-
Ο χρήστης αναστασιος έγραψε:
Οι ιαπωνικοί κινητήρες είναι συνήθως πιο 'σφιχτοί' διότι τα tollerances μεταξύ των τμημάτων είναι πλησιέστερα (οι αποκλίσεις +/- μικρότερες) οπότε χρειάζεται συχνά τα τμήματα να τριφτούν περισσότερο για να 'λυθεί' ο κινητήρας.[list:3dxhf7q8]Για να μη γεμισουμε το forum με quote....[/list:u:3dxhf7q8][list:3dxhf7q8]Γνωριζεις οτι οι ιαπωνικοι κινητηρες δεν αντεχουν σε υποτιθεμενη υπερθερμανση?Γνωριζεις οτι οι 9 στους 10 ιαπωνικους κινητηρες δεν σηκωνουν 'κουζινετα-ελατηρια' γιατι το οβαλ των κυλινρων στην φθορα τους ειναι υπερβολικο?Γνωριζεις οτι πολλοι ιαπωνικοι κινητηρες 16βαλβιδοι ραγιζουν κεφαλες (πχ nissan)?Γνωριζεις επισης οτι πολλοι στροφαλοι τους εχουν τοσο μαλακο κραμα που αν ξεγελαστει καποιος και τοποθετησει ποιο 'καλα' κουζινετα σε μια επισκευη τους για μεγαλυτερη αντοχη, το κουζινεο τρωει το στροφαλο?Δεν τα ακουσες φυσικα γιατι λαμβανεις (οπως πολλοι εδω μεσα) οτι σε συμφερει.Εχεις ποτε σου επισκευη σε διαφορα μοτερ ωστε να εχεις εσυ ο ιδιος μια αποψη για τις διαφορες σχολες η η θεωρια και τι ειπε ο Χ αποτελει για σενα την αρχη των παντων?[/list:u:3dxhf7q8][list:3dxhf7q8]Η αξιοπιστια φιλε μου ειναι παραγωντας της τεχνικης που εφαρμοζει ενα εργοστασιο, και σε αυτον το τομεα οι ιαπωνες δεν ειναι και οτι καλυτερο.Παραδειγμα, φαντασου ενα αμαξι με λουκ σημερινο αλλα τεχνολογια δοκιμασμενη πριν μια δεκαετια.Εχεις οδηγησει αλλο αμαξι πλην ιαπωνικου?Εχεις ακουσει για την 'παριμοιωδη' αξιοπιστια της peugeot?Οδηγησε ενα 104 χρονολογιας του 78 και ενα starlet του 96.Ξερεις ποια ειναι η διαφορα τους?Οτι το γαλλικο στριβει-φρεναρει-επιταχυνει με ανεπαναληπτη αξιοπιστια και το γιαπωνεζικο ειναι ενα 'πραμα' με ροδες.Την αξιπιστια του στην χαριζω.Αυτη ειναι η διαρορα του ευρωπαιου με τον ιαπωνα.Θες να παμε σε ιταλικο επιπεδο?(ας μιλουσαν κι αλλοι 'ανοιχτοματηδες' βλεποντας τα πραγματα σφαιρικα.........παλι θα κατηγορηθω ως ιταλοφιλος, γαλλοφιλος κλπ).Τους τεχνικους της ιταλιας ο ιαπωνας δεν θα τους αποκτησει ουτε μετα απο 200 χρονια.Τα μοτερ τους ειναι σκυλια, απλα υποφερουν ακομα κυριως σε επιπεδο πλαισιου( αν ακι η alfa εκανε τεραστια αλματα), μη μου λες ομως οτι οι γιαπωνεζοι εχουν καλυτερα μοτερ.[/list:u:3dxhf7q8][list:3dxhf7q8]Η ελλαδα ξερεις γιατι δεν παραγει αυτοκινητα?Γιατι μερικοι αποφητοι ανωτατων πανεπιστημιων δεν εχουν αλλαξει ποτε στη ζωη τους.........λαδια (ποσο μαλλον να εχουν μαυρισει τα χερακια τους) και διοριζονται απ την πισω πορτα.Θεωριες 'καθηγητιστικες' ξερουμε ολοι, για μπες κατω απο κανενα αυτοκινητο να δεις την διαφορα της καρεκλας.Κι αφου εισαι τοσο ξυπνιος, δεν κανεις εδω στην ελλαδα , οχι αυτοκινητοβιομηχανια, αλλα μια βιοτεχνια να βγαζει μπαταριες η μπαρμπριζ?Να δουμε με ποια ιδιοτητα θα μας μιλας, με του αποφοιτου Χ σχολης η με την πραγματικοτητα της......λαμαρινας?Αντε εχουμε γεμισει με επιστημονες!!![/list:u:3dxhf7q8]
-
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Κυριε προφεσσορα
Αυτο δεν μας λεει τιποτα χωρις να εξηγισεις το γιατι κανουν αυτο οι Γιαπωνεζοι και οχι οι υπολοιποι!
