-
Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μαδρίτης -στις 25 Μαίου- η Seat θα παρουσιάσει την ισχυρότερη μέχρι σήμερα έκδοση του Leon, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει με τα διακριτικά «FR».
Εκτός από τα περισσότερο επιθετικά εξωτερικά του γνωρίσματα, το «αθλητικό» του design και τους αλουμινένιους τροχούς των 17 ιντσών –ή 18, αν τους προτιμάτε σε μεγαλύτερη διάσταση - το Leon FR θα εφοδιάζεται με τον δίλιτρο TFSI κινητήρα των 200 ίππων.
Θα γίνει το πρώτο Seat που θα υιοθετήσει το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο.
Για όσους όμως θελήσουν κάτι διαφορετικό, θα υπάρχει διαθέσιμη και μια δίλιτρη diesel έκδοση των 170 ίππων.
Το νέο μέλος της «ανήσυχης» σειράς των FR υπόσχεται φυσικά και εντυπωσιακές εντυπώσεις: 235 τελικής ταχύτητας και 7.3 δευτερόλεπτα από στάση ως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα είναι τα «διαπιστευτήρια» του βενζινοκίνητου Leon.
Όσο για το πετρελαιοκίνητο Leon, η ανώτατη ταχύτητά του είναι 220 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ από στάση ως τα 100 χλμ/ώρα χρειάζεται 8.2 δευτερόλεπτα.
Η διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι.
-
ενα tdi για μενα..
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ενα tdi για μενα..με DSG.......
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ενα tdi για μενα..
με DSG.......
και με ροπη να σκαβει το δρομο..
-
Παιδιά μήπως υπάρχει κάποιο σάιτ ή φωτο με το Λεόν 05 το βελτιωμένο από την Force?? Επίσης τεχνικά χαρακτηριστικά αν διαθέσιμα....
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Omikrone3
Αν η 147 φορούσε άλλα σηματάκια εμπρός και πίσω, θα ήταν χάλια ο σχεδιασμός της, κορεάτικος και όλα τα σχετικά.
Όχι ρε παιδιά. Πιστεύω οτι η 147 είναι ένα αντικειμενικά όμορφο αυτοκίνητο, και όταν λέω αντικειμενικά εννοώ ότι η πλειονότητα σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό το βρίσκει όμορφο. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που δεν τους αρέσει αλλά είναι λίγοι, και σίγουρα υπάρχουν σημεία πάνω στο αυτοκίνητο δεν αρέσουν ακόμα και σε αυτούς που συνολικά την βρίσκουν όμορφη.Νομίζω ότι ήταν ατυχές το παράδειγμα.
Δεν μπορούσα να βρω κάποιο ποιο πετυχημένο παράδειγμα...ακριβώς γιατί το σηματάκι παίζει ρόλο στο πώς κρίνουμε την -υποκειμενική πάντα, eye of the beholder, κολοκυθόπιτα κλπ.- ομορφιά. Η πλειονότητα ξέρει τι πράγματα πρέπει να νιώσει ότι κοιτάξει μια Alfa Romeo. Αν το Megane II ήταν έργο DaSilva όσο δούλευε στην μιλανέζικη φίρμα, δεν ξέρεις πόσοι εδώ μέσα θα το είχαν avatar. Το Huyndai Coupe που κυκλοφορεί, επίσης αν είχε σήμα με σταυρό και φίδια θα θεωρούνταν 'η λιτή και απέριττη φιγούρα, που αντιστέκεται με παρρησία στις επιταγές του σύγχρονου marketing, και σχεδιαστικά δείχνει το δρόμο στα coupe, κρατώντας και την παράδοση της Alfa Romeo...'
Και τούμπαλιν, αν η 147 ήταν (ακόμα και έργο Giugiaro ή Βertone) Daewoo ή Hyundai, ούτε ένας από εμάς δεν θα το θεωρούσε όμορφο, κανένα περιοδικό δεν θα έβαζε στα πλεονεκτήματά του τον σχεδιασμό, αντίθετα θα στεκόμασταν ότι κλέβει χώρους, η μάσκα του ή τα φανάρια είναι κιτς και όλα τα σχετικά.
Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν κάποια αντικειμενικά στεγανά στην αξιολόγηση της ομορφιάς, αλλά αυτά περιορίζονται, σε αντίθεση με το πώς νιώθουμε για το κάθε μοντέλο, την εταιρεία του ή/και τις 'δυνατότητές' του...
Εύγε!
-
Manosk, ειρωνικά ή όχι;
-
Σοβαρά φυσικά.
-
Ευχαριστώ τότε...δεν περίμενα ότι τόσο αιρετικές απόψεις θα έβρισκαν έστω και έναν οπαδό...
