-
Ο χρήστης fiatz έγραψε:
μου κανει εντυπωση παντως η τοσο μεγαλη διαφορα! Δεν καταλαβαινω γιατι ενα τακακι που ειναι street perfomanace να εχει τετοιες επιδοσεις.Ποιό εννοείς ? Το DS2500 είναι όπως λες street performance αν αυτό εννοείς αλλά είναι στα όρια και είναι περισσότερο Τrack day τακάκι, αν δείς τα διαγράμματα του θα δείς ότι υπάρχει ένα παράθυρο θερμοκρασίας όπου το τακάκι είναι δυσλειτουργικό μέχρι να περάσει τους 100c, η διαφορά λοιπόν μεταξύ των DS2500 και του Performance είναι όση είναι η διαφορά του Performance με τα απλά οργανικά, χαώδης δηλαδή, μη σου κάνει εντύπωση, τα κοινά τακάκια είναι για ένα φρενάρισμα κοντά στην τελική του αυτοκινήτου, δεύτερο φρενάρισμα αμέσως δεν έχει, ειδικά αν είναι μισωφαγωμένα δεν βγάζουν ούτε μέχρι το τέλος το φρενάρισμα, εννοώ ακινητοποίηση.
Να γνωρίζεις ότι όλα τα τακάκια με την ίδια εμπορική ονομασία δεν έχουν και τις ίδιες πάστες, πχ το τακάκι της Ferodo με την ονομασία Premier έχει 58 διαφορετικές πάστες με μικροδιαφορές μεν αλλά τις έχει, και είναι λογικό, δεν μπορεί η πάστα Premier για το Panda να είναι ίδια με την πάστα Premier για το Audi A6, υπάρχει τεράστια διαφορά δυναμικής αλλά και βάρους, ίσως, λέω ίσως, η Premier για το Α6 να πλησιάζει ή να είναι ίδια με την DS2500 για το Panda, πιστεύω ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ, και βέβαια δεν είναι δυνατόν να δώσουν σε κάθε διαφορετική πάστα και ένα όνομα, οπότε έχουν ομαδοποιήσει τις πάστες που είναι κοντά σαν σύνθεση γιατί θα υπήρχε κομφιούζιο στους καταναλωτές.
Καλές γιορτές.
-
Συμφωνω με αυτο που λες , απλα οταν το DS2500 ειναι πιο κοντα σε track day τοτε θελει και περισσοτερο πιεση μεχρι να αρχισει να δαγκωνει , σε σχεση με το DS Perf που θα πρεπει να χρειαζεται λιγοτερο χρονο και πατημα για να ερθει στην φυσιολογικη λειτουργεια του , ετσι το αισθανομαι εγω επανω στο αμαξι.Θεωρω πως η θα ξαναπαω σε ds2500 η σε Premier το οποιο να ξερεις βγαινουν 2 κωδικοι.
