-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Επιτέλους αναβάθμισα τα δύο εμπρός ηχεία του Tempra!
Το αυτοκίνητο φορούσε 4 ηχεία 100mm της Clarion με ισχύ 15W RMS. Λίγο παλιότερα είχα τοποθετήσει πίσω ένα σετ της αμερικάνικης Crunch με -θεωρητική- ισχύ 60W RMS (κόστισαν περί τα 50 ευρώ, αν θυμάμαι καλά), τα οποία ποτέ δε με ικανοποίησαν με την απόδοσή τους. Σήμερα αποφάσισα να αλλάξω και τα δύο εμπρός ηχεία με ένα σετ JBL 35W RMS που κόστισαν 42 ευρώ. At last, μπορώ να ακούω ραδιόφωνo σε νορμάλ ένταση, χωρίς παραμορφώσεις! Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζω την καθαρότητα και ένταση των ηχείων του Duna, όμως εκείνα είναι 130mm εμπρός (Blaupunkt) και 160mm πίσω (Pioneer) με πηγή Kenwood. Η πηγή στο Tempra είναι μία AEG.Αν είναι μια AEG που πωλούσε κάποια στιγμή το Lidl, ίσως να φταίει κι αυτό σε ένα βαθμό, καθώς δεν μου γέμισε πολύ το μάτι όταν το είδα σε έναν ξάδερφο....
-
Προς piii:
Nαι αλλα και οι δυο φισες καταλειγουν σε ενα πραγμα σαν μπριζα με πολλα δοντακια που ειναι fix και δεν αλλαζει. Κουμπωνει δηλαδει καπου αλλου(αρσενικο-θηλυκο).
Αρα λογικα το sierra δε θα πρεπε να χει 2 τετοια θηλυκα τα οποια κουμπώνουν και τελειωνει η ιστορια?
Και κεραια που μπορω να βρω φθηνη? -
Ο χρήστης megapixel έγραψε:
Προς piii:
Nαι αλλα και οι δυο φισες καταλειγουν σε ενα πραγμα σαν μπριζα με πολλα δοντακια που ειναι fix και δεν αλλαζει. Κουμπωνει δηλαδει καπου αλλου(αρσενικο-θηλυκο).
Αρα λογικα το sierra δε θα πρεπε να χει 2 τετοια θηλυκα τα οποια κουμπώνουν και τελειωνει η ιστορια?
Και κεραια που μπορω να βρω φθηνη?Παραθέτω ένα site παρακάτω (αν οι mods θεωρούν οτι είναι διαφήμιση ευχαρίστως να το διαγράψουνε) για να σου εξηγήσω στο περίπου.
http://www.sunelectronics.gr/index.php? ... ctID=16195' target='_blank' target='_blankΑυτό που βλέπεις είναι μια ISO φύσα.
Στην μία πλευρά(το μονό) κουμπωνει στο r/cd ενώ οι αλλες 2 είναι για τα καλώδια ρεύματος και ηχεία.
Τα διάφορα καλώδια που έρχονται προς το r/cd κουμπώνονται μέσω καποιον αντίστοιχων υποδοχών εντελει στις διπλές υποδοχές της ISO φύσας.
Εσύ αυτό που έχεις να κάνεις για να δείς αν έχει τέτοια φύσα είναι να βγάλεις λίγο το r/cd προς τα έξω και να δείς πίσω τι σόι σύνδεση έχει.Εχει τέτοια φύσα ή είναι απευθείας καλώδια που πηγαίνουν προς το εσωτερικό του αυτοκινήτου;
Αν είναι η Β περίπτωση τότε οπως σου είπα και παραπάνω έχει δουλειά να συνδέεις καλώδια απευθείας αναμεταξύ τους.
Standar σε μπέρδεψα τώρα.....
Για την κεραία που ρωτάς να υποθέσω ότι θέλεις ηλεκτρονική ή την κλασσική;
Οπως και να έχει ρίξε μια ματιά στο praktiker όλο και κάτι φθηνό θα βρείς. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αν είναι μια AEG που πωλούσε κάποια στιγμή το Lidl, ίσως να φταίει κι αυτό σε ένα βαθμό, καθώς δεν μου γέμισε πολύ το μάτι όταν το είδα σε έναν ξάδερφο....
