-
αμα χρειάζεσαι φιλτρα κλπ παπαριές σημαίνει οτι τα τροφοδοτικά των συσκευών που χρυσοπλήρωσες είναι επιεικώς για τον πουτσο
τροφη για σκέψη*
- τροφή για σκέψη is a trademark of IKE Inc. registered in Grease and other brothels.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Έχω βάσιμες υποψίες ότι με αυτό το post κάποιοι θα εκνευριστούν. Γι' αυτό και μόνο το λόγο αξίζει τον κόπο.
[...] -
γιατί να εκνευριστω ματακια μου
δικά σου λεφτά πέταξες σε κακοσχεδιασμένα μηχανήματα και τραβάς τα 'αυτιά' σου για καλύτερο ηχο
-
Αφού πέταξα του λεφτά μου, εσένα τί σε χαλάει;
Προτείνω να πας να τα ψάλεις και στα παιδιά (που σημειωτέον είναι ηλεκτρονικοί) για τη χρησιμότητα της γαλβανικής απομόνωσης.
-
για πές μας ρε συ Ernani μια και τα 'παιδιά' σου εξήγησαν τι κάνει και γιατί χρειάζεται η γαλβανική απομονωση για να μάθουμε και εμείς
κανένα χάλασμα απο την πλευρά μου πάντως
-
Ξέρω ποιό είναι το πρόβλημά σου.
Κατά βάθος ζηλεύεις όλους όσους ευχαριστιούνται τα συστήματά τους.
Για την περίπτωσή σου, μια είναι η λύση για την ηχητική νιρβάνα:
http://www.6moons.com/audioreviews/nmsonic/devices.html -
το audio είναι ενας απο τους χώρους που συγκεντρώνει αρκετούς 'ψαγμένους'
μπορώ να τους ακούω για ώρες να μιλάνε για μουσικότητες ρευματα κλπ και να κάνω ερωτήσεις που δυσκολευονται να απαντήσουν
παρόμοια βίτσια έχω και με το αυτοκίνητο
guilty pleasures
δεν μου απαντησες για τη γαλβανική απομόνωση ομως
-
Τι ακριβώς θέλεις να σου πω;
Για να ρωτάς με αυτό το υφάκι, υποθέτω ότι γνωρίζεις, οπότε γιατί δεν μας λες εσύ καλύτερα πού πιστεύεις ότι υπάρχει πρόβλημα, αντί να σχολιάζεις κακοπροαίρετα συνέχεια για διάφορα θέματα (βινύλιο, κλπ); Να μάθουμε κι εμείς οι άσχετοι με ποιό τρόπο επιτρέπεται τελικά να ακούμε μουσική.
-
να μου πείς γιατί ακριβώς χρειάζεται γαλβανική απομόνωση στο σύστημά σου.
απο εκεί και πέρα δικό σου είναι αν έχεις προβληματα μέτρα το και λύσ' τα .
επίσης δεν σχολίασα το μέσο με το οποίο κάποιος μουσική. αυτό που σχολιάζω συνήθως είναι τις 'ψαγμένες' απόψεις, το voodoo, τις μουσικότητες κλπ
-
Εδώ σε πείραξαν οι λάμπες και το βινύλιο, τι μου λες τώρα ότι δεν σε νοιάζει το μέσο; Δεν μας λες καλύτερα εσύ τι έχεις να γελάσουμε λιγάκι; Και κάτι ακόμα, διαφορές από transport σε transport υπάρχουν και γιατί; Ρητορικές είναι οι ερωτήσεις, δεν θέλω απάντηση.
Τέλος πάντων, και πολύ ασχολήθηκα. Για την ιστορία το βασικό μου σύστημα αποτελείται από tascam cd-01u pro, benchmark dac1, behringer ultramatch pro, behringer ultra-curve pro, dynaudio bm5a, dynaudio bm 9s. Ενίοτε χρησιμοποιώ και το aphex 204. Ελπίζω να εγκρίνονται για τη σωστή ακρόαση μουσικής.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Εδώ σε πείραξαν οι λάμπες και το βινύλιο, τι μου λες τώρα ότι δεν σε νοιάζει το μέσο;πάρε αδεια απ τη δουλειά και πάνε σε κανα μέρος να καθαρίσει το κεφάλι σου
οπως σου ξαναγραψα δεν με νοιάζει με τι** σου αρέσει** να ακους μουσική.