-
ούτε στο θρεντ δε πατάνε...
-
Τους συγκινει ο ημιακαμπτος του Civic μαλλον
-
Αν δεν θέλουν να το προμοτάρουν με κάνα κινητήρα της προκοπής...και πολλή διακριτικότητα στην TFSi...
-
Δεν μπορούσα να βρω κάποιο ποιο πετυχημένο παράδειγμα...ακριβώς γιατί το σηματάκι παίζει ρόλο στο πώς κρίνουμε την -υποκειμενική πάντα, eye of the beholder, κολοκυθόπιτα κλπ.- ομορφιά. Η πλειονότητα ξέρει τι πράγματα πρέπει να νιώσει ότι κοιτάξει μια Alfa Romeo. Αν το Megane II ήταν έργο DaSilva όσο δούλευε στην μιλανέζικη φίρμα, δεν ξέρεις πόσοι εδώ μέσα θα το είχαν avatar. Το Huyndai Coupe που κυκλοφορεί, επίσης αν είχε σήμα με σταυρό και φίδια θα θεωρούνταν 'η λιτή και απέριττη φιγούρα, που αντιστέκεται με παρρησία στις επιταγές του σύγχρονου marketing, και σχεδιαστικά δείχνει το δρόμο στα coupe, κρατώντας και την παράδοση της Alfa Romeo...'Και τούμπαλιν, αν η 147 ήταν (ακόμα και έργο Giugiaro ή Βertone) Daewoo ή Hyundai, ούτε ένας από εμάς δεν θα το θεωρούσε όμορφο, κανένα περιοδικό δεν θα έβαζε στα πλεονεκτήματά του τον σχεδιασμό, αντίθετα θα στεκόμασταν ότι κλέβει χώρους, η μάσκα του ή τα φανάρια είναι κιτς και όλα τα σχετικά.
Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν κάποια αντικειμενικά στεγανά στην αξιολόγηση της ομορφιάς, αλλά αυτά περιορίζονται, σε αντίθεση με το πώς νιώθουμε για το κάθε μοντέλο, την εταιρεία του ή/και τις 'δυνατότητές' του...
Αυτό χρίζει συζήτησης μιας και το τελευταίο Huyndai coupe έχει τύχει πολύ καλής υποδοχής εδώ μέσα.
Από την άλλη πολλοί έχουν κατακρίνει την ομοιότητα των (κοινώς ομολογουμένων) όμορφων Brera-159 ή την απαράδεκτη εξάτμιση της (κοινώς ομολογουμένης) όμορφης 147 ή έστω τον 'βιαστικό' πίσω σχεδιασμό της προ facelift 147. Υπάρχουν και πολλά ακόμα χαρακτηριστηκά παραδείγματα όπως το τετράπορτο stilo ή οι καινούριες Lancia.Φαινόμενα όχλου, δεν ξέρω αν παρατηρούνται, αλλά σίγουρα σε πολλούς την έχει βιδώσει η τριπλέτα σχεδιασμού Altea - Toledo - Leon τα οποία και μοιάζουνε αρκετά...
...και οι περισσότεροι συμφωνούν ότι το Altea είναι το πιο όμορφο από τα τρια... άρα δεν φταίει το σηματάκι αλλά ο σχεδιασμός τους.
Αφού αναφέρεται το όνομα της Alfa Romeo σε άσχετο thread με αυτήν που θέμα είναι ο σχεδιασμός κάτι σημαίνει αυτό και κατά πόσο τα σήματα κάνουν τον... παπά...
-
Διαφωνώ...το Hyundai Coupe τυγχάνει πολύ άδικης αντιμετώπισης και εδώ μέσα και γενικότερα από τους αυτοκινητόφιλους, τουλάχιστον τον μέσο όρο που συναντάω εγώ. Ελάχιστοι έχουν πει (και εδώ νομίζω) ότι φέρνει λίγο σε 456 (ιεροσυλία, αλλά φέρνει!), οι περισσότεροι το θεωρούν 'άσχημα κραυγαλέο' κλπ. κλπ. Τουλάχιστον δεν το λένε 'κορεάτικο' σε σχεδιασμό. Πάντως, ενώ είναι πολύ ειλικρινής σχεδιαστική προσπάθεια (δεν πιάνουμε το αν είναι αξιόλογο ως αυτοκίνητο), λίγοι το βρίσκουν ξεχωριστό, παρά το γεγονός ότι τα μικρά coupe είναι ελάχιστα.
