-
Όπως είχα γράψει στο παρελθόν για τα θολά φανάρια μπορείτε να δοκιμάσετε και οδοντόκρεμα (λευκή) και να τα τρίψετε με μια πετσέτα.Το είδα σε κάτι βιντεάκια στο youtube και δεν το πολυπίστευα αλλά το έκανα και ψιλοδούλεψε (καλά μην περιμένετε το ίδιο αποτέλεσμα με αλοιφές κλπ αλλά κάτι έγινε).Ιδού και τα αποτελέσματα:
ΠΡΙΝ:
MΕΤΑ:
Το αποτέλεσμα στο αριστερό ήταν πολύ καλό στο δεξί η βελτίωση ήταν μικρή αλλά ορατή (στην πρώτη φώτο δεν φαίνεται ούτε λάμπα ούτε τπτ) αλλά απ το τπτ και το ότι όλα έγιναν με 2 ευρώ πιστεύω πως αξίζει σαν προσωρινή λύση τουλάχιστον.
-
αν σκεπαζετε το αυτοκινητο τα καλοκαιρια η το βαζετε στον ισκιο δεν θα πολυμεριστουν τα φαναρια ποτε,η εστω παρα πολυ λιγο.εγω το καλοκαιρι αν δεν βρισκω ισκιο το σκεπαζω με ενα σεντονι ας πουμε η το παρκαρω αναποδα με τον ηλιο.το αμαξι ειναι 5 χρονων και δεν εχουν χασει καθολου την γυαλαδα τους.
-
Μα και οι οδοντόκρεμες όπως και οι αλοιφές, περιέχουν λειαντικά στοιχεία.
-
Παιδια καποιος μπορει να με διαφωτισει με τις λαμπες? εχω σεατ λεον 1.6 και τα κανονικα 'κιτρινα' φωτα. θελω να αλλαξω το φως σε ασπρο ισως και ελαφρυ μπλε, αλλα να μν μου καουν οι λαμπες στο τριμηνο. Εχω καταληξει στις philips crystal vision γιατι οπως φαινεται το φως ειναι πολυ ωραιο κρυσταλλινο ασπρο, χωρις να ξερω σιγουρα. Ακουσα επισης καλα σχολια για τις philips xtreme vision KAI το κλαασικο +100%, αλλα τελικα αυτες τι χρωμα παραγουν? το κανονικο 'κιτρινο' χρωμα απλα με πιο πολλυ φωτεινοτητα? Τι θα μου προτεινατε?
-
Σε Leon mkI (εάν έχεις αυτό), σε Fabia mkI, σε Clio mkI & σε στρογγυλοφάναρη Corolla του 1998, είχα βάλει πριν 5 σχεδόν χρόνια τις Osram Cool Blue (αυτές: http://www.powerbulbs.com/product_detail.asp?prod=94). Στο Leon & στο Fabia κράτησαν σχεδόν 5ετία (στο Clio & την Corolla ζουν ακόμη, ως Η4) & όντως το πιο λευκό τους φως έκανε τη βραδυνή οδήγηση πιο ξεκούραστη. Μου άρεσε, επίσης, η 'κρυστάλλινη' χροιά που έβγαζαν (εάν το αποδίδω σωστά, ως όρο). Αν & αυτού του τύπου οι λάμπες έχουν λίγο πιο περιορισμένη ένταση από τις κανονικές, λόγω της γαλάζιας επίστρωσης, σε εμένα δεν έγινε αντιληπτό. Αντίστοιχες λάμπες είναι & οι Philips Blue Vision Ultra 4000K H7 (αυτές: http://www.powerbulbs.com/product_detail.asp?prod=25 ή αυτές: http://www.powerbulbs.com/product_detail.asp?prod=196).
Πάντως, μετά από πειραματισμούς, νομίζω πως η χρυσή τομή είναι οι Osram Night Breaker Plus H7 (αυτές: http://www.powerbulbs.com/product_detail.asp?prod=112), τις τοποθέτησα πρόσφατα σε Megane II ph2 με προτζέκτορα, & είδα αισθητή διαφορά σε σχέση με τις κλασσικές, εργοστασιακές λάμπες. Σαφώς πιο δυνατό φως & φέγγουν πιο μακριά, ενώ & η παραγόμενη χροιά είναι ένα κλικ πιο λευκή (διαθέτουν γαλάζια επίστρωση, αλλά στη μισή τους σχεδόν επιφάνεια).
