-
Μια χαρά το ενεργοποίησαν. Ημουν και εγώ μαζί στην ενεργοποίηση και είδα και εγώ τα μενού και διαπίστωσα ότι απλά ενεργοποιούν την ύπαρξη CD CHANGER ...
Μόνο αυτό υπάρχει. Τίποτα άλλο.Δεν υπάρχει USB BOX ... στο μενού της ενεργοποίησης στο διαγνωστικό της Peugeot ...
-
Έτσι δουλεύουν στα περισσότερα εργοστασιακά και σε μερικά after market!
Επιτρέπονται 5-6 φάκελου που θα έχουν μέσ μέχρι 99 κομμάτια!
Αυτό επειδή η USB θύρα ενεργοποιείται στη θύρα που εξυπηρετεί ουσιαστικά το CD changer!Βάλε ένα iPod αφού πρώτα σιγουρευτείς ότι μπορείς να έχεις διαχείριση playlist από το ηχοσύστημα και εμφάνιση τίτλων πάνω σε αυτό!
-
iliasp είναι όπως τα λες...
Για να μην τα ξαναγράφω επειδή βαριέμαι και ήδη έχω φάει 5 ώρες ψάχνοντας και σβήνω και γράφω μνήμες:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.ph ... 740#312740
Ταλαιπωρία ... το USB BOX ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ευτυχώς που υπάρχει η δυνατότητα για USB οπότε έχουμε άπλετη μουσική ...
Και ευτυχώς που η πηγή είναι κατασκευή της blaupunkt οπότε φαίνεται ποιοτική ...USB = συμπίεση = μείωση ποιότητας ήχου =
-
πως?? aπο ποτε?? για ... σπαστα και ξαναριχτα, γιατι καπου η λογικη σου μπαζει απο παντου!
-
Ο χρήστης vazpapaz έγραψε:
Ευτυχώς που υπάρχει η δυνατότητα για USB οπότε έχουμε άπλετη μουσική ...
Και ευτυχώς που η πηγή είναι κατασκευή της blaupunkt οπότε φαίνεται ποιοτική ...USB = συμπίεση = μείωση ποιότητας ήχου =
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
πως?? aπο ποτε?? για ... σπαστα και ξαναριχτα, γιατι καπου η λογικη σου μπαζει απο παντου!Τα βλέπω!
-
H ευγενεια δυστυχώς δεν είναι και θα γίνει ποτέ κομμάτι των forum....
Να τα ξαναρίξω αμα λάχει με μασημένη τροφή για να τα μπάσω όπου θέλετε αγαπητοί μου!
Το USB στο car audio ισως να μήν ισούτε καυτευθείαν ως συμπίεση αλλά = ψηφιακά format ήχου.
Πείτε μου λοιπόν ΟΛΟΙ έσεις ΠΟΣΑ άτομα ξέρετε να περνάνε ασυμπίεστα WAV ας πούμε από τα USB των αυτοκινήτων τους;;;... και ΠΟΣΑ player επίσης γνωρίζετε (με ποσοστό παρακάλω...) που να υποστηρίζουν WAV (raw ασυμπίεστα);;;Τα USB μπηκαν (και καλα κανουν) για να υποστηρίξουν πρωτα από όλα τα αρχεια MP3, για αυτό και έβαλα = συμπίεση. Να το πω ωμα και απλα λοιπόν... ποιός... μάλαξ θα περάσει 700MB (=ένα CD) σε μια memory card, ipod ή οτιδηποτε αλλο για να το παιξει στο αυτοκινητο του;;; χα χα χα
Κάνω λάθος κύριοι πάνσοφοι και ευγενικοί κύριοι;
-
vazpapaz νομίζω ότι έχεις μπλέξει λίγο τα ηχητικά του αυτοκινήτου με την ηχοακουστική και την ποιότητά της.
Μπορείς να μου πεις για ποιο λόγο κάνεις θέμα τα WAV αρχεία με τα MP3, στην ακουστική του αυτοκινήτου που ως γνωστόν είναι από τους χειρότερους χώρους ακουστικής;
Και μέσα σε αυτά βάζεις και το πρότυπο CD AUDIO που δεν έχει σχέση ούτε με WAV αλλά ούτε και με MP3.Από την άλλη η συμπίεση ενός mp3 αρχείου έχει πολλές παραμέτρους κλπ...κλπ... οι οποίες διαμορφώνουν ανάλογα και την ποιότητα. Όποιος έχει ασχοληθεί με το άθλημα μπορεί πολύ εύκολα να διαπιστώσει πως μπορεί να κερδίσει ποιότητα στα αρχεία mp3.
