-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Να (ξανα)απαντήσω: Η διαφωνία μας άρχισε όταν για μια απολύτως συγκεκριμένη περίπτωση στην οποία δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση αμφιβολίας για την ενοχή κάποιου, παρακινήσατε τον Αθανάσιο να κάνει ψευδή δήλωση.ούτε αν βρεις ναρκωτικά υπάρχει αμφιβολία για την ενοχή κάποιου!!! για τη νομιμότητα της κλήσης συζητάμε -όπως και το να μπεις σε άσυλο-
@manosk: μην συγκρίνεις τα ασύγκριτα -Αγγλία- κι εκεί, τελικά, παραδέχτηκαν -θαύμα!!!!- ότι οι κάμερες δεν μειώνουν τα ατυχήματα, αντίθετα τα... αυξάνουν -οποία σύμπτωση- στα σημεία όπου υπάρχουν κάμερες γιατί οι οδηγοί πέφτουν στα φρένα και γίνονται καραμπόλες.
Ας είχαμε τους δρόμους της Αγγλίας -χωρίς διόδια πλην 1-2 εξαιρέσεων- και θα βλέπαμε κατά πόσο χρειάζονται κάμερες. Στο ελλάντα βέβαια, βάλε μία καμερούλα στο Σείριο -το πιο επικίνδυνο σημείο της εθνικής - να τσιμπήσουμε τους 'γρήγορους'
Στο θανατηφόρο 126 της Κορίνθου-Πατρών γιατί δεν κάνουν τίποτα; οεοοοο;;;; αν τη γλυτώσεις θα 'χει μπλόκο στο Δερβένι και στην Ακράτα μετά ακριβώς το όριο 80 με διάζωμα και 2+1 λωρίδες επειδή είναι η έξοδος για Καλάβρυτα
-
Ένα πουλάκι μου είπε ότι όλη η Αγγλία είναι γεμάτη κάμερες πλέον. Αληθεύει;
Τώρα βέβαια θα μου πεις ότι από αδελφές τι να περιμένεις. Που να καταλάβουν ότι το σωστό, όπως είπε και ο Ikar, είναι να στήνουν τους τροχαίους με τα φορητά σε κάθε σημείο που πρέπει να εφαρμόζεται το όριο αντί να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να σώζουν ζωές.
-
Ένα πουλάκι μου είπε ότι όλη η Αγγλία είναι γεμάτη κάμερες πλέον. Αληθεύει;Τώρα βέβαια θα μου πεις ότι από αδελφές τι να περιμένεις. Που να καταλάβουν ότι το σωστό, όπως είπε και ο Ikar, είναι να στήνουν τους τροχαίους με τα φορητά σε κάθε σημείο που πρέπει να εφαρμόζεται το όριο αντί να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να σώζουν ζωές.
αποδεδειγμένα στο ελλάντα τα τροχαία αυξάνονται και οι νεκροί μειώνονται εξ' αιτίας των πιο ασφαλών αυτοκινήτων. Μείωσαν οι κάμερες τα τροχαία ε;
-
Στα σημεία που μπαίνουν, ναι. Είναι σημαντικός αποτρεπτικός παράγων.
-
Στα σημεία που μπαίνουν, ναι. Είναι σημαντικός αποτρεπτικός παράγων.κοίτα τι έγραψα πιο πάνω για την Αγγλία, κοίτα πόσο μειώθηκαν τα τροχαία στο Μαλλιακό με τις κάμερες (ανέκδοτο) και αν έχεις χρόνο
http://www.tanea.gr/docs/tee.pdf
Η τεχνολογία των αυτοκινήτων σώζει ζωές
-
Δεν αντιλέγει κανείς ότι η τεχνολογία των αυτοκινήτων σώζει ζωές. Αλλά ένας κακός οδηγός που κινείται με υπερβολική ταχύτητα θα είναι πάντα πιο επικίνδυνος από έναν κακό οδηγό που κινείται με τα όρια.