1)FDB925
2)FDB1630 ωπου ειναι ΙΔΙΑ σε διαστασεις αλλα η τιμη ειναι στα 20ε διαφορα ! Αυτο που αντιλαμβανομαι ειναι πως το κανει για εμπορικο σκοπο και οχι σαν παστα να εχουν διαφορα (πιστευω). Τωρα να σε ρωτησω σε απλο οργανικο τακακι τι να βαλω ...τι να μου πεις ...ολα ιδια στα 18-25ε (απο αυτα που εχω διαβασει που εχεις ανεβασει τοσο καιρο σχετικα με τις διαφορες ! ) -
Ο χρήστης fiatz έγραψε:
Συμφωνω με αυτο που λες , απλα οταν το DS2500 ειναι πιο κοντα σε track day τοτε θελει και περισσοτερο πιεση μεχρι να αρχισει να δαγκωνει , σε σχεση με το DS Perf που θα πρεπει να χρειαζεται λιγοτερο χρονο και πατημα για να ερθει στην φυσιολογικη λειτουργεια του , ετσι το αισθανομαι εγω επανω στο αμαξι.Θεωρω πως η θα ξαναπαω σε ds2500 η σε Premier το οποιο να ξερεις βγαινουν 2 κωδικοι.1)FDB925
2)FDB1630 ωπου ειναι ΙΔΙΑ σε διαστασεις αλλα η τιμη ειναι στα 20ε διαφορα ! Αυτο που αντιλαμβανομαι ειναι πως το κανει για εμπορικο σκοπο και οχι σαν παστα να εχουν διαφορα (πιστευω). Τωρα να σε ρωτησω σε απλο οργανικο τακακι τι να βαλω ...τι να μου πεις ...ολα ιδια στα 18-25ε (απο αυτα που εχω διαβασει που εχεις ανεβασει τοσο καιρο σχετικα με τις διαφορες ! )Σε αυτά τα λεφτά βρές και βάλε Wagner, είναι μια άλλη μάρκα της Ferodo που πουλάει τα ίδια τακάκια με άλλο όνομα φτηνότερα γιατί έχει πολύ μεγάλη παραγωγή. Αν έχει για το Panta βάλε Wagner Thermoquite
-
Μπηκα στο site και τα ειδα , αλλα δεν εχει ΚΑΝ για Fiat τακακια γενικοτερα !
-
Χρόνια πολλά και ζητάω προκαταβολικά συγνώμη αν κάποια ερώτηση μου φανεί χαζή,αλλα δεν ειμαι μυστης του θέματος.
Ψάχνωντας για τακακια, τόσο απο site κατασκευαστών οσο και σε site ανταλλακτικών, βάζεις το μοντέλο του αυτοκινητου σου και σου βγάζει κάποιες επιλογές του στυλ frenex fcdr 12345. Πουθενά ομως δεν μπορω να βρω τα χαρακτηριστικά του frenex.
Δεν εχω καταλάβει εγω κάποιο μυστικό η στα τακακια αγοράζεις γουρούνι στο σακί;( σαν να πηγαίνεις να αγοράσεις αυτοκινητο και να σου λένε μονο την κατασκευάστρια και την τιμη και οι επιδόσεις,χαρακτηριστικά να ειναι μυστικά και φυσικά ουτε λόγος για τεστ ντραιβ) -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Χρόνια πολλά και ζητάω προκαταβολικά συγνώμη αν κάποια ερώτηση μου φανεί χαζή,αλλα δεν ειμαι μυστης του θέματος.
Ψάχνωντας για τακακια, τόσο απο site κατασκευαστών οσο και σε site ανταλλακτικών, βάζεις το μοντέλο του αυτοκινητου σου και σου βγάζει κάποιες επιλογές του στυλ frenex fcdr 12345. Πουθενά ομως δεν μπορω να βρω τα χαρακτηριστικά του frenex.
Δεν εχω καταλάβει εγω κάποιο μυστικό η στα τακακια αγοράζεις γουρούνι στο σακί;( σαν να πηγαίνεις να αγοράσεις αυτοκινητο και να σου λένε μονο την κατασκευάστρια και την τιμη και οι επιδόσεις,χαρακτηριστικά να ειναι μυστικά και φυσικά ουτε λόγος για τεστ ντραιβ)Μην αγοράσεις τίποτα που δεν είναι επώνυμο ( γνωστή μάρκα )
-
Αλλαξα τακακια με Ferodo premier μπροστα,σε ηδη χρησιμοποιημενους δισκους.Ειχαν λιγο νυχι,βαρεθηκα να φαω τις γωνιες απο τα τακακια λεω θα πατησουν.Μετα απο 30 χιλιομετρα μεσα σε πολη και λιγα φρεναρισματα(οχι δυνατα μετρια+να κρυωνουν τα φρενα) εχει πατησει το τακακι μονο στο 1/3 του δισκου(στην εξωτερικη περιφερεια του).Νομιζω οτι δν πατησαν πανω στο εσωτερικο και εξωτερικο νυχι του δισκου αλλα πατησαν λιγο πιο μεσα(0,5-1μμ) απο το εξωτερικο νυχι και αρα πατανε πανω στο μεσα νυχι τωρα.Περιμενω να στρωθουν ετσι ή πρεπει να βγουν να ξυθουν οι γωνιες?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δεν εχω καταλάβει εγω κάποιο μυστικό η στα τακακια αγοράζεις γουρούνι στο σακί;( σαν να πηγαίνεις να αγοράσεις αυτοκινητο και να σου λένε μονο την κατασκευάστρια και την τιμη και οι επιδόσεις,χαρακτηριστικά να ειναι μυστικά και φυσικά ουτε λόγος για τεστ ντραιβ)Μην αγοράσεις τίποτα που δεν είναι επώνυμο ( γνωστή μάρκα )
Μα ουτε και για τα επώνυμα μπορω να βρω χαρακτηριστικά, αυτο ειναι το πρόβλημα.
