-
Συγνώμη αν έχει αναφερθεί ήδη αλλα επειδή εγω πρώτη φορά το βλέπω το αναφέρω:
Μπλόκο με ραντάρ ταχύτητας στην άνοδο της Συγγρού ακριβώς στο σημείο που υπάρχει η πινακίδα '70', στα τελευταία 150 μέτρα πριν το φανάρι στο εργοστάσιο του φίξ. Εαν σε πιάσει κόκκινο το φανάρι κ έτρεχες έρχεται τροχονόμος κ σε στέλνει στην άκρη του δρόμου για τα περαιτέρω.
Κυριακή ξημερώματα (3:00) το συνάντησα και εντυπωσιάστηκα γιατι μέχρι τότε θεωρούσα τη Συγγρού 'ασφαλή' δρόμο.
-
Ο χρήστης gpan έγραψε:
Συγνώμη αν έχει αναφερθεί ήδη αλλα επειδή εγω πρώτη φορά το βλέπω το αναφέρω:Μπλόκο με ραντάρ ταχύτητας στην άνοδο της Συγγρού ακριβώς στο σημείο που υπάρχει η πινακίδα '70', στα τελευταία 150 μέτρα πριν το φανάρι στο εργοστάσιο του φίξ. Εαν σε πιάσει κόκκινο το φανάρι κ έτρεχες έρχεται τροχονόμος κ σε στέλνει στην άκρη του δρόμου για τα περαιτέρω.
Κυριακή ξημερώματα (3:00) το συνάντησα και εντυπωσιάστηκα γιατι μέχρι τότε θεωρούσα τη Συγγρού 'ασφαλή' δρόμο.
Μέσα στην Αθήνα, δεν με πολυ-χαλάει. Εξάλλου, στην Μπανανία που ζούμε, οι δρόμοι των πόλεων χρησιμοποιούνται (αναγκαστικά) και απο τους πεζούς.
Ειναι τραγικό όμως να πάρεις μία κλήση επειδή έτρεχες με 75χαω μέσα στην Αθήνα...και την άλλη μέρα να σε γράψουν με 76χαω στην...εθνική!!!!!!
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Προ 10ημερου στην Αθηνων - Κορινθου πρωινο καθημερινης,βγαινοντας απο το τριτο τουνελ το οργανο με το 'σεσουαρ'αφου με καλημερισε μου δηλωσε οτι με συμαδεψε στα 144 χλμ,εγραψε 118,με συνεπεια να επιβαρυνθω με 33Ε προστιμο και 2 ποντους..
Το γαμωτο ηταν οτι μετα απο μενα εφυγαν.και σήμερα εκεί ήταν στημένοι -είχε κι ωραία μέρα- αλλά τώρα κάνουν έργα στα τούνελ, η αριστερή είναι κλειστή κι όλοι πάνε σαν κότες, άρα τίποτα...
Πιο κάτω στα διόδια που περνάς ελεύθερα την είχαν στήσει της Κορίνθου (Κακιά Σκάλα είναι Αττική), επειδή έχει όριο 80
εκεί σταμάτησαν αρκετό κόσμο
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Προ 10ημερου στην Αθηνων - Κορινθου πρωινο καθημερινης,βγαινοντας απο το τριτο τουνελ το οργανο με το 'σεσουαρ'αφου με καλημερισε μου δηλωσε οτι με συμαδεψε στα 144 χλμ,εγραψε 118,με συνεπεια να επιβαρυνθω με 33Ε προστιμο και 2 ποντους..
Το γαμωτο ηταν οτι μετα απο μενα εφυγαν.Δεν νομίζεις ότι σου άξιζε η κλήση; 144 χλμ μέσα σε τούνελ;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το γαμωτο ηταν οτι μετα απο μενα εφυγαν.Δεν νομίζεις ότι σου άξιζε η κλήση; 144 χλμ μέσα σε τούνελ;
Ίσως , η διατύπωση θα έπρεπε να ήταν 'μήπως είναι πολλά τα 144 km/h μέσα σε τούνελ ? ' , και όχι έτσι σκληρά / δεικτικά ?
Σε κάθε περίπτωση , ο πρώτος αναμάρτητος τον λίθο βαλλέτω .
Και επειδή δεν διεκδικώ τον τίτλο του αναμάρτητου,
τον Οκτώβριο , έξω απο τα Γιάννενα , με σταματάει τροχονόμος , έχοντας παραβιάσει τον μισό Κ.Ο.Κ. : 180 km/h με 80 επιτρεπτή, πολλαπλή προσπέραση σε ισόπεδη διαγραμμισμένη διαταύρωση , κλπ κλπ...
