-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Απαπαπα! Δεν κάνω τέτοια πράγματα!!
Νέες καλωδιώσεις??? Ποτέ!
Και τώρα δεν παίρνει ρεύμα από την μπαταρία? Από που παίρνει?
Το θέμα είναι πόσο θα επιβαρύνεται..
Για 15W θα έχω πρόβλημα?Το περίμενα , αλλά είπα να δω τι θα κάνεις ;;
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα ,.......... αλλά καλού - κακού να έχεις πρόχειρο και ένα spare διακόπτη . -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Ρε παιδια να σας κανω μια ερωτηση??εδω και κανα 6μηνο μολιςβαζω μπροστα το xantia (μερικς φορές όχι παντα) ξεκινάω και εχοντας το ραδιοφωνο ανοιχτο, πατωντας φρενο ανάβει αχνά το λαμπάκι της μπαταριας, σβηνει το ράδιο, και δεν έχω φλας και παραθυρα μόνο αλαρμ... σημειωτεον οτι φωτα έχω και κορνα. μολις σβησω το μοτερ και ξαναβαλω μπροστα, το αυτοκινητο επανερχεται...
το πηγα σε ηλεκτρολογο αλλα το βλαμενο οσο και αν προσπαθησε ο ανθρωπος δεν το ξαναεκανε μεχρι το ιδιο βραδυ που η ιστορια εγινε παλι...
καμια ιδεα??? σοσ
Δεν είμαι ηλεκτρολόγος , αλλά μήπως είναι ο ιμάντας του δυναμό χαλαρός ;;
-
δεν ξερω, ουτε εγω το κατεχω το θεμα. αλλα αν ηταν ιμαντας οταν συμβαινει το περιστατικο γιατι εχω φωτα κορνα και δεν εχω μονο παραθυρα, φλασ και ραδιο???
(η μπαταρια ειναι καινουργια και το εκανε και με την παλια)
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα ,.......... αλλά καλού - κακού να έχεις πρόχειρο και ένα spare διακόπτη .Πραγματικά δεν το λέω επειδή δεν θέλω να συμβεί αλλά 15W δεν νομίζω να χαλάσουν τον διακόπτη...
Πάντως το http://www.ecas2cvparts.co.uk/ είναι πολύ καλό για να τα πουλάει ενώ θα μπορούσαν να χαλάσουν κάτι...
Θα δείξει!!! -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
δεν ξερω, ουτε εγω το κατεχω το θεμα. αλλα αν ηταν ιμαντας οταν συμβαινει το περιστατικο γιατι εχω φωτα κορνα και δεν εχω μονο παραθυρα, φλασ και ραδιο???(η μπαταρια ειναι καινουργια και το εκανε και με την παλια)
Δυναμο ;
Ασφαλεια που δεν κανει καλη επαφη ; -
Ασφάλεια από όσο μπορω να διακρίνω δεν είναι.. Κανενας καλος ηλεκτρολογος από περιοχη παλληνη σπατα γερακας αγια παρασκευη κτλ??
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα ,.......... αλλά καλού - κακού να έχεις πρόχειρο και ένα spare διακόπτη .Spare διακόπτης?
Ναι έχω καμιά 10αριά..
Είχε το περίπτερο και πήρα!Οκ έχω έναν αλλά δεν ρισκάρω!
Με τα 40W θα έχω πολύ λιγότερο φως??? Θα οδηγάω σαν δηλαδή?
-
SIRGUS καλλυτερα βαλε ενα ρελε για να εισαι σιγουρος.Ειναι αρκετα ευκολο να τον βαλεις και μονος σου.Αν τα καλωδια απο τα φωτα λιωσουν ..........αστα να πανε!!!Η μπαταρια στα αυτοκινητα ειναι δυνατη οπως μια ηλεκτροκολληση αν γινει καποιο βραχυκυκλωμα.
-
Sirgus θα συμφωνήσω με τον Bill33 για το ρελέ. Όχι μόνο θα προστατέψεις τον διακόπτη αλλά τα φώτα θα αποδίδουν πολύ καλύτερα ακόμα και με τις λάμπες των 40w. Τα καλώδια δεν λιώνου με 20 watt παραπάνω.
