-
Ο χρήστης 3600S έγραψε:
Παιδια δεν εχω διαβασει ολες τις σελιδες αλλα μπορω να σας πω για το 300V πως 'μακρια' γιατι εχει μεσα τεφλον και ακομα και η εταιρια που το εχει πατενταρει λεει πως ΔΕΝ κανει για κινητηρες!Δηλαδή για τι κάνει;
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Δηλαδή για BMW 2λιτρη 6κύλινδρη του '96,το 300V Chrono είναι λάθος?
Πρέπει να πάει προς την σειρά 8100 ή 6100?Νίκο ...... 8100 ή 6100 15W-50 αν έχεις κατανάλωση λαδιού.
Το 300V είναι κορυφαίο μόνο σε Track Days και θέλει συχνότερη αλλαγή.
Για νορμάλ καταστάσεις όπως την περίπτωση αυτή με τη σειρά 6100 καλύπτεσαι 100 %...
Η ιδανική λύση στην επιλογή του κατάλληλου λιπαντικού είναι ένας συνδυασμός του μοτέρ που έχει το αυτοκίνητο δηλαδή ουσιαστικά πόσο τεχνολογικά προηγμένος είναι π.χ. V-TEC-VANOS ,της ιπποδύναμης που βγάζει π.χ. TURBO εκδοχές , του τρόπου οδήγησης πχ. κόντρες απο φανάρι σε φανάρι ,τα διαστήματα μεταξύ των αλλαγών και βέβαια και το τελευταίο που ίσως είναι και το πιο σημαντικό την οικονομικότερη (οικολογικότερη) δυνατή. -
αν μπορεσετε πουθενα να βρειτε τα 8100, πειτε μου κι εμενα, παντως!!
-
Ο χρήστης dimline έγραψε:
Δηλαδή για BMW 2λιτρη 6κύλινδρη του '96,το 300V Chrono είναι λάθος?
Πρέπει να πάει προς την σειρά 8100 ή 6100?Νίκο ...... 8100 ή 6100 15W-50 αν έχεις κατανάλωση λαδιού.
Το 300V είναι κορυφαίο μόνο σε Track Days και θέλει συχνότερη αλλαγή.
Για νορμάλ καταστάσεις όπως την περίπτωση αυτή με τη σειρά 6100 καλύπτεσαι 100 %...
Η ιδανική λύση στην επιλογή του κατάλληλου λιπαντικού είναι ένας συνδυασμός του μοτέρ που έχει το αυτοκίνητο δηλαδή ουσιαστικά πόσο τεχνολογικά προηγμένος είναι π.χ. V-TEC-VANOS ,της ιπποδύναμης που βγάζει π.χ. TURBO εκδοχές , του τρόπου οδήγησης πχ. κόντρες απο φανάρι σε φανάρι ,τα διαστήματα μεταξύ των αλλαγών και βέβαια και το τελευταίο που ίσως είναι και το πιο σημαντικό την οικονομικότερη (οικολογικότερη) δυνατή.Thanks....θα το δοκιμάσω!!
-
Oσα σημεία πώλησης λένε ότι διαθέτουν προιόντα της MOTUL οφείλουν να έχουν ΚΑΙ τα 8100 !!!
-
Oσα σημεία πώλησης λένε ότι διαθέτουν προιόντα της MOTUL οφείλουν να έχουν ΚΑΙ τα 8100 !!!Σωστά...αλλά φαίνεται οτι πολλοί στην προσπάθεια μείωσης του αποθεματος προτιμούν να μην διαθέτουν όλους τους τύπους λαδιών της εταιρίας!
Προσωπικά δυσκολεύομαι να βρω 8100,είτε με παραγγελία στο συνεργείο εκ των προτέρων είτε σε λιπαντήριο στον Αγ. Στέφανο που συνήθως έχει!Τα κακά του εμπορίου!!
-
Εκανα ερευνα αγορας πριν μερικες μερες στα λαδαδικα της φραντζη και μονο ΕΝΑΣ ειχε τα 8100!!
Επισης ψαχνοντας για λαδι για το καρτ, περασα στη Μιχαλακοπουλου απο ενα κεντρο λιπαντικων το οποιο ειχε σχεδον ολη τη σειρα motul, μου ειπε οτι δεν εχει τα 8100, επειδη δεν τα ζητα κανεις!!
Ολοι παιρνουν τα 300V !!!!