Η αντίδραση των αστυνομικών ήταν ..... κλήση γιά 'κίνηση ιππαστί επι διπλής συνεχόμενης διαγράμμισης ' = 33 ευρώ ...
Λεπτομέρεια : Όλα αυτά έγιναν στην αρχή μιάς μεγάλης ευθείας , απο το απεναντι ρεύμα δεν φαινόταν κάν άλλο όχημα και παραδέχτηκα το λάθος μου χωρίς άλλο.
Συμπέρασμα (δικό μου) : Υπάρχουν και αστυνομικοί με κρίση και κατανόηση.Στο δια ταύτα , φίλε Χρήστο , πές μου , είσαι πάντα σύννομος με τον Κ.Ο.Κ. ???
Αποστόλης.
-
Όχι, και το έχω γράψει και σε αυτό το forum. Δεν διεκδικώ δάφνες νομιμότητας. Μάλιστα με έχουν στείλει στο δικαστήριο καθώς με όριο 100 εγώ πήγαινα με 168. Αλλά σαφώς και μου άξιζε να με γράψουν καθώς στον συγκεκριμένο δρόμο (Πατρών - Κορίνθου) έχουν γίνει άπειρα ατυχήματα.
Αυτό τι σχέση έχει με την περίπτωση του DAP; Η ερώτηση μου νομίζω ότι είναι σαφής. Θεωρεί ότι τα 144 χιλιόμετρα μέσα σε τούνελ είναι λογική ταχύτητα και ότι κακώς τον έγραψαν;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
και σήμερα εκεί ήταν στημένοι -είχε κι ωραία μέρα- αλλά τώρα κάνουν έργα στα τούνελ, η αριστερή είναι κλειστή κι όλοι πάνε σαν κότες, άρα τίποτα...Εσύ ήσουν που κατέβαινες το μεσημέρι στην ΕΟ Κορίνθου-Πατρών με ένα λευκό GTi κυνηγώντας ένα μπλέ ραλλύ;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Όχι, και το έχω γράψει και σε αυτό το forum. Δεν διεκδικώ δάφνες νομιμότητας. Μάλιστα με έχουν στείλει στο δικαστήριο καθώς με όριο 100 εγώ πήγαινα με 168. Αλλά σαφώς και μου άξιζε να με γράψουν καθώς στον συγκεκριμένο δρόμο (Πατρών - Κορίνθου) έχουν γίνει άπειρα ατυχήματα.Αυτό τι σχέση έχει με την περίπτωση του DAP; Η ερώτηση μου νομίζω ότι είναι σαφής. Θεωρεί ότι τα 144 χιλιόμετρα μέσα σε τούνελ είναι λογική ταχύτητα και ότι κακώς τον έγραψαν;
Η ερώτηση ήταν όντως σαφής , όμως επιμένω , μήπως ήταν λάθος διατυπωμένη ?
Για το εάν ο DAP 'Θεωρεί ότι τα 144 χιλιόμετρα μέσα σε τούνελ είναι λογική ταχύτητα και ότι κακώς τον έγραψαν? ' ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει είναι ο ίδιος , αν και την απάντησή του την διαισθάνομαι , γνωρίζοντας τον ίδιον και το ήθος του !!!
Αποστόλης.
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Ίσως , η διατύπωση θα έπρεπε να ήταν 'μήπως είναι πολλά τα 144 km/h μέσα σε τούνελ ? ' , και όχι έτσι σκληρά / δεικτικά ?
τον Οκτώβριο , έξω απο τα Γιάννενα , με σταματάει τροχονόμος , έχοντας παραβιάσει τον μισό Κ.Ο.Κ. : 180 km/h με 80 επιτρεπτή, πολλαπλή προσπέραση σε ισόπεδη διαγραμμισμένη διαταύρωση , κλπ κλπ...
Η αντίδραση των αστυνομικών ήταν ..... κλήση γιά 'κίνηση ιππαστί επι διπλής συνεχόμενης διαγράμμισης ' = 33 ευρώ ...
Λεπτομέρεια : Όλα αυτά έγιναν στην αρχή μιάς μεγάλης ευθείας , απο το απεναντι ρεύμα δεν φαινόταν κάν άλλο όχημα και παραδέχτηκα το λάθος μου χωρίς άλλο.
