-
Σε saxo 1.4 μοντ. 2001 τι εξατμιση θα προτινατε; Ενας φιλος μου το εχει και η υπαρχουσα εχει τρυπησει. Σκεφτεται να μην βαλει μαμισια τη θα προτινατε που να μην κανει και πολυ θορυβο. υπαρχει κατι ωστε με μικρες μετατροπες να του δωσει τιποτα; η ολα αυτα που λενε ειναι κυριως βλακιες που τι λενε οι εξατμισαδες για να πουλανε;
-
Ο χρήστης panoscorfu έγραψε:
υπαρχει κατι ωστε με μικρες μετατροπες να του δωσει τιποτα; η ολα αυτα που λενε ειναι κυριως βλακιες που τι λενε οι εξατμισαδες για να πουλανε;Δε λέμε, καλός ο κατασκευαστής και έχει πάντα δίκιο (για τον μέσο νόμιμο πελάτη) αλλά.....όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά....κάτι πρέπει να κάνουν και οι εξατμίσεις....αλλιώς γιατί κανένας σε αγωνιστικό δεν έχει μαμίσια...??
Και σίγουρα πολλοί εξατμισάδες πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.... -
GTZ (GEORGE)
Τι έκανες τελικά με την εξάτμιση ;;
-
Χθές άλλαξα το τελικό και έβαλα της Remus...
Οι εντυπώσεις είναι πέρα για πέρα θετικές και σίγουρα υπάρχει βελτίωση απο τις 3000 σαλ και πάνω!!!!Ιδιαίτερα μετά τις 5000 η διαφορά είναι εμφανέστατη και το στροφόμετρο κινείται και εκεί το ίδιο γρήγορα σχεδόν όσο στο προηγούμενο φάσμα στροφών.Συγκεκριμένα μετά τις 5400 και έως τον κόφτη στις 6200,ο κινητήρας,με την παλιά εξάτμιση,κρέμαγε κάπως (πράγμα που φαίνονταν και στη δυναμομέτρηση),ενω τώρα είναι το ίδιο ρωμελέος σχεδόν όσο είναι μέχρι τις 5400.
Κάτι εξίσου σημαντικό είναι οτι ο θόρυβος δεν άλλαξε καθόλου μα καθόλου... .
Θα επανέλθω επι του θέματος με τη νέα δυναμομέτρηση που θα κάνω με την πρώτη αυκαιρία...P.S.
Βασίλη είχες δίκιο που έλεγες ότι πρέπει να ελευθερωθεί η εξάτμιση για να αποδόσει στις ψηλές στροφές το νέο software της e.c.u. -
Μια απορια:
Ειχα δει σε διαφημιση της BROSPEED πακετο για ε3αγωγη(απο χταποδι μεχρι πισω) με 400 ευρω κ λεει οτι δινει 10 αλογα παραπανω(κανει κ δυναμομετρηση πριν κ μετα - η μια δωρεαν) στο 1600αρι GV μου. Συν 5 χρονια εγγυηση...
Εγω ως καχυποπτος ομως αναρωτιεμαι ποσο ρεαλιστικη μπορει να ειναι αυτη η λυση. 10 ιπποι μου φαινονται πολλοι για 400 ευρω ε3ατμιση. Παραειναι καλη προσφορα! Πολυ καλη για να ναι αλη8ινη ισως... Μπορει να ειναι τοσο φιμωμενο το αυτοκινητακι μου?
Κ δεν 3ερω κατα ποσο α3ιοπιστη ειναι κ η δυναμομετρηση - ευκολα αποτι 3ερω δειχνει μερικα πλασματικα αλογα πααραπανω με μικρορυ8μισεις στο δυναμομετρο.
Τι λετε? Εχετε εμπειρια απο αυτη την εταιρια?
Thnx προκαταβολικα για κα8ε αποψη..
ΥΓ: Η διαφημιση υπαρχει σε αρκετα περιοδικα αυτοκινητου εδω κ κανα ε3αμηνο..
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
10 ιπποι μου φαινονται πολλοι για 400 ευρωκαι 5000 ευρο να εχει μια εξατμηση αποκλειετε να σου δωσει 10 αλογα
-
χαχαχα ευχαριστω!!
