχι όμως το χάλι του Δροσοχωρίου πρόπερσι! Οι κριτές σε σωστές θέσεις και καλά διαβασμένοι, οι θεατές πιο καλοί από κάθε άλλη χρονιά, όχι το χάλι άλλων χρόνων να περνά το ελικόπτερο της FIA και να περπατάνε αμέριμνοι μέσα στις ειδικές, γενικά η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων άψογη!
Στα υπέρ το SupeRally, τουλάχιστον για μας τους θεατές, αλλά πιστεύω και για τους αγωνιζόμενους, αφού ο Μάρτιν αν και δήλωσε ότι βαριέται έκανε χρόνους εξάδας, αλλά και οι δικοί μας πήγαν πολύ καλά, π.χ. ο συνφορουμίστας Πλατής παρ’ όλη την απογοήτευση από την εγκατάλειψη έγραφε πολύ καλούς χρόνους (κύριε Πλατή μόλις κάτσει η σκόνη και ετοιμάσω τα βιντεάκια μου θα σας μοντάρω σε όσα σας έχω και θα σας δώσω url να το κατεβάσετε) Φυσικά του χρόνου αν ισχύσει θα είναι πολύ καλύτερα.
Για θέαμα και ανταγωνισμό τι να πούμε? Πετούσαν όλοι, μάχες μέχρι την τελευταία ειδική, ακόμη και τα «μικρά» τα έδιναν όλα και ελπίζουμε να έχουμε και κανένα Έλληνα του χρόνου να τον καμαρώνουμε… Τέλειο το Ελευθεροχώρι, αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να το κάνουν δύο φορές την ίδια μέρα και να ανοίξουν και μια-δυο προσβάσεις ακόμη για να μοιραστεί ο κόσμος. Τόσο θέαμα είναι κρίμα να μην το χορταίνεις. Στα υπέρ φυσικά και το ραδιόφωνο και συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν γι’ αυτό! Επίσης και στην τηλεόραση του ΕΝΑ που είχε αναλυτικότατη εκπομπή 2-3 ωρών κάθε βράδυ και κρίμα που δεν μπορούσαν να τη δουν και όσοι ήταν μακριά! Αλλά βλέπετε σηκώσαμε ένα δορυφόρο και φιλοξενούμε μερικά τσοντοκάναλα μόνο… Άλλου παπα ευαγγέλιο αυτό όμως…
Στα κατά η Λιλαία… Μπορεί να έφταιγε και η θέση που ήμουν την Πέμπτη που πήγα (στην πρώτη φουρκέτα μετά την εκκίνηση), αλλά δεν έβλεπες τίποτα από τη σκόνη. Μόνο τη μισή στροφή και την ευθεία. Επίσης το μπάχαλο στο πάρκινγκ. Έκανα να φύγω 1,5 ώρα και μιλάμε για μία περιοχή που θα μπορούσε να έχει (και έχει!) άλλες δυο εξόδους, μια προς Γραβιά και μία προς Παλιοχώρι. Στα κατά το παρατημένο Ignis του Φιλανδού στο τελείωμα του Ρεγγίνι 2 στην Ελάτεια. Μα καλά, δεν θα μπορούσε η ΕΛΠΑ να αφήσει εκεί κάποιον να το φυλά μέχρι να έρθει το σέρβις του? Θα μπορούσε ο καθένας να πάει να το λεηλατήσει όπως ήταν μέσα στην ερημιά…
Φυσικά ξέχασα να αναφέρω στα υπέρ την περιγραφή στη Λιλαία από τους Φωτεινέλη, Βαζάκα και το συνοδηγό του. Πραγματικά μας δρόσισαν μέσα στον καυτό ήλιο με τις κρυάδες τους… Ψύξη έπαθα! Να είστε καλά παιδιά να περιγράφετε Acropolis…
Άντε και του χρόνου, αν όχι καλύτερο, τουλάχιστον ίδιο
Υ.Γ.: Αξίζει να αναφέρω τη φοβερή ατάκα στο Ρεγγίνι από θεατή προς κάποιον που έκανα βόλτα μέσα στην ειδική πριν ξεκινήσει: «Όξω πούστη απ΄ τη φουρκέτα!» Έγραψε!!! -
Τελείωσε κίολας !!!! ΓΜΤ !!!! Γιατί τα ράλλυ δεν διαρκούν 6-7 μέρες ??