Η λογικη ειναι απλη (!) δηλαδη:
Θελουν συνθετικο ?? Παιρνουν 300V
Θελουν ημισυνθετικο ?? Παιρνουν 6100 !!(Θα τρελλαθουμε!)
Στο site motul.gr, τα 8100 δεν αναφερονται καν! ... -
Ο χρήστης tm έγραψε:
αν μπορεσετε πουθενα να βρειτε τα 8100, πειτε μου κι εμενα, παντως!!υπάρχουν και στα καρφουρ ελαφρώς πιο ακριβά 3-5 ευρώ δλδ. απο τοτε που τα εβαλα 8100 e-tech ester 0w40 εχω δει στα πρωτα 3000 km:
1)σε 300 km στην εθνική οδό καιει συνήθως 3-4 ευρω λιγοτερο απο οτι με τα της αντιπροσωπειας.χρησιμοποιω μονο ultimate βενζίνη(αυτό ίσως δεν ειναι αξιοπιστο γιατι εχω παρει με φόβο λιγο τα 'στρουμφακια' που κυκλοφορουν με συμβατικά με αποτέλεσμα πιθανον να τρεχω λίγο λιγοτερο και αρα να καιω και λιγοτερο...λεμε πιθανον)
2)αυτο που ισχυει ομως είναι μια μικρη βελτίωση στην επιτάχυνση κυρίως με δευτερα γινεται πιο αισθητη(δε νομιζω να ειναι ιδεα μου γιατι παραειναι μεγάλη η διαφορα πριν και μετα)
αυτα εως τωρα -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Στο site motul.gr, τα 8100 δεν αναφερονται καν! ...
To 'ελληνικό' site έχει πολύ καιρό να ανανεωθεί απο πλευράς ύλης επομένως μην το παίρνεις τοις μετρητοίς....
-
Πέρα πάντως απο τα 8100,η Ελληνική Αντιπροσωπεία της Motul δεν φέρνει και άλλα καλούδια!!Οπως π.χ. τις ειδικές βαλβολίνες για διαφορικά BMW αλλά και το αντίστοιχο ATF για τα κιβώτια της Getrag!!
-
Σωστά αλλά υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας απο τη Γαλλία αν έχεις την υπομονή να περιμένεις...
-
Σωστά αλλά υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας απο τη Γαλλία αν έχεις την υπομονή να περιμένεις...Η παραγγελία πόσα λίτρα το λιγότερο μπορεί να είναι?
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Σωστά αλλά υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας απο τη Γαλλία αν έχεις την υπομονή να περιμένεις...
Η παραγγελία πόσα λίτρα το λιγότερο μπορεί να είναι?
Ναι...για λέγε dimline!!!
Πάντως έβαλα τα 8100 (10/40) και σε λίγο θα σας πω εντυπώσεις!!
-
Aναμείνατε μερικές μέρες για συγκεκριμένη απάντηση γιατί λείπουν οι αρμόδιοι παραγγελιών της MOTUL σε διακοπές...
Μιλάμε όμως για παραγγελία άνω του ενός κιβωτίου με όσα τεμάχια αυτό περιέχει...
Συνήθως ένα κιβώτιο με τεμάχια του ενός λίτρου περιέχει 12 ή 24 ενώ όσα κιβώτια έχουν τεμάχια δύο λίτρων περιέχουν 12...
Εξαρτάται απο το είδος και την διαθέσιμη συσκευασία ...αλλά δεν πιστέυω να μας προκύψει κανά βαρέλι διαθέσιμο μόνο ή καμιά δεξαμενή 1000 λίτρων!!Σημείωση: Tα έξοδα αποστολής θα επιβαρύνουν τον αγοραστή
-
Ναι μεν το topic αναφερεται σε motul, αλλα δε θα αντισταθω να πω τις εντυπωσεις μου απο ενα αλλο λαδι.
Το castrol RS racing 10-60.
Εχω κανει ηδη 10.000 χλμ με αυτο(ενταξει μη βαρατε, θα παω για αλλαγη ) και τα λαδια ειναι σαν καινουρια χωρις υπερβολη!
Επιπλεον, το 206 ειναι πρωτη φορα που δεν τσιμπησε λαδακι(10-60 γαρ)
τη στιγμη που με αλλα λαδια οπως και τα 300ν τσιμπαγε απο τα 7000 χλμ.Εμενα αυτοι οι 2 λογοι θα με κανουν να ξαναπροτιμησω τα castrol ειδικα τωρα που ειναι ακομα ζεστος ο καιρος.