οσο για το σύστημα μου αποτελείται απο φτηνιάρικα ακουστικά καρφί σε audio out σάπιου laptop. μπορεί να χάνει λίγο σε μουσικότητα αλλα κερδίζει σε γαμηστερότητα
-
To θέμα της γαλβανικής απομόνωσης αποτελούσε και αποτελεί πάντα ένα από τα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής εφόσον συντελεί σε μεγάλο βαθμό σε μια επιτυχημένη και χωρίς προβλήματα εγκατάσταση.
**Είναι γνωστό ότι ο θόρυβος στο βιομηχανικό περιβάλλον μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα μετάδοσης σε αναλογικές και ψηφιακές γραμμές σηματοδοσίας, με δυσάρεστα ή και καταστροφικά αποτελέσματα. **Ένα απλό κύκλωμα βασίζεται στην τοπολογία τύπου Flyback και είναι μονής βαθμίδας με έναν ημιαγωγικό διακόπτη.Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι ανάμεσα στις διάφορες τοπολογίες διακοπτικών μετατροπέων που χρησιμοποιούνται σε τέτοιου είδους εφαρμογές χαμηλής ισχύος, η τοπολογία τύπου Flyback αποτελεί μια “ελκυστική” λύση λόγω της απλοποιημένης κυκλωματικής δομής αλλά και της ικανότητας να ανυψώνει ή να υποβιβάζει την τάση στην έξοδο.
Όμως το βασικό πρόβλημα της τοπολογίας αυτής είναι οι υπερτάσεις που εμφανίζονται επάνω στο διακόπτη λόγω της αυτεπαγωγής σκέδασης.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έχουν παρουσιαστεί κυκλώματα καταστολής υπερτάσεων τα οποία είναι ενεργοβόρα ή μη ενεργοβόραΑνάλογα με τον τύπο του κυκλώματος καταστολής υπερτάσεων που χρησιμοποιείται μπορεί ναέχουμε είτε χαμηλή απόδοση είτε μεγάλη πολυπλοκότητα. Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό να έχουμε όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή αυτεπαγωγής σκέδασης ώστε να ελαχιστοποιείται το επίπεδο ισχύος του χρησιμοποιούμενου κυκλώματος καταστολής.
Ακόμα και στην πολυκατοικία όταν ξεκινάει το ασανσέρ το δίκτυο του ρεύματος διατρέχεται από ένα παλμό 2000 βολτ διάρκειας κάποιον microsecond που γίνεται αντιληπτός σαν σκλήρυνση του ήχου, σε μηχανήματα που έχουν μια ποιότητα ( σκουπίδια μέσα - σκουπίδια έξω )
Συνεπώς, είναι απαραίτητη η ειδική κατασκευή του μετασχηματιστή ώστε να έχουμε την
ελάχιστη δυνατή σκέδαση. Όμως ακόμα και μια πολύ προσεκτική κατασκευή στην περιέλιξη των τυλιγμάτων δεν μπορεί ποτέ να οδηγήσει σε μηδενική τιμή σκέδασης.Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του κυκλώματος είναι το γεγονός ότι η αυτεπαγωγή σκέδασης χρησιμοποιείται σαν πηνίο στην είσοδο του μετατροπέα για τη βελτίωση του αρμονικού περιεχομένου του ρεύματος, οδηγώντας έτσι σε υψηλό συντελεστή ισχύος ειδικά στην περίπτωση που έχουμε παροχή από εναλλασσόμενο δίκτυο.
Το κύκλωμα λειτουργεί στην κατάσταση ασυνεχούς αγωγής. Η επιλογή αυτή γίνεται γιατί σε τέτοιου είδους εφαρμογές μας ενδιαφέρει το μέγεθος της συσκευής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο, πράγμα που επιτυγχάνεται επιλέγοντας μικρές τιμές στα πηνία και στους μετασχηματιστές.