Για να ξαναπάω στην αναλογία με τα αυτοκινητα θέλω πχ να παρω αυτοκινητο πόλης και μου λες εςυ η Toyota εχει καλα αυτοκινητα πόλης, παραγγέλνω και εγω Toyota χωρις να ξερω αν θα μου έρθει το yaris που με βολεύει η το rav4 που δεν το θελω
Υγ το frenex δεν αναφερθείκε ως συνώνυμο αγνώστου αλλα ως παράδειγμα τακακιου οποιασδήποτε εταιρείας. -
Για να ξαναπάω στην αναλογία με τα αυτοκινητα θέλω πχ να παρω αυτοκινητο πόλης και μου λες εςυ η Toyota εχει καλα αυτοκινητα πόλης, παραγγέλνω και εγω Toyota χωρις να ξερω αν θα μου έρθει το yaris που με βολεύει η το rav4 που δεν το θελω
Υγ το frenex δεν αναφερθείκε ως συνώνυμο αγνώστου αλλα ως παράδειγμα τακακιου οποιασδήποτε εταιρείας.Λες ότι δεν μπορείς να βρείς χαρακτηριστικά, γνωρίζεις να - διαβάζεις - τα χαρακτηριστικά και τι σημαίνουν αυτά ?
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Αλλαξα τακακια με Ferodo premier μπροστα,σε ηδη χρησιμοποιημενους δισκους.Ειχαν λιγο νυχι,βαρεθηκα να φαω τις γωνιες απο τα τακακια λεω θα πατησουν.Μετα απο 30 χιλιομετρα μεσα σε πολη και λιγα φρεναρισματα(οχι δυνατα μετρια+να κρυωνουν τα φρενα) εχει πατησει το τακακι μονο στο 1/3 του δισκου(στην εξωτερικη περιφερεια του).Νομιζω οτι δν πατησαν πανω στο εσωτερικο και εξωτερικο νυχι του δισκου αλλα πατησαν λιγο πιο μεσα(0,5-1μμ) απο το εξωτερικο νυχι και αρα πατανε πανω στο μεσα νυχι τωρα.Περιμενω να στρωθουν ετσι ή πρεπει να βγουν να ξυθουν οι γωνιες?Κάνε 150 - 200 χλμ και ξαναέλα να τα πούμε
-
Αλλαξα τακακια με Ferodo premier μπροστα,σε ηδη χρησιμοποιημενους δισκους.Ειχαν λιγο νυχι,βαρεθηκα να φαω τις γωνιες απο τα τακακια λεω θα πατησουν.Μετα απο 30 χιλιομετρα μεσα σε πολη και λιγα φρεναρισματα(οχι δυνατα μετρια+να κρυωνουν τα φρενα) εχει πατησει το τακακι μονο στο 1/3 του δισκου(στην εξωτερικη περιφερεια του).Νομιζω οτι δν πατησαν πανω στο εσωτερικο και εξωτερικο νυχι του δισκου αλλα πατησαν λιγο πιο μεσα(0,5-1μμ) απο το εξωτερικο νυχι και αρα πατανε πανω στο μεσα νυχι τωρα.Περιμενω να στρωθουν ετσι ή πρεπει να βγουν να ξυθουν οι γωνιες?Κάνε 150 - 200 χλμ και ξαναέλα να τα πούμε, σαφώς και είναι φάουλ τα καινούργια τακάκια σε αρκετά φαγωμένους δίσκους και χωρίς να καθαριστεί το νύχι αλλά ΟΚ συμβαίνει μόνο που χρειάζεται προσοχή και υπομονή μέχρι να πατήσουν και αυτά και να ακολουθήσουν τα χαράγματα του δίσκου.