-
Μόνο οι καλοί οδηγοί κινούνται με αυξημένη ταχύτητα ή αλλιώς 'σβέλτα' ή στο 'όριο' [ΠΟΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ, τους εμποδίζει ένα αόρατο χέρι]... 'Υπερβολική' ταχύτητα δεν υπάρχει, είναι απόφθεγμα των βλαμμένων μπάτσων.
http://www.grapheine.com/bombaytv/play_ ... id=1164504
-
Δεν αντιλέγει κανείς ότι η τεχνολογία των αυτοκινήτων σώζει ζωές. Αλλά ένας κακός οδηγός που κινείται με υπερβολική ταχύτητα θα είναι πάντα πιο επικίνδυνος από έναν κακό οδηγό που κινείται με τα όρια.η μοναδική παράβαση που υπάρχει ε; Να υποθέσω ότι στο Μαλλιακό, εκτός από αυτούς που περνάνε το όριο, παίρνουν φωτογραφίες και όποιους μπαίνουν αντίθετο ρεύμα;
Με 200 στο ρεύμα σου ή με 80 στο αντίθετο; (στο όριο πάει)
Για την ασφάλειά μας νοιάζονται
Έχεις Χ εκατομμύρια ευρώ, τι θα προτιμούσες βελτίωση των γνωστών σημείων (ΑΣΦΑΛΤΟΣ, διαπλάτυνση μπαριέρες) ή τοποθέτηση καμερών;
Το 'κράτος' φυσικά είναι 'επενδυτής', να μην πάρω πίσω από κλήσεις τα λεφτά που έδωσα;
Αυτό που δεν υπολογίζει είναι το κόστος των τροχαίων και της ανθρώπινης ζωής. Φτιάξε πρώτα ΔΡΟΜΟΥΣ και πραγματικές εθνικές οδούς (το Κόρινθος-Πάτρα πότε;;; οεο;;;) και βάλε 100 κάμερες μετά να 'προστατεύουν'
-
εγω θέλω να μπορω να δωσω στεγνα τον καργίολη που με προσπέρασε στον μαλιακό μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα
Να παρω τηλεφωνο και να πω....
Ενας ηλήθιος με 130 αλογα με περασε (ενω προφανως με 200 μπορω να παω όσο θέλω) Στο μαλιακό με τη Θαλασσα δίπλα (στ βρύση για όσους ξέρουν) καβαλόντας τα πάντα και ρίχνοντας με δεξιά στο όριοΜπορω να τον δωσω επιτόπου στην εθνική με ένα τηλεφωνημα.
Ετσι γουστάρω γιατί πηγε να με σκοτώσει μαζί με την οικογένεια. -
μηπως λεω μηπως ειμαστε οφ τοπικ??
-
Κάτι άκουσα (από φίλο του φίλου κλπ) για ραντάρ στην περιφερειακή Θεσσαλονίκης. Ξέρει κανείς περισσότερα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ποσο ειναι το χρηματικο προστιμο αν δεν φορας ζωνη;Someone ?Anyone?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ποσο ειναι το χρηματικο προστιμο αν δεν φορας ζωνη;
Someone ?Anyone?
83 ευρω και τρεις ποντους
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
Ποσο ειναι το χρηματικο προστιμο αν δεν φορας ζωνη;
Someone ?Anyone?
83 ευρω και τρεις ποντους
Eυχαριστω.83
-
στην αγγλια κανεις δεν ασχολειται με τις ατελειωτες ευθειες στους motorways, και οπου το κανουν βαφουν τις καμερες φωσφοριζε κιτρινο ωστε να τις δεις και να κοψεις. Δεν σε αφηνουν να τρεχεις και μετα να σου στελνουν τον λογαριασμο σπιτι. Για αυτο σταματα αυτη την καραμελα. Εκει οι νομοι εφαρμοζονται ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥ/ΜΑΣ, και για αυτο δεν θα τους πολεμουσα. Ασε που και στην Αγγλια μπορεις να αρνηθεις να φανερωσεις ποιος οδηγουσε (ειπαμε, κοινοτικη νομοθεσια...). Τωρα τι γινεται σε αυτη την περιπτωση, δεν ξερω.
@Χρήστος Λάππας
Πραγματικα σημαινεις οτι οι καμερες και η εφαρμογη του οριου ταχυτητας στα σημεια (και με τον τροπο) που γινεται στην Ελλαδα, συμβαλλουν στην μειωση των ατυχηματων? Αν ναι, τοτε δεν υπαρχει νοημα να καθομαι να συζηταω μαζι σου για αυτο το θεμα. Εβγαλες καλο ανεκδοτο παντως, θα το λεω στους φιλους μου. Εκτος αν δεν καταλαβα σωστα τι ειπες.