Lidl, Plus, κάτι τέτοιο. Διάβασα κάποια reviews στο internet για την εν λόγω πηγή τα οποία κάνουν λόγο για ικανοποιητική απόδοση. Ίσως να φταίνε και τα καλώδια που πάνε στα ηχεία, δεν ξέρω... Πάντως μια χαρα αξιοπρεπώς ακούω πλέον το ραδιοφωνάκι μου.
-
.. ξερω εναν καλο ΩΡΛ
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
.. ξερω εναν καλο ΩΡΛΣιγά μην έδινα ένα κάρο χρήματα για να αναβαθμίσω το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου ΡΕ!
-
... μααααα... νομιζω πως με παρεξηγησατε....
δεν ειπα να δωσετε μια περιουσια για αναβαθμιση..
για το πως ακουτε ανησυχω
Ουτως ή αλλως η μονη εναλλακτικη στα λεφτα που εδωσες ειναι ... φορτιστης αυτοκινητου για το κινητο, ωστε να ακους μουσικη απο εκει μεσω handsfree..
(πλακα-πλακα, παιζει να ακουγες καλυτερα ετσι! )
συμπερασμα: Μια χαρα! -
Το Τέμπρα έχει ένα κακό όσον αφορά την ηχητική εγκατάσταση: έχει τέσσερις θέσεις για δεκαράκια ηχεία ακροβολισμένες, οι μεν πίσω στις άκρες της εταζέρας οι δε μπροστά επάνω στο ταμπλώ. Το βάθος τους είναι τραγικά μικρό για να δεχτεί οποιοδήποτε καλό ηχείο. Φαντάσου πως τα JBL που έχουν το διπλάσιο βάθος από τα παλιά ηχεία δε χωρούσαν κανονικά στις πίσω θέσεις και αναγκάστηκα να ξηλώσω το μισό ταμπλώ ώστε να τα βάλω στις εμπρός. Το γεγονός αυτό κάνει αδύνατη την τοποθέτηση καλών ηχείων στο αυτοκίνητο, τουλάχιστον όχι στις εργοστασιακές θέσεις. Η πηγή σίγουρα παίζει ρόλο στην απόδοση και μάλιστα σκεφτόμουν να την αντικαταστήσω με αυτή που έχω στο μικρό αυτοκίνητο (Kenwood 4524G). Το κακό είναι ότι, αν όχι και στα δύο σίγουρα στο μικρό, τα καλώδια είναι συνδεδεμένα χύμα, χωρίς φύσα, οπότε το να αλλαχθούν οι πηγές είναι χρονοβόρα διαδικασία και φοβάμαι μην κάνω λάθος κάτι στις συνδέσεις.
-
..μη το σκεφτεσαι! στην επομενη αναβαθμιση κινητου, ζητα δωρο τα bluetooth ηχεια και ξεμπερδεψες!
αυτα με τα καλωδια το ειχα δει με ενα αυτοκινητο κολλητου μου.. απιστευτη μανουρα!! Δε λεει με τιποτα!
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Προς piii:
Και κεραια που μπορω να βρω φθηνη?Παραθέτω ένα site παρακάτω (αν οι mods θεωρούν οτι είναι διαφήμιση ευχαρίστως να το διαγράψουνε) για να σου εξηγήσω στο περίπου.
http://www.sunelectronics.gr/index.php? ... ctID=16195' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blankΑυτό που βλέπεις είναι μια ISO φύσα.
Στην μία πλευρά(το μονό) κουμπωνει στο r/cd ενώ οι αλλες 2 είναι για τα καλώδια ρεύματος και ηχεία.
Τα διάφορα καλώδια που έρχονται προς το r/cd κουμπώνονται μέσω καποιον αντίστοιχων υποδοχών εντελει στις διπλές υποδοχές της ISO φύσας.
Εσύ αυτό που έχεις να κάνεις για να δείς αν έχει τέτοια φύσα είναι να βγάλεις λίγο το r/cd προς τα έξω και να δείς πίσω τι σόι σύνδεση έχει.Εχει τέτοια φύσα ή είναι απευθείας καλώδια που πηγαίνουν προς το εσωτερικό του αυτοκινήτου;
Αν είναι η Β περίπτωση τότε οπως σου είπα και παραπάνω έχει δουλειά να συνδέεις καλώδια απευθείας αναμεταξύ τους.