Οπως βλεπεις leolution 8ετω την ιδια απορια κ σε διαφορετικα forums για να συλλε3ω μια πιο αντικειμενικη αποψη..
Η αλη8εια ειναι πως 8ελω να πιστεψω τη διαφημηση αλλα...
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
χαχαχα ευχαριστω!!Οπως βλεπεις leolution 8ετω την ιδια απορια κ σε διαφορετικα forums για να συλλε3ω μια πιο αντικειμενικη αποψη..
xtkz, να κάνω μια άσχετη ερώτηση? (συγνώμη κιόλας )
Βλέπω ότι γράφεις με ελληνικά, το ξ και το θ γιατί τα αντικαθιστάς με το 3 και το 8 αντιστοίχως? Χαλασμένο πληκτρολόγιο?
-
Δεν εχει ελληνικους χαρακτηρες το πληκτρολογιο μου κ εχει μεινει συνη8εια απο τα greeklish που γραφω συχνοτερα.. Να βλεπες ποσες φορες μπερδευω το 'ω' με το 'w'... Νεολαια... Τς τς τσ..
Φαινεται πολυ ασχημο?Κ για να μην 3εχνιομαστε: κανεις με εμπειρια απο την Brospeed?
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
χαχαχα ευχαριστω!!Οπως βλεπεις leolution 8ετω την ιδια απορια κ σε διαφορετικα forums για να συλλε3ω μια πιο αντικειμενικη αποψη..
χαχα καλα κανεις κ ρωτας σε διαφορα φορουμς. οσο πιο πολλες γνωμες εχεις, τοσο καλυτερα.....................απλα η απαντηση θα ειναι παντα η ιδια
-
Παιδιά θέλω να σας ρωτήσω πόσο αξιόπιστο θα είναι μια μετατροπή εκκεντροφόρου – πρόγραμμα – εξάτμιση , σε μια 316 από τον Καφούνη. Λέει ότι με αυτήν την μετατροπή παίρνεις 25 άλογα. Τι λέτε ?
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Χθές άλλαξα το τελικό και έβαλα της Remus...
.Ευχάριστο ακούγεται ..
Τουλάχιστον στα turbo δεν πάνε χαμένα τα λεφτά για τα τελικά .. -
Βασίλη,σήμερα πήγα βόλτα στο Γαλαξείδι,ενω χθές μέχρι την Αμαλιάπολη Αλμυρού.Εκανα λοιπόν πάνω απο 380 χιλιόμετρα σε ποικίλης φύσεως δρόμους,όπως καταλαβαίνεις,και τα συμπεράσματα είναι ταυτόσημα με τα αρχικά και ίσως και καλύτερα.Το μοτέρ έχει πάρει παντού πιστεύω..
Απο τις 1800 σαλ τραβάει καλά και με προοδευτική αύξηση της δύναμης αλλά απο τις 2800 και πάνω δίνει ρέστα.Το αυτοκίνητο έγινε βασιλιάς του προσπεράσματος (όχι οτι δεν ήταν και πρίν...),αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψω τις αλλαγές.Πιό πολύ πρέπει να πήρε στην περιοχή της μέγιστης ροπής και λιγότερο στην περιοχή μέγιστης ιπποδύναμης και ακόμη λιγότερο εως καθόλου χαμηλά.Το κερασάκι στην τούρτα η ανυπαρξία θορύβου του Remus...
Οπωσδήποτε αυτά θα επιβεβαιωθούν ή όχι στο dyno γιατί καμμιά φορά ο ενθουσιασμός υπερκαλύπτει την πραγματικότητα και μπορεί και να σφάλλουμε απο λίγο εως πολύ...p.s.(Oχι και πολύ σχετικό)
Πρόσφατα οδήγησα μια νέα ΜΒ C230 192ps και πραγματικά αναρωτιέμαι μετά απο αυτά,κάνοντας τη σύγκριση,που βρίσκονται αυτά τα 192 άλογα... -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Πρόσφατα οδήγησα μια νέα ΜΒ C230 192ps και πραγματικά αναρωτιέμαι μετά απο αυτά,κάνοντας τη σύγκριση,που βρίσκονται αυτά τα 192 άλογα...Για κάνε τη σύγκριση σε κιλά ανά ίππο και θα δείς που κρύβονται....ή μάλλον δεν κρύβονται, απλά το βάρος δεν τα αφήνει να τρέξουν!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Για κάνε τη σύγκριση σε κιλά ανά ίππο και θα δείς που κρύβονται....ή μάλλον δεν κρύβονται, απλά το βάρος δεν τα αφήνει να τρέξουν!Ποιό βάρος;
Με τίποτε η C230 δεν είναι βαρύτερη απο τη 2.0Τ μου!!!Αρα έπρεπε να'χει καλύτερο λόγο κιλών ανα ίππο,άν όντως έχει 192 άλογα.Υ.Γ.