Citastack οι καταναλώσεις που δεν δουλεύουν ενεργοπιοούνται όταν γυρίσεις το κλειδί στην πρώτη σκάλα?? Αν ναι τότε πιθανόν είναι να φταίει διακόπτης της μηχανής.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
SIRGUS καλλυτερα βαλε ενα ρελε για να εισαι σιγουρος.Ειναι αρκετα ευκολο να τον βαλεις και μονος σου.Αν τα καλωδια απο τα φωτα λιωσουν ..........αστα να πανε!!!Η μπαταρια στα αυτοκινητα ειναι δυνατη οπως μια ηλεκτροκολληση αν γινει καποιο βραχυκυκλωμα.Χμ...το σκέφτομαι...απλά δεν θέλω να αρχίσω τις πατέντες..
Κάποιοι ξένοι που ρώτησα το έχουν κάνει βέβαια...
Ενώ οι πιο πολλοί (σχεδόν όλοι) βάζουν τις original 40-45W λάμπες..
Νομίζω όμως ότι οι 40-45 πρέπει να είναι πολύ πιο αδύναμες από τις 55-60...
Αισθητή διαφορά δηλαδή.... -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
SIRGUS καλλυτερα βαλε ενα ρελε για να εισαι σιγουρος.Ειναι αρκετα ευκολο να τον βαλεις και μονος σου.Αν τα καλωδια απο τα φωτα λιωσουν ..........αστα να πανε!!!Η μπαταρια στα αυτοκινητα ειναι δυνατη οπως μια ηλεκτροκολληση αν γινει καποιο βραχυκυκλωμα.
Χμ...το σκέφτομαι...απλά δεν θέλω να αρχίσω τις πατέντες..
Κάποιοι ξένοι που ρώτησα το έχουν κάνει βέβαια...
Ενώ οι πιο πολλοί (σχεδόν όλοι) βάζουν τις original 40-45W λάμπες..
Νομίζω όμως ότι οι 40-45 πρέπει να είναι πολύ πιο αδύναμες από τις 55-60...
Αισθητή διαφορά δηλαδή....Θα ειναι και κιτρινες οι λαμπες οποτε ακομα λιγοτερο φως.
-
Ρώτησα καμιά 10αριά ξένους και οι 9 μου είπαν να βάλω τις 40W γιατί θα χαλάσει ο διακόπτης!
Στην Ελλάδα όλοι οι μηχανικοί που ρώτησα (και καλοί) μου είπανε ότι δεν θα πάθει τίποτα!
Τελικά οι ξένοι είναι λίγο ψείρες ή οι Έλληνες αδιάφοροι!?
-
Ας πει κανεις καμια ιδεα και για το δικο μου το προβλημα η εστω ας με παραπεμψει καπου
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Ρώτησα καμιά 10αριά ξένους και οι 9 μου είπαν να βάλω τις 40W γιατί θα χαλάσει ο διακόπτης!Στην Ελλάδα όλοι οι μηχανικοί που ρώτησα (και καλοί) μου είπανε ότι δεν θα πάθει τίποτα!
Τι είναι αυτά που λές οι Έλληνες μαστόροι αδιάφοροι;;; Δεν ντρέπεσαι;;;; Και που ξέρουν οι ξένοι;;;;; Είχαν και στο χωριό τους αυτοκίνητα;;;;;
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Ρώτησα καμιά 10αριά ξένους και οι 9 μου είπαν να βάλω τις 40W γιατί θα χαλάσει ο διακόπτης!
Στην Ελλάδα όλοι οι μηχανικοί που ρώτησα (και καλοί) μου είπανε ότι δεν θα πάθει τίποτα!
Τι είναι αυτά που λές οι Έλληνες μαστόροι αδιάφοροι;;; Δεν ντρέπεσαι;;;; Και που ξέρουν οι ξένοι;;;;; Είχαν και στο χωριό τους αυτοκίνητα;;;;;
Σωστά...
Απλά με βολεύει η Ελληνική άποψη!
Πραγματικά τα 40W νομίζω είναι επικίνδυνα λίγα για φώτα, χωρίς πλάκα...
Ο διακόπτης είναι απλά χλιαρός.
Δεν ζεσταίνεται με την έννοια ότι δίνει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να λιώσει το πλαστικό....με τίποτα δηλαδή!Από τη μία δεν θέλω να το ρισκάρω, από την άλλη θέλω να βλέπω!!!