Είμαι πικραμένος .... στεναχωρημένος ..... άπληστος !!! ΘΕΛΩ ΚΙ ΑΛΛΟ !!
Το Shakedown δεν μου έφτασε ... ούτε η Λιλαία την Πέμπτη.
Το κλείσιμο στην Ελάτεια την Παρασκευή απο τις 5 το πρωί στο πήδημα πήγε να με φτιάξει ... αλλά ας όψετε ο Cresta που μου το χάλασε (Μαίρη & Ηλία αλήθεια δεν είμαι εγώ ο γκαντέμης .... αλήθεια !!), το Ελευθεροχώρι με ξαναφούντωσε, τελείωσα με τη Στρώμη το απόγευμα και παρά το κρύο της αρκούδας που έφαγα .....το ευχαριστήθηκα, αν έβρισκα και του FIA 1 θεατές (βλ Νίκο Στέλιο Κυριάκο DAP & σια) θα ήταν ακόμη καλύτερα. Το Σάββατο μόνο Ελάτεια 2 αλλά έφαγα ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ χώμα για να με παρηγορήσει για το γάμο που έπρεπε να παώ το απόγευμα.
Κυριακή λίγο απο Αγ. Στέφανο για κερασάκι στην Τούρτα
Και μετά .... τι γίνεται μετά ??? Τίποτε .. απλά περιμένουμε υπομονετικά 364 και σήμερα μέχρι να ξαναπάρουμε τα βουνά.
Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ σε ΟΛΟΥΣ όσους συμμετείχαν στον αγώνα για το υπέροχο θέαμα που πρόσφεραν, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Νίκο για την τέλεια ταβέρνα στην Τιθορέα (και ένα συγγνώμη για τα τηλεφωνήματα) και ένα μπράβο στην ΕΛΠΑ που φαίνεται ότι κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερη (τουλάχιστον στη διοργάνωση του Ακρόπολις)
364 και σήμερα .... προλαβαίνουμε να οργανωθούμε !!??!!
-
Liga logia ke apo mena.
SHAKE (IT) DOWN: Ginete dimofiles giati to axizi.Pou allou tha dis tous theous en drasi toses polles fores?
LILAIA:(Kitrini kerkida).Kaliteri apo persi chiroteri apo tou chronou.Poli skoni me epakoloutho mikro evros theasis.O ekfonitis theli seminaria anametadosis.
DROSOCHORI:Axizi na klistis mesa mias ke exi komatia gia kathe gousto.
PAVLIANI:I vroxhes voithisan na doume ke na fantastoume ligo RAC.
AG.STEFANOS:(Archi).Poli aniforiko kommati opote den axizi na pas mono gia ta WRC.
STROMI.(12o klm).Orea katiforika S alla mikri oratotita.
Eki ipirche ke ena digma UFO pou ischirizeto oti 100 anthropi sti plagia kathontan epikindina ke aftos sto dromo piso apo ena dentro itan asfalis.Gia tin parea tou Forum den leo lexi.
Sakinen echis dikio.I mpougatsa Thessalonikis pou eferes axize polla. -
Τυχεροί...
Εμένα μου χάλασε το αμάξι Σάββατο πρωί και δεν πήγα πουθενά. Καθόμουν όλες τις μέρες online κι έβλεπα τα αποτελέσματα... -
έχω ένα χαμόγελο από το ένα αυτί ως το άλλο σήμερα.
και του χρόνου!