Και τελικά μάλλον επιβεβαιώνεται η αίσθησή μου:
Στο περιοδικό Drive η C230 βρέθηκε όντως με 175 περίπου ίππους στο στρόφαλο...(17 λιγοτερους απο την ονομαστική της ισχύ... ) -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Με τίποτε η C230 δεν είναι βαρύτερη απο τη 2.0Τ μου!!!Αρα έπρεπε να'χει καλύτερο λόγο κιλών ανα ίππο,άν όντως έχει 192 άλογα.
.... η C230 βρέθηκε όντως με 175 περίπου ίππους στο στρόφαλο...(17 λιγοτερους απο την ονομαστική της ισχύ... )Τιμές του site 4Τ, C-class 230K 1490 έναντι 1355 κιλών για Laguna 2,0T. Άρα είναι σαν να κουβαλάει συνέχεια 2 άτομα παραπάνω. αναλογίας κιλών ανά ίππο 1490/192=7,76 1355/165=8,12. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη και μιλάμε για θεωρητικές τιμές στον στρόφαλο.
Αν βάλεις και τις μεγαλύτερες απώλειες λόγω πίσω κίνησης 1490/175=8,51 και 1355/155(υποθετικό)=8,74 η διαφορά πρακτικά εξανεμίζεται στις ευθείες ενώ το παραπάνω βάρος θέλει νωρίτερα φρενάρισμα και αλλιώτικο στρίψιμο. Αν οι αναρτήσεις είναι και πιο άνετες με καλύτερη απορρόφηση τότε οι επιταχύνσεις γίνονται λιγότερο αισθητές στο σώμα σου και οι μικρές διαφορές κουκουλώνονται... οπότε η αίσθηση που νιώθεις μάλλον είναι δικαιολογημένη.EDIT: έχω λάθος στο ότι χρησιμοποιώ την τιμή 175 στο δεύτερο υπολογισμό σαν ρόδα ενώ ήταν για στρόφαλο. Με βάση και αυτό η διαφορά υπέρ του Laguna θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη.
Σημαντικό λάθος μου όμως ότι αμέλησα εντελώς τη ροπή.......η οποία αναφέρεται στο επόμενο post. -
Στο τεστ του Drive οπου τα αυτοκίνητα ζυγίζονται στις πραγματικές συνθήκες μετρήσεων η C230 βγήκε 1490 κιλά με 163,4 ίππους στους τροχούς (176 στο στρόφαλο),ενω η Laguna 2.0T στο αντίστοιχο τεστ (Μάιος 2003) βγήκε 1650 κιλά με 160 ίππους στους τροχούς (170 στο στρόφαλο).(Είναι το μόνο περιοδικό που αναφέρει τιμές κατασκευστή και μέτρησης περιοδικού σε κάθε δοκιμή).
Κάνοντας τη διαίρεση έχουμε:
C230= 9,11
2.0T=10,31 με ιπποδύναμη στους τροχούς.
Δυναμόμετρο το dynojet speedbox και στις δυό περιπτώσεις.Η σαφής διαφορά στην αίσθηση υπέρ της Laguna κατά τη γνώμη μου οφείλεται στο οτι η ροπή του Γαλλικου κινητήρα είναι 26.8 αντί για 23.2 του Γερμανικού και παραμένει σε πολύ υψηλές τιμές μέχρι τις 4300σαλ γι'αυτό και οι 160 ίπποι στους τροχούς αποδίδονται μόλις στις 4500σαλ στο αυτοκίνητο της συγκεκριμένης δοκιμής,ενω οι 163 της C230 αποδίδονται στις 5900 σαλ.Οπότε για να δεί ο οδηγός τα 163 άλογα της ΜΒ πρέπει να φλερτάρει με τον κόφτη σε αντίθεση με τον οδηγό μιας 2.0Τ που ήδη απο τις 4500 έχει 160 ίππους τους οποίους τους διατηρεί σχεδόν μέχρι τις 5800 σαλ (σύμφωνα με το διάγραμμα της δυναμομέτρησης).