Συμπέρασμα (δικό μου) : Υπάρχουν και αστυνομικοί με κρίση και κατανόηση.Στο δια ταύτα , φίλε Χρήστο , πές μου , είσαι πάντα σύννομος με τον Κ.Ο.Κ. ???
Αποστόλης.
Τέτοια κλήση έχω φάει και εγώ ( ιππαστί ) το καλοκαίρι στην Πατρών-Πύργου. Βέβαια δεν παραβίασα τον μισό ΚΟΚ ( 10 χλμ πάνω από το όριο, ορατότητα και έλεγχος απέναντι ) αλλά έκανα ένα λάθος...δεν προσπέρασα τον παππού με το ημιθανές αγροτικό χωρίς φώτα κλπ μαζί με τα άλλα 5 αυτοκίνητα αλλά περίμενα να ολοκληρώσουν την προσπέραση, να δημιουργηθεί κενό να ελέγξω απέναντι τι γίνεται και μετά να τον προσπεράσω ( πήγαινε με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των...20χλμ σε Εθνική ), ε το όργανο με σταμάτησε και με έγραψε μόνο για το ιππαστί...Μάλιστα με ρώτησε αν ήξερα τι έκανα και του απάντησα πάτησα την ζέβρα όπως και όλοι οι άλλοι...αλλά δεν μπορούσε να τους σταματήσει γιατί ήταν πολλοί μου είπε... 33 ευρώ και ποντάκια δεν βαριέσαι έγινα ποιο ασφαλής οδηγός τώρα θα προσπερνάω κομβόι με τους υπόλοιπους χωρίς να ελέγχω( εννοείται οτι δεν μιλάω σοβαρά ). Φυσικά δεν σταμάτησαν τον παππού που πήγαινε αργά σε Εθνική με το όχημα σε κατάσταση διάλυσης....
BTW τα 144 είναι πάρα πολλά για τούνελ ακόμα και μονής κατεύθυνσης... -
…Η ερώτηση μου νομίζω ότι είναι σαφής. Θεωρεί ότι τα 144 χιλιόμετρα μέσα σε τούνελ είναι λογική ταχύτητα και ότι κακώς τον έγραψαν;
Η ερώτηση ήταν όντως σαφής , όμως επιμένω , μήπως ήταν λάθος διατυπωμένη ?
Για το εάν ο DAP 'Θεωρεί ότι τα 144 χιλιόμετρα μέσα σε τούνελ είναι λογική ταχύτητα και ότι κακώς τον έγραψαν? ' ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει είναι ο ίδιος, αν και την απάντησή του την διαισθάνομαι , γνωρίζοντας τον ίδιον και το ήθος του !!!
Αποστόλης.
Δεν πιστεύω ότι η ερώτηση ήταν λάθος διατυπωμένη. Όλοι μας κάνουμε λάθη (και ίσως εγώ ακόμα περισσότερα από άλλους), αλλά το σημαντικό είναι να μαθαίνουμε από αυτά. Όταν στο αυτοκίνητο δεν μαθαίνουμε από το λάθη μας, ή δεν τα παραδεχόμαστε, τότε αργά, ή γρήγορα προκαλούμε σοβαρά ατυχήματα.
Και για να επαναφέρω το θέμα στις αρχικές του διαστάσεις (οι οποίες φυσικά δεν είχαν στόχο να θίξουν το ήθος κανενός), δεν βλέπω γιατί κάποιος θα πρέπει να προσβληθεί αν τον ρωτήσουν αν νομίζει ότι του άξιζε η κλήση για μια τροχαία παράβαση.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αποστόλης.
Τέτοια κλήση έχω φάει και εγώ ( ιππαστί ) το καλοκαίρι στην Πατρών-Πύργου. Βέβαια δεν παραβίασα τον μισό ΚΟΚ ( 10 χλμ πάνω από το όριο, ορατότητα και έλεγχος απέναντι ) αλλά έκανα ένα λάθος...δεν προσπέρασα τον παππού με το ημιθανές αγροτικό χωρίς φώτα κλπ μαζί με τα άλλα 5 αυτοκίνητα αλλά περίμενα να ολοκληρώσουν την προσπέραση, να δημιουργηθεί κενό να ελέγξω απέναντι τι γίνεται και μετά να τον προσπεράσω ( πήγαινε με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των...20χλμ σε Εθνική ), ε το όργανο με σταμάτησε και με έγραψε μόνο για το ιππαστί...Μάλιστα με ρώτησε αν ήξερα τι έκανα και του απάντησα πάτησα την ζέβρα όπως και όλοι οι άλλοι...αλλά δεν μπορούσε να τους σταματήσει γιατί ήταν πολλοί μου είπε... 33 ευρώ και ποντάκια δεν βαριέσαι έγινα ποιο ασφαλής οδηγός τώρα θα προσπερνάω κομβόι με τους υπόλοιπους χωρίς να ελέγχω( εννοείται οτι δεν μιλάω σοβαρά ). Φυσικά δεν σταμάτησαν τον παππού που πήγαινε αργά σε Εθνική με το όχημα σε κατάσταση διάλυσης....