Και Σεπτεμβρη Οκτωβρη ολο και καποιο track day θα προκυψει -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ναι...για λέγε dimline!!!Πάντως έβαλα τα 8100 (10/40) και σε λίγο θα σας πω εντυπώσεις!!
ποια 8100 ακριβώς έβαλεσ?τα e-tech ester 0w40 ή τα άλλα?νομιζω ότι δεν υπάρχουν 10/40 εκτόσ κι αν κανω λάθοσ γιατι πάει καιρόσ που το έψαξα
-
Σε Corolla 1.4lt vvti που τρώει καθημερινά πολύ σκίσιμο (φανάρια και τα σχετικά) με επόμενη αλλαγή νωρίς σε 6-7.000κμ τι θα λέγατε για το 300V?
ή να κοιτάξω για το 8100 ?
εργοστασιακό είναι το 5-40 ...Επίσης αν θέλει κάποιος ας μου στείλει pm με κάποιον έμπορο ψιλοβόρεια μεσογείων πχ... Ευχαριστώ!
-
Καλημέρα.
Ομολογώ ότι με τόσες απόψεις έχω μπερδευτεί. Κάτοχος ALFA 156 1.6 TS, 2001 . ΤΙ ΛΑΔΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΖΩ.
Μέχρι στιγμής βάζω τα Selenia τα οποία αν δεν κάνω λάθος προτείνει και η αντιπροσωπεία. Θέμα κόστους δεν υφίσταται, σε λογικά πλαίσια, αρκεί να ξέρω ότι το λάδι που βάζω είναι από τα καλύτερα. Σημειωτέον το αμάξι σε γενικές γραμμές δεν το σπάω . Τι προτείνεται ???Γιώργος
-
Φιλε Γιωργο τι σε κανει να πιστευεις οτι θα πρεπει να εμπιστευτεις το καθε ψευδωνυμο απο δω μεσα για να κανεις την σωστη συντηρηση στο αυτοκινητο σου??????
Σιγουρα υπαρχουν ατομα εδω που εχουν βαθια γνωση του αντικειμενου αλλα απο την αλλη και συ λες οτι σε μπερδευει η καθε γνωμη.
Και αυτο στο λεω γιατι και γω θα σου πω να βαζεις την χ μαρκα για χ χιλιομετρα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειμαι και ο Παππας της Ρωμης για να εχω το αλαθητο!!!
Μια γενικη γραμμη στην Ελλαδα ειναι να τα αλλαζεις καθε 5-8000 χλμ και να βαζεις ενα επωνυμο συνθετικο.
Στο δικο μου 307 βαζω τα Silkolene pro 4 και τα αλλαζω καθε 7000 χλμ.
Εμπιστευσου καλυτερα ενα καλο συνεργειο που ξερει το αυτοκινητο σου και στο κατω κατω ασε αυτους να εχουν την ευθυνη και οχι εμενα -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Φιλε Γιωργο τι σε κανει να πιστευεις οτι θα πρεπει να εμπιστευτεις το καθε ψευδωνυμο απο δω μεσα για να κανεις την σωστη συντηρηση στο αυτοκινητο σου??????
Μια γενικη γραμμη στην Ελλαδα ειναι να τα αλλαζεις καθε 5-8000 χλμ και να βαζεις ενα επωνυμο συνθετικο.
Στο δικο μου 307 βαζω τα Silkolene pro 4 και τα αλλαζω καθε 7000 χλμ.
Εμπιστευσου καλυτερα ενα καλο συνεργειο που ξερει το αυτοκινητο σου και στο κατω κατω ασε αυτους να εχουν την ευθυνη και οχι εμεναΦίλε MDVQ,
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Γνωρίζω ότι θα πάρω αρκετές διαφορετικές απαντήσεις και η κάθε απάντηση θα τεκμηριώνεται και για διαφορετικούς λόγους η σε ελάχιστες περιπτώσεις ( ελπίζω ) και συμφέροντα. Παρακολουθώντας όμως το Forum για αρκετό διάστημα τώρα υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορούμε, με σχετική βεβαιότητα φυσικά, να ανανωρίζουμε τη σοβαρότητα ορισμένων καθώς και των απαντήσεων τους.
Για άλλη μία φορά έχεις απόλυτο δίκιο και η τελική επιλογή και ευθύνη σίγουρα είναι δική μου ανεξαρτήτων των απόψεων που επικαλούμαι να μου δοθούν. Σε ευχαριστώ για την επισήμανση.Γιώργος
motul 300V?????