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αψογη οργάνωση...οι κριτές καλοί και στα πόστα τους!!χτεσινό highlight ο 'διάλογος' ελικοπτέρου-φωτογράφων-θεατών στα άλματα στην πρωινή στίρφακα, με το ελικόπτερο να πετάει πολύ χαμηλά και να δείχνει κάτω, τους φωτογράφους να δείχουν τους θεατές στο ελικόπτερο, και τους θεατές να δείχνουν τους φωτογράφους στο ελικόπτερο. για να είμαι ειλικρινής, εκεί το ψιλοφοβήθηκα για ακύρωση της ειδικής. αργότερα ήρθε και κριτής που μας είπε ότι είχε το ok από το ελικόπτερο για τους θεατές που κάθονταν στο χαντάκι δίπλα από το άλμα, αλλά για καλό και για κακό μάς ρώτησε: 'καλά ρε παιδιά, αυτοί μου δίνουν το ok, εσείς δεν φοβάστε για τη ζωή σας εδώ που κάθεστε;' όταν ο μπροστινός τροχός του ντιβάλ προσγειώθηκε ένα μέτρο από τα κεφάλια μας, καταλάβαμε τι εννοούσε
κύριε πλατή, χωρίς καμία διάθεση να σας κολακεύσω, ελπίζω να το ευχαριστηθήκατε κι εσείς όσο και εμείς που απολαύσαμε τα περάσματά σας.
-
Να σημειώσω οτι το 'γιατρέ' στην δημοσίευσή μου δεν αφορά τον Platis αλλά φίλο συνφορουμά!!
-
Από το 51ο rally Ακρόπολις θα θυμάμαι:
Το πολύ κρύο στις ορεινές διαδρομές.Δεν το περίμενα ότι θα έβλεπα Ακρόπολις με χειμωνιάτικα ρούχα.
Το αισθητά πιο λίγο κόσμο στις SS, τον λιγότερο της τελευταίας πενταετίας.Διάβασα παραπάνω τον kouk να μιλάει για πολύ κόσμο εγώ δεν τον είδα, ίσως φταίει και το πρόγραμμα μου.Είναι χαρακτηριστικό όμως, ότι και στην Λαμία και στα Λουτρά Υπάτης που εγώ έμεινα υπήρχαν όσα δωμάτια ήθελες και οι ξενοδόχοι ειδικά στα Λουτρά που πέρυσι δεν έπεφτε καρφίτσα, είχαν βγει παγανιά για να βρουν πελάτες όπως στα νησιά το καλοκαίρι.
Το πολύ ωραίο κομμάτι στο Δίκαστρο περίπου 1 χιλιόμετρο πριν από τον τερματισμό τεχνικό με τέλεια θέα απόλυτη ασφάλεια, καθόλου σκόνη λόγω αερά και άμεση επαφή με τα αυτοκίνητα.Τόσο άμεση που μπορούσες ακόμα και να τα ακουμπήσεις.
Την γνωριμία μου με τον δημοσιογράφο Χάρη Θεοφράστου της εκπομπής της ΕΤ3
«Επί τροχών».Μείναμε στο ίδιο ξενοδοχείο.Ακόμη πιο γνήσιος από την τηλεόραση και πολύ ανοιχτόκαρδος.Μιλήσαμε για το Ακρόπολις για τους Θεσσαλονικιούς οδηγούς του παρελθόντος.Μου είπε ότι ήταν συνοδηγός του Τσομπανόπουλου και του Ψηφίδη(δεν το ήξερα), μου μίλησε για τον SAINZ και το πόσο γνήσιος «άρχοντας» είναι για τους νέους οδηγούς και για πολλά άλλα για περίπου 1 ώρα.
Το ευχαριστήθηκα. Να σαι καλά Χάρη.Την συνάντηση μου με τον Χρήστο Πλατή στην αφετηρία της Παύλιανης ΙΙ.Με ρώτησε αν χαίρομαι τον αγώνα, μάλλον γατί αυτός το χαιρόταν με το παράπανω και φαινόταν από μακριά.Χάρηκα όταν τον ξαναείδα την Κυριακή μέσα στον αγώνα να οδηγεί σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.Και του χρόνου με ανάλογη συμμετοχή γιατρέ.