Η ομοιότητα των 159-Brera, το πανάθλιο καζανάκι της 147 και τα facelift/προfacelift 147/156 δεν πρόκειται ποτέ να ωθήσουν έναν αυτοκινητόφιλο να πει 'άσχημο' ή 'κραυγαλέο' ή κάτι άλλο, που να συντείνει στο 'δεν το παίρνω γιατί δεν μου αρέσει σχεδιαστικά' όπως θα γινόταν 150% αν τα αυτοκίνητα αυτά είχαν σηματάκι εκ Κορέας ορμώμενο. Φίλοι μου Αλφάκηδες και μη, έχουν σχολιάσει πολύ αρνητικά τα υπογραμμισμένα, αλλά δεν θα στέκονταν εμπόδιο στο όνειρο και στην αγορά τους. Μόλις δε, είπα αυτό περί Hyundai Coupe και άλλων μέτρων και σταθμών (πες το 'στερεότυπα'), πέσαν να με φάνε. By the way, οι ίδιοι άνθρωποι όταν είδαν σχέδια της GT, άρχισαν να βρίζουν, ενώ when it grew in them (και η ιδέα μαζί ότι είναι σχέδιο της Alfa Romeo), τη θεώρησαν αριστούργημα.
Στο θέμα μας, νομίζω ότι ο περισσότερος κόσμος θεωρεί το Leon το πιο όμορφο της παρέας και το Altea δεύτερο (να ανοίξουμε poll; ). Δεν φταίει το σηματάκι ούτε ο σχεδιασμός ίσως (για το Toledo φταίει), αλλά η εκνευριστική σχεδιαστική σύμπνοια της τριπλέτας. Από τη νέα μάσκα της Seat το μόνο που με χαλάει είναι η έλλειψη αγριάδας που είχε το πιο 'brutal' Leon.
-
...κι όμως δεν μπορώ να βρω το thread σχετικά με το νέο coupe, αλλά απ'ότι θυμάμαι τα σχόλια ήταν ως επί το πλείστον θετικά.
Σχετικά με τις 159-brera πολλοί έχουν χαρακτηρίσει την δεύτερη χοντροκομμένη πίσω.
Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική του κατά 150% τα σχόλια θα ήταν αρνητικά αν τα μοντέλα της Alfa Romeo είχαν άλλο σήμα. Η φήμη αυτή που την κυνηγάει περί φινέτσας, ομορφιάς κλπ μεγάλωσε με την έλευση των 156, 147 και τώρα των 159, Brera...
Μάλιστα λόγω αυτής της φήμης πολλοί την έχουν σταμπάρει και περιμένουν στην γωνία με άσχημα σχόλια με το παραμικρό ατόπημα.Αν οι 156, 147 δεν ήταν όμορφες δεν υπήρχε περίπτωση να πουλήσουν το ίδιο διότι ήταν αρκετά ακριβές, είχαν την φήμη της περιορισμένης αξιοπιστίας, περιορισμένους κινητήρες είχαν, οπότε για ποιό ακριβώς λόγο τις αγόρασαν και μάλιστα κατά πλειοψηφία άτομα τα οποία πρώτη φορά αγόραζαν Alfa Romeo?
Επίσης δεν θεωρώ τυχαίο το σχόλιό σου για την 147. γιατί δεν λές ας πούμε για το golf ή για την BMW 1 διότι κατά γενική ομολογία η 147 είναι-ήταν πιο όμορφή.
Το 1ο Focus (αν κι εμένα δεν μου άρεσε ιδιαίτερα) πήρε αποθεωτικές κριτικές για το σχεδιασμό του γιατί μήπως είχε καμιά ιδιαίτερη φήμη η Ford τότε? απλά το αυτοκίνητο κατά γενική ομολογία ήταν όμορφο.
Το πρόβλημα με τα καινούρια Seat είναι ότι είναι ίδια. Ο σχεδιασμός του Altea είχε τύχει -απ'ότι θυμάμαι- καλών κριτικών το πρόβλημα άρχισε με την έλευση του σχεδόν ίδιου toledo και του ακόμα πιο ίδιου Leon δεν είναι ιδιαίτερα άσχημα (πλην πίσω μέρος toledo) είναι όμως ιδιαίτερα ίδια.
Το προηγούμενο leon γιατί θεωρείται ομορφότερο του νέου, είχε άλλο σήμα?
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
...κι όμως δεν μπορώ να βρω το thread σχετικά με το νέο coupe, αλλά απ'ότι θυμάμαι τα σχόλια ήταν ως επί το πλείστον θετικά.Θα ήταν πολύ σπουδαίο οι γνώστες και μη να είχαν απαλλαγεί από αυτές τις αντιλήψεις, αλλά νομίζω ότι αν ανοίξω και νέα ψηφοφορία (όχι, δεν θα το κάνω!!!) για το αν βρίσκουμε ωραίο το Hyundai Coupe θα δούμε ότι αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός.
Σχετικά με τις 159-brera πολλοί έχουν χαρακτηρίσει την δεύτερη χοντροκομμένη πίσω.