Δεν γνωρίζω τι είναι μέσα στο κουτί και ποια τοπολογία ακολουθεί, αλλά κάτι θα κάνει, δεν μπορεί να μην κάνει τίποτα, δεν μπορεί να είναι άδειο.
-
@j.marr
Ναι το βύθισμα από το χώρο είναι πιο σημαντικό. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι αδιαφορείς για όλα τα άλλα. Άλλωστε και για το βύθισμα πολλά μπορείς να κάνεις.... άσε που το σύστημά σου μπορεί να αλλάξει χώρο ή σπίτι όπου δε θα έχει το ίδιο βύθισμα.
Υπάρχουν πολλά 'κόλπα' βουντού και μη. Από όλα αυτά μερικά φαίνεται κάποιοι να τα βρίσκουν αξιόλογες βελτιώσεις και άξιες των χρημάτων τους. (όχι όλοι άλλωστε δεν έχουμε όλοι το ίδιο ρεύμα, ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, τοίχους αυτιά κλπ) Αντίστοιχα στα αυτοκίνητα κάποιοι βλέπουν το κάτι παραπάνω σε κάποια φαινομενικά αδικαιολόγητα ακριβά αυτοκίνητα ενώ άλλοι όχι. Οι δεύτεροι κατηγορούν τους πρώτους για πεταμένα λεφτά κλπ. Δεν έχει νόημα να οξύνονται τα πνεύματα, θα εκφράσουμε τη διαφωνία μας, αν μπορούμε θα την τεκμηριώσουμε κιόλας αλλά ας σεβόμαστε ο καθένας τη διαφορετικότητα του άλλου.Παρακαλώ να αποφεύγονται οι προσωπικές αιχμές.[mod]
-
ξαναστηνοντας το home hi-fi μου θελω μεγαλυτερα καλωδια ηχειων
θυμαμαι πως οταν το χα παρει, 14 χρονια πριν, ειχα αγορασει ιδου μηκους καλωδια, ωστε να μην εχω απωλειες,
τα καλωδια ηταν διαφανα 2*3,τωρα ομως θελω 10 μετρα για το ενα ηχειο και δε μου φτανει,
λιγο που αναζητησα στο γκουγκλη, δε βρηκα πουθενα 23,
απο το 22,5 παει κατευθειαν στο 2*4μονο σε εναν βρηκα 2*2,8
ρωτω λοιπον, να παρω ενα 10μετρο για το ενα ηχειο, το μακρινο, και στο αλλο, αντι να αφησω το 6μετρο, να συμπληρωσω +4 μετρα, με κολληση με καλαι, ωστε να γινει και αυτο 10 μετρα?
θα υπαρχει θεμα με τη κολληση,
βεβαια καταλαβαινω πως καλυτερο ειναι να μην εχει κολληματα, αλλα και αυτα τα καλωδια πανε γυρω στο 3αρι το μετρο, μιλαμε δηλαδη, αν θα δωσω 30 ή 60 ευρω, κ λεφτα 'υπαρχουν' λεμε
thanx προκαταβολικα για οποιον ασχοληθει
-
-
Αν ψάχνεις για 'συνένοχο', ώστε να μην έχεις τύψεις ότι δεν έκανες το σωστό, σου λέω :
'Κάνε αυτό που λές, κόψε - ράψε, και είσαι ΟΚ. Το κρίμα στο λαιμό μου. 'Οταν λεφτά δεν υπάρχουν, τότε τέτοιες λεπτομέρεις είναι 'άνευ σημασίας'.
Και οι διαφορές που θα προκύψουν, θα φανούν περισσότερο στο πολύμετρο παρά στο αυτί.Edit: Και αν το αυτί λόγω φτώχειας είναι και άπλυτο, ... δεν θα τις ακούσεις και καθόλου !