-
Υγ το frenex δεν αναφερθείκε ως συνώνυμο αγνώστου αλλα ως παράδειγμα τακακιου οποιασδήποτε εταιρείας.Λες ότι δεν μπορείς να βρείς χαρακτηριστικά, γνωρίζεις να - διαβάζεις - τα χαρακτηριστικά και τι σημαίνουν αυτά ?
ναι δεν μπορω να βρω χαρακτηριστικά των τακακιων πουθενά.
Υγ για τα μόνα τακακια που γνωρίζω τον χαρακτήρα ειναι τα ferodo και αυτο επειδή εχουν αναφερθεί πολλάκις στο φόρουμ. -
Αλλαξα τακακια με Ferodo premier μπροστα,σε ηδη χρησιμοποιημενους δισκους.Ειχαν λιγο νυχι,βαρεθηκα να φαω τις γωνιες απο τα τακακια λεω θα πατησουν.Μετα απο 30 χιλιομετρα μεσα σε πολη και λιγα φρεναρισματα(οχι δυνατα μετρια+να κρυωνουν τα φρενα) εχει πατησει το τακακι μονο στο 1/3 του δισκου(στην εξωτερικη περιφερεια του).Νομιζω οτι δν πατησαν πανω στο εσωτερικο και εξωτερικο νυχι του δισκου αλλα πατησαν λιγο πιο μεσα(0,5-1μμ) απο το εξωτερικο νυχι και αρα πατανε πανω στο μεσα νυχι τωρα.Περιμενω να στρωθουν ετσι ή πρεπει να βγουν να ξυθουν οι γωνιες?
Κάνε 150 - 200 χλμ και ξαναέλα να τα πούμε, σαφώς και είναι φάουλ τα καινούργια τακάκια σε αρκετά φαγωμένους δίσκους και χωρίς να καθαριστεί το νύχι αλλά ΟΚ συμβαίνει μόνο που χρειάζεται προσοχή και υπομονή μέχρι να πατήσουν και αυτά και να ακολουθήσουν τα χαράγματα του δίσκου.
Οι δισκοι δεν ειναι φαγωμενοι,μια αλλαγη με κεραμικα(κατα 90%) ειχαν,απλα ειχαν λιγο νυχι.Παντως παρα την τοσο μικρη επιφανεια επαφης εχω ηδη καλυτερο δαγκωμα(αυτο που ηθελα δηλαδη).Θα κανω 200 χιλιομετρα και θα ενημερωσω.
υ.γ.Μου εκανε εντυπωση οτι στην πλατη τους(σε ολη την πλατη) εχουν μισο χιλιοστο 'λαμαρινα' .Δεν εννοω το ελασμα για επαναφορα που εχουν αλλα τακακια.Γνωριζουμε τον λογο υπαρξης του? -
(Προ αλλαγης τακακια)Παρατηρησα σε παγωμενο δρομο,οταν φρεναρω δυνατα ή και πολυ δυνατα αρα μπαινει το ABS ,το πενταλ βυθιζεται κανονικα και στο τελος του φρεναρισματος που το ABS απεμπλεκεται κατω απο τα 5χαω,νιωθω το πενταλ να βυθιζεται 1,5-2 εκατοστα ακομα ενω το πατουσα το ιδιο.Μπορει να υπαρχει αερας καπου στο κυκλωμα?Γιατι να συμβει κατι τετοιο?
