-
Τα προηγούμενα Χριστούγεννα είχα επιλέξει για πηγή το pionner p77mp και για μπροστα ηχεία τα focal polyglass 165 V2 (μαζί με full μόνωση των μπροστινών πορτών με dynamat )
http://www.coltclub.gr/forum/viewtopic.php?t=223
Το αποτέλεσμα με ικανοποίησε πλήρως αλλά πλέον πρέπει να κάνω κάτι και στα πίσω ηχεία για να 'γεμίσει' ο ήχος στο αυτοκίνητο!
Επειδή δεν θέλω να μπλέξω με εταζέρες σκέφτομαι να βάλω κάποια ηχειάκια στις πίσω εργοστασιακές θέσεις! Κάνω καλά ή θα μου δώσει το μπασάκι που λύπει η τοποθέτηση ηχείων στην εταζέρα?
Αυτά πρέπει να είναι 13 άρια και κατά προτίμηση 3 δρόμων (όχι crossover για να αποφύγω τρυπήματα).
Μάλλον πάλι focal θα επιλέξω ή κάποιο αντίστοιχης κατηγορίας σαν αυτά
http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=6817
Τι προτείνετε ?
Αύριο θα βγάλω το ηχείο και θα δω τι χώρος υπάρχει απο πίσω γιατί αυτό είναι κάτι που φοβάμαι ειδικά σε ποιοτικό ηχείο γιατί ο μαγνήτης τους είναι θηριάκι συνήθως.
-
Ο χρήστης digilef έγραψε:
Επειδή δεν θέλω να μπλέξω με εταζέρες σκέφτομαι να βάλω κάποια ηχειάκια στις πίσω εργοστασιακές θέσεις! Κάνω καλά ή θα μου δώσει το μπασάκι που λύπει η τοποθέτηση ηχείων στην εταζέρα?
Αυτά πρέπει να είναι 13 άρια και κατά προτίμηση 3 δρόμων (όχι crossover για να αποφύγω τρυπήματα).
Μάλλον πάλι focal θα επιλέξω ή κάποιο αντίστοιχης κατηγορίας σαν αυτά
http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=6817
Τι προτείνετε ?
Από πού να ξεκινήσω και πού να τελειώσω... Δεν έχεις διαβάσει καλά το θέμα μέχρι τώρα.
Τις εργοστασιακές θέσεις μάλλον τις ξεχνάς γιατί κρύβονται από το πίσω κάθισμα... Οπότε πας για εταζέρα, με οπωσδήποτε και απαραίτητα κατάλληλη στήριξη (φύλλο MDF 12αρι ή 3πλό πέρασμα με πολυεστέρα).
Μειονεκτήματα της εν λόγω κίνησης: όταν βγάζεις την εταζέρα δε θα έχεις ήχο από πίσω, οι μαγνήτες των μεγαφώνων θα εισέρχονται στο χώρο αποσκευών μειώνοντας έτσι το ωφέλιμο ύψος του, και δε θα μπορείς να τη στηρίξεις στην ανοιχτή πόρτα του πορτπαγκάζ λόγω βάρους.
Σε αυτή την περίπτωση πας για οβάλ, και προτείνω να πας σε κάτι τέτοιο:
http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=3821
ή αυτό για να ταιριάζει και με τα μπροστινά σου:
http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=6815
Ιδανικά θα σου πρότεινα άλλο σετ που είναι μόνο midwoofer, αλλά δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμο. Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις πατέντα και να κόψεις τις υψηλές συχνότητες από τα πίσω μεγάφωνα, ώστε απλά να βοηθούν στις μεσοχαμηλές χωρίς να χαλάνε τον ήχο.
Στέκομαι λίγο σε αυτό:
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Ποιος είπε ότι με 3 δρόμους είναι καλύτερο, και ποιος είπε επίσης ότι χωρίς crossover είναι πραγματικά 3 δρόμων?
Το ξαναγράφω (για πολλοστή φορά): μην παρασύρεστε από το marketing. Ενα σετ μεγαφώνων που λέει ότι είναι 3-4 δρόμων και δεν έχει ξεχωριστό crossover, είναι ΜΟΥΦΑ.
