-
Πόσο αποκλίνει η κριτική σου από την εικόνα των AS δεν το γνωρίζω, γιατί ούτε η κριτική σου έγινε με αντικειμενικά κριτήρια ούτε και το τι ακριβώς άκουσες δεν μπορώ να ξέρω (γιατί δεν άκουσες μόνο τα AS, αλλά ένα ολόκληρο σύστημα).
Πάντως εγώ θεωρώ τα AS αρκετά αξιόλογη προσπάθεια.
-
Ισως
Μπορεις με δυο λογια να μας πεις τα ακουστικα σημεια αναφορας των περιοδικων στα τεστ? -
Ευχαρίστως.
Ο,τι ακούγεται καλύτερα παίρνει περισσότερα αστεράκια.
Ενίοτε το υπογραμμισμένο μετατρέπεται σε 'όποιος πληρώνει καλύτερα'.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Ευχαρίστως.Ο,τι ακούγεται καλύτερα παίρνει περισσότερα αστεράκια.
Ενίοτε το υπογραμμισμένο μετατρέπεται σε 'όποιος πληρώνει καλύτερα'.
Ναι ρε πασα μου αλλα αυτο δεν ειναι και παλι απολυτο κριτηριο.Σωστο μεν αλλα.....
οταν εχουμε 5 ηχεια στην ιδια κατηγορια τιμης,ας πουμε 1000ευρω,τι θεωρουν οι ειδικοι αυτο που λεμε οτι ακουγετε καλυτερα?
Γιατι στα αυτια του υποψηφιου αγοραστη μπορει να ακουγεται χειροτερα!! -
Ε τότε ας πάει να τα ακούσει από μόνος του ο υποψήφιος αγοραστής (ξέρω, ξέρω, τα έχουμε ξαναπεί).
Καλύτερα ακούγεται (όπως λένε όλοι) αυτό που είναι πιο κοντά στο real thing, το ζωντανό ήχο.
Στην πράξη, δεν έχω ΠΟΤΕ μου ακούσει ήχο που να πλησιάζει αρκετά αυτό το σκοπό.
-
Χεσε θεατρο κατουρα παρασταση
Που μπορουμε να βρουμε τις επεξηγησεις ορολογιας που χρησιμοποιουν οι τεχνικοι δοκιμων,οπως πχ διαφανες,αχρωματιστο κλπ? -
Δεν υπάρχει λεξικό βρε Μάκη. Εχεις δει πουθενά λεξικό που να εξηγεί τι σημαίνει το 'ράθυμη λειτουργία του κινητήρα' πχ για τα αυτοκινητιστικά περιοδικά?
PS: αν όντως υπήρχε τέτοιο λεξικό, θα είχε ολόκληρο τομέα για τα γραφόμενα του sx.
-
Αρα τα περιοδικα κανουν τη δουλεια τους κι εμεις τη δικη μας.
Αφομοιωνουμε τα τεχνικα αρθρα (για οποιον του αρεσει να ασχολειτε) κρινουμε ΕΜΕΙΣ απ την παρουσιαση τους τις συσκευες και δεν ασχολουμαστε ΚΑΘΟΛΟΥ με βαθμολογιες και λοιπα χαζα. -
Ε δεν είναι κι έτσι ακριβώς. Μια γενικότερη κατεύθυνση μπορούν να σου δώσουν (αλλά μη βασίζεσαι κι απόλυτα).
Γενικά η ορολογία που χρησιμοποιούν είναι κατ'αντιστοιχίαν αυτής σε κάθε περιοδικό του ειδικού τύπου. Εκφράζει πράγματα που μόνο αν τα αντιληφθείς ο ίδιος μπορείς να καταλάβεις την αντιστοιχία της έκφρασης.
-
Ε δεν είναι κι έτσι ακριβώς. Μια γενικότερη κατεύθυνση μπορούν να σου δώσουν (αλλά μη βασίζεσαι κι απόλυτα).Γενικά η ορολογία που χρησιμοποιούν είναι κατ'αντιστοιχίαν αυτής σε κάθε περιοδικό του ειδικού τύπου. Εκφράζει πράγματα που μόνο αν τα αντιληφθείς ο ίδιος μπορείς να καταλάβεις την αντιστοιχία της έκφρασης.
Ετσι
Με βλεπω οποτε στο μελλον,τα επομενα ηχεια να ειναι τα 901 και να πα να μαμηθουν -
Καλύτερα ακούγεται (όπως λένε όλοι) αυτό που είναι πιο κοντά στο real thing, το ζωντανό ήχο.
Στην πράξη, δεν έχω ΠΟΤΕ μου ακούσει ήχο που να πλησιάζει αρκετά αυτό το σκοπό.
Bρε ποιον μου θυμίζει αυτή η φράση... Κάποιον που έλεγε οτι ολα τα σύγχρονα και συμβατικά μηχανήματα είναι...καβουρντηστήρια.
-
Ναι, ξέρω. Δεν το εννοώ έτσι όμως.
Μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας το πείραμα, αρκεί να είστε παρόντες σε πρόβα μικρού γκρουπ σε στούντιο (αλλά φορέστε τις ωτασπίδες σας γιατί μιλάμε για μια δυναμική περιοχή ΝΑ με το συμπάθειο).
