-
195/65/15 --> 205/60/15 --> 205/55/16
-
Τελικά πάλι άλλαξα γνώμη
Θα βάλω εκτός απροόπτου ένα από τα δύο : 195/60R15 H Yokohama Α539 280Ευρώ (ο φτηνότερος που βρήκα οι άλλοι από 315 και πάνω..)
195/60 R15 V Yokohama (δε θυμάμαι πως το λένε αλλά είναι ο αντικαταστάτης του A539) 340 ευρώ....Θα έβαζα σίγουρα το 539 που το έχουν δοκιμάσει φίλοι μου και μου έχουν πει καλά λόγια αλλά το μόνο που με χαλάει είναι πως δε βγαίνει στην διάστασή μου σε δείκτη V που έχω και τώρα...
Επειδή το αυτοκίνητο το λιώνω στις στροφές μήπως παραζεσταίνονται εύκολα φοβάμαι...Είπα να αποφύγω το 205/55 γιατί παρ όλο που είμαι μέσα στα περιθώρια με τις 6inch ζάντες μου θα μαγουλιάζει πολύ και είναι και τόσα λεφτά παραπάνω που τα πληρώνεις μόνο και μόνο επειδή είναι σπάνια η διάσταση....
-
Μήπως είναι τα yokohama AVS sport ? Ειναι πολύ καλά λάστιχα.
-
Nope! τα AVS Sport είναι τα πιο 'sport' και δε βγαίνουν σε τέτοια διάσταση... Αυτά που έβαλα είναι τα C-drive είναι καινούρια και θα αντικαταστήσουν το A539 μέσα στο 2004 αν θυμάμαι καλά....
Ο τύπος μου είπε πως δε χρειάζονται στρώσιμο και έτσι πέρασα μια βόλτα από Πεντέλη-Διόνυσο για τις πρώτες εντυπώσεις...
Έχω την εντύπωση πως το λάστιχο δεν έχει τόσο σκληρά πλαινά και έτσι λόγω του μεγάλου προφίλ (60) είναι αργό στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης.... Στις στροφές δε τσιρίζει τόσο σα τα προηγούμενα και κρατάει καλύτερα (πλεον δε πιάνει το ΑΒS κάθε λίγο και λιγάκι στα απότομα φρεναρίσματα...)
Είχε και 40 βαθμούς έξω οπότε δεν ενθουσιάστηκα από το κράτημα.. θα περιμένω το βράδυ για χαμηλότερες θερμοκρασίες και νέο test...
Σωστή επιλογή Διαστάσεων ελαστικών και Ζαντών. (όχι μάρκας)