Standar σε μπέρδεψα τώρα.....
Για την κεραία που ρωτάς να υποθέσω ότι θέλεις ηλεκτρονική ή την κλασσική;
Οπως και να έχει ρίξε μια ματιά στο praktiker όλο και κάτι φθηνό θα βρείς.Aνεβαζω φωτο απο την πισω πλευρα του ραδιο και απο το αυτοκινητο:
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
αυτα με τα καλωδια το ειχα δει με ενα αυτοκινητο κολλητου μου.. απιστευτη μανουρα!! Δε λεει με τιποτα!
Έχω πολύ ελεύθερο χρόνο τελικά και αποφάσισα να την κάνω την «τράμπα». Το αποτέλεσμα: τα ηχεία στο Tempra αποδίδουν πολύ καλύτερα με την Kenwood πηγή και τα ηχεία στο Duna αποδίδουν απλά ικανοποιητικά. Το καλό είναι ότι απλά αλλάζοντας πηγές κατάφερα να εξαλείψω τις παραμορφώσεις των μπάσων στα ηχεία και των δύο αυτοκινήτων.
-
Προς megapixel.
Ευτυχώς έβαλες photos και κατάλαβα τι τύπου r/cd είναι.
Είναι απο τα παλιά συστήματα(νομίζω πλέον κανένα δεν λειτουργεί έτσι) τα οποία για λόγους ασφαλείας δεν είχαν αποσπόμενη πρόσοψη όπως έχουν τώρα σχεδόν όλα αλλά αποσπόμενη μονάδα.
Αν βλέπω σωστά παίρνεις την μονάδα του r/cd(ολόκληρη) και πάς σπίτι.
Είναι ποιο πολύπλοκα τα πράγματα.
Το πράγμα έχει ώς εξής:
Η φύσα που έχει το blaunpunkt είναι αρκετά παλιά και δεν μου πολυμοιάζει για ISO.
οπότε προκειμένου να εγκαταστήσει αυτό που θέλεις είναι κατα πρώτον να αφαιρέσεις
αυτή την βάση που έχει τώρα η οποία στο πίσω μέρος της standar θα έχει κάποια φύσα που κουμπώνει πάνω.
Βγάζεις την φύσα και με κάποιο μαγικό τρόπο πρέπει να βρείς το κάθε καλώδιο τι είναι.
Αυτά που σου εξήγησα παραπάνω δηλαδή +,- ηχεία.
Αφού τα βρείς θα πρέπει να κόψεις τα καλώδια πάνω απο την φύσα και να τα ενώσεις με την μονή φύσα που σου εξήγησα επίσης παραπάνω η οποία καταλήγει στο καινούργιο σου υποθετικά απόκτημα.
Αυτά εν ολίγης.
Δεν ξέρω εάν δεν έχεις καταλάβει κάτι απο τα παραπάνω. -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Έχω πολύ ελεύθερο χρόνο τελικά και αποφάσισα να την κάνω την «τράμπα». Το αποτέλεσμα: τα ηχεία στο Tempra αποδίδουν πολύ καλύτερα με την Kenwood πηγή και τα ηχεία στο Duna αποδίδουν απλά ικανοποιητικά. Το καλό είναι ότι απλά αλλάζοντας πηγές κατάφερα να εξαλείψω τις παραμορφώσεις των μπάσων στα ηχεία και των δύο αυτοκινήτων.
συγγνωμη... ας αλλαξω λιγο την αρχικη μου προταση..
ξερω εναν καλο ψυχιατρο!
αληθεια.. ποσο σου πηγε η kenwood? ποιο μοντελο ειναι? θελω να παρω ενα φθηνο για την αδερφη μου και ολο ξεχναω να κοιταξω.. oops: -
Το Kenwood είναι πολύ παλιό, από τα πρώτα που έπαιζαν CD-MP3. Είναι το 4524G.