Την μικρή μου συνομιλία με το Latvala έξω από την SS Δίκαστρο όπου έμεινε την Κυριακή.Είχα την φαεινή ιδέα να τον ρωτήσω για τον Penti Airikkala. Φωτιστηκε το προσωπο του συμπαθέστατου Φινλανδού και άρχισε να μου μιλάει για την σπουδαία δουλειά του Airikkala με δέος.
Την καταπληκτική χάραξη του δρόμου στην περιοχή της λίμνης της SS Ελευθεροχώρι.Από όλα είχε.Και ανοικτό και κλειστό και θεαματικό κομμάτι.Αν προσθέσεις και την υπέροχη φύση θα βγάλεις αποτέλεσμα, μαγεία.
Το ραδιόφωνο του αγώνα, πραγματικό αποκούμπι για όλους μας.Έγιναν και λάθη, αλλά σε γενικές ήταν πολύ καλό.Πρέπει να έσπασε ρεκόρ ακροαματικότητας στην περιοχή αφού παντού τον άκουγες.
Επίσης η τηλεόραση του αγώνα επίσης του καναλιού ΕΝΑ που κάθε βράδυ είχε πολύ μεγάλο αφιέρωμα στον αγώνα.Τόσο μεγάλο που κουραζόσουν να το βλέπεις.
Επίσης και το κανάλι STAR κεντρικής Ελλαδος για τις εκπομπές του με τον Στράτο Φωτεινέλη,χωρίς εικόνα αγώνα λόγω των δικαιωμάτων, αλλά με πολλους καλεσμένους στο στουντιο.Τον ευγενικό ξενοδόχο και το πολύ καθαρό ξενοδοχείο του στα Λουτρά Υπάτης.Μας έφτιαχνε και καφέ για τον δρόμο χωρίς να έχει υποχρέωση.
Αυτά για αρχή και για να γίνει κουβέντα.Για το αγωνιστικό κομμάτι πιστεύω ότι θα συζητήσουμε αλλού.
Θα επανέλθωΚαι του χρόνου
-
Πρόεδρε, σε έπαιρνα τηλέφωνο το Σάββατο το μεσημέρι για να ευχηθώ καλή διασκέδαση... Γιατί το είχες κλειστό?
Οι φωτογραφίες πού είναι?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Πρόεδρε, σε έπαιρνα τηλέφωνο το Σάββατο το μεσημέρι για να ευχηθώ καλή διασκέδαση... Γιατί το είχες κλειστό?Οι φωτογραφίες πού είναι?
Νίκο στο Δροσοχώρι δεν υπήρχε σήμα καθόλου!
Θοδωρή,φεύγοντας απο Δροσοχώρι ΙΙ,τα αυτοκίνητα ηταν παρκαρισμένα μέχρι ΚΑΙ στην άσφαλτο στον δρόμο για Αράχωβα!!!!!!! Στο σημείο που είμασταν εμείς όντως υπήρχαν περίπου 300 ατομα,αλλά είμασταν κλεισμένοι στα νταμάρια!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πρόεδρε, σε έπαιρνα τηλέφωνο το Σάββατο το μεσημέρι για να ευχηθώ καλή διασκέδαση... Γιατί το είχες κλειστό?
Οι φωτογραφίες πού είναι?
Νίκο στο Δροσοχώρι δεν υπήρχε σήμα καθόλου!
Θοδωρή,φεύγοντας απο Δροσοχώρι ΙΙ,τα αυτοκίνητα ηταν παρκαρισμένα μέχρι ΚΑΙ στην άσφαλτο στον δρόμο για Αράχωβα!!!!!!! Στο σημείο που είμασταν εμείς όντως υπήρχαν περίπου 300 ατομα,αλλά είμασταν κλεισμένοι στα νταμάρια!!
