-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
.....κάθε μέρα ΟΛΗ η οδός τις ώρες καταστημάτων έχει την αριστερή πλευρά της διπλοπαρκαρισμένη...
Αλλα τουλάχιστον εκεί υπάρχει σύστημα. Βαράς μια κόρνα.....
Εγώ τουλάχιστον αυτό το καταλαβαίνω .... μιας και πραγματικά τις ώρες αυτές ΔΕΝ υπάρχει θέση για πολλά χιλιόμετρα, μέχρι και τα πάρκινγκ επι πληρωμής είναι ΓΕΜΑΤΑ!
Οπότε λίγη κατανόηση σε τέτοιες περιπτώσεις δε βλάπτει.....
Όπως αναφέρθηκε, μια κλήση στην τροχαία, αν είναι ανάγκη, είναι αρκετή.Παραδείγματα επίμονου διπλοπαρκαρίσματος παρουσιάζονται φαντάζομαι σε πολλά μέρη. Σαν γνωστό μου παράδειγμα έχω στην Αθήνα την Γ' Σεπτεμβρίου και Αριστοτέλους από Πλ Βικτωρίας μέχρι Αγ Μελετίου που μέρα νύχτα είναι διπλοπαρκαρισμένες πότε από εδώ πότε από εκεί.
Το θέμα δεν είναι αν υπάρχει σύστημα συνεννόησης και εξυπηρετούνται οι παρκάροντες αλλά ότι ο δρόμος καταλήγει να έχει μία λωρίδα σχήματος ζιγκ-ζάγκ αντί για 2+ και είναι ενοχλητικό και επικίνδυνο....
Τόσα αυτοκίνητα χωράνε να παρκάρουν και το ξέρουμε και εμείς είμαστε υπεύθυνοι (που παρακάμψαμε το νόμο για πάρκινγκ στις πολυκατοικίες, που πήραμε 2ο αυτοκίνητο, που δεν πετάμε το παλιό κλπ). Αν αντιληφθούμε απλά ότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να πάμε με το αυτοκίνητό μας γιατί ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ το θέμα τελείωσε, ΔΕΝ παίρνουμε το αυτοκίνητο και πάμε αλλιώς...... Ακριβώς επειδή ξέρουμε την κατάσταση δικαιολογίες (υστερούν τα ΜΜΜ, μια στιγμή να.... κλπ) ή ελαφρυντικά δεν υπάρχουν..... Από μένα καμία κατανόηση, είναι παράνομο, είναι αντικοινωνικό, με προσβάλει σαν πολίτη και χρήστη του δρόμου, τελεία. Κι αν μοιάζω αυστηρός τουλάχιστον έχω το νόμο με το μέρος μου. Και δεν είμαι εγώ αυστηρός η επιβολή των νόμων είναι χαλαρή.... Αφού ακόμα και αν φωνάξεις την αστυνομία βαριέται να ασχοληθεί και σπάνια ανταποκρίνεται.
Δεν νομίζω ότι σε πραγματική ανάγκη θα έχει κανένας πρόβλημα να διπλοπαρκάρει για λίγο, μόνο που η πραγματική ανάγκη είναι μόνο επείγον θέμα υγείας και όντως τότε διαρκεί ελάχιστα λεπτά και όχι να ψωνίσεις.....
Επίσης νομίζω ότι αν πρόκειται όντως για ολιγόλεπτη στάση είναι καλύτερα το αυτοκίνητο αν έχει 2ο άτομο να κινείται κάνοντας γύρω γύρω το τετράγωνο παρά να καταργεί μια λωρίδα κυκλοφορίας καταστρέφοντας τη ροή σε άλλη μία τουλάχιστον λωρίδα.... -
Εκτός από τα διπλοπαρκαρίσματα υπάρχουν και οι άλλοι που παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο όταν είναι μιας λωρίδας ο δρόμος ή/και σχεδόν κλείνοντας εισόδους πολυκατοικιών και γκαράζ. Αναγκαστικά οι πεζοί σκίζουν τα ρούχα τους ανάμεσα από αυτοκίνητα ή κυκλοφορούν στη μέση του δρόμου εισπράττοντας και τον χλευασμό των εποχουμένων!
Φίλος μου σε δρομάκι που τα ΣΚ γεμίζει δυσκολεύεται να βάλει το Autobianchi του (ο πεθερός του με 406 βλαστημάει) στο σπίτι του....αφού παρκάρουν κλείνοντάς του την μισή δίοδο....
Η διαδικασία τοποθέτησης παλουκιών για εξασφάλιση ικανοποιητικών ορίων στο πεζοδρόμιο με νόμιμο τρόπο έχει σχετική γραφειοκρατία και απαιτεί χρόνο και έξοδα.... Άρα ο νόμιμος ταλαιπωρείται και πληρώνει ενώ η παρανομία των άλλων δεν τιμωρείται....υποθέτω οι τοπικοί μαγαζάτορες θα θέλουν μια ελαστικότητα κλπ.
Ηθικό δίδαγμα....τα γνωστά...Ελλαδάρα ολέ! Σεβασμός του κράτους για τον πολίτη, σεβασμός του πολίτη για το κράτος και τους νόμους κλπ.... -
Στη γειτονια μου συμβαινει το εξης κουφο.
Ενω δεν εχει (δοξα το θεο) προβλημα με το παρκινγκ σχεδον ολοι ερχονται και παρκαρουν στην εισοδο-εξοδο(μαζι ειναι) της πυλωτης.
Να πω την αληθεια κανα δυο ειναι και επειδη το αφησα..........εγινε μοδα.
ΜΙα μερα λοιπον τα περνω στο κρανιο και λεο τωρα θα δεις.
Αυτος που εχει παρκαρει εχει ενα μαγαζι κοντα και καθεται ωρες......δεν τιθεται θεμα βιασινης η να φυγει......Εεεεε λοιπον εκεινη τη μερα εκανα βολτες με το αμαξι μου και μπαινοβγαινα στην πυλωτη ανα δεκα λεπτα.
Παντα ευγενικα κορνα (ηλιθιο χαμογελο) κτλ.
Στο τελος απελπιστικε και το παρκαρε.
(χεχεχεχεχεχεχε)
Πλεον εχουν ελλατωθει τα συμπτωματα κατα πολυ......... -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Avel, σε ποιον δρομο στα Καμινια ?
Και επισης, αμα ειναι καινουριες οι πολυκατοικιες, δεν θα επρεπε να υπαγονται σε αυτον το νεο ΓΟΚ που λεει οτι απαγορευεται αυτο που εχουν κανει?Οχι απαραιτήτως. Μπορεί να είχαν βγάλει τις άδειες πρίν 50 χρόνια και τώρα να αποφάσισαν να χτίσουν
Οι οικοδομικές άδειες έχουν ισχύ για τέσσερα χρόνια και μπορεί υπο προϋποθέσεις να αναθεωρηθούν για άλλα τόσα .
Ποινη για διπλοπαρκαρισμα!