-
Έχω αλλάξει και είναι εύκολο.Δεν χρειάζεται τίποτα να βγει.
Στα προβολάκια είναι φασαρία... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Εχει αλλαξει κανεις σε yaris II λαμπα μπροστα (Η4)
Βρισκω οτι ειναι εξαιρετικα δυσκολο μιας και δεν δινει καθολου χερι.
Εψαξα λιγο και κατι λενε για αφαιρεση προφυλακτήρα
Εχεις κανεις καμια ιδεα?εχω ακουσει για πεδεματα και αφαιρεση μπαταριας αλλα να βγαλεις προφυλακτηρα ο οποιος ειναι πιο μπροστα απο το φαναρι παραπαει.......
Ελα να αλλαξεις μια λαμπα σε peugeot 107.
Και προφυλακτηρα και φτερο. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Έχω αλλάξει και είναι εύκολο.Δεν χρειάζεται τίποτα να βγει.
Στα προβολάκια είναι φασαρία...Τι ευκολο ρε BASSstarlet για να βαλεις χερι εκει μεσα πρεπει να εισαι ο ανθρωπος αραχνη!
Μιλαμε για το δευτερο yaris μην μπερδευομαστε?
Τεσπα θα το παλεψω αυριο.
Οσο για το αν βγαζεις προφυλακτηρα πολλα συγχρονα εχουν αυτη βλακεια!
Στο megane 2 που ειχα τον εβγαζες υποχρεωτικα απο την μια μερια απο την αλλη ειχες την μπαταρια οποτε και την αφαιρουσες! -
Για το δεύτερο μιλάω και ΄γω (2007).
Η αριστερή αλλάζει λίγο δυσκολότερα, λόγω στριμώγματος, αλλά δεν έχει σχέση με κάτι τραγικές καταστάσεις τύπου megane. -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Στην αντίστοιχη δική μου περίπτωση οι osram κράτησαν λιγότερο από τις philips.
Θεωρητικά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής απο τις παλιές Nightbreaker.
.Σας ευχαριστώ πολύ μου ξεσκίσατε την ψυχολογία πάνω που έλεγα ότι δεν θα ξαανα ταλαιπωρηθώ να βγάζω την μπαταρία
Μετά απο μερικές διαδρομές δηλώνω ευχαριστημένος απόλυτα από τις Nightbreaker. Βέβαια δεν τις δοκίμασα σε πίσσα σκοτάδι επαρχιακό αλλά δείχνουν πολύ καλές. Να δούμε πόσο θα αντέξουν.
-
Τελικα η λαμπα αλλάχτηκε με μερικη αφαίρεση του προφυλακτήρα.
Χρονονοβορα μεν αλλα αποτελεσματικη η διαδικασια -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Στην αντίστοιχη δική μου περίπτωση οι osram κράτησαν λιγότερο από τις philips.
Θεωρητικά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής απο τις παλιές Nightbreaker.
.Σας ευχαριστώ πολύ μου ξεσκίσατε την ψυχολογία πάνω που έλεγα ότι δεν θα ξαανα ταλαιπωρηθώ να βγάζω την μπαταρία
Μετά απο μερικές διαδρομές δηλώνω ευχαριστημένος απόλυτα από τις Nightbreaker. Βέβαια δεν τις δοκίμασα σε πίσσα σκοτάδι επαρχιακό αλλά δείχνουν πολύ καλές. Να δούμε πόσο θα αντέξουν.
σε πισσα σκοταδι μαλλον θα τα πανε ακομη καλυτερα καθως εκει θα μπορεις να δεις ολη τη δεσμη και φωτινοτητα που θα σου παρεχουν
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Χρονονοβορα μεν αλλα αποτελεσματικη η διαδικασιαΜου αρέσει το 'αποτελεσματική'!
Αναρωτιέμαι σε ποια φάση του σχεδιασμού ενός αυτοκινήτου αποφασίζουν για το πως θα αλλάζει ο κόσμος λάμπες.... -
Στο τέλος μάλλον. Εκτός αν στο design brief τους λένε ότι είναι προαπαιτούμενο να φτύσει αίμα κάποιος.
Sent from my Note II using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στο τέλος μάλλον. Εκτός αν στο design brief τους λένε ότι είναι προαπαιτούμενο να φτύσει αίμα κάποιος.Sent from my Note II using smoke signals.
έτσι εκτιμάς το καλό πράγμα!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αναρωτιέμαι σε ποια φάση του σχεδιασμού ενός αυτοκινήτου αποφασίζουν για το πως θα αλλάζει ο κόσμος λάμπες....Tο αποτελεσματική το εγραψα γιατι πειραματίστηκα και ωρα πριν ξεβιδώνοντας μπαταρια ασφαλειοθηκη αλλα ματαια!
Ειναι πραγματικα άξιο απορίας το ποσο στην ακρη αφηνουν οι σχεδιαστες τo θεμα επισκευάζω-αντικαθιστω.
Οπως πχ ( δε μπορω να θυμηθω κατασκευαστη τωρα) για να αντικαταστησεις ιμάντα χρονισμου αφαιρείς ψυγειο -
Αναρωτιέμαι σε ποια φάση του σχεδιασμού ενός αυτοκινήτου αποφασίζουν για το πως θα αλλάζει ο κόσμος λάμπες....Tο αποτελεσματική το εγραψα γιατι πειραματίστηκα και ωρα πριν ξεβιδώνοντας μπαταρια ασφαλειοθηκη αλλα ματαια!