H μοναδική SS που είχε πραγματικά πολύ κόσμο ήταν όντως το Δροσοχώρι και αυτό γιατί 'έβγαινε' σαν πρόγραμμα στους θεατές του Σαββάτου που ήταν και οι πιο πολλοί.
Χαρακτηριστικά σου λέω ότι στο γήπεδο της Παλαιάς Γιαννιτσούς που πέρυσι ήταν γεμάτο τώρα υπήρχαν περίπου 50 αυτοκίνητα και στο σημείο που βλέπαμε περίπου 1χλμ πιο μέσα νοιώθαμε 'μοναξιά'.Αλλά και στην Ελάτεια την πρώτης μέρας, νόμισα ότι είχαμε κάνει λάθος στην ώρα αφού είχε πολύ λίγο κόσμο.Στο Ελευθεροχώρι βλέπαμε καθιστοί αφού δεν υπήρχε κόσμος να διεκδικήσει καλύτερες θέσεις.Και πολλά άλλα παραδείγματα μπορώ να σου δώσω.Κάποια στιγμή που θα γράψει ο harisswrc ρώτησε τον για την ποσότητα του κόσμου στην δεύτερη Ελάτεια.
Αυτό που είπα για τα ξενοδοχεία δεν είναι σχήμα λογου, τα είδα να γίνονται
Εν τέλει πιστεύω ότι 30% λιγότεροι από πέρυσι ήταν οι θεατές και αυτό ήταν και καλό και κακό. -
Πάει κι αυτό, γράψαμε άλλο έναν αγώνα στο παλμαρέ μας με σίγουρα θετικές εντυπώσεις και πολλές συζητήσεις για τις επόμενες βδομάδες και μήνες!
Πέμπτη 3/6
Φτάνουμε λίγο αργά στο SD (μισή ώρα μετά την εκκίνηση) και αράζουμε στο flying (αφου δεν μπορούμε να πάμε πιο μέσα), αφού πρώτα έχω φάει την πρώτη τούμπα στην πλαγιά . Χορταστικό το θέαμα με τις πρώτες ψιχάλες να δείχνουν ότι ο καιρός δεν θα είναι 'κλασικός ακροπολικός'.
Μετά από μερικά 1600αρια φεύγουμε για SP, ησυχία χωρίς κόσμο, οι οδηγοί ξεκουράζονται, οι μηχανικοί κοιτάνε χαλαρά τα τελευταία και έχω μία συντομη συνομιλία με τον Loeb που είναι αραχτός πάνω σε ένα σκουτεράκι!
Βουρ για SSS (σποτ στο δρόμο για γρήγορη μάσα) και φτάνω στην κίτρινη κερκίδα που συναντώ και άλλους φορουμάδες. Αρκετή η σκόνη, λίγο άνιση η συγκριση των ζευγαριών και δηλώνω ότι δεν θα ξαναπάω σε SSS
Φοβερός ο Gardemeister με το αναγεννημένο fabia!
Παρασκευή 4/6
Πρωινό ξυπνημα και Ρεγγίνι κοντά στο τέλος της SS, ψηλά στο βράχο βλέπωντας 2 κλειστά κατηφορικά S και μία ευθεία. Εκεί έχασε τον τροχό του ο Beres με το Accent. Ο Solberg περνάει χάρμα και δείχνει τις διαθέσεις του. Duval, Carlsson επίσης ένα κλικ πάνω! Χατζησοπάνης με πρόβλημα και Τσολακίδης απίστευτος
Φύγαμε για Στρώμη Ι, στη κατηφορική με τα 2 S. Βλέπω τον ΣΧ που σχολιάζουμε τα δρώμενα και εδώ ο Peter και Miko αέρα. Ο Dani πάλι αεροπορία! Εδώ ο Sainz περνάει λαβωμένος και λίγο πιο κάτω τον πιάνει ο Βωβός!