-
Sirgus επιμένω στην λύση του ρελέ στα φώτα σου θα δεις φοβερή διαφορά στην απόδοση. Αν θες μπορώ να βοηθήσω ωέστε να είναι όσο το δυνατότερο ανώδυνη για το Ami σου η τοποθέτηση.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Sirgus επιμένω στην λύση του ρελέ στα φώτα σου θα δεις φοβερή διαφορά στην απόδοση. Αν θες μπορώ να βοηθήσω ωέστε να είναι όσο το δυνατότερο ανώδυνη για το Ami σου η τοποθέτηση.Έχεις δίκιο...
Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια κιόλας!Μπορείς να περιγράψεις, σύντομα για να μην σε κουράζω, τι ακριβώς πρέπει να κάνω αν αποφασίσω να βάλω ρελέ?
(Στο yahoo 2cv-club μέχρι στιγμής όσοι έχουν βάλει 55-60W δεν έχουν προβλήματα....)
-
Ένας Φιλανδός (?!?!) μου πρότεινε αυτό
http://www.biltema.fi/osteri/osteri.cgi ... ryhmaid=46Καλό φαίνεται!
Έτοιμο δηλαδή.... -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Έτοιμο δηλαδή....Αυτό το σετ έχει το καλό ότι δεν θα κόψεις καλώδια και πολύ φτηνό και φαίνεται καλό αν δεν θες να παιδευτείς είναι καλό.
Έχει πάρει το μάτι μου κάτι ρελέ τις Bosch (όχι σετ για φώτα) μεταλλικά και όχι πλαστικά τα οποία πιστεύω δεν θα είναι παράταιρα στα Αmi. Τώρα με λίγο προσοχή μπορεί η όλη επέμβαση να μην φαίνεται καν όταν ανοίγεις το καπώ.
Η τοποθέτηση των ρελέ είναι απλή:
Το κάθε ρελέ έχει 4 επαφές. Κόβεις τα καλώδια για την μεσαία και την μεγάλη σκάλα που πάνε από τον διακόπτη στα φανάρια. Τις άκρες που έρχονται απ' τον διακόπτη τις συνδέεις στο 86 του κάθε ρελέ. Τις άκρες που πάνε στα φανάρια τις συνδέεις στο 87 του κάθε ρελέ. Το 30 του κάθε ρελέ το τροφοδοτείς με ρεύμα απευθείς απ' την μπαταρία μέσω ασφάλειας(καλύτερα το κάθε ρελέ να έχει δική του ασφάλεια ώστε αν καεί πχ τις μεγάλης σκάλας να δουλέυει η μεσαία) Τέλος στο 86 δίνεις σώμα.
Ότι χρειαστείς εδώ είμαι. -
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Έτοιμο δηλαδή....Αυτό το σετ έχει το καλό ότι δεν θα κόψεις καλώδια και πολύ φτηνό και φαίνεται καλό αν δεν θες να παιδευτείς είναι καλό.
Έχει πάρει το μάτι μου κάτι ρελέ τις Bosch (όχι σετ για φώτα) μεταλλικά και όχι πλαστικά τα οποία πιστεύω δεν θα είναι παράταιρα στα Αmi. Τώρα με λίγο προσοχή μπορεί η όλη επέμβαση να μην φαίνεται καν όταν ανοίγεις το καπώ.
Η τοποθέτηση των ρελέ είναι απλή:
Το κάθε ρελέ έχει 4 επαφές. Κόβεις τα καλώδια για την μεσαία και την μεγάλη σκάλα που πάνε από τον διακόπτη στα φανάρια. Τις άκρες που έρχονται απ' τον διακόπτη τις συνδέεις στο 86 του κάθε ρελέ. Τις άκρες που πάνε στα φανάρια τις συνδέεις στο 87 του κάθε ρελέ. Το 30 του κάθε ρελέ το τροφοδοτείς με ρεύμα απευθείς απ' την μπαταρία μέσω ασφάλειας(καλύτερα το κάθε ρελέ να έχει δική του ασφάλεια ώστε αν καεί πχ τις μεγάλης σκάλας να δουλέυει η μεσαία) Τέλος στο 86 δίνεις σώμα.
Ότι χρειαστείς εδώ είμαι.Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Από τα λίγα που είδα στο internet διάβασα ότι πρέπει κάποιος να διαλέξει καλά ρελέ αν βάλει γιατί και αυτά χαλάνε...
Μάλιστα πάρα πολλοί λένε για ρελέ της HELLA (κάπως έτσι)Πάντως και αυτό το έτοιμο καλό φαίνεται...
Το ψάχνω...
Thanks
Ηλεκτρολογικές ερωτήσεις!