Δεν αντιλέγει κανείς ότι η τεχνολογία των αυτοκινήτων σώζει ζωές. Αλλά ένας κακός οδηγός που κινείται με υπερβολική ταχύτητα θα είναι πάντα πιο επικίνδυνος από έναν κακό οδηγό που κινείται με τα όρια.Ο κακος οδηγος θα κινεται με υπερβολικη ταχυτητα στα σημεια που ΔΕΝ πρεπει τα οποια ΚΑΝΕΙΣ τροχαιος δεν ελεγχει. Ο καλος οδηγος ΔΕΝ θα πηγαινει γρηγορα και θα φυλαγεται σε αυτα τα σημεια, και θα παταει σε αυτα που ειναι ασφαλες να πατησει. Τα οποια φυσικα ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτα που φυλανε με καμερες. Και μετα ελα πες μου ποιος σκοτωνει και ποιος πληρωνει...
Προς ολους:
Αν θεωρειτε οτι τα ορια ταχυτητας στις εθνικες τουλαχιστον και η επιβολη του νομου ετσι οπως γινεται, ΔΕΝ εχει σκοπο (και μοναδικο αποτελεσμα, οσον αφορα την ασφαλεια) να μας τα παιρνουν, τοτε δεν εχει νοημα να συζηταμε. Πληρωνετε εσεις αμασητα τα προστιμα, και αφηστε με εμενα να το ψαχνω πως θα τα αποφυγω. Με αυτες τις πεποιθησεις, αυτη η αστυνομευση μας αξιζει και καλα να παθουμε. Στην Αγγλια που την εχετε κανει της μοδας εδω μεσα, ειχε πεσει τοσο κραξιμο τα προηγουμενα χρονια απο motorists associations για τις καμερες που τωρα τις χρησιμοποιουν οπως και οπου πρεπει και εκει ΟΝΤΩΣ κανουν την διαφορα.
Αν απο την αλλη συμφωνουμε οτι η επιβολη των οριων, ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ, δεν κανει καμμια διαφορα στην ασφαλεια μας και το μονο που τους νοιαζει ειναι να μας τα παιρνουν, αλλα παρ'ολα αυτα 'ειναι λαθος να προσπαθουμε να αποφυγουμε την πληρωμη αυτων των προστιμων', τοτε συγνωμη για αυτο που θα πω αλλα μαλλον ειστε κοροιδα. Ή διαφωνειτε μονο και μονο για να διαφωνισετε.
ΥΓ Και οταν θα σκασει κανενας πανω σας στην ΕΟ Πατρων στις στροφες μετα την Αιγειρα, ελατε πειτε μου οτι αυτος ηταν ασφαλης οδηγος επειδη δεν ετρεχε στην ευθεια με το διαζωμα που ετρεχα εγω στο Διακοφτο με τσιμπησε ο φοροεισπρακτορας...
-
Οι κακοί οδηγοί πως ξεχωρίζουν από τους κακούς οδηγούς; Κέρατα;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Φτιάξε πρώτα ΔΡΟΜΟΥΣ και πραγματικές εθνικές οδούς (το Κόρινθος-Πάτρα πότε;;; οεο;;;) και βάλε 100 κάμερες μετά να 'προστατεύουν'Η δουλειά της τροχαίας δεν είναι να φτιάχνει δρόμους. Μακάρι να ήταν. Ίσως η κατάσταση να ήταν πολύ καλύτερη. Η τροχαία δυστυχώς είναι απλώς ο δημόσιος φορέας στον οποίο απευθύνονται οι κυβερνήσεις όταν το πολιτικό και οικονομικό κόστος από τους νεκρούς των δρόμων ξεπερνάει τα όρια και λένε:
'Κοίτα να δεις, ξέρω ότι ο ΠΑΘΕ θα έπρεπε να είχε παραδοθεί εδώ και 20 χρόνια, και ξέρω ότι κάποιοι από τους εργολάβους στους οποίους ανέθεσα συγκεκριμένους οδικούς άξονες που (υποτίθεται ότι) έχουν ολοκληρωθεί ήταν απατεώνες και ότι οι δρόμοι που μου παρέδωσαν σκοτώνουν κόσμο. Ξέρω ότι σου ζητάω το αδύνατο, αλλά θέλω με τις υπάρχουσες οδικές υποδομές να βρεις ένα τρόπο να μειώσεις τα τροχαία.'