-
(Προ αλλαγης τακακια)Παρατηρησα σε παγωμενο δρομο,οταν φρεναρω δυνατα ή και πολυ δυνατα αρα μπαινει το ABS ,το πενταλ βυθιζεται κανονικα και στο τελος του φρεναρισματος που το ABS απεμπλεκεται κατω απο τα 5χαω,νιωθω το πενταλ να βυθιζεται 1,5-2 εκατοστα ακομα ενω το πατουσα το ιδιο.Μπορει να υπαρχει αερας καπου στο κυκλωμα?Γιατι να συμβει κατι τετοιο?Το πιθανότερο είναι επ[ειδή δεν πατά το τακάκι σε όλη την επιφάνεια του καρθώνονται από την πίεση οι ανωμαλίες του δίσκου στο τακάκι και βυθίζεται το πεντάλ.
Μην κάνεις τέτοιες δοκιμές πρίν πατήσει όλο το τακάκι γιατί αν συμβαίνει αυτό που σου λέω τότε από την πίεση - ενδέχεται - να φεύγουν μικρά κομμάτια πάστας από τα τακάκια.
Η λεπτή λαμαρίνα που λες ότι υπάρχει στην πλάτη του τακακιού είναι αντιθορυβική κάνοντας ταυτόχρονα και θερμοδιακοπή στην μεταφορά της θερμοκρασίας του τακακιού προς τα υγρά.
-
ναι δεν μπορω να βρω χαρακτηριστικά των τακακιων πουθενά.
Υγ για τα μόνα τακακια που γνωρίζω τον χαρακτήρα ειναι τα ferodo και αυτο επειδή εχουν αναφερθεί πολλάκις στο φόρουμ.Μάθε να ψάχνεις αδερφέ, εδώ είναι μερικά, να σου πω ότι τα Wagner είναι της Ferodo άρα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, πχ τα Wagner thermoquite δεν υπάρχουν πια σαν Ferodo αλλά μόνο σε Wagner εκτός και αν τα βρείς σε Ferodo ξεχασμένα σε κάποιο μαγαζί.
https://www.google.gr/search?q=carbotec ... xHMjVNM%3A
https://www.google.gr/search?q=ebc+pads ... 80&bih=926
https://www.google.gr/search?q=ebc+pads ... tX5QBSM%3A
https://www.google.gr/search?q=ferodo+p ... -I-9tfM%3A
https://www.google.gr/search?q=galfer+p ... CnQEadM%3A
-
Round 2
Για το αυτοκινητο μου η ferodo δίνει ως μοναδική επιλογη για τακακι το premier. Τα ds performance δεν τα δίνει ως επιλογη γιατι;εχουν άλλες διαστάσεις; -
Round 2
Για το αυτοκινητο μου η ferodo δίνει ως μοναδική επιλογη για τακακι το premier. Τα ds performance δεν τα δίνει ως επιλογη γιατι;εχουν άλλες διαστάσεις;Προφανώς δεν βάζει αυτή την πάστα στο τακάκι του αυτοκινήτου σου, τα τακάκια δεν έχουν όλα ούτε το ίδιο σχήμα ούτε τις ίδιες διαστάσεις οπότε πρέπει να ψάξεις να βρείς σε άλλη μάρκα τακάκι με παραπλήσια πάστα του DS2500, πχ ρίψε μια μαιτιά σε αυτά εδώ, έχει 3 πάστες - Strada / Corsa / Track
http://en.tarox.com/products/brake-pads.html
Tι αμάξι είναι ?
-
Ford fiesta 100bhp 1.0 ecoboost
Mazda 3 1.6 2008
Round 3 ερώτηση. Κρύα,καλύτερο φρενάρισμα δίνουν τα κεραμικά η τα οργανικά τακακια;
Ευχαριστώ; -
Eξαρτάται από το εργοστάσιο και την σύνθεση της πάστας, αλλά σε γενική θεώρηση τα κεραμικά υπερέχουν των οργανικών, αλλά δεν είναι κατ'ώτερα των ημιμεταλλικών πχ DS2500 και άλλα
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις