-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Ναι, και βέβαια έχει σημασία. Κατ'αρχάς το μήκος του μοχλού επηρεάζεται αναγκαστικά, θυμήσου το πυθαγόρειο θεώρημα!
Και πάλι όμως η γεωμετρία της ανάρτησης μεταβάλλεται με τρόπο που δεν είναι προβλέψιμος από τον κατασκευαστή....Μα το μήκος του μοχλού που λέω εγώ παραμένει 49mm? Μάλλον αναφέρεσαι σε κάποιον άλλον από τους πολλούς μοχλούς που πρέπει να 'παίζουν'. Αλλά μια και είπες για Πυθαγόρα μάλλον αρχίζω να κατανοώ ποιο μοχλό εννοείς οπότε δικαιολογείται και το περί σημασίας του πλάτους της ζάντας.
Να πάρει, πώς θα τα καταλάβουμε αυτά τα πράγματα, ποτέ δεν είναι απλά....πας να πειράξεις ένα και επηρεάζονται όλα....
....για αυτό και μας αρέσουν! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Να πάρει, πώς θα τα καταλάβουμε αυτά τα πράγματα, ποτέ δεν είναι απλά....πας να πειράξεις ένα και επηρεάζονται όλα....
....για αυτό και μας αρέσουν!Πόσο δίκιο έχεις, και στις δύο παρατηρήσεις!
Η μαύρη αλήθεια είναι ότι ο σχεδιασμός και το στήσιμο μιας ανάρτησης είναι ολόκληρη επιστήμη και μάλιστα δύσκολη. Ο μαστρο-μήτσος που θα σου βάλει 4 Κόνι σε καλή τιμή δεν είναι απαραίτητα ο καταλληλότερος εκτός αν διαθέτεις άφθονα λεφτά για πειραματισμούς και άφθονο χρόνο για τρεξίματα.
-
Για μπλοκέ διαφορικό έχω ρωτήσει (ΜΠΟΥΜΠΗΣ) τοποθετημένο περίπου 650 Ευρώ.Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις χρήσιμες συμβουλές (ΒΑΣΙΛΗ-VASILIOS).
-
Επειδη αναφερθηκε παραθετω 2 χρησιμα links περι offset
-
Ο χρήστης PuntoRally_krt έγραψε:
Για μπλοκέ διαφορικό έχω ρωτήσει (ΜΠΟΥΜΠΗΣ) τοποθετημένο περίπου 650 Ευρώ.Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις χρήσιμες συμβουλές (ΒΑΣΙΛΗ-VASILIOS).Ψάξε λίγο σε παλιότερες δημοσιεύσεις, καθώς δυο μέλη του φόρουμ (που έχουν τώρα 'χαθεί', Αλέξη, Θεοδόση, ακούτε???? ), είχαν τοποθετήσει το μπλοκέ του Μπούμπη σε ένα Rallye. Θα διαβάσεις χρήσιμες παρατηρήσεις εκεί.
ΜΕΤΑΤΡΟΧΙΟ