Η τροχαία τώρα τι πρέπει να πει στην κυβέρνηση;
α) 'Κόψτε το λαιμό σας. Με αυτούς τους δρόμους δεν γίνεται τίποτα. Αφήστε τουλάχιστον τον κοσμάκη να πηγαίνει όπως θέλει και να το ευχαριστιέται, και στο τέλος τέλος, αν σκοτωθούν και μερικοί παραπάνω θα μειώσουμε και το πρόβλημα παρκαρίσματος στην Αθήνα.'
β) 'Οι υπάρχουσες υποδομές είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες. Η μοναδική πραγματική λύση είναι να χαραχθούν εκ νέου κάποια σημεία. Μέχρι να τελειώσουν όμως τα έργα, η μοναδική λύση είναι να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε όσο πιο αυστηρά γίνεται τα όρια ταχύτητας. Και επειδή δεν είναι δυνατόν να απασχολούμε 1000 αστυνομικούς για όλο το μήκος των κομματιών στα οποία επανειλημμένα προκαλούνται ατυχήματα καλύτερα θα ήταν να βάζαμε μόνιμες κάμερες με ταμπέλες που θα προειδοποιούν τους οδηγούς.'
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Οι κακοί οδηγοί πως ξεχωρίζουν από τους κακούς οδηγούς; Κέρατα;Μην κάνεις αφελείς ερωτήσεις. Καλοί οδηγοί είμαστε εμείς. Κακοί οδηγοί είναι οι άλλοι.
Ο Μάνος έδωσε και την επιστημονική εξήγηση:
Μόνο οι καλοί οδηγοί κινούνται με αυξημένη ταχύτητα ή αλλιώς 'σβέλτα' ή στο 'όριο' [ΠΟΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ, τους εμποδίζει ένα αόρατο χέρι]... 'Υπερβολική' ταχύτητα δεν υπάρχει, είναι απόφθεγμα των βλαμμένων μπάτσων.
-
Η δουλειά της τροχαίας δεν είναι να φτιάχνει δρόμους. Μακάρι να ήταν. Ίσως η κατάσταση να ήταν πολύ καλύτερη. Η τροχαία δυστυχώς είναι απλώς ο δημόσιος φορέας στον οποίο απευθύνονται οι κυβερνήσεις όταν το πολιτικό και οικονομικό κόστος από τους νεκρούς των δρόμων ξεπερνάει τα όρια και λένε:
'Κοίτα να δεις, ξέρω ότι ο ΠΑΘΕ θα έπρεπε να είχε παραδοθεί εδώ και 20 χρόνια, και ξέρω ότι κάποιοι από τους εργολάβους στους οποίους ανέθεσα συγκεκριμένους οδικούς άξονες που (υποτίθεται ότι) έχουν ολοκληρωθεί ήταν απατεώνες και ότι οι δρόμοι που μου παρέδωσαν σκοτώνουν κόσμο. Ξέρω ότι σου ζητάω το αδύνατο, αλλά θέλω με τις υπάρχουσες οδικές υποδομές να βρεις ένα τρόπο να μειώσεις τα τροχαία.'
και που είναι αυτοί οι εργολάβοι;;; όχι εκεί που θα πρέπε να είναι. Οι κάμερες είναι τρόπος μείωσης τροχαίων;;; Αν το πιστεύεις αυτό -ενώ σου χω αποδείξει ότι τα τροχαία αυξάνονται συνεχώς- δεν υπάρχει νόημα συζήτησης.
Η τροχαία τώρα τι πρέπει να πει στην κυβέρνηση;
α) 'Κόψτε το λαιμό σας. Με αυτούς τους δρόμους δεν γίνεται τίποτα. Αφήστε τουλάχιστον τον κοσμάκη να πηγαίνει όπως θέλει και να το ευχαριστιέται, και στο τέλος τέλος, αν σκοτωθούν και μερικοί παραπάνω θα μειώσουμε και το πρόβλημα παρκαρίσματος στην Αθήνα.'