Αυτά τα περι άνετων αναρτήσεων που είπες ισχύουν,αλλά σε πληροφορώ οτι η 2.0Τ είναι εξίσου άνετη με τη C230 παρόλα τα 225/45/17 που φοράει,οπότε στη σύγκρισή μας δεν ισχύει.P.S
Να σου αναφέρω οτι το δικό μου αυτοκίνητο δυναμομετρήθηκε στα 175ps στο στρόφαλο στις 4720 και 29,1kgr.m στις 3940 (μετά απο αναβάθμιση προγράμματος ψεκασμού απο την ίδια τη Ρενω,προγενέστερες τιμές με το αρχικό πρόγραμμα 173,7ps 5000 σαλ,27,1kgrm στις 4200 στο ίδιο δυναμόμετρο).Κέρδισα σχεδόν 2 κιλά ροπής πράγμα που δικαιώνει ακόμη πιό πολύ αυτά που γράφω... -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
.... C230 βγήκε 1490 .....ενω η Laguna 2.0T ... βγήκε 1650 κιλά (Είναι το μόνο περιοδικό που αναφέρει τιμές κατασκευστή και μέτρησης περιοδικού σε κάθε δοκιμή).Έχεις απόλυτο δίκιο η ροπή κάνει τη διαφορά σε γενική χρήση. Είναι πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που είπες και καλό να διατίθενται (είμαι και λάτρης των διγραμμάτων, αριθμών κλπ)
Όσο για το βάρος του Laguna που αναφέρεις είμαι υπερβολικά δύσπιστος....το έχεις διασταυρώσει ή επιβεβαιώσει με οποιοδήποτε άλλο περιοδικό ή site στο διαδίκτυο? Πιο πιθανό μου φαίνεται να έχει γίνει τυπογραφικό ή άλλο λάθος.... Η Renault Γαλλίας λέει Initiale άδειο 1320 κιλά. Ακόμα κι αν προσθέσεις λάδια, νερά, βενζίνη και οδηγό δεν βγαίνουν 1600 τα κιλά....Νομίζω ότι το Drive δε θα είναι το μόνο αφού πλέον και οι 4Τ θα ζυγίζουν τα αυτοκίνητα με τις καινούργιες τους ζυγαριές!
-
Τιμή κατασκευαστή για 2.0Τ 1360 κιλά-δοκιμής 1650 κιλά.
Για τη ΜΒ C230 είναι 1490 κιλά και στις δυο περιπτώσεις.
Το βάρος μέτρησης επι της δοκιμής περιλαμβάνει 2 άτομα + συσκευές μέτρησης σε όλα τα τεστ του περιοδικού Drive.
Στο τεστ της 2.0Τ μάλιστα σχολιάζουν πόσο (απρόσμενα) βαρύ τους βγήκε το αυτοκίνητο,ιδίως σε σχέση με την 156 JTS και το Volvo S40 που περιλαμβάνονταν στο ίδιο (συγκριτικό) τεστ.Και πώς να μην είναι βαρύ (εδω που τα λέμε) με τα 5 αστέρια που κουβαλάει,χωρίς ουσιαστικά να έχει ξεπεραστεί ακόμη απο κανένα αυτοκίνητο της κλάσης του στον τομέα της παθητικής ασφάλειας;;;
Πάντως αποκλίσεις απο το βάρος που αρχικά δίνει ο κατασκευαστής είναι σύνηθες φαινόμενο,διότι σχετίζεται με το αν περιλαμβάνεται ή όχι σε αυτό,ο οδηγός,τα υγρά του αυτοκινήτου κλπ -
Να κάνω μια ερώτηση, είναι δυνατόν μόνο 10 άλογα να χάνονται από την μετάδοση? Δεν θα έπρεπε να είναι περισσότερα?
Περι εξατμισεων...