(Πάντως αν έβαζες ένα μικρό subάκι κι έναν ενισχυτάκο θα 'γέμιζε' σαφώς καλύτερα ο ήχος στο αμάξι, ειδικά εφόσον από πηγή και μπροστινά μεγάφωνα είσαι μια χαρά).
-
Τις εργοστασιακές θέσεις μάλλον τις ξεχνάς γιατί κρύβονται από το πίσω κάθισμα...
Οι θέσεις των πίσω ηχείων βρίσκονται ακριβώς στον αγκώνα του επιβάτη (αν υποθέσουμε οτι κάθετε εκεί κάποιος) που σπάνια έως ποτέ δεν κάθεται!
Η εταζέρα του Colt CZ3 μου είναι απο μικρή έως ανύπαρκτη (χωρίς καν κορδόνια να φανταστείς για να ανεβαίνει παρέα με τη πόρτα του πορτ μπαγκάζ)
Αν καταλήξω στην λύση εταζέρας θα φτιάξω μια ίδια απο mdf και θα τοποθετήσω κάποιο απο τα πολλά ηχεία της κατηγορίας που ανέφερες!
Για τον ενισχυτή και το sub το ξέρω οτι η πραγματική λύση αυτή είναι αλλά κολλάω στο γεγονός της ανακατοσούρας που γίνετε στο αμάξι απο το καλωδιομάνι μπρος πίσω κτλ!
Αν πάω σε αυτή τη λύση θα χρειαστώ έναν τρικάναλο και ένα sub σωστά?
Με αυτό το setup θα έχω σωστό ήχο.....? Δηλαδή απο μπροστά mid και high freq και απο πίσω μόνο low ?
Το ξαναγράφω (για πολλοστή φορά): μην παρασύρεστε από το marketing. Ενα σετ μεγαφώνων που λέει ότι είναι 3-4 δρόμων και δεν έχει ξεχωριστό crossover, είναι ΜΟΥΦΑ.
Πριν γράψω έχω διαβάσει όσα έχουν γραφτεί αλλά πραγματικά δεν θέλω να κάνω λάθος επιλογές!
Στόχος μου απο την πρώτη στιγμή που είπα να φτιάξω τον ήχο ήταν η ποιότητα και όχι η ποσότητα πράγμα που φαίνεται και απο τις επιλογές μου έως τώρα.
Άσχετο αλλά οι καλωδιώσεις για καλύτερα αποτελέσματα δεν πρέπει να αντικαθίστανται απο τα εργοστασιακά είτε χρησιμοποιούμε ενισχυτή είτε όχι?
-
Απάντηση χωρίς πολλαπλά quotes:
Περί θέσης πίσω ηχείων: έστω, είναι λάθος αυτή η θέση. Και τα δικά μου στην ίδια θέση είναι (σχεδόν). Ασχετα που έχουν να παίξουν κάτι χρόνια, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων (βλ. DD/DTS).
Μικρή εταζέρα? Τότε μάλλον το mdf φαίνεται καλύτερη λύση (με επένδυση μοκέτας βέβαια).
Ανακατωσούρα καλωδίων? Τίποτα δε χαλάει στο αμάξι, μπορούν να αφαιρεθούν οποιαδήποτε στιγμή και επίσης τίποτα δε μένει εκτεθειμένο.
Τετρακάναλος και sub, οι τρικάναλοι δεν είναι τόσο διαδεδομένοι κι εξάλλου οι 4κάναλοι είναι η πιο ευέλικτη επιλογή ('γεφυρώνεις' το ένα ζευγάρι και τον κάνεις τρικάναλο).
Θα έχεις σωστότατο ήχο. Οι χαμηλές συχνότητες με κατάλληλη ρύθμιση θα ακούγονται από μπροστά και αυτές.
Περί καλωδιώσεων: Χωρίς εξωτερικό ενισχυτή είναι ανούσιο να αλλάξεις τα καλώδια των μεγαφώνων. Με εξωτερικό ενισχυτή και πάλι όσο μένεις σε χαμηλό επίπεδο κόστους, δεν έχει νόημα. Αν όμως δώσεις πάνω από 1.000 ευρώ για ενισχυτή και μεγάφωνα τότε αρχίζει να αποκτά βάση η σκέψη αυτή, αλλά και πάλι με μέτρο.