Όταν λες φθηνό πόσο φθηνό εννοείς; Με 155 ευρώ βρίσκεις το 5141 (UGY με πράσινο ή UAY με κόκκινο φωτισμό). Έχει θύρα usb και line in στην πρόσοψη.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Προς megapixel.Ευτυχώς έβαλες photos και κατάλαβα τι τύπου r/cd είναι.
Είναι απο τα παλιά συστήματα(νομίζω πλέον κανένα δεν λειτουργεί έτσι) τα οποία για λόγους ασφαλείας δεν είχαν αποσπόμενη πρόσοψη όπως έχουν τώρα σχεδόν όλα αλλά αποσπόμενη μονάδα.
Το πράγμα έχει ώς εξής:
Η φύσα που έχει το blaunpunkt είναι αρκετά παλιά και δεν μου πολυμοιάζει για ISO.
οπότε προκειμένου να εγκαταστήσει αυτό που θέλεις είναι κατα πρώτον να αφαιρέσεις
αυτή την βάση που έχει τώρα η οποία στο πίσω μέρος της standar θα έχει κάποια φύσα που κουμπώνει πάνω.
Βγάζεις την φύσα και με κάποιο μαγικό τρόπο πρέπει να βρείς το κάθε καλώδιο τι είναι.
Αφού τα βρείς θα πρέπει να κόψεις τα καλώδια πάνω απο την φύσα και να τα ενώσεις με την μονή φύσα που σου εξήγησα επίσης παραπάνω η οποία καταλήγει στο καινούργιο σου υποθετικά απόκτημα.
Αυτά εν ολίγης.
Δεν ξέρω εάν δεν έχεις καταλάβει κάτι απο τα παραπάνω.Σιγουρα πανω στο σωμα του rcd θα εχει σχεδιο με το τι ειναι καθε καλωδιο ή επαφη.Μηπως υπαρχει και καλωδιο μετατροπεας απο την μια φυσα στην αλλη?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Προς megapixel.
Ευτυχώς έβαλες photos και κατάλαβα τι τύπου r/cd είναι.
Το πράγμα έχει ώς εξής:
Αυτά εν ολίγης.
Δεν ξέρω εάν δεν έχεις καταλάβει κάτι απο τα παραπάνω.Σιγουρα πανω στο σωμα του rcd θα εχει σχεδιο με το τι ειναι καθε καλωδιο ή επαφη.Μηπως υπαρχει και καλωδιο μετατροπεας απο την μια φυσα στην αλλη?
Ισως και να γράφει διαφορετικά μόνο απο κάνα manual να βγει άκρη.
Ισως επίσης και να υπάρχει και μετατροπέας(θέλει ψάξιμο) αλλά ι seriously doubt λόγω παλαιότητας. -
εχω πολλα χρονια να δω πηγη που να εχει τη συνδεσμολογια τυπωμενη επανω του, παντως... αυτο πιθανοτατα να ισχυε παλια και να το καναν οταν δεν υπηρχαν οι ISO φισες...
τοτε που καθε καλωδιο θα μπορουσε να ειναι οτι να 'ναι..
Απο τη στιγμη που καθιερωθηκε το στανταρ, ποιος ο λογος?!
@kotetsi 115?! πολλα λες!
θα ψαξω να βρω το απολυτως φθηνοτερο που να παιζει mp3... -
89 για ψόνυ νομίζω...
-
..ο 'δασκαλος' (λεγε με νολυμπιος) στην συγκεκριμενη ερωτηση ειχε απαντησει:
'Οποιο να'ναι μωρε, αλλα μακρυα απο σονυ - τα γνωστα'
-
Πάρε κανένα Pioneer, αν και πιστεύω ότι υπάρχουν και φτηνότερα Kenwood που παίζουν MP3 (αυτό που σου είπα είναι σειρά 5χχχ, υπάρχουν σίγουρα και πιο μικρές).
edit: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.660794 με 97 ευρώ, ίδια χαρακτηριστικά με αυτό που σου πρότεινα πιο πάνω αλλά χωρίς θύρα usb. Στο ίδιο κατάστημα έχει με 72 ευρώ ένα LG και με 79 ένα JVC, αν θέλεις πραγματικά το φτηνότερο.
Car audio