Τις Philips X-treme Vision τις φορούσε το Astra H που έχω, από το εργοστάσιο. Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, μάλιστα, όταν κάηκε η μία (πάνω στο χρόνο) & την αντικατέστησα με μια κοινή λάμπα, δε φάνηκε να είχαν αισθητή διαφορά (το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, βέβαια, έχει ούτως ή άλλως δυνατά φώτα, μάλλον λόγω καλοσχεδιασμένου κατόπτρου). -
den mou sxoliases tis crystal vision. . . einai nmz 4300, mporeis na me diwrthwseis. exw dei episeis kapoies photografies sto net se ena golf mk5 an exeis dei oi opoies fainontai na exoun ena telio aspro xrwma! Egw parepiptontws exw Leon mk2, aspro!
-
παιδια πραγματικα απολογουμαι για τα english, αφαιρεθηκα. . .
-
Τις Crystal Vision δεν τις έχω δοκιμάσει, φαίνονται αρκετά καλές, κοντά σε αυτό που ζητάς στη χροιά & θα είναι ξεκούραστες τη νύχτα , άσχετα με το ότι ίσως δεν κερδίσεις σχεδόν καθόλου σε ένταση & σε απόσταση φωτισμού. Ό,τι & να επιλέξεις, καλό είναι να ψάξεις εάν έχει αντοχή & διάρκεια ζωής (οι μπλε είναι, γενικώς, πιο ευαίσθητες), είναι μεγάλη ξενέρα να σου καεί η μία & να αναγκαστείς να βάλεις την παλιά, κλασσική κίτρινη στη θέση της, έστω & προσωρινά.
-
btw σε αστρα G εχω δει τα καλυτερα φωτα που ειδα ποτε σε αυτοκινητο...μαμα φυσικα απλα τελειος φωτισμος παντου...
-
γνωρίζει κάποιοςτί παίζει με αυτές τις λάμπες;
http://www.rallylights.com/detail.aspx?ID=1197 -
Ερώτηση για τα φώτα:
Έχω την εντύπωση ότι έχει αναφερθεί ότι οι λάμπες όταν μπαίνουν σωστά τα κλιψάκια θέλουν λίγη δύναμη ενώ όταν μπαίνουν στραβά το αντίθετο.Επομένως είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος αν μπήκαν σωστά η όχι.Αλλά εφόσον συμβαίνει αυτό τότε τί νόημα έχει αυτό που πολλές φορές βαράνε όπου να νε τα φώτα και πας σε κάποιον να στα ρυθμίσει;Γίνεται οι λάμπες να έχουν κουμπώσει σωστά ωστόσο τα φώτα να βαράνε όπου να νε;Ή μήπως αυτό συμβαίνει αποκλειστικά όταν έχουν μπεί λάθος οι λάμπες;Τί άλλο μπορεί να παίζει όταν βαράνε όπου να νε και εκτός αυτού υπάρχει τρόπος να τα 'ρυθμίσω' να βαράνε εκεί που θέλω μόνος μου ή αποκλειστικά πρέπει να το πάω έξω;
-
μερικοι ηλεκτρολογοι εχουν τη συνηθεια το δεξι φαναρι να το ρυθμιζουν πιο ψηλα για να βλεπεις τους πεζους και γιαυτο δεν φωτιζουν το ιδιο στο δρομο.αυτο ειναι λαθος βεβαια,τα συγχρονα φαναρια εχουν απο μονα τους στοχευση στο δρομο αρκει να ρυθμιστουν συμμετρικα και στο σωστο υψος.βαλε το αμαξι σε εναν τοιχο σε αποσταση 1 μ απο τα φαναρια με τον τοιχο και ρεγουλαρισε τα να ειναι ισια και τα 2.μετα στο δρομο καθεσαι 40 μετρα απο ενα αμαξι και θα πρεπει το υψος να ειναι το πολυ μεχρι τα φαναρια του αλλου αυτοκινητου.να μην χτυπαει τον οδηγο δηλαδη.επισης κοιταξε αν ειναι καλα στερεωμενο μηπως εχει παρει κλιση δεξια η αριστερα.αυτο για τα 40 μετρα δεν το λεω εγω το λεει στον κοκ πως πρεπει να φωτιζουν 40 μετρα.προχτες αλλαξα τις λαμπες ξενον που εχω απο 6000 σε 4300.η στοχευση στο δρομο αλλαξε και μεσα στην αθηνα νομιζα πως καθισαν στραβα.μολις βγηκα εθνικη ομως καταλαβα την διαφορα απλα η δεσμη λογω οτι οι 4300 εχουν πιο πολλα λουμενς μετακινηθηκε πιο μακρυα και φωτιζει πιο μακρυα,ξανα κοιταξα τις λαμπες μηπως καθισαν στραβα αλλα δεν ηταν αυτο αλλαξε η ενταση φωτισμου, αλλαξε και η στοχευση στο δρομο.οι λαμπες φυσικα ειναι ιδιες Η7 σε 4300Κ κινεζικες.