-
Ναι, ξέρω. Δεν το εννοώ έτσι όμως.Μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας το πείραμα, αρκεί να είστε παρόντες σε πρόβα μικρού γκρουπ σε στούντιο (αλλά φορέστε τις ωτασπίδες σας γιατί μιλάμε για μια δυναμική περιοχή ΝΑ με το συμπάθειο).
Εννοείς δηλαδή ότι γλιτώνουμε το βζζζζ-βζζζζ-βζζζζ 'χαμήλωσε την κιθάρα ρε μλκ';
-
Οχι, εννοώ ότι αν δε νιώσετε το κλωτσίδι στο στομάχι από το λυσσασμένο τύπο πάνω στο σκαμπώ που κοπανάει με μανία εκείνο το πράγμα κάτω από το πόδι του, δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβετε πώς πρέπει να αποδίδει με νεύρο και πυγμή τη μπότα ένα ηχείο.
Κι αν βρεθείτε ποτέ να το ακούσετε έτσι ακριβώς από ηχείο, τότε είστε πολύ τυχεροί.
Κι επειδή αναφέρθηκες στο Σπίρο και τις κόρνες, θα πω πως τις τελευταίες ποτέ μου δεν τις συμπάθησα (συνήθως δεν τις αντέχω καν), τόσο από θέμα χροιάς όσο κι από θέμα συμβιβασμών που πρέπει να κάνεις στην τοποθέτησή τους (όπως πχ την πολύ απλή διαδικασία του να γκρεμίσεις το μισό σπίτι). Ομως κάποιοι άνθρωποι τις λατρεύουν, κι αυτό από μόνο του υποδεικνύει πόσο υποκειμενικά είναι αυτά τα πράγματα. Δε σημαίνει ότι ο άλλος είναι κουφός, απλά ίσως ακούει διαφορετικά (η αισιόδοξη άποψη).
-
Οχι, εννοώ ότι αν δε νιώσετε το κλωτσίδι στο στομάχι από το λυσσασμένο τύπο πάνω στο σκαμπώ που κοπανάει με μανία εκείνο το πράγμα κάτω από το πόδι του, δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβετε πώς πρέπει να αποδίδει με νεύρο και πυγμή τη μπότα ένα ηχείο.Ή έναν vox ac-30 με 2 12άρια να σου 'κουνάει τα μπατζάκια'! (αυτό το λένε οι παλιοί που φορούσαν καμπάνες )
Όμως ο θεατής/ακροατής μια ηλεκτρικά ενισχυόμενης συναυλίας παρόμοια ήχο με αυτό των ηχείων δεν λαμβάνει;
-
Ναι, και εκεί είναι που αρχίζουν οι συμβιβασμοί. Γιατί σωστός ήχος συναυλίας είναι ένα θέμα, και σωστός ήχος για το σπίτι είναι ένα άλλο. Οπότε εκ των πραγμάτων διαφέρουν. Γι'αυτό γράφω πιο πάνω 'όπως λένε όλοι'.
Καληνύχτα σας.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ε δεν είναι κι έτσι ακριβώς. Μια γενικότερη κατεύθυνση μπορούν να σου δώσουν (αλλά μη βασίζεσαι κι απόλυτα).
Γενικά η ορολογία που χρησιμοποιούν είναι κατ'αντιστοιχίαν αυτής σε κάθε περιοδικό του ειδικού τύπου. Εκφράζει πράγματα που μόνο αν τα αντιληφθείς ο ίδιος μπορείς να καταλάβεις την αντιστοιχία της έκφρασης.
Ετσι
Με βλεπω οποτε στο μελλον,τα επομενα ηχεια να ειναι τα 901 και να πα να μαμηθουνΆσε τα 901...
Σου είπα ποια είναι η λύση. Meridian DSP3100 ενεργά και ψηφιακά. Προενισχυτής, τελικός ενισχυτής, ηχεία και dsp σε μία συσκευασία.
Βάλε και μία καλή πηγή και είσαι έτοιμος. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω ο χώρος σου. Αλλά είναι ακριβά τα άτιμα ακόμη...
-
Και για να συνεχίσουμε την κουβέντα μας σε ρεαλιστική βάση...
Dynaudio BM5a, ενεργό monitor .
Από εδώ http://www.thomann.de/gr/dynaudio_bm5a.htm τα αγοράζεις με μόνο 500
-
Αν τώρα μπορείς να διαθέσεις και κάτι παραπάνω τότε υπάρχουν και τα BM15a. Μεγαλύτερο ηχείο με μεγαλύτερη ισχύ.
πάλι από τον ίδιο μπορείς να τα προμηθευτείς με 1299
-
Πριν καμια ωρα αυτα κοιτουσα,τα μονιτορ της dynaudio
Alla τα παθητικα.Δεν ξερω αλλα κατι μου καθεται στραβα στα ενεργα.
Με τον τελικο μπορεις να 'παιξεις' αλλιως και ισως να ειναι και καλυτερος (αναλογα την επιλογη φυσικα) απ τους ενσωματωμενους των ενεργων.
Πρεπει να τα ακουσω ρε γμτ
Home Hi-Fi