-
Αγαπητοί φίλοι χαιρετώ,μια και είμαι καινούριος στο forum και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω ένα IBIZA 1400 101hp μοντέλο 2002 και θέλω με φάγωμα του καπακιού(δε γνωρίζω τον ακριβή όρο για τη διαδικασία) να αυξήσω τη συμπίεση κατά 0,3 με 0,4 μονάδες (τώρα είναι στο 10,5:1).Αυτό θα γίνει για κέρδος σε ιπποδύναμη.Το πρόβλημά μου είναι όμως ότι δε γνωρίζω τι άλλο θα χρειαστεί αλλαγή/αναπροσαρμογή στα μηχανικά μέρη αν συντελεστεί αυτή η μεταβολή του πάχους και εδώ ζητώ να με διαφωτίσετε λιγάκι αν είναι εύκολο!Επίσης: 1)Το κόστος για το φάγωμα περίπου; 2)Θα χρειαστώ αλλαγή εκκεντροφόρων; 3)Πόσο περίπου αναμένεται να είναι το κέρδος,δεδομένου ότι ο κυβισμός είναι 1400cc;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
-
Αγαπητοί φίλοι χαιρετώ,μια και είμαι καινούριος στο forum και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω ένα IBIZA 1400 101hp μοντέλο 2002 και θέλω με φάγωμα του καπακιού(δε γνωρίζω τον ακριβή όρο για τη διαδικασία) να αυξήσω τη συμπίεση κατά 0,3 με 0,4 μονάδες (τώρα είναι στο 10,5:1).Αυτό θα γίνει για κέρδος σε ιπποδύναμη.Το πρόβλημά μου είναι όμως ότι δε γνωρίζω τι άλλο θα χρειαστεί αλλαγή/αναπροσαρμογή στα μηχανικά μέρη αν συντελεστεί αυτή η μεταβολή του πάχους και εδώ ζητώ να με διαφωτίσετε λιγάκι αν είναι εύκολο!Επίσης: 1)Το κόστος για το φάγωμα περίπου; 2)Θα χρειαστώ αλλαγή εκκεντροφόρων; 3)Πόσο περίπου αναμένεται να είναι το κέρδος,δεδομένου ότι ο κυβισμός είναι 1400cc;
-
-
ο κινητηρας σου ειναι εργοστασιακος ή τον εχεις ''πειραξει'' αφου το λογικο ειναι να αρχισεις απο πιο απλα (φιλτρο,εγκεφαλος κ.α)
η βελτιωση που θελεις προυποθετει τα πιο πανω για να αποδοσει
φανταζομαι,αφου μιλαμε για μεγαλη αυξηση υποδυναμης, θα βελτιωσεις και αναρτησεις,ελαστικα,φρενα κ.α -
1)Οι συγκεκριμένοι κινητήρες αντιδρούν περίεργα σε αυξηση συμπίεσης, παρουσιάζουν έντονες δυσλειτουργίες.
2) Η μηχανή έχει ελεκτρική πεταλούδα, οπότε άν μετά την αύξηση συμπίεσης ο εγκέφαλος ανιχνεύσει μέσω λ πρόβλημα στη καύση θα μπέι σε ασφαλή λειτουργία, οπότε ξέχνα το το καπάκι!
3) Τα έμβολα είναι ευαίσθητα και δέν αντέχουν μεγάλη συμπίεση.
4) Η πιό καλή μετατροπή είναι πούλημα και αγόρασε FR, ή πρόγραμμα + κλειστή χοάνη+ εξάτμιση με περίπου 1000 ευρώ.
ΑΥΞΗΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ σε ΙΒΙΖΑ 2002 μοντέλο...