-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
... πραγματικά κάνουν τη νύχτα μέρα και είναι **πολύ ξεκούραστη η οδήγηση **το βράδυ.
Ναι, πράγματι κάνουν τη νύχτα μέρα όπως έχω διαπιστώσει σε εκτός δρόμου περιπέτειες. Για τους απέναντι όμως σίγουρα δεν είναι και τόσο ξεκούραστη η οδήγηση.... και αυτοί σε βλέπουν και κυριολεκτικά τυφλώνονται πολύ πριν τους δεις εσύ....
να υποθέσω πως το κομμάτι που γράφω (στο ίδιο ποστ από όπου έκανες quote)
με την προϋπόθεση βέβαια πως δεν έχω άλλον σε μεγάλη απόσταση μπροστά μου ή να έρχεται κανείς από απέναντι
Uploaded with ImageShack.us
δεν το είδες έεε ;;;
-
Ίσως είδε το προηγούμενο revision του ποστ σου.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ίσως είδε το προηγούμενο revision του ποστ σου.απλά κράτησε το κομάτι που ήθελε για να πει την 'εξυπνάδα' του...
-
Επειδή μάλλον δεν το πρόσεξες και βιάστηκες να απαντήσεις ίσως πρέπει να επαναλάβω ότι ο απέναντι σε έχει δει και έχει τυφλωθεί πολύ πριν τον δεις εσύ.... για να κάνεις την κίνηση να σβήσεις τα φώτα. Αν αυτό εσύ αρνείσαι να το καταλάβεις... (εδώ κολλάει το emoticon που με ευκολία εσύ κότσαρες....)
Ο χρήστης Braker έγραψε:
απλά κράτησε το κομάτι που ήθελε για να πει την εξυπνάδα του...Αυτό δεν το παρεξηγώ ακόμα αλλά αντικειμενικά **ως mod θα έλεγα να είσαι πιο προσεκτικός... **
-
edit mod
-
ενταξυ ο καθενας κανει οπως καταλαβαινει...
αναρωτιεμαι ομως τι να ελεγε ενας ασφαλιστης αν καποιος πελατης του ειχε ατυχημα τυφλωμενος απο μια τετοια προβολιερα....
-
Ο χρήστης Braker έγραψε:
edit modότι δεν μας βολευει τα σβήνουμε.. εεε... καλά που υπάρχει και το print screen..
-
Ο χρήστης Braker έγραψε:
edit mod
ότι δεν μας βολευει τα σβήνουμε.. εεε... καλά που υπάρχει και το print screen..
Αυτο ειναι both ways ομως.Οfftopic τελος.[mod]
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
ενταξυ ο καθενας κανει οπως καταλαβαινει...αναρωτιεμαι ομως τι να ελεγε ενας ασφαλιστης αν καποιος πελατης του ειχε ατυχημα τυφλωμενος απο μια τετοια προβολιερα....
Μου αρέσει που το συζητάμε κιόλας.
Αφού είναι παράνομο λέμε! -
«από onyx ! » 23/11/10 11:45
Επειδή μάλλον δεν το πρόσεξες και βιάστηκες να απαντήσεις ίσως πρέπει να επαναλάβω ότι ο απέναντι σε έχει δει και έχει τυφλωθεί πολύ πριν τον δεις εσύ.... για να κάνεις την κίνηση να σβήσεις τα φώτα. Αν αυτό εσύ αρνείσαι να το καταλάβεις...»
Καλέ μου φίλε, αυτό που σίγουρα πρέπει να μάθει είναι, ότι προβολείς μεγάλης εμβελείας, απαγορεύονται πάνω από 85cm πάνω από το χώμα.
Όλα τα άλλα φώτα πιο πάνω, θεωρούνε φώτα όγκου, η διακόσμισης και πρέπει να είναι το πολύ 21watt.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που πρέπει να αποδείξεις, επιτρέπονται σε σκάρα στην οροφή. Μα γράφετε σαφώς στον ΚΟΚ, ότι και στον μικρότερο αγροτικό δρόμο με άσφαλτο, πρέπει να είναι καλλημένοι.
