-
Μήπως το τρίξιμο είναι καθαρά από την πεταλιέρα ή από το ελατήριο επαναφοράς του πεντάλ; Κάνε μια δοκιμή κουνώντας το πεντάλ με το χέρι και στήνοντας αυτή κοντά στην πεταλιέρα να δεις από πού ακούγεται. Ίσως να είναι κάτι απλό και με λίπανση να λυθεί το πρόβλημα. Δεν χάνεις τίποτα να το κοιτάξεις.
-
Καλημέρα σε όλους. Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.
Τελικά, πήρα σήμερα τηλέφωνο, και κλείσαμε ραντεβού για Παρασκευή. Μίλησα με τον ίδιο υπεύθυνο στα ραντεβού, και μου είπε οτι τώρα πηγαίνουμε μάλλον για αντικατάσταση ντίζας (!μα μου είχαν πει ότι δεν έχει ντίζα το 307!). Τέλοσπάντων, την Παρασκευή το αυτοκίνητο θα φύγει από την LION επισκευασμένο. , ακόμα και αν χρειαστεί να αλλάξουν τα πάντα πέρα από τα υγρά του καθαριστήρα.
Όλα καλά με τις απόψεις σας (και ευχαριστώ), αλλά προτιμώ τελικά την άποψη 'Φτιάξτε το για να μην ....', πάντα βέβαια με κομψότητα και ευγένεια (!!!!!). Τελικά μήπως τα μικρά συνεργεία τρέχουν παραπάνω για να μας εξυπηρετήσουν?καλή σας ημέρα,
Σπύρος
-
Φιλε santhis οταν με το καλό σου λυσουν το προβλημα κανε ενα κοπο και ενημερωσε και το topic club 307 ετσι για να ξερουμε και μεις τι μας γινεται σε αναλογες περιπτωσεις.
Α... και για να μην το ξεχασω.ΚΑΝΕΝΑ μαυρο 307 δεν εχει τοσο υψηλη τελικη.Μονο τα μπορντω... -
φίλε σπύρο, έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σένα. το τρίξιμο είναι ανεπαίσθητο μεν, υπαρκτό δε, και το κάνει στο 1/4 περίπου της διαδρομής του συμπλέκτη, ενώ με πλήρη σύμπλεξη/αποσύμπλεξη εξαφανίζεται, οπότε υποπτεύομαι ότι σε κάποιο σημείο της διαδρομής έρχονται σε επαφή κάποια μεταλλικά μέρη, πιθανόν στην πεταλιέρα. το ελατήριο το έχω γρασάρει επανειλημμένα, αλλά δεν έχω δει αποτελέσματα, ενώ και στο σέρβις που έκανα πριν κάνα εικοσαήμερο περίπου, το γράσαραν ξανά, αλλά και πάλι τζίφος. αν έχεις κάποιο νεώτερο, μας ενημερώνεις...
όσο για σένα, μιχάλη, άσε τις υψηλές τελικές του μπορντό (αυτά είναι για τους ευθειάκηδες ). δε σου λέω πόσα πλευρικά g πιάνει το blue recife μου, μη σε στενοχωρήσω
-
Το forum είναι τρομερή ομάδα παιδιά.
Όταν γυρίσω σπίτι το βράδυ, θα σας στείλω link με ένα impreza, και πως ο ιδιοκτητης του αντιμετωπίζει το πρόβλημα του τριξίματος του υδραυλικού συμπλέκτη, με φωτογραφίες! Λέω να τις εκτυπώσω, και να τις πάω στη LION να δούν πως γίνεται. Αν και πιστεύω οτι απλά βαριόντουσαν να λύνουν κομμάτια.
Το τρίξιμο σε εμένα εντοπίζεται από το πετάλι συμπλέκτη και λίγο μπροστά, ενώ κάτι σαν ντίζα τρίζει αρκετα πιο μπροστά και κάτω από τη μηχανή. Το τρίξιμο είναι τόσο έντονο, που αν ακουμπήσεις το πόδι σου στο φρένο, ενώ παίζεις με τον συμπλέκτη, το νιώθεις. Λέτε να φταίει η πεταλιέρα;
Σημειωτέον οτι το τρίξιμο του συμπλέκτη είναι ανεξάρτητο λειτουργίας κινητήρα, αρκεί να έχει ζεσταθεί το αυτοκίνητο. Μπορείς ύστερα να κλείσεις τη μηχανή, και να το παρατηρήσεις με την ησυχία σου!!! Κάνει θόρυβο μόνο όταν απελευθερώνεις τον συμπλέκτη, αργά-αργά, και όταν έχει μείνει 1/2 της διαδρομής μέχρι το τελείως ελεύθερο. -
http://www.ravensblade-impreza.com/modi ... train.html
Οδηγίες για πολλά πολλά πράγματα στα αυτοκίνητα. Βέβαια, δεν έχουμε όλοι Impreza, ούτε και εγώ, αλλά σίγουρα παίρνουμε μια ιδεα.