-
Αυτό θα πεί άμεση απάντηση και ευχαριστώ πολύ πολύ
Άρα τα λόγια του Καλογερ@#%!λου πέρυσι που μου έλεγε οτι δεν έχει νόημα να αλλάξω τα καλώδια ήταν σωστά!
Άντε να δούμε πόσο μπορεί να πάει ένα normal ενισχυτής μαζί με το subάκι...!
Εδώ έχεις κάτι να προτείνεις....σε άθροισμα έως 400 euro max?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Τετρακάναλος και sub, οι τρικάναλοι δεν είναι τόσο διαδεδομένοι κι εξάλλου οι 4κάναλοι είναι η πιο ευέλικτη επιλογή ('γεφυρώνεις' το ένα ζευγάρι και τον κάνεις τρικάναλο).
δικάναλο εννοείς ε
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
δικάναλο εννοείς ε
Τρικάναλο σωστά το έγραψε. Δυο για το ένα ζευγάρι ηχείων + ένα το γεφυρωμένο για το υπογούφερ.
-
Οπως το είπε ο tazio (μπλιαχ).
Ο χρήστης digilef έγραψε:
Εδώ έχεις κάτι να προτείνεις....σε άθροισμα έως 400 euro max?Βεβαίως:
Sub:
Για ενισχυτή είναι πιο δύσκολα τα πράγματα τώρα που έκλεισε η Xetec, αλλά αν βρείτε πουθενά έναν από τους παρακάτω:
http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=2652
http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=2654χτυπήστε τους ασυζητητί.
Υπολογίζεις επιπλέον περίπου 100 ευρώ για εγκατάσταση, καλώδια και κουτί για το sub.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
δικάναλο εννοείς ε
Τρικάναλο σωστά το έγραψε. Δυο για το ένα ζευγάρι ηχείων + ένα το γεφυρωμένο για το υπογούφερ.
όντως εγώ μπερδεύτηκα
τι λέει αυτό το κομματάκι από απόδοση ήχου και ποιότητα? Πώς τα πηγαίνει με το random του?
Κοίταξα για dvd γιατί τα backup μου τώρα τα κάνω σε dvds -
Τι παράξενο κόλλημα είναι αυτό με το random?
-
Ευχαριστώ πολύ...αν καταφέρω τον Αγ.Βασίλη για τα επιπλέον....θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
τι λέει αυτό το κομματάκι από απόδοση ήχου και ποιότητα? Πώς τα πηγαίνει με το random του?
Κοίταξα για dvd γιατί τα backup μου τώρα τα κάνω σε dvdsΠολύ απλά: με τίποτα.
Δες αυτό instead.
digilef, για φτηνό ενισχυτή, επειδή άκουσα ξανά αρκετά πρόσφατα αυτόν, τον προτείνω με την επιφύλαξη της απαίσιας (για μένα) εμφάνισης.
-
Καλημέρα παιδιά!!
Τι έχουν να προτείνουν οι γνώστες του αντικειμένου στην εξής ερώτηση:
Οθόνη 2 din με tv-tuner και λοιπές ευκολίες (dvd/mp3/cd,κλπ) και κόστος με τίποτα πάνω από 1000€;Υπάρχει τίποτα καλό;Έχουν πέσει γενικά οι τιμές τα τελευταία χρόνια.Υπάρχει περίπτωση να βρω κάτι αξιόλογο και κυρίως **αξιόπιστο **σε αυτά τα λεφτά;
-
[quote='b_x']Καλημέρα παιδιά!!
Τι έχουν να προτείνουν οι γνώστες του αντικειμένου στην εξής ερώτηση:
Οθόνη 2 din με tv-tuner και λοιπές ευκολίες (dvd/mp3/cd,κλπ) και κόστος με τίποτα πάνω από 1000 -
Thanx!!