Βλέπουμε και τον 'Ηρακλή' και πάνε για Παυλιανη ΙΙ. Στο δρόμο ρίχνει΄'γάτες και σκύλους' και η κοπάνα του acro είναι πολύ δύσκολη (μέχρι και κοντό βάλαμε στο 4Χ4 για για λασπωμένη ανηφόρα με τεράστια χαντάκια). Το τοπίο RAC!!! Είμαστε μέσα στα σύννεφα με βροχή και λάσπη και πολύ κρύο (υπολογίζω 5 βαθμούς). Βλέπουμε και άλλους φορουμάδες της περιπέτειας!
Ανεγκέφαλος βάζει φωτιά μέσα στα έλατα (είναι και εθνικός δρυμός εκεί) για να ζεσταθεί και διαπλικτιζόμαστε μεχρι να καταλάβω ότι ανήκει σε άλλο είδος θηλαστικών . Έυτυχώς είναι όλα βρεμμενα και η φωτιά του κρατάει μόνο ένα τέταρτο!!!
Το σημεί είναι πολύ καλό και βλέπεις ότι ακριβώς μας είχε περιγράψει ο acro . H λάσπη τους κάνει όμως να πηγαίνουν κρατημένα. Στο γιαμπ με τα νερά ο Hirvonen χτυπάει με τον προφυλακτήρα τον πίσω και ένα ωραίο σουβενιρ με την πινακίδα του sub μένει στον πιτσιρικά που ήταν δίπλα στο σημείο (φωτό σε 1-2 μέρες). Ο Dani πάλι ο πιο τρελλός και εκεί!! Τα 1600αρια απόλαυση στη λάσπη αφού δεν φρενάρουν πουθενά. Σκόνη δεν έχουμε δει ακόμη .
Σάββατο 5/6
Στο πρόγραμμα δεν βγαίνουν 3 SS. Πάμε λοιπόν για Δροσοχώρι 1 και 2. Το πρωί στην αφετηρία (πάλι φορουμάδες και πολλή πλάκα ) βλέπουμε όλο το 1ο χιλιόμετρο και κρατάμε χρόνους. Solberg o ταχύτερος (1 δευτ στο χιλιόμετρο!). Stohl και Βωβός προσφέρουν θέαμα! Πολύ κοσμο γεμάτη πλαγιά!! Πολλά και τα σκουπίδια .
Μένει και Gro 300 μέτρα από εμάς. Βλέπουμε τον Rautiainen (τον Markus τον μάζεψε ελικόπτερο) να περιμένει υπομονετικά τον γερανό. Συζητάμε λίγο μαζί του, αλλά φαίνεται ότι δεν έχει όρεξη (επίσης φωτό). Για άλλη μία φορά δεν τα κατάφερε στον αγώνας μας.
Μένουμε στο Δροσοχώρι και για την 2η της ημέρα σε ανοικτό γρήγορο πεταλο (πάλι άλλοι φορουμάδες κι εδώ). Ο 'θεοι' καταπληκτικοί, ο Βωβος με άπειρες πλαγιολισθίσεις (δεν είχε άλλο ανάποδο) για να ικανοποιήσει το πλήθος. Νιώρας, Παναγιωτόπουλος με τα φώτα να αναβοσβύνουν!!
Περιμένουμε πάλι τον Ηρακλή και κατεβαίνουμε μέσα από την SS. Εντυπωσιακή η πέτρα που τούμπαρε ο Miko (ήταν ακόμη εκεί). Εκεί πρέπει να βρήκε και το Punto με τον σπάσμένο στα 2 πίσω άξονα!!!
Κυριακή 6/6
Αγ.Στέφανος στα 3 πηδήματα (όχι από την κοπάνα 2 της Μοσχοκαρυας, αλλά από τις γραμμές του τραίνου και ανάβαση βουνου 1 χιλιόμετρο - τα είδα όλα).
Στα 3 πηδήματα ο Gronholm παίρνει το άριστα, αφού χωρίς άγχος προσφέρει θέαμα. Ο Loeb με ασφάλτινες γραμμές είναι ο πιο γρήγορος. Ο κόσμος κατά χιλιάδες και οι κάντινες περισσότερες από τους θεατές να έχουν πιάσει τα καλά σημεία.