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αν ψάχνεις για 'συνένοχο', ώστε να μην έχεις τύψεις ότι δεν έκανες το σωστό, σου λέω :
'Κάνε αυτό που λές, κόψε - ράψε, και είσαι ΟΚ. Το κρίμα στο λαιμό μου. 'Οταν λεφτά δεν υπάρχουν, τότε τέτοιες λεπτομέρεις είναι 'άνευ σημασίας'.
Και οι διαφορές που θα προκύψουν, θα φανούν περισσότερο στο πολύμετρο παρά στο αυτί.Edit: Και αν το αυτί λόγω φτώχειας είναι και άπλυτο, ... δεν θα τις ακούσεις και καθόλου !
μαλλον συνενοχο ψαχνω
δικιο εχεις, τα αυτια μας δυσκολα θα πιασουν εστω και κατι,
ασε που αν ειναι κ mp3, τα μισα ειναι χαμενα
σε κανα δισκο ομως...τουλαχιστον θα διατηρησω το ιδιο μηκος
ακομα εχουμε καθαρα αυτια
-
Έχω στην κατοχή μου απο χθες τον iNUKE NU3000.
Θα γράψω εντυπώσεις αργότερα ( τα speakon μου μέσα ).
-
Πρώτες εντυπώσεις από το μικρό θηρίο.
Καταρχήν epic fail που δέχεται μόνο speakon βύσματα. Οπότε η λύση για όποιον θέλει να παίξει με γυμνά καλώδια είναι να χρησιμοποιήσει για παράδειγμα τα NL4FX (1+ και 1- για full range):
Το άλλο αρνητικό είναι ότι ο ανεμιστήρας δεν σταματάει καθόλου και επίσης είναι πολύ ενοχλητικός σε χαμηλές στάθμες ακρόασης. Μάλλον θα αλλαχθεί ή θα γίνει κάποια πατέντα γιατί ο θόρυβος δεν παλεύεται με τίποτα.
Και αφού τελειώσαμε με τις της behringer, πάμε στα καλά. Μιλάμε για Class-D ενισχυτή με χαμηλή κατανάλωση, ελαφρύ (περί τα 3.3kg) που βγάζει όμως 280W@8Ω RMS. Τί πιο όμορφο λοιπόν να οδηγήσει κάποιο ζευγάρι ηχείων από την τιμημένη σειρά diamond 8.χ της wharfedale. Πρόκειται για ηχεία που έχουν ξεφτιλίσει πολλούς ενισχυτές.
Το setup αποτελούνταν από το benchmark dac1 σε ρόλο προενισχυτή (με το behringer ultramatch pro σε 24/96 πάντα σαν πηγή). Προτιμήθηκαν τα diamond 8.1 γιατί έχουν πιο ουδέτερο ήχο (τα 8.2 έχουν πιο εμφατικά χαμηλά). Σε διάφορα είδη μουσικής αυτό που γίνεται καταρχήν αντιληπτό είναι το τρομερό μπάσο. Αναλυτικός ήχος με τις φωνές να ξεχωρίζουν και ενδεχομένως μια μικρή έμφαση στα πρίμα. Το τελευταίο δεν είναι απαραίτητα κουραστικό, απλά είναι λίγο πιο αναλυτικά τα πρίμα σε σχέση με ό,τι έχω συνηθίσει (aka λάμπες ).
Τέλος από πλευράς οδήγησης (δοκιμάστικαν και κάποια πιο ζόρικα ηχεία αλλά όχι εκτενώς), δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος. Οπότε και σαφέστατα προτείνεται για πάρτυ κλπ.
Αυτά προς το παρόν.
-
Review του behringer iNUKE NU3000DSP (ανοίγει pdf).
Στη σελίδα 6, το διάγραμμα απόκρισης συχνότητας παρουσιάζει αύξηση μετά τα 10khz επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα μου.
Μετά από μια εβδομάδα ακρόασης (κυρίως με τα energy c-200), πιστεύω ότι ο ενισχυτής αποτελεί κορυφαίο value for money (όσο σκέφτομαι πόσα έδωσα για τον yamaha a-s2000 ). Να δούμε τι θα γίνει με τον ανεμιστήρα.
Home Hi-Fi