-
μερικοι ηλεκτρολογοι εχουν τη συνηθεια το δεξι φαναρι να το ρυθμιζουν πιο ψηλα για να βλεπεις τους πεζους και γιαυτο δεν φωτιζουν το ιδιο στο δρομο.αυτο ειναι λαθος βεβαια,τα συγχρονα φαναρια εχουν απο μονα τους στοχευση στο δρομο αρκει να ρυθμιστουν συμμετρικα και στο σωστο υψος.βαλε το αμαξι σε εναν τοιχο σε αποσταση 1 μ απο τα φαναρια με τον τοιχο και ρεγουλαρισε τα να ειναι ισια και τα 2.μετα στο δρομο καθεσαι 40 μετρα απο ενα αμαξι και θα πρεπει το υψος να ειναι το πολυ μεχρι τα φαναρια του αλλου αυτοκινητου.να μην χτυπαει τον οδηγο δηλαδη.επισης κοιταξε αν ειναι καλα στερεωμενο μηπως εχει παρει κλιση δεξια η αριστερα.αυτο για τα 40 μετρα δεν το λεω εγω το λεει στον κοκ πως πρεπει να φωτιζουν 40 μετρα.προχτες αλλαξα τις λαμπες ξενον που εχω απο 6000 σε 4300.η στοχευση στο δρομο αλλαξε και μεσα στην αθηνα νομιζα πως καθισαν στραβα.μολις βγηκα εθνικη ομως καταλαβα την διαφορα απλα η δεσμη λογω οτι οι 4300 εχουν πιο πολλα λουμενς μετακινηθηκε πιο μακρυα και φωτιζει πιο μακρυα,ξανα κοιταξα τις λαμπες μηπως καθισαν στραβα αλλα δεν ηταν αυτο αλλαξε η ενταση φωτισμου, αλλαξε και η στοχευση στο δρομο.οι λαμπες φυσικα ειναι ιδιες Η7 σε 4300Κ κινεζικες.
Eγώ νομίζω ότι βαράνε στραβά αλλά προς τα αριστερά.Για ύψος έχει διακόπτη να τα ρυθμίσω και μέσα απ το αμάξι.Αλλά για όταν βαράνε πλάγια τι παίζει;Γτ άν φταίει πχ ο προφυλακτήρας που μπορεί να έιναι λίγο ξεχαρβαλωμένος τότε που κολλάει ο ηλεκτρολόγος;Και επιμένω στον ηλεκτρολόγο γιατί σε όσους ρώτησα μου παν 'πήγαινε σε έναν ηλεκτρολόγο να στα ρυθμίσει να βαράνε ευθεία'.
-
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
Eγώ νομίζω ότι βαράνε στραβά αλλά προς τα αριστερά.Για ύψος έχει διακόπτη να τα ρυθμίσω και μέσα απ το αμάξι.Αλλά για όταν βαράνε πλάγια τι παίζει;Γτ άν φταίει πχ ο προφυλακτήρας που μπορεί να έιναι λίγο ξεχαρβαλωμένος τότε που κολλάει ο ηλεκτρολόγος;Και επιμένω στον ηλεκτρολόγο γιατί σε όσους ρώτησα μου παν 'πήγαινε σε έναν ηλεκτρολόγο να στα ρυθμίσει να βαράνε ευθεία'.