Για τον Loeb ισχύει το ιδιο στο Στιρφακα ΙΙ, αφού ήταν ο μοναδικός που πέρασε μέσα από τα 2 δέντρα μετά την κατηφορική χωρίς να αφήσει.Μπράβο!!Η επιστροφή αρχίζει και το μποτιλιάρισμα στον Αγ.Στέφανο (αττικής) μας ξαναφέρνει στην προγματικότητα. Η εθνική εορτή τελειώσε και φέτος.
Ακόμη
- Το rally radio αν και φλύαροι όταν δεν έπρεπε και σιώπές όταν περιμέναμε κάτι με αγωνία, ήταν πραγματικά η πρώτη πηγή ενημέρωσης.
- Οι φορουμάδες (harriswrc, sakinen, syele, kouk, nilafzr, piko, calibrator, salome, pinatsis & jr, DAP, maf, kamil, rallysport, kleisj, pavlos και μπορεί και άλλους που δεν θυμάμαι), που είδα στα βουνά και έκαναν αισθητή την παρουσία τους παντού.
- Οι λίγοι θεατές τις 2 πρώτες μέρες (εκτός από Δροσοχώρι) και ο χαμός σε Αγ.Στέφανο και Στίρφακα την 3η μέρα
Οι αγωνιστικές εντυπώσεις σε άλλο θέμα!
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Εν τέλει πιστεύω ότι 30% λιγότεροι από πέρυσι ήταν οι θεατές και αυτό ήταν και καλό και κακό.Όντως είχε πιο λίγο κόσμο, δεν ξέρω από πέρυσι γιατί δεν ήμουν, αλλά από τα τελευταία 5 χρόνια σίγουρα!
Αλλά το καλό που λες έχει να κάνει με το ότι δεν υπήρχαν οι πολλοί 'περίεργοι' που βλέπαμε άλλες χρονιές, κόσμος δηλαδή που κάπου άκουσε και πήγε να δει, χωρίς να ξέρι τι!
Αντίθετα φέτος μπορεί να είχε λιγότερους θεατές από άλλες χρονιές, αλλά σχεδόν όλοι ήταν πραγματικοί φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όλοι σχεδόν ήταν ενημερωμένοι και ήξεραν το λόγο που πήγαν στις ειδικές.
Γι΄ αυτό και δεν είχαμε τα γνωστά προβλήματα στις ειδικές και σε καμία περίπτωση δεν μου έτυχε να γίνοντε παρατηρήσεις προς τους θεατές από κριτές και ελικόπτερα, κάτι που άλλες χρονιές ήταν συχνό.
Σε καμία περίπτωση δεν φοβήθικα για ακύρωση ειδικής. -
Θοδωρή,μπορώ να πω μόνο για τις ειδικές που είδα!
Παύλιανη (Καταβόθρες),Στρώμη,Δροσοχώρι Ι και ΙΙ και Αγ.Στεφανο Ι!Είδα πολύ κόσμο παντού!Ακόμα και στα σημεία που κλεινόσουν μέσα!!
Μπορεί να συνέπεσε το πρόγραμμά μου με των υπολοίπων ή μπορεί να μου σχηματίστηκε αυτή η εντύπωση!
Πάντως το S στους Βωξίτες (Αμφισσα τώρα) είχε τόσο κόσμο όσο εγω δεν εχω ξαναδεί!!
Ετσι κι αλλοιώς πάντως....πάνω κάτω...οι ίδιοι ανεβαίνουμε στα βουνά!!
Εκτός απο τις Κυριακές!!
Αλήθεια είδατε το ρεπορτάζ του Ζαλμά απο το χωριό Καλαμάκι?Οι γέροντες να λένε πόσο πολύ τους αρέσει που ξαναζωντανεύουν τα χωριά τους με το Ράλλυ!!!Και οτι είναι καλό γιατι ακόμα και ενα καφέ να πιούν όλοι αυτοί αφήνουν κάτι στο χωριό!!!