Ειναι πραγματικα άξιο απορίας το ποσο στην ακρη αφηνουν οι σχεδιαστες τo θεμα επισκευάζω-αντικαθιστω.
Οπως πχ ( δε μπορω να θυμηθω κατασκευαστη τωρα) για να αντικαταστησεις ιμάντα χρονισμου αφαιρείς ψυγειοΣτο παληό μίνι υπήρχαν εγγενείς χωροταξικές δυσκολίες αφού για το παραμικρό έπρεπε να ξηλώσεις το μισό μηχανοστάσιο.
Όσο για το σέτ ιμάντα χρονισμού στο Fiat coupe έπρεπε να κατεβάσεις μηχανή, αν και κάποια γατόνια μηχανικοί στα Fiat το έκαναν κρεμώντας την αλλά δεν ήταν ούτε το καλύτερο, ούτε γινότανε η δουλειά σωστά.
-
Και στην BMW 750 για να αλλάξεις κάθε ~100.000χλμ ένα σωλήνα νερού που είναι στο βάθος του V πρέπει να ξηλώσεις το μισό αυτοκίνητο... και σε τέτοιο αυτοκίνητο έχεις πολλά να ξηλώσεις.... το αυτοκίνητο μπορεί να το βρεις τζάμπα αλλά με κάτι τέτοια....
Ξέρω ξέρω είμαι εκτός θέματος.... αναπολώ κάτι παλιές καλές εποχές που το φως ρυθμιζόταν και η λάμπα αλλαζόταν απέξω, χωρίς καν να ανοίξεις το καπώ!
Να μια καλή βελτίωση φώτων για κάποια αυτοκίνητα, φανάρι που να ανοίγει από μπροστά! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Να μια καλή βελτίωση φώτων για κάποια αυτοκίνητα, φανάρι που να ανοίγει από μπροστά!
και πως θα σε χρεώσουν εργασία 1 ώρα χ 40 € , κλέφτες θα γίνουν ;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και στην BMW 750 για να αλλάξεις κάθε ~100.000χλμ ένα σωλήνα νερού που είναι στο βάθος του V πρέπει να ξηλώσεις το μισό αυτοκίνητο... και σε τέτοιο αυτοκίνητο έχεις πολλά να ξηλώσεις.... το αυτοκίνητο μπορεί να το βρεις τζάμπα αλλά με κάτι τέτοια....
Ξέρω ξέρω είμαι εκτός θέματος.... αναπολώ κάτι παλιές καλές εποχές που το φως ρυθμιζόταν και η λάμπα αλλαζόταν απέξω, χωρίς καν να ανοίξεις το καπώ!
Να μια καλή βελτίωση φώτων για κάποια αυτοκίνητα, φανάρι που να ανοίγει από μπροστά!Στο Megane III βγαίνει όλο το φανάρι και τέλος. BTW οι μηχανικοί του Megane III το ήξεραν κατα την διάρκεια του σχεδιασμού πως οι λάμπες πρέπει να αλλάζονται εύκολα.
-
σε passat 1.4 μοντελο 2008 για να αλλαξω τις λαμπες,τι προτεινετε?
καπου διαβασα και για να κοιταξω το manual για τα φαναρια.
για πειτε ρε παιδια,εχω ενα ταξιδακι και δεν προλαβαινω να το ψαξω το μανουαλ.
δεν μιλαω για ξενον.
-
http://www.carcarekiosk.com/video/2010_ ... /headlight
και
http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... light-bulbH7 παίρνει και στα μεσαία και στα μεγάλα απ' όσο είδα.
Βάλε Philips Xtreme Vision στα μεγάλα και ένα σετ οποιαδήποτε άλλη στα μεσαία (πχ τις Osram Nightbreaker Plus). -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Τελικά παρήγγειλα τις Osram AllSeason 64151ALS από τον Γερμαναρά. Πήρα δύο ζεύγη (μην τυχόν και είναι καμιά καμένη αλλά και για κάβα). Με τίναξε στα μεταφορικά (12 ευρώ), δεν πρόκειται να ξαναψωνίσω από τους κ@ριόληδες τους Γερμανούς (και στο eBay το ίδιο ακριβοί είναι). Άντε να δούμε τι δούμε (κυριολεκτικά όμως!) με αυτές στις ομίχλες...
Ήρθαν.
Εντυπώσεις σε λίγο καιρό (να τύχουμε και σε καμιά κακοκαιρία βαρβάτη).τις δοκίμασες;
-
Χρονονοβορα μεν αλλα αποτελεσματικη η διαδικασιαMιλάς για το ίδιο σημείο;
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Εντυπώσεις σε λίγο καιρό (να τύχουμε και σε καμιά κακοκαιρία βαρβάτη).τις δοκίμασες;
Σε ομίχλη ευελπιστώ την παραπάνω εβδομάδα. Σε δυνατή βροχή και χωρίς φωτισμό διακρίνεις πολύ καλύτερα το δρόμο από ότι με τις απλές λευκές(-κρεμ). Δυστυχώς έχω πρόβλημα με τα φανάρια που φέγγουν πολύ χαμηλά και πραγματικά θέλουν ένα κλικ πιο πάνω αλλά τα ρυθμιστικά έχουν σκευρώσει και δεν μπορώ να εκμεταλλευτώ σωστά το φωτισμό από τις λάμπες αυτές.
Είμαι στο τσακ να παραγγείλω και τις Η4 και πραγματικά απορώ πώς μας έκαναν να στραφούμε αποκλειστικά στις λευκές λάμπες, ειδικά σε μέρη με περίεργες καιρικές συνθήκες.
Βελτίωση στα φώτα;