ΣπυροςΓια πολλούς λόγους -
διότι μπορεί να σφυλήρατα τμήματα να αποκτούν τα απαραίτητα tollerances μετά από 1-2 μόνο πρέσες, αντί για 4-5 όπως των άλλων αν ήθελαν να έχουν τα αντίστοιχα επίπεδα με τους Γιαπωνέζους.
Αυτό όμως αυξάνει το κόστος και δεν το κάνουν.Επίσης είναι πάντα ένα βήμα μπροστά στα CNC από τους υπόλοιπους...
όπως επίσης και στο surface engineering...μπορούν κοινώς να 'λουστράρουν' τις επιφάνειες ενός κινητήρα αυτοματοποιημένα, ή πιο σωστά αυτοματοποιημένα με λογικό κόστος.
Έτσι μπορείτε να αγοράσετε ένα Χόντα που να χτυπά κόκκινο στις 9.000στροφές..αλλά και ο κινητήρας φθείρεται λιγότερο.υπάρχει ακόμα και το quality control που είναι τομέας από μόνος του, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Θα μπορούσα να σου γράφω για ώρες αν είχα το χρόνο.και δεν είμαι 'προφέσσορας' έτσι; μαθητής είμαι.
Έχω πολύ ακόμα δρόμο για να γίνω προφέσσορας. -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Δεν τα ακουσες φυσικα γιατι λαμβανεις (οπως πολλοι εδω μεσα) οτι σε συμφερει.Δεν μπορώ να καταλάβω τι κομπλεξική εμπάθεια είναι αυτή. Δηλαδή παίρνω τίποτα ποσοστά από τους Γιαπωνέζους;
Τι συμφέρον έχω εγώ να τους υποστηρίζω;
Γιατί τέτοια προσωπική επίθεση;Εμένα μη μου μιλάς σαν να είμαι κανάς άσχετος.
Οι ιάπωνες -όχι όλοι- χρησημοποιούν πιο μαλακά κράματα διότι τους δίνουν καλύτερες ελαστικές ιδιότητες(=καλύτερη αντοχή στην υπερθέρμανση, ή πιο σωστά δυνατότητα λειτουργείας σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες) & μικρότερο βάρος(όχι πάντα...).
Κυρίως όμως επειδή τους δίνει την δυνατότητα τα σφυρήλατα τμήματα (αν και οι ιάπωνες δεν χρησημοποιούν την χύτευση πλέον) να μορφοποιούνται κατάλληλα εύκολα, δηλαδή πέφτει το κόστος.
Και φυσικά άμα βάλεις πιο 'καλά' κουζινέτα θα φάνε το στρόφαλο μπουμπούνα , διότι και το πιο σκληρό αλλά και εύθραστο μέταλλο του κουζινέτου (πιθανολογώ ότι αυτά θα θεωρείς πιο καλά...)θα 'φάει' τον πιο μαλακό στρόφαλο, αλλά και το κουζινέτο -πιθανότατα- θα υπερθερμαίνεται!Έπειτα μου μιλάς για τους Ιταλούς , που έχουν το πιο θεωρητικό πανεπιστήμιο του πλανήτη! Οι οποίοι από ιδέες άλλο τίποτα, αλλά ουσία μηδέν και γι αυτό πήγαν κατά διαόλου. Και στο κάτω κάτω εγώ δεν είπα τίποτα για τους ιταλικούς κινητήρες. Μάλιστα το ξέρω από πρώτο χέρι πως πολλοί από αυτούς ήταν πολύ καλά σχεδιασμένοι.
...μετά παίρνεις ένα ακραίο παράδειγμα ενός αυτοκινήτου (του Στάρλετ) που όντως είναι απαίσιο, και το γενικεύεις. Άμα ξεκινήσουμε έτσι, δεν βγάζουμε άκρη.
Αλλά αυτό που ενοχλεί περισσότερο, είναι το συμπλεγμα μουτζούρη-γραμματιζούμενου. Εμένα μην με μπλέκεις σε αυτά. Εγώ σε ελληνικό πανεπιστήμιο δεν έχω περάσει ούτε απ'έξω. Δεν έχω κανένα κόμπλεξ υπεροχής αλλά τσαντίζομαι και μ'αυτούς που μιλούν υποτιμητικά, όπως εσύ.
Και σε μηχανουργεία από μικρό παιδί πηγαινοέρχομαι, αφού ο πατέρας μου ήταν μηχανικός (σε σύνταξη τώρα). Και έχω λύσει σε μηχανή κ.λ.π. μια ζωή μουτζούρα βλέπω λοιπόν μη μου λες εμένα τέτοιες βλακείες !