Στο σάιτ που δίνεις για την Macrom,λέει ότι δεν περιλαμβάνεται κεραία και εγκατάσταση.Ξέρεις περίπου τι παίζει για αυτά τα δύο;Π.χ. αν πάω στον Καλογερόπουλο για να μου κάνει την εγκατάσταση ή σε κάποιον άλλο,τι περίπου ζητάνε;Πάνω από 150€;Η κεραία είναι ακριβή;Φαίνεται ή μπαίνει σε σημείο που είναι αθέατη;
Αν πάρω tuner χωριστά (π.χ. στην περίπτωση της JVC),πού θα μπει αυτό;Μπαίνει πίσω από την οθόνη ή κάπου αλλού;
-
[quote='b_x']Thanx!!
Στο σάιτ που δίνεις για την Macrom,λέει ότι δεν περιλαμβάνεται κεραία και εγκατάσταση.Ξέρεις περίπου τι παίζει για αυτά τα δύο;Π.χ. αν πάω στον Καλογερόπουλο για να μου κάνει την εγκατάσταση ή σε κάποιον άλλο,τι περίπου ζητάνε;Πάνω από 150
-
Σ΄ευχαριστώ πολύ!!Και με συγχωρείς για το ζάλισμα
Από ό,τι καταλαβαίνω αν δεν έχει tuner επάνω είναι μπέρδεμα να μπει μετά:καλώδια,ξηλώματα και τέτοια.Μάλλον πρέπει να πάω για κάποιο με ενσωματωμένο tuner...
Αυτή που έχει ο Καλογερόπουλος (AudioVox - VME 9020 TS) με ενσωματωμένο δεν είναι;Ή δεν το καταλαβαίνω καλά;Λέει τίποτα αυτή;
Γενικά με ενδιαφέρει πάντως να έχει καλή ποιότητα λήψης.Μπορείς να κάνεις κάτι εξτρά για αυτό;(ενισχυτή σήματος ή οτιδήποτε;)BTW στο σάιτ της MACROM δεν έχει το μοντέλο που ανέφερες.Είναι μήπως καινούριο;
-
Eγώ θα ήθελα ν αρωτήσω με τη σειρά μου για κάποιες φθημές συσκευές από ebay. Έχει ένας φίλος μου μια περίπου 2 μήνες και προς το παρών δουλέυει άψογα ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται.Είναι no name (δεν έχει φίρμα πάνω ή ίσως είναι rhino) και έιναι 2din με 6,2 ίντσες οθόν και radio,dvd,tv tuner etc. Έχετε γνώμη γι΄'αυτές?
-
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Σ΄ευχαριστώ πολύ!!Και με συγχωρείς για το ζάλισμαΑπό ό,τι καταλαβαίνω αν δεν έχει tuner επάνω είναι μπέρδεμα να μπει μετά:καλώδια,ξηλώματα και τέτοια.Μάλλον πρέπει να πάω για κάποιο με ενσωματωμένο tuner...
Είναι περισσότερο περίπλοκη διαδικασία αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Αρκεί να υπάρχει χώρος να μπει το κουτί.
Αυτή που έχει ο Καλογερόπουλος (AudioVox - VME 9020 TS) με ενσωματωμένο δεν είναι;Ή δεν το καταλαβαίνω καλά;Λέει τίποτα αυτή;
Δεν την έχω δοκιμάσει, αλλά φαντάζομαι δε θα διαφέρει πολύ από τη Macrom. Επειδή την έχω δει από κοντά πάντως, υστερεί σε ποιότητα κατασκευής.
Γενικά με ενδιαφέρει πάντως να έχει καλή ποιότητα λήψης.Μπορείς να κάνεις κάτι εξτρά για αυτό;(ενισχυτή σήματος ή οτιδήποτε;)
Να ξέρεις ότι με οποιοδήποτε μηχάνημα, ακόμα και των 3.500
-
Σ' ευχαριστώ πολύ!! Νομίζω πως με κάλυψες πλήρως.Θα επικεντρωθώ σε μια εκ των MACROM/AUDIOVOX μάλλον για να γλυτώσω και το εξωτερικό tuner.Το αμάξι είναι καινούριο και δε θέλω να χαλάω μοκέτες ή οτιδήποτε για να περαστούν καλώδια...
Car audio