Και ρωτώ, τους φοράς ακάλυπτους, και απέναντι έρχεται ένας ασυνείδητος και σε στραβώνει, δεν τραβάς την σκανδάλη?. Διότι πρόκειται για όπλα. Θα μπορέσεις στραβωμένος να διατηρήσεις την ψηχρεμία σου?.
Όποιος εδώ μέσα μου γράψει ότι δεν θα τους ανάψει, σίγουρα δεν έχει το ‘γνώθι σ' αυτόν’, και μας παραμυθιαζει, εγώ θα το έκανα!!!.....έχω τέσσερα πιάτα 25cm διάμετρο, με 4 ΧΕΝΟΝ!!!. Η σκάρα με κλειδιά, βγαίνει σε ½ λεπτά. Κυρίως για το βουνό, και για να ‘ανοίγω’ βράδι ειδικές διαδρομές σε αγώνες με χώματα.
Είναι εγκληματικά φανάρια για την άσφαλτο και τον απέναντι. Φέγγουν 3+ χιλιόμετρα για πλακά. Όταν τα ρεγουλάριζα σε τοίχο, έκαναν 5 λεπτά να ‘συνέλθουν’ τα μάτια μου. ΠΟΤΕ δεν έκανα ούτε 100 μέτρα σε δρόμο, χωρίς της καλύπτρες. Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι περισσότερο εμένα από την τροχαία!!!.......
ΑΝΤΩΝΗΣ.
. -
Μια φορά έφαγα φλασιά (μάλλον ήταν για τον μπροστινό μου που πρέπει να είχε ξεχάσει προβολείς), στιγμιαία και μόνο φλασιά όχι να τα έχει ανοιχτά, από τέτοια σειρά προβολέων από νταλίκα και κυριολεκτικά έχασα το φως μου, είδα το Χριστό φαντάρο κλπ κλπ.... για κάμποσα δευτερόλεπτα ήμουν τυφλός. Πολύ επικίνδυνη η χρήση τους αφού όσο έτοιμος και να είσαι αρκεί μια στιγμιαία ματιά για να τυφλωθεί ο απέναντι.
Εκτός από το κάλυμμα υπάρχει και συνδεσμολογική υποχρέωση. Νομίζω δεν πρέπει να μπορούν να ανάψουν μόνα τους αλλά μόνο σαν προβολείς και εφόσον είναι αναμμένα τα μεσαία... ή κάτι τέτοιο. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που πρέπει να αποδείξεις, επιτρέπονται σε σκάρα στην οροφή.
απομονώνω αυτό και τελειώνει νομίζω εδώ η συζήτηση για τη μπάρα φώτων.
ΥΓ:Έτσι για την ιστοριά και συμπάθα με φίλε Αντώνη, η σωστή έκφραση (γραμματικά και ορθογραφικά) είναι 'Γνώθι σ(ε)αυτόν'. Στο αναφέρω γιατί αν δεν μας διορθώνουν για τα λάθη μας, ποτέ δεν θα μάθουμε ότι κάνουμε λάθος αλλά και ποτέ δε θα μάθουμε το σωστό.Ελπίζω ειλικρινά να μην παρεξηγήθηκες
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που πρέπει να αποδείξεις, επιτρέπονται σε σκάρα στην οροφή.
απομονώνω αυτό και τελειώνει νομίζω εδώ η συζήτηση για τη μπάρα φώτων.
ΥΓ:Έτσι για την ιστοριά και συμπάθα με φίλε Αντώνη, η σωστή έκφραση (γραμματικά και ορθογραφικά) είναι 'Γνώθι σ(ε)αυτόν'. Στο αναφέρω γιατί αν δεν μας διορθώνουν για τα λάθη μας, ποτέ δεν θα μάθουμε ότι κάνουμε λάθος αλλά και ποτέ δε θα μάθουμε το σωστό.Ελπίζω ειλικρινά να μην παρεξηγήθηκες
Είναι μεγάλη μου η χαρά όταν με διορθώνουν.
Έχω δηλώσει ότι είμαι ανορθόγραφος…..προσπαθώ στα 65 μου!!!...
Κάποτε βοηθούσε και ο onyx…….μα με βαρέθηκε!!!!!!.
Ευχαριστώ.
ΑΝΤΩΝΗΣ -
«από onyx ! » 24/11/10 9:26
Εκτός από το κάλυμμα υπάρχει και συνδεσμολογική υποχρέωση. Νομίζω δεν πρέπει να μπορούν να ανάψουν μόνα τους αλλά μόνο σαν προβολείς και εφόσον είναι αναμμένα τα μεσαία... ή κάτι τέτοιο.»
Και βεβαίως φίλε μου. Μα μόνον για αυτούς που είναι μέχρι το ύψως των φαναριών του αυτοκινήτου.
Εάν είναι διαβάθμισης ομίχλης, ανάβουν με τα μεσαία.
Όταν είναι διαβάθμισης ‘καρφιά’, με τα μεγάλα.
Για πάνω από την καμπίνα απαγορεύονται, πλην από την περίπτωση που πρέπει να έχουν άδεια. (ειδικά μηχανήματα κλπ).
ΑΝΤΩΝΗΣ -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Είναι μεγάλη μου η χαρά όταν με διορθώνουν.
Έχω δηλώσει ότι είμαι ανορθόγραφος…..προσπαθώ στα 65 μου!!!...
Κάποτε βοηθούσε και ο onyx…….μα με βαρέθηκε!!!!!!.
Ευχαριστώ.
ΑΝΤΩΝΗΣτα ταπεινα μου respect σε εναν κυριο τετοιας ηλικιας που οχι μονο ειναι μεσα στα πραματα (ιντερνετ φορουμ κτλ) αλλα ασχολειται με τον καθε πιτσιρικα(ναι ειμαι ακομα )για να του εξηγησει το παραμικρο...
υγ.αν καποιος εχει μια απαντηση σε προηγουμενη ερωτηση μου τον ευχαριστω εκ των προτερων
-
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
χαιρετω τη παρεα...τα ρυζια που εχει ενα παλιο σχετικα φαναρι..ειναι δυνατον με το καταλληλο τριψιμο να φυγουν κ να μεινει καθαρο τζαμι μονο?
αυτή είναι η ερώτησή σου?
btw, κάθε φορά που γράφει την ηλικία του ο Αντώνης, μου προκαλεί ένα δέος.
(ας μην γράψω εγκωμιαστικά σχόλια πάλι ) -
εγω ειμαι ακομη σοκαρισμενος
απλα μπραβο του
ναι φιλος αυτη ειναι..αναρωτιωμουν αν με καποιον τροπο φευγουν αυτα ωστε να εχουμε ενα καθαροτερο φαναρι με καλυτερη αποδοση,ουτως ωστε να μην παμε σε κατι αφτερμαρκετ
-
Τα after market φανάρια, μπορεί να είναι ίδιας μάρκας με αυτά που έβαλε ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου!!!.
Μπορεί και να είναι καλυτέρα!!.....μπορεί και χειροτέρα.
Υπάρχουν ποιότητες στην αγορά.
Σίγουρα όμως η τιμές τους είναι και κάτω από το 50% της μαμάς.
Για Θεσσαλονίκη.
edit mod
Σίγουρα, έχω χρησιμοποιήσει πολλά ‘καθαριστικά’ για τα πλαστικά φανάρια, μα αυτός που κέρδισε 100%, ήταν αυτός που πουλούσε τα ‘καθαριστικά’ !!!. μετά τα φανάρια ‘φλουτάριζαν’ το βράδυ.
Εάν είναι εντελώς επιφανειακό το πρόβλημα του πλαστικού φαναριού, ένα τρίψιμο με ντουκόχαρτο Νο2000 με σαπουνάδα, και τρίψιμο με βαμβακερό η λινό πανί, με ταλκ και λάδι ελιάς. ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ!.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Υπαρχουν και τα πμ για το ποιος το πουλαει.[mod]
-
ευχαριστω για τη απαντηση!μια διευκρινιση μονο..το φαναρι ειναι γυαλινο
-
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
ευχαριστω για τη απαντηση!μια διευκρινιση μονο..το φαναρι ειναι γυαλινο
…για γυάλινο δεν γίνετε τίποτα. Υπάρχει μια εταιρία που διορθώνει τοπικά, τα παρ – πριζ των αυτοκινήτων, θα έλυνε το πρόβλημα μα δεν θα συνέφερε οικονομικά.
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Βελτίωση στα φώτα;