BTW τα 144 είναι πάρα πολλά για τούνελ ακόμα και μονής κατεύθυνσης...Θανάση , συμπέρασμα , πάλι δικό μου :
Μπορεί να μήν είχαν κρίση , αλλά είχαν σίγουρα διάθεση (και εντολή ?) για είσπραξη ..... (δεν ήταν η τυχερή σου ημέρα , γμτ !!!)
Αποστόλης. -
Τα 144 δεν ειναι πολλα στα τουνελ της κακιας σκαλας, τα οποια ειναι τεραστια,χωρις πλευρικους ανεμους και με απλετη ορατοτητα. Αναλογα και με το αυτοκινητο ειναι και πολυ νορμαλ ταχυτητα. Εγω χτυπαω 160 180 βιαστα εκει μεσα
-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Τα 144 δεν ειναι πολλα στα τουνελ της κακιας σκαλας, τα οποια ειναι τεραστια,χωρις πλευρικους ανεμους και με απλετη ορατοτητα. Αναλογα και με το αυτοκινητο ειναι και πολυ νορμαλ ταχυτητα. Εγω χτυπαω 160 180 βιαστα εκει μεσαΤο θέμα είναι ότι σε τούνελ, σε περίπτωση ατυχήματος δεν υπάρχει εύκολος δρόμος διαφυγής (στις Άλπεις το γνωρίζουν καλά αυτό ). Γι' αυτό πιστεύω αναφέρουν όλοι ότι δεν πρέπει να τρέχουμε σε τούνελ.
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Τα 144 δεν ειναι πολλα στα τουνελ της κακιας σκαλας, τα οποια ειναι τεραστια,χωρις πλευρικους ανεμους και με απλετη ορατοτητα. Αναλογα και με το αυτοκινητο ειναι και πολυ νορμαλ ταχυτητα. Εγω χτυπαω 160 180 βιαστα εκει μεσα
Το θέμα είναι ότι σε τούνελ, σε περίπτωση ατυχήματος δεν υπάρχει εύκολος δρόμος διαφυγής (στις Άλπεις το γνωρίζουν καλά αυτό ). Γι' αυτό πιστεύω αναφέρουν όλοι ότι δεν πρέπει να τρέχουμε σε τούνελ.
Γι' αυτό και στο τούνελ του Montblanc, μετά το τελευταίο ατύχημα (πριν 2-3 χρόνια) το όριο έχει πέσει στα 70...
-
Καλα για τα τουνελ της κακιας σκαλας λεμε που ειναι τεραστια και με προδιαγραφες τελευταιου τυπου. Τα τουνελ των Αλπεων πριν 10 περιπου χρονια που ειχα περασει ηταν στενοτερα...
Παντως συμφωνω οτι στα τουνελ πρεπει να προσεχει κανεις λιγο περισσοτερο απο οτι στον ανοιχτο δρομο και αυτο ισως και να συνεπαγεται οτι πρεπει να πηγαινει πιο σιγα...
-
Οντως τα 144χαω στο τούνελ είναι πολλά. Ελπίζω Ντάπ να είχες τα (μικρά) φώτα ανοιχτά τουλάχιστον .
-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Καλα για τα τουνελ της κακιας σκαλας λεμε που ειναι τεραστια και με προδιαγραφες τελευταιου τυπου. Τα τουνελ των Αλπεων πριν 10 περιπου χρονια που ειχα περασει ηταν στενοτερα...Παντως συμφωνω οτι στα τουνελ πρεπει να προσεχει κανεις λιγο περισσοτερο απο οτι στον ανοιχτο δρομο και αυτο ισως και να συνεπαγεται οτι πρεπει να πηγαινει πιο σιγα...
