-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Μπηκαν Phillips Crystal Vision στα 4.300 Κ σε ολες τις λαμπες...Το φως στο δρομο ειναι καταλευκο (οχι μπλε) και η ορατοτητα εχει αυξηθει σημαντικα... Οι πινακιδες και οι διαγραμμισεις εγιναν 3 φορες πιο εντονες στο ματι...
Και η μεγαλη σκαλα εχει φτασει να φωτιζει επαρκως για να διακρινεις αντικειμενα/δεντρα/πετρες στα 400 μετρα οπως ειδα χτες σε μια δοκιμη σε σκοτεινο επαρχιακο.Ιδου το αποτελεσμα...
Να σου καούνε εντώς 2 ημερών αν τυφλώνεις.
-
Δεν αλλαξε το που φωτιζω ρε συ... Ουτε κατα διανοια δε τυφλωνω!
-
Τους προβολεις ομίχλης τους αφησες ιδιους έτσι?
Τώρα μένουν τα λεντ στην πινακιδα! -
Και ένα led ακόμα,στη κεραία για τα αεροπλάνα......!
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Τους προβολεις ομίχλης τους αφησες ιδιους έτσι?
Τώρα μένουν τα λεντ στην πινακιδα!Ενα ασπρο φωτακι στην πισω πινακιδα μονο βασικα... Λεω να παω να παρω μια 2αδα.
Ναι οι ομιχλης προφανως οι ιδιοι, για να βλεπω και τιποτα αν πιασει ομιχλη. -
Ωραίο αλλά και αρκετά δυνατό μου φαίνεται το φώς Από αυτά που γράφεις για το ποσο πιο μακριά βλέπεις,μαλλον φέγγουν και πιο ψηλά τα φώτα Δες το και αν ισχύει κάτι τέτοιο απλά χαμήλωσε λίγο τη δέσμη από το ταμπλώ
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Ωραίο αλλά και αρκετά δυνατό μου φαίνεται το φώς Από αυτά που γράφεις για το ποσο πιο μακριά βλέπεις,μαλλον φέγγουν και πιο ψηλά τα φώτα Δες το και αν ισχύει κάτι τέτοιο απλά χαμήλωσε λίγο τη δέσμη από το ταμπλώΔε φεγγουν πιο ψηλα, απλα οι λαμπες ειναι 5 αστερια σε δυναμη ενω οι παλιες ηταν 3...
Απλα δινουν σοβαρο φως κι εκμεταλευονται σωστα ολο το φαναρι. Ενω οι παλιες ηταν εντελως συμβατικες. Οι απλες τις Phillips ηταν, τις checkαρα μετα. Λογικο να χει τοσο αναβαθμιστει το φως.Με τη μεσαια δε βλεπω τοσο πιο μακρια, το πολυ 40% καλυτερα, απλα η μεγαλη παρολο που δεν εχει τρελη διαφορα σε ενταση σε σχεση με τη μεσαια, φωτιζει και την παραμικρη πιπα, σε τρομακτικα μεγαλη αποσταση. Προφανως θα φταιει και η συχνοτητα του φωτος.
-
Οι παλιές είναι παλιές, χάνουν με τον καιρό οπότε οι νέες και ίδιο μοντέλο να ήταν θα φωτίζαν καλύτερα.
Υποτίθεται ότι βάζοντας τις νέες έπρεπε να κάνεις και ρύθμιση. Την έκανες; Αν όχι δεν ξέρεις αν φωτίζουν στο ίδιο ύψος (άσχετα αν τυφλώνεις ή όχι).
Πάντως είναι ωραία αίσθηση τα πιο καλά φώτα! -
Έχω πάρει άλλες λάμπες για το Focus (Philips ExtremeVision σε Η7 και Η1), για να βελτιώσω τα 'σχεδόν καντήλια' που έχει για φώτα ...
Το μάνιουαλ λέει, πως πρέπει να ...ξεβιδώσω και να βγάλω έξω τα φανάρια, να βγάλω φύσες κλπ., μέχρι να φτάσω στις λάμπες !
Να το επιχειρήσω μόνος ή να πάω σε καμμιά Ford ...; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Οι παλιές είναι παλιές, χάνουν με τον καιρό οπότε οι νέες και ίδιο μοντέλο να ήταν θα φωτίζαν καλύτερα.
Υποτίθεται ότι βάζοντας τις νέες έπρεπε να κάνεις και ρύθμιση. Την έκανες; Αν όχι δεν ξέρεις αν φωτίζουν στο ίδιο ύψος (άσχετα αν τυφλώνεις ή όχι).
Πάντως είναι ωραία αίσθηση τα πιο καλά φώτα!E καλα 1,5 χρονου αμαξι ειναι ποσο να ειχαν πεσει οι παλιες πια? Απλα ηταν μαπα εξ αρχης οπως παντα.
Ρυθμιση δεν εκανα, ειδα που φωτιζουν και δοκιμασα και με αλλο αμαξι αν τυφλωνω. Κι η αριστερη φωτιζει πιο χαμηλα οπως πρεπει. Ολα καλα ειναι! -
Εμένα πάντως μου φαίνονται πολύ δυνατές οι λάμπες...
Σε περίπτωση που σε πετύχω στο δρόμο θα αφήσω τα μεγάλα ανοιχτά -
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Εμένα πάντως μου φαίνονται πολύ δυνατές οι λάμπες...
Σε περίπτωση που σε πετύχω στο δρόμο θα αφήσω τα μεγάλα ανοιχτάΔε σε συμφερει να κανω το ιδιο.
Υ.Γ. : Κι αυτο που γραφω για το ποσο μακρια βλεπω τωρα οφειλεται στη συχνοτητα του φωτος που αντανακλαει πολυ εντονα γυαλιστερα αντικειμενα.
Π.χ. μετραγα χτες, βλεπω ανακλαστικο, ταμπελες κλπ, σε μεγαλη ενταση απο τα 575 μετρα με τη μεγαλη σκαλα.
Νορμαλ αντικειμενα (πετρες π.χ.) τα διακρινω με τη μεγαλη σκαλα οπως ειπα και πριν απο τα 350-400 μετρα περιπου.
Δε νομιζω οτι χρειαζομαι κατι παραπανω, και με 200 να πηγαινα προλαβαινω να σταματησω σε 400 μετρα. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πάντως είναι ωραία αίσθηση τα πιο καλά φώτα!Κύριε Χρήστο μια χαρα φωτίζουν και δεν τυφλώνουν.
Πήγαμε μια βόλτα με τα αμαξια εγω μπροστα κι ο Ορεστης Ντι πίσω μου για να το τσεκαρουμε κι ειναι μια χαρά τω φώτα του.- Πεντέλη τρομακτικη διαφορά που οφείλεται κυριώς στο χρώμα που δίνει η παραπανω θερμοκρασία που φεγγει το νημα της λαμπας και κατα δεύτερον στον αποδοση.Έτσι χωρις καγκουροζίνον και στραβωμα στους απεναντι πετυχαίνεις ένα πολυ ωραίο φάσμα με πολυ καλο αποτελεσμα
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Έχω πάρει άλλες λάμπες για το Focus (Philips ExtremeVision σε Η7 και Η1), για να βελτιώσω τα 'σχεδόν καντήλια' που έχει για φώτα ...
Το μάνιουαλ λέει, πως πρέπει να ...ξεβιδώσω και να βγάλω έξω τα φανάρια, να βγάλω φύσες κλπ., μέχρι να φτάσω στις λάμπες !
Να το επιχειρήσω μόνος ή να πάω σε καμμιά Ford ...;Πάντως στα Renault (τυχαία το λεω ) η ίδια διαδικασία ειναι πολυ ευκολη + δημιουργεί πολύ χώρο για την τοποθέτηση και δε γρατζουνας χέρια κτλ
Εγω στο Flu όταν έβαλα τις ίδιες που πηρες στα διασταυρώσεως (τωρα θα παρω να βαλω και στα πορείας) σε 12 λεπτακια είχα αλλαξει και τις 2 δηλαδή είχα βιδώσει ξεβιδώσει 2 φαναρια κι ειχα αλλαξει λαμπες.Πανευκολο ειναι
Επίσης τα φανάρια λογικα και σε σένα έχουν ένα πλαστικό που τα κρατάει να κινουνται προς τα έξω μεχρι ένα σημείο αρα δε βγαινουν απο τη θέση τους μην ανυσηχείς -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Να το επιχειρήσω μόνος ή να πάω σε καμμιά Ford ...;Αυτες που πηρες ποσα Kelvin φως βγαζουν?? Εγω σκεφτομαι να ακολουθησω το δρομο του Ορεστη και να παω Πρακτικερ να παρω τις Crystal Vision για τα μεσαια. Για τα πορειας τι να βαλω? Τις Η1??
-
Κανονικες ειναι του Govus τις έχω κι εγω αλλα με πολυ δυνατο νημα με αποτελεσμα να αποτελουν ότι πιο δυνατο έχει η Phillips σε λαμπα αυτοκινήτου και να φωτιζουν εξαιρετικά
Να τις παραγγείλεις από εκεί που τις πήρε Ορέστης
Στείλτου ένα πμ.Με αντικαταβολή έρχονται πολύ οικονομικά.Τώρα τι λάμπες θα βάλεις πάνε κοίτα στο μάνιουλ. Λέει στο κεφάλαιο φωτισμός -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Να το επιχειρήσω μόνος ή να πάω σε καμμιά Ford ...;Πάντως στα Renault (τυχαία το λεω ) η ίδια διαδικασία ειναι πολυ ευκολη + δημιουργεί πολύ χώρο για την τοποθέτηση και δε γρατζουνας χέρια κτλ
Εγω στο Flu όταν έβαλα τις ίδιες που πηρες στα διασταυρώσεως (τωρα θα παρω να βαλω και στα πορείας) σε 12 λεπτακια είχα αλλαξει και τις 2 δηλαδή είχα βιδώσει ξεβιδώσει 2 φαναρια κι ειχα αλλαξει λαμπες.Πανευκολο ειναι
Επίσης τα φανάρια λογικα και σε σένα έχουν ένα πλαστικό που τα κρατάει να κινουνται προς τα έξω μεχρι ένα σημείο αρα δε βγαινουν απο τη θέση τους μην ανυσηχείςΜιας και θίγεις το ζήτημα 'Renault', μέχρι να βάλω τις ExtremePower (ή κάπως έτσι) στο Clio από την πλευρά του συνοδηγού (βλ. ιμάντες κλιματιστικού κλπ.), απέκτησα πρόβλημα στη μέση και ήμουν τότε και νεώτερος ... Όσο για τα χέρια, άσε, δεν θέλω καν να θυμάμαι πού είχαν πρωτομάτωσει...
Επίσης, τα φανάρια στο Focus δυστυχώς (?) βγαίνουν ολόκληρα και ξεκουμπώνεις τη φύσα τους και αφού τα πάρεις στα χέρια ( ), αλλάζεις λάμπες ... Μάλλον εύκολο θα 'ναι, απλά μου φαίνεται 'κάπως' να το κάνω σε καινούριο αμάξι... -
Νταξ νέος ήσανε.Τώρα που γέρασες φτιασανε όλοκληρωμενο συστημα αλλα εσυ τους πεταξες σαν αχρηστο τενεκεδάκι και πηγες στους Αμερικανους
Ντροπη σου πραγματικαΟκ αρα ειναι σαν σα Βολβο.Είναι πιο ευκολο.Το βγαζεις, ανεβαινεις σπιτι καφεδάκι τσιγάρο κτλ αλλαζεις λαμπες και μετα πας και τα κουμπωνεις.Απλουστατο
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Εμένα πάντως ** φαίνονται** πολύ δυνατές οι λάμπες...
Σε περίπτωση που σε πετύχω στο δρόμο θα αφήσω τα μεγάλα ανοιχτάΝα δουλέψεις σε κανένα ΚΤΕΟ άμα λάχει, χαραμιζεσαι
Sent from my Note 2 using smoke signals.
-
Βελτίωση στα φώτα;