Μπορείτε να πάτε στο θέμα 'curing clutch creak'..... -
Φιλε santhis ειχες κανενα νεο απο το 307???
Το εφιαξες????
Αν ναι τι ηταν τελικα??? -
Αχχχχ.... φρικη.... ειμαι και εγω εδω και 20000km με τριξιμο στον συμπλεκτη του Punto. Τα πραγματα πλεον ειναι σκουρα... η μαλλον σπαστικά!
Στα πρωτα 15000 με κανα γρασαρισμα/λαδωμα το τριξιμο εφευγε για τα επομενα 5000.... τωρα ομως εχω προβλημα. Το πηγα στον μηχανικο μου... και βρηκαμε πως ετριζε απο 2 σημεια. Ενα στην ακρη της ντιζας στην μηχανη μεσα... και το αλλο στο πενταλ. Αυτο στην ακρη της ντιζας το εξαφανισαμε αμεσα... το αλλο ομως που με βασανιζει αφανταστα οσο και να το λαδωσαμε/γρασαραμε, παλι μετα απο μερικα δουλεματα του συμπλεκτη ξαναετριζε. Συμπερασμα, το τριξιμο αυτο προερχεται απο το ακριβως πισω μερος του συμπλεκτη (εντος της μηχανης, κολλητα με το δαπεδο) και ειναι μεσα σε μηχανισμο ο οποιος απλα αλλαζετε με καινουργιο (μη επισκευασιμο) και θελει λεφτα... και απο οτι καταλαβα ειναι αρκετα τα λεφτα, ποσο μαλλον οταν ειναι απλως για ενα τριξιμο.
Παντως ειναι απειρως σπαστικο, εν ετη 2004, να μην μπορουμε να κατασκευασουμε καποια βασικα εξαρτηματα ετσι ωστε να μην εχουν παρενεργιες. Απλα απαραδεκτο...
- Δεν θυμαμαι ακριβως πως μου ειχε πει τον μηχανισμο... δεν ειμαι καλος στην μηχανολογια
-
Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ με ένα 406 στα 80000χλμ. Ο συμπλέκτης έκανε θόρυβο στο τελευταίο 1/4 της διαδρομής του. Ο μάστορας μου είπε ότι είναι 'Αυτορυθμιζόμενος', καπως έτσι το θυμάμαι, και ότι θα φτιάξει μόνος του. Πράγματι μετά από λίγο καιρό έφτιαξα αλλά το πρόβλημα με ξαναθυμήθηκε λίγο καιρό αργότερα. Τελικά διορθώθηκε με αλλαγή της ντίζας.
Ξέρει κάποιος κάνα καλό συνεργείο PEUGEOT στην ευρύτερη περιοχή Αμπελοκήπων καλύτερα γιατί στο δικό μου δε βλέπω μεγάλη προθυμία όσον αφορά σε μικρά καθημερινά προβληματάκια. Ας μου στείλει pm.
Ευχαριστώ -
Καλημέρα παιδιά,
Τελικά, η LION Hellas έχει την επίσημη άποψη οτι είναι φυσιολογικός τριγμός. Δεν το είχα πάει και καλά ζεσταμένο, για να τρίζει σωστά, και είπαμε να το πάω όταν φτιάξει λίγο ο καιρός για να είναι πιο δυνατό το τριξιμο (!). Έχουν και λίγο δίκιο, αν δεν μπορείς να αναπαράγεις το πρόβλημα σωστά, τότε βρίσκουν πάτημα...
Πήγα μετά στην OSCAR, πάλι στον Κηφισό. Γενικά, είναι καλοί, και αρκετά εξυπηρετικοί. Το γρασσάρανε και αυτοί, αλλά μου είπανε να το παρακολουθήσουμε, αν δεν φτιάξει.
Στη συνέχεια βαρέθηκα λίγο, περιμένω να ξανα-νευριάσω και να το πάω. Ελπίζω πολύ σύντομα. Ο corsair και ο meng βοήθησαν αρκετά με τις ιδέες τους, θα το προωθήσω στην OSCAR. Λέτε να το καλύπτει αυτό η εγγύηση;φιλικά,
Σπύρος
-
Καλησπέρα σας!
Αφήσα αρκετό καιρό το θέμα, γιατί είχα βαρεθεί να πηγαίνω συνέχεια για το ίδιο θέμα στο συνεργείο. Το ξαναπήγα στην OSCAR Peugeot, πίσω από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού. Εκεί, την προηγούμενη φορά, οι άνθρωποι είχανε γρασάρει το πετάλι αλλά και το μηχανισμό, μπας και στρώσει.
Πολυ φιλότιμα οι άνθρωποι το ξαναβάλανε μέσα για έλεγχο. Τελικά, μου λένε τηλεφωνικώς οτι πρόκειται για πλατώ και ρουλεμάν. Ζήτησαν δε έγκριση από την Lion Hellas για να το περάσουν στην εγγύηση, και η Lion είπε οτι είναι αναλώσιμο το σετάκι (δίσκος, πλατώ, ρουλεμάν), άρα επιβαρύνει τον πελάτη.