β) 'Οι υπάρχουσες υποδομές είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες. Η μοναδική πραγματική λύση είναι να χαραχθούν εκ νέου κάποια σημεία. Μέχρι να τελειώσουν όμως τα έργα, η μοναδική λύση είναι να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε όσο πιο αυστηρά γίνεται τα όρια ταχύτητας. Και επειδή δεν είναι δυνατόν να απασχολούμε 1000 αστυνομικούς για όλο το μήκος των κομματιών στα οποία επανειλημμένα προκαλούνται ατυχήματα καλύτερα θα ήταν να βάζαμε μόνιμες κάμερες με ταμπέλες που θα προειδοποιούν τους οδηγούς.'
Η τροχαία έχει επισημάνει πολλές φορές τα επικίνδυνα σημεία, έχει προτείνει και κάποιες λύσεις και τι έγινε; έβαλε το 'κράτος' κάμερες.
Πως γίνεται να ξέρω απ' έξω όλα τα επικίνδυνα σημεία του Κορίνθου-Πατρών και ΠΟΤΕ να μην εχω δει έστω ΠΡΙΝ από ένα από αυτά κάποιο περιπολικό απλώς να είναι σταματημένο;
Ο Σείριος είναι επικίνδυνο σημείο; Η έξοδος για Καλάβρυτα; Η ευθεία της Θήβας;
Τα έσοδα από τις κλήσεις ξέρεις που πάνε; στους τοπικούς 'άρχοντες'. Αν σε πιάσουν στην Κόρινθο, (με 3+1 λωρίδες και διάζωμα) τα ευρώ στο δήμο Κορίνθου θα πάνε. Όχι θα βρω τρόπο να μην πληρώσω το δήμο Κορίνθου γιατί μόνο για την 'ασφάλειά' μου δεν νοιάζεται
-
Η δουλεια της τροχαιας οντως δεν ειναι να φτιαχνει νομους, αλλα να επιβαλλει τα ορια ταχυτητας και γενικα τον ΚΟΚ.
Οποτε, ΟΤΑΝ αρχισει να επιβαλλει τα ορια εκει που πραγματικα κανει διαφορα (στα στροφιλικια χωρις μπαριερα και ορατοτητα) και σταματησει να κυνηγαει το ευκολο χρημα απο τις ευθειες (εκει δηλαδη που ο καλος οδηγος που εχει φαει ολο τα μαμησι στις στροφες επειδη εκει δεν τρεχει/προσπερναει τυφλα κλπ κλπ, θα πατησει λιγο για να μην κανει Αθηνα-Πατρα σε 3 ωρες, εκει δηλαδη που τα ορια ειναι ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ απο οτι πιο πριν στο στροφιλικι χωρις μπαριερα...), τοτε θα αρχισουμε να την παιρνουμε στα σοβαρα και να μην προσπαθουμε να αποφυγουμε τις κλησεις και τις πληρωμες.
Οταν θα αρχισουν να εφαρμοζουν πιο πολυ τις διαταξεις του ΚΟΚ που θα κανουν την διαφορα και θα σταματησουν την καραμελα της 'υπερβολικης ταχυτητας σε ευθεια', τοτε ισως να γινει κατι.
Οταν αφηνουν να κυκλοφορουν καριοληδες που βγαινουν να προσπερασουν (παντα εντος οριου ταχυτητας βεβαια, μην γινουμε και επικινδυνοι...) πανω στην στροφη και τους βλεπω να ερχονται πανω μου, ή οταν ειναι στο ρευμα μου χωνονται τελευταια στιγμη για να μην σκασουν στον απεναντι με κινδυνο να με παρει μαζι του, ενω εγω που περιμενω σαν μαλακας να προσπερασω με ασφαλεια παιρνω κληση επειδη πηγα με 100 στο οριο 80 (που στο στροφιλικι ηταν 100...) και ο αλλος δεν παιρνει γιατι εχει κοψει επειδη γνωριζει τα μπλοκα, να καθεστε εσεις να μου λετε αν ειναι σωστο να πει ψεμματα ο αλλος για να αποφυγει την πληρωμη. Πληρωστε εσεις ρε. Μεχρι τοτε, ταξιδι χωρις πισω πινακιδα, γραψιμο τον μπλοκων στα @@ μου και αμα με πιασουν με επιασαν. Λεφτα για τις τσεπες τους, να παρουν απο εσας...
Radar και πού βρίσκονται.