Και εγώ είμαι ένας από αυτούς, παρ'όλα αυτά, από τα topics περί 159/Brera κάποιος θα αποκομίσει ότι μιλάμε για δύο έργα του Leonardo DaVinci. Είναι το τι μένει στο τέλος...
Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική του κατά 150% τα σχόλια θα ήταν αρνητικά αν τα μοντέλα της Alfa Romeo είχαν άλλο σήμα. Η φήμη αυτή που την κυνηγάει περί φινέτσας, ομορφιάς κλπ μεγάλωσε με την έλευση των 156, 147 και τώρα των 159, Brera...
Μάλιστα λόγω αυτής της φήμης πολλοί την έχουν σταμπάρει και περιμένουν στην γωνία με άσχημα σχόλια με το παραμικρό ατόπημα.Αν είχα ικανότητες photoshop, και ανέβαζα ένα σχέδιο μελλοντικής Alfa Romeo, ντυμένο με σήματα Chevrolet ή Hyundai, θα καταλάβαινες τη λογική μου. Κάποιοι εδώ μέσα καταλαβαίνουν τι θέλω να πω, αν μπορούν ας βοηθήσουν.
Επίσης δεν θεωρώ τυχαίο το σχόλιό σου για την 147. γιατί δεν λές ας πούμε για το golf ή για την BMW 1 διότι κατά γενική ομολογία η 147 είναι-ήταν πιο όμορφή.
H Alfa Romeo είναι γνωστή για το σχεδιασμό της και όχι τα VW ή οι BMW...άρα δεν θέτω ζήτημα ποιο είναι το πιο όμορφο, όσο το αν επηρεαζόμαστε από στερεότυπα.
Το 1ο Focus (αν κι εμένα δεν μου άρεσε ιδιαίτερα) πήρε αποθεωτικές κριτικές για το σχεδιασμό του γιατί μήπως είχε καμιά ιδιαίτερη φήμη η Ford τότε? απλά το αυτοκίνητο κατά γενική ομολογία ήταν όμορφο.
Καμιά ένσταση. Εμένα μου άρεσε πολύ, το θεωρώ εξαιρετικό σχέδιο, παρά το γεγονός ότι η Ford δεν μας είχε συνηθίσει σε θέαμα...! Κατά γενική ομολογία όμορφο και σχετικά εύπεπτο, χωρίς σχεδιαστικές άσχημες ακρότητες (όπως είναι και το 206).
-
Ρε παιδια ας μην εξαντλουμαστε στην εμφανιση.Αλλωστε σε οσους δεν αρεσει θα μεινουν μακρια και σε οσους αρεσει δε θαγινει σουπα στους δρομους σαν κατι Rx8...
Ας μεινουμε στα κρατηματα,στη θεση οδηγησης,στην ανεση στους χωρους το συντελεστη οπισθελκουσας -
Σωστό...αλλά η Seat δείχνει ότι πατάει στην εμφάνιση. Auto emocion είναι και τα κρατήματα και η θέση οδήγησης, αλλά και οι επιδόσεις και η εμφάνιση...
Ο συντελεστής οπισθέλκουσας πόσος είναι; Γιατί πέραν της C4 δεν νομίζω ότι δικαιούνται και πολλά να μιλάνε σε αυτήν την κατηγορία...
-
καλα το C4 ειναι κατηγορια απο μονο του.
Απο την αλλη το auto emocion ειναι απλως ενα εφευρημα του marketing και δεν νομιζω οτι οδηγει καπου να το ερμηνευει καθενας κατα το δοκουν.
Για καποιον 3ο δλδ μπορει εκτος απο τα παραπανω να ειναι και το καγκουροσποιλερ,οι 18αρες ζαντες κτλ που εχουμε συνηθισει να βλεπθμε στο Leon προηγουμενης γενιας. -
Καμιά ένσταση. Εμένα μου άρεσε πολύ, το θεωρώ εξαιρετικό σχέδιο, παρά το γεγονός ότι η Ford δεν μας είχε συνηθίσει σε θέαμα...! Κατά γενική ομολογία όμορφο και σχετικά εύπεπτο, χωρίς σχεδιαστικές άσχημες ακρότητες (όπως είναι και το 206).
Άρα αν και δεν είσουν θετικά προτετοιμασμένος σου άρεσε, όπως και σε πολλούς άλλους. Τώρα με το δευτερο focus που έχει τα ίδια σήματα και το ίδιο όνομα γιατί δεν άρεσε σε ίδιο ποσοστό? Μήπως διότι ήταν πιο άσχημο, πιο συντηρητικό, πιο οτιδήποτε?
Τέλος πάντων διαφωνούμε, αλλά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία γι'αυτό το topic...
Seat Leon 2005