Το κόστος αλλαγής είναι περίπου 350-400 ευρώ. Δεν είναι πρόβλημα στον δίσκο, αφού το αυτοκίνητο ΔΕΝ πατινάρει καθόλου. Εχω κάνει δε μόλις 44.000 km, και το πρόβλημα έχει εμφανιστεί από τα 36.000 περίπου.
Σκοπεύω να το κυνηγήσω όπως μπορώ. Υπάρχει ιστορικό στα φόρουμ των 4Τ, όπου η αλλαγή αυτή, σε άλλα αυτοκίνητα, έχει γίνει δωρεάν, εφ'οσον το αυτοκίνητο είναι εντός εγγύησης.
Να ξανασημειώσω οτι τα παιδιά στην OSCAR φαίνεται να έκαναν ότι μπορούσαν....Θέλω λοιπόν παρακαλώ την γνώμη σας!
ευχαριστώ,
Σπύρος Άνθης
-
Ο χρήστης santhis έγραψε:
Ζήτησαν δε έγκριση από την Lion Hellas για να το περάσουν στην εγγύηση, και η Lion είπε οτι είναι αναλώσιμο το σετάκι (δίσκος, πλατώ, ρουλεμάν), άρα επιβαρύνει τον πελάτη.Αντίθετα στον Σπανό ούτε καν ρώτησαν την BMW Hellas. Απλά μου το άλλαξαν μόλις παραπονέθηκα για κραδασμούς στο πεντάλ όταν ζεσταίνονταν ο συμπλέκτης...
Τώρα όμως έχω άλλο πρόβλημα:
Όταν κατεβάζω ταχύτητα και το κάνω γρήγορα όλα γίνονται μια χαρά. Αν αφήσω πατημένω τον συμπλέκτη μέχρι οι στροφές να πέσουν (1500-2000) και κατεβάσω μετά ταχύτητα, έχω μια αίσθηση σαν να 'χοροπηδάει' ο συμπλέκτης (όχι το πεντάλ). Δεν μοιάζει γλύστρημα, είναι καθαρά κραδασμός. Καμμιά ιδέα παιδιά; -
Καλημέρα σας!
Πρίν σας πώ τα δικά μου νέα, ας πιάσουμε το θέμα του φίλου BMWακια μας.
Θα προτινα, αν ειναι όντως ενοχλητικό το νέο πρόβλημα, να το πάς αμέσως στον Σπανό. Τέτοιο τρομερό after sales, εκμεταλλεύσου το!
.......
τελικά πήγα πάααλι σήμερα στην Lion, αυτή τη φορά για να μου πούνε εν ολίγοις αν καλύπτεται το κίτ συμπλέκτη στην εγγύηση, δεδομένου του ότι από το 3πτυχο δίσκος-πλατώ-ρουλεμάν που συμπεριλαμβάνει το κιτ, εγώ δεν έχω φθείρει το δίσκο καθόλου.
Το τεχνικό τμήμα (upstairs...) είπε αυτό που αναγράφεται και στην εγγύηση, οτι δηλαδή δεν καλύπτεται ο συμπλέκτης, σαν μέρη που υπόκεινται σε φυσιολογική φθορά. Τώρα, στα ταξί τα ρουλεμάν και τα πλατώ τα αλλάζουν στις 100-200.000 km....εγώ που πάντα πάω από εθνική οδό και Αττική Οδό, δεν ξεκουράζω ποτέ το πόδι στον συμπλέκτη, κτλ κτλ, δεν είμαι προσεκτικός οδηγός;;;;Χτες μίλησα με συνεργεία της Peugeot στην Αγγλία, και μου είπανε οτι το καλύπτουν, αν είναι μέχρι 20.000 km (12.000 μίλια).
Σίγουρα πανευρωπαϊκά, έχουν μπλέξει τα μπούτια τους με την εγγύηση. Αν έστω και ένα συνεργείο άλλαξε κάπου στην Εύρώπη το κίτ συμπλέκτη, στην εγγύηση, δεν θα έπρεπε να το αλλάζανε και οι άλλοι;παίδες, παρακαλώ για γις απόψεις σας..!
ευχαριστώ,
Σπύρος Άνθης
-
παιδιά εγω εχω το εξής πρόβλημά με τον συμπλέκτη και τρίζει . ειμαι ρελαντί με πατημένο συμπλέκτη, μέχρι τωρα ολα καλα . μόλις βάλω πρώτη ταχύτητα και κουνήσω χιλιοστά στο συμπλέκτη (χωρις να ξεκινήσω)αρχίζει να τρίζει σαν να τριβωντε μεταλα ..αρκετά δυνατά και ακούγετε εξω απο το αυτοκίνητο . καμιά γνώμη..? το ford ranger 2.5 diesel έχω . .120.000 χλμ.
Τρίξιμο πεταλιού συμπλέκτη