Μπράβο!! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αλήθεια είδατε το ρεπορτάζ του Ζαλμά απο το χωριό Καλαμάκι?Οι γέροντες να λένε πόσο πολύ τους αρέσει που ξαναζωντανεύουν τα χωριά τους με το Ράλλυ!!!Και οτι είναι καλό γιατι ακόμα και ενα καφέ να πιούν όλοι αυτοί αφήνουν κάτι στο χωριό!!!
Μπράβο!!Στη Γραβιά όμως, όταν φίλος πήγε στο φαρμακείο να πάρει μία αλοιφή επειδή χτύπησε το πόδι του, η φαρμακοποιός ωευριασμένη του λέει 'κάθε χρόνο τα ίδια, αντε να τελειώνει το ραλλυ να ησυχάσουμε'
-
Εγώ πάντως για την Παρασκευή νομίζω ότι οι θεατές ήταν κατά πολύ λιγότεροι από άλλες χρονιές. Πιστεύω ότι έπαιξε το ρόλο του και ο καιρός.
Στις λίμνες στο Ελευθεροχώρι μπορούσες να παρακολουθήσεις άνετα από όποιο σημείο ήθελες !!
-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Εν τέλει πιστεύω ότι 30% λιγότεροι από πέρυσι ήταν οι θεατές και αυτό ήταν και καλό και κακό.
Όντως είχε πιο λίγο κόσμο, δεν ξέρω από πέρυσι γιατί δεν ήμουν, αλλά από τα τελευταία 5 χρόνια σίγουρα!
Αλλά το καλό που λες έχει να κάνει με το ότι δεν υπήρχαν οι πολλοί 'περίεργοι' που βλέπαμε άλλες χρονιές, κόσμος δηλαδή που κάπου άκουσε και πήγε να δει, χωρίς να ξέρι τι!
Αντίθετα φέτος μπορεί να είχε λιγότερους θεατές από άλλες χρονιές, αλλά σχεδόν όλοι ήταν πραγματικοί φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όλοι σχεδόν ήταν ενημερωμένοι και ήξεραν το λόγο που πήγαν στις ειδικές.
Γι΄ αυτό και δεν είχαμε τα γνωστά προβλήματα στις ειδικές και σε καμία περίπτωση δεν μου έτυχε να γίνοντε παρατηρήσεις προς τους θεατές από κριτές και ελικόπτερα, κάτι που άλλες χρονιές ήταν συχνό.
Σε καμία περίπτωση δεν φοβήθικα για ακύρωση ειδικής.Με αφορμή την τοποθέτησή σου θα ήθελα να πω ότι όντως λίγότερος κόσμος σημαίνει και περισσότεροι σχετικοί θεατές.
Αλλά και φέτος δυστυχώς δεν έλειπαν τα φαινόμενα που με κάνουν να ντρέπομαι για την φάρα μου.Πειράγματα από την κερκίδα σε όποιον είναι λίγο διαφορετικός. Αν είσαι λίγο παραπάνω παχύς λιγο παραπάνω ψηλός, κοντός και κυρίως αν έχεις κάποια αναπηρία η κερκίδα των ανθρωπωειδών νοιώθει την ανάγκη να νοίωσει μέλος αγέλης ζώων και να φερθεί ανάλογα.
Δεν έχει να κάνει με τους αγώνες αυτοκίνήτου, αλλά πότε επιτέλους θα κάνουμε κανένα βήμα μπροστά.
Στο ίδιο θέμα θα πω ότι τα ανθρωποειδή έκριναν ότι έπρεπε να γιουχάρουν τον αρχηγό της CITROEN, Γκί Φρεκλέν επειδή τον κατέβασε ελικόπτερο στο Δροσοχώρι για να κάνει την δουλειά του.Πάντως το ότι δεν ακυρώθηκε SS δείχνει την πειθαρχία της πλειοψηφίας των θεατών.
Ημερολόγιο καταστρώματος-51ο Ρ.Α.