Επίσης αν έχεις ασχοληθεί θα ξέρεις ότι μεγάλο ρόλο παίζει και το είδος της μουσικής κλπ...κλπ...Γνωστό επίσης είναι ότι μία πηγή αυτοκινήτου εκ'των πραγμάτων δεν αποτελεί και την καλύτερη ποιοτική πηγή ήχου, οποιασδήποτε μορφής προτύπων (είτε πληροφορικής, είτε ψηφιακών προτύπων).
Επίσης θα ξέρεις ότι σχεδόν όλες οι πηγές αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στην αναπαραγωγή CD AUDIO. Σχεδόν όλες είναι με ημερομηνία λήξης μετά από κάποια περίοδο χρήσης του CD PLAYER.Που σημαίνει ότι το να αναλώνεσαι στην τυχόν μείωση της ποιότητας των συμπιεσμένων αρχείων ήχου είναι μάλλον άτοπο, γιατί τα κέρδη που αποκομίζει κάποιος από την χρήση των USB μνημών είναι ιδιαίτερα πολλά...
Αυτά
-
Μόνο μια διόρθωση στα παραπάνω: CD Audio σημαίνει ουσιαστικά WAV με 16bit κβαντισμό, στερεοφωνικό και με δειγματοληψία 44.1ΚΗz. Το φορμά είναι ακριβώς αυτό. Ουσιαστικά είναι 'δεσμευμένος' αυτός ο χώρος πάνω στο δισκάκι: αν γράψεις πχ ένα μονοφωνικό κομμάτι , πάλι θα πιάσει χώρο σαν να ήταν στερεοφωνικό...
ΜΡ3 υπάρχουν πολλών ειδών και ειδικά σε ό,τι αφορά την δειγματοληψία... Σε νορμάλ ηχητικό αυτοκινήτου, είναι απίθανο να καταλάβεις διαφορά ενός CD Audio κι ενός ΜΡ3 με δειγματοληψία από 192Κbit και πάνω... Σε ένα πιο ποιοτικό, θα χρειαστείς λίγο καλύτερη δειγματοληψία για να καταλάβεις διαφορές... Ούτως ή άλλως , τα αυτοκίνητα δεν προσφέρονται για τίποτε ακροάσεις υψηλότατης πιστότητας... Το Hi-End για αυτοκίνητα, είναι γεμάτο περιορισμούς και συμβιβασμούς!
Το φλασάκι είναι μια χαρά! Το γεμίζεις και με ΜΡ3 με μεγαλύτερη δειγματοληψία και είσαι άρχοντας (προσωπικά, τα 192Kbit μου είναι υπερ-αρκετά... Βέβαια, δεν έχω δώσει ποτέ σοβαρά χρήματα για μουσική στο αυτοκίνητο και δεν πρόκειται, αφού δεν γίνεται να πολεμήσεις τους τριγμούς, το θόρυβο από το δρόμο, από την μηχανή, από τον αέρα κλπ κλπ... )
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μόνο μια διόρθωση στα παραπάνω: CD Audio σημαίνει ουσιαστικά WAV με 16bit κβαντισμό, στερεοφωνικό και με δειγματοληψία 44.1ΚΗz. Το φορμά είναι ακριβώς αυτό. Ουσιαστικά είναι 'δεσμευμένος' αυτός ο χώρος πάνω στο δισκάκι: αν γράψεις πχ ένα μονοφωνικό κομμάτι , πάλι θα πιάσει χώρο σαν να ήταν στερεοφωνικό....Υπονοείς την μεταφορά των CD TRACK σε PC αλλά και αυτή δεν είναι υποχρεωτικά έτσι.
Τα πρότυπα του CD AUDIO δεν έχουν καμιά σχέση με τα WAV αρχεία. Τα αρχεία WAV είναι απλά το αποτέλεσμα της δυνατότητας μεταφοράς των tracks ενός CD AUDIO σε υπολογιστή με ειδικό software.Ενα CD AUDIO Disc ακολουθεί τα πρότυπα του Red Book που πρώτες παρουσίασαν το 1980 η Sony και η Philips... Με απλά λόγια είναι η αποθήκευση του ψηφιακού ήχου σε οπτικούς δίσκους με ένα συγκεκριμένο τρόπο, εγγραφή και αναπαραγωγή.
Τα αρχεία WAV είναι είναι αρχεία πληροφορικής (υπάρχει και το ξεχωριστό Microsoft Wav) ... και δεν είναι υποχρεωτικό να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες ψηφιοποίησης (δειγματοληψία/συμπιεση).
Γιατί ως γνωστόν και τα WAV αρχεία μπορεί να είναι συμπιεσμένα ανάλογα τα χαρακτηρηστικά της δειγματολοψίας και του κωδικοποιητή (PCM, GSM, ADPCM κλπ...)Περισσότερα εδώ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Book_( ... D_standard)
http://www.it.uom.gr/project/Multimedia ... ap2c_3.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/WAV
Car audio