Τεράστια-ξετεράστια (τα συγκεκριμένα δεν τα έχω δει), ο μόνος δρόμος διαφυγής είναι ο τοίχος, αν δεν είναι ελεύθερη η άλλη λωρίδα. Επιπλέον, τα περισσότερα αστέρια-οδηγοί δεν ανάβουν φώτα, 'γιατί βλέπουν'...Οπότε, μπαίνοντας στο τούνελ και μέχρι να προσαρμοστεί η όρασή σου, κινδυνεύεις να πέσεις σε κανένα μαύρο αυτοκίνητο!
Προσωπικά, πάντα κόβω γύρω στα 100, όταν είναι να μπω σε τούνελ. Μπορεί και να είμαι υπερβολικός, δεν ξέρω...
-
Θανάση , συμπέρασμα , πάλι δικό μου :
Μπορεί να μήν είχαν κρίση , αλλά είχαν σίγουρα διάθεση (και εντολή ?) για είσπραξη ..... (δεν ήταν η τυχερή σου ημέρα , γμτ !!!)
Αποστόλης.Εκείνη ήταν μέρα είσπραξης ( αλλά και οι περισσότερες είναι σε αυτόν τον ομολογουμένως επικίνδυνο δρόμο που χαρακτηρίζεται Εθνική ) παντού μπλόκα...απλά στα λάθος σημεία δλδ σε εκείνα που είναι σχετικά ασφαλή και ανοιχτά και μπορείς να πάς και λίγο πιο γρήγορα. Από την άλλη δεν λέω οτι άδικα με έγραψε τυπικά είχε κάθε λόγο αφού παραβίασα τον ΚΟΚ, ακόμα και αν το έκανα με κάθε μέσο προφύλαξης...η ένσταση μου είναι γιατί δεν σταμάτησε και τους υπόλοιπους , να τους κόψει την κλήση, να τους κάνει και ένα κύρηγμα περί σωστής προσπέρασης κτλ ( ). Δυστυχως τα τροχονομικά μέτρα στην Ελλάδα μετατρέπονται σε εισπρακτικά γι αυτό και κανένας δεν τα παίρνει ( και αυτούς που τα εφαρμόζουν ) στα σοβαρά. Χτές βγήκαν και γράφανε για ζώνες και κράνη έξω από Πανεπιστήμιο ( σίγουρη πελατεία τα μηχανάκια των φοιτητών ) τους είδα και μου ήρθε να τους πώ 'άντε παιδιά και του χρόνου με το καλο'.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Καλα για τα τουνελ της κακιας σκαλας λεμε που ειναι τεραστια και με προδιαγραφες τελευταιου τυπου. Τα τουνελ των Αλπεων πριν 10 περιπου χρονια που ειχα περασει ηταν στενοτερα...
Παντως συμφωνω οτι στα τουνελ πρεπει να προσεχει κανεις λιγο περισσοτερο απο οτι στον ανοιχτο δρομο και αυτο ισως και να συνεπαγεται οτι πρεπει να πηγαινει πιο σιγα...
Τεράστια-ξετεράστια (τα συγκεκριμένα δεν τα έχω δει), ο μόνος δρόμος διαφυγής είναι ο τοίχος, αν δεν είναι ελεύθερη η άλλη λωρίδα. Επιπλέον, τα περισσότερα αστέρια-οδηγοί δεν ανάβουν φώτα, 'γιατί βλέπουν'...Οπότε, μπαίνοντας στο τούνελ και μέχρι να προσαρμοστεί η όρασή σου, κινδυνεύεις να πέσεις σε κανένα μαύρο αυτοκίνητο!
Προσωπικά, πάντα κόβω γύρω στα 100, όταν είναι να μπω σε τούνελ. Μπορεί και να είμαι υπερβολικός, δεν ξέρω...
Καθόλου υπερβολικός πολύ καλά κάνεις...και πάντα φώτα και ας μην τα ανάβουν οι άλλοι ( η πιο χαζή δικαιολογία που έχω ακούσει ) τουλάχιστον να σε βλέπουν οι άλλοι.
-
κι αφού ήταν τόσα πολλά τα 144 μέσα στο τούνελ, γιατι οι 'φιλοι μας' δεν είχαν στηθεί ΠΡΙΝ το(α) τούνελ, για να προλαβαίνουν αυτούς που μπαίνουν με 'υψηλή ταχύτητα';
πάντα ΜΕΤΑ την έξοδο από τούνελ τη στήνουν για να σε 'τιμωρήσουν' επειδή πήγαινες με πολλά. Αν στο μεταξύ είχες μπει με 160+ κι είχες δημιορυγήσει καραμπόλα στο εσωτερικό, στα @@ τους
Radar και πού βρίσκονται.