Και τώρα που έγιναν οι εκλογές , αντί να τα βάζεις με τα πανεπιστήμια,
αν φήφισες ΝΔ πήγαινε δες το νόμο του Ράλλη το 1980 που υπερχρέωσε όλες τις ελληνικές βιομηχανίες , αν ψήφισες ΠΑΣΟΚ πήγαινε τα πεις αυτά στα ΠΑΣΟΚΕΜΟΝ της Θεσσαλίας που το 1987 κατ' εντολή του μεγάλου ...'ηγέτη' έδιωξαν το πρόεδρο της ΝΙΣΣΑΝ, ο οποίος φυσικά πήγε μετά και συναντήθηκε με την Θάτσερ και τα αποτελέσματα τα ξέρουμε! -
φιλε αναστασιε
Σχετικα με τους Ιταλους σημερα, ανοιξε τα ματια σου σε παρακαλω για να δεις το τι κανουν ΣΗΜΕΡΑ!
Ποτε ηταν η τελευταια δεκαετια που ενημερωθηκες;
Για τα υπολοιπα πολιτικα δεν εχω ιδεα για το τι μιλας, επειδη δεν ασχολουμαι με τα εσωτερικα πολιτικα της Ελλαδος!
Σε ειχα ρωτησει και πριν, γιατι, νομιζεις, οτι μονο οι Γιαπωνεζοι χρησιμοποιουν αυτα τα μαλακα κραματα και αυτες τις ανοχες και οχι οι αλλοι;Υπαρχουν μονο, νομιζεις, μονο πλεονεκτηματα τα οποια οι υπολοιποι τα εχουν χασει γιαυτο κανουν τοσο κακες μηχανες;
Σπυρος -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Θα το στησω με golf II και θα τρεξω να κρυφτω? Δε μου φερνεις ενα?Ετσι για να ευθυμησωμεν και λιγο
Ναί, μια τέτοια κόντρα θα είχε πολύ ενδιαφέρον. (Υποθέτω εννοείς το Golf II GTi). Παρόλλα αυτά δεν ξέρω ποιός θα ευθυμήσει στο τέλος. Πολλοί υποτίμησαν το ΑΕ86 και μετά έκλαψαν με μαύρο δάκρι.
Επίσης, σε ποιούς κινητήρες Nissan αναφέρεσαι οτι έχουν προβλήματα αναξιοπιστίας? Ειδικά η Nissan έχει βγάλει κινητήρες ΚΤΗΝΗ, όπως η σειρές SR20 και RB26, τα οποία σηκώνουν το άπειρο τούρμπισμα.
[list:2c43kivv]GTi ειναι, αλλα ποιο GTi Αστο μην κανεις καμια βλακεια Και για να σοβαρευτουμε και λιγακι, ναι η ΑΕ86 ειναι απ τα 'καλα' αμαξια, αλλα οχι ρε παιδια και ο παταω τα golf Δηλ που να ακολουθησει?Στα στροφιλικια?[/list:u:2c43kivv][list:2c43kivv]2ον.Ναι τα 'αξιοπιστα' μοτερακια της nissan........τα 16βαλβιδα (δε θυμαμαι κωδικο).τα φορανε sunny primera almera 100ΝΧ κλπ κλπ.Η να θυμηθω τα παλιοτερης γενιας τους με το μπλε καπακι που δε βγαζανε πανω απο 100.000km?Τωρα αυτοι που τα τουρμπισανε, ρωτα τους μετα ποσο φαρδια ραψανε την τσεπη τους [/list:u:2c43kivv]
Τους κινητήρες που ανέφερα τους φοράνε τα Silvia και Skyline αντίστοιχα. Σίγουρα δεν είναι τα πιο αντιπροσωπευτικά μοτέρ της Nissan, αλλά δείχνει οτι σαν εταιρία δεν υστερεί σε τεχνογνωσία και αξιοπιστία.
Μήπως τα Nissan που δε βγαζανε πανω απο 100.000km ήταν 'made in Volos'? Γιατι σε αυτά είχαν γίνει πολλές Ελληνικές 'πατέντες' (πχ μικρότερα ψυγεία νερού κτλ.)
-
Παιδιά, κακώς επεμβαίνω γιατί δεν έχω ΟΛΕΣ τις απαραίτητες γνώσεις, αλλά όσον αφορά τους κινητήρες της Νισσάν (από τον 1300αρη των Sunny '82-'86 με το μπλε καπάκι, κατασκευασμένα στον Βόλο, στα 1000αρια Cherry '87-91 και στα GA16DE Sunny '91/Primera '90/100NX), όσους έχω ρωτήσει, έχουν πει τα καλύτερα λόγια. Κανείς τους δεν ήταν Ο πιεστικός οδηγός, αλλά και κανείς τους δεν ήταν ο πιο ευγενικός και σχολαστικός. Κοινώς, οι κινητήρες άντεχαν αρκετά. Τουλάχιστον στο δείγμα που ρώτησα εγώ...
Από ιδία εμπειρία δυο αυτοκινήτων κατασκευασμένων στον Βόλο (και με μαρτυρίες άλλων δυο), κυριολεκτικά ούτε τρίξιμο.
-
Δέν έφταιγε ο κινητήρας. Το μικρότερο ψυγείο που είχαν βάλει έφταιγε. Ανέβαζε θερμοκρασίες και ράγιζε το καπάκι.
Τεχνολογίες κατασκευής κινητήρων