Τα φαναρια,συγκεκριμμενα οι καθρεπτες ,ρυθμιζονται απο ειδικους ρεγουλατουρους και για αριστερα -δεξια αλλα και για πανω κατω.Ο ηλεκτρολογος εχει ειδικο μηχανημα που του δειχνει που πρεπει να 'κοβει' το φως και αναλογα ρυθμιζει.
-
Τα φαναρια,συγκεκριμμενα οι καθρεπτες ,ρυθμιζονται απο ειδικους ρεγουλατουρους και για αριστερα -δεξια αλλα και για πανω κατω.Ο ηλεκτρολογος εχει ειδικο μηχανημα που του δειχνει που πρεπει να 'κοβει' το φως και αναλογα ρυθμιζει.
Eπομένως επειδή ψιλομπερδεύτηκα πάω κανονικά σε ηλεκτρολόγο έτσι;
-
Ναι!Αυτοκινητων!!!
-
Συνήθως οι διαφορές είναι αρκετά μικρές ώστε να μην τις προσέχουμε. Επειδή αν και θεωρητικά η κατασκευή της λάμπας είναι στάνταρ στην πράξη μπορεί να υπάρχει μικρή διαφορά στην ακριβή θέση του νήματος που αλλάζει την κατανομή φωτεινότητας, κανονικά σε κάθε αλλαγή λάμπας πρέπει να γίνεται από την αρχή ρύθμιση.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Συνήθως οι διαφορές είναι αρκετά μικρές ώστε να μην τις προσέχουμε. Επειδή αν και θεωρητικά η κατασκευή της λάμπας είναι στάνταρ στην πράξη μπορεί να υπάρχει μικρή διαφορά στην ακριβή θέση του νήματος που αλλάζει την κατανομή φωτεινότητας, κανονικά σε κάθε αλλαγή λάμπας πρέπει να γίνεται από την αρχή ρύθμιση.Ειδικά σε no name λάμπες η θέση του νήματος παίζει να είναι εντελώς έκκεντρη και να μην εστιάζει καλά, με αποτέλεσμα να φέγγει αλλού για αλλού, όσο καλά κάτοπτρα και να έχει το αυτοκίνητο.
-
Λοιπόν μετά το ξεθάμπωμα των φαναριών και την τοποθέτηση των x-treme vision της philips το αποτέλεσμα μας προβλημάτισαν (εμένα και τον Άρη).
(θέλουν σίγουρα ρύθμιση στο ύψος).Αυτό που μας προβλημάτισε περισσότερο είναι τα σημεία που ανεβαίνει προς τα πάνω η δέσμη και απο τα 2.Ωστόσο με λίγο googling βρήκα αυτό : http://www.popularmechanics.com/cars/ho ... ir/1347221
και συγκεκριμένα αυτό :Proper headlight aim is critical. Check aim with a driver in the car and a full tank of gas. The low-beam cutoff (a) should be slightly below the center of the lens (b) to keep glare out of oncoming traffic and reduce the light reflection that occurs during rainy or snowy weather. The bend in the cutoff should be slightly to the right of the center of the lane, for the same purpose. This will illuminate the road surface in front of the car, as well as the curb area to the right.
Τελικά είναι φυσιολογικό αυτό το ανέβασμα ή κάτι πάει στραβά;;;
-
Κανονικό.
Δεν θέλεις να στραβώνεις τους απέναντι αλλά και να φωτίζεις στη δεξιά μεριά του δρόμου για πεζούς, σταματημένα κλπ.Παλιά είχε κάτι αυτοκόλλητα που τα έβαζες πάνω στα φανάρια (υπήρχε σήμανση πάνω στο τζάμι) όταν θα οδηγούσες Αγγλία για να μη στραβώνεις τους ανάποδους Εγγλέζους.
Βελτίωση στα φώτα;