-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
. Περιττό να σας πω ότι έχω πλέον σταματήσει προ πολλού τις προσπάθειες για έστω υποφερτό ήχο.
Το προβλημα σου θα λυθει αγαπητε μου φιλε Νικο αν αγορασεις ενα ψηφιακο ισοσταθμιστη χωρου και μαθεις βεβαια να τον δουλευεις!!!
Προσφερομαι να σου δανεισω τον δικο μου να διαπιστωσεις και μονο σου τα αποτελεσματα.Νομίζετε ότι θα μπορεί να διορθώσει πλήρως το συγκεκριμένο πρόβλημα ή απλά να βελτιώσει την κατάσταση?
Μήπως κουρτίνες, χαλιά και βιβλιοθήκες είναι πιο σωστές λύσεις?
Είχα την εντύπωση ότι οι κεκλιμένες οροφές είναι πλεονέκτημα (μια και δεν έχεις μια διάσταση ύψους και μία συχνότητα συντονισμού (mode).... βέβαια το 8χ12 είναι δύσκολο να γεμίσει..... -
Κουρτίνες και χαλιά και έπιπλα θα κάνουν θαύματα. Μετά δείτε και αυτό:
http://www.zainea.com/roundffusor.htm -
Φιλε onyx αποκλειω το γεγονος να σου διορθωσει το χωρο ετσι οπως ειναι τωρα.
Υποτιθεται οτι σε ενα νορμαλ χωρο θα επιφερει βελτιωση αλλα δεν εχω τολμησει ακομα να κανω τετοιου ειδους διορθωση γιατι πρεπει να ξερεις τι κανεις και γω δεν ξερω(και δεν νομιζω μονος μου να μαθω ποτε!!!).
Αν τωρα ,χωρις πλακα, θελει ο Νικος να το δοκιμασει και να δουμε τι κανει, δεδομενου οτι η τιμη του ειναι μεσα στα πλαισια της λογικης και στο δικο μου χωρο με χειροκινητη διορθωση οντως εχει κανει δουλεια, τοτε καλο ειναι να το κανονισουμε και να παμε ενα βημα παραπερα. -
1o θέμα: οι σχετικές συζητήσεις έχουν μεταφερθεί αλλού? Αν ναι πού?
2ο θέμα: διπλοκαλωδίωσα τα ηχεία μου (Tannoy Revolution R3 για τα οποία λένε ότι η διπλοκαλωδίωση σαφώς ωφελεί) και παρατήρησα κάποια πράματα για τα οποία θα ήθελα την άποψή σας. Σημειώνω ότι χρησιμοποίησα διαφορετικό καλώδιο από το μονοκαλωδιωμένο οπότε η σύγκριση πριν και μετά είναι ακόμα λιγότερο αντικειμενική από όσο θα ήθελα... (για το καλώδιο στο θέμα 3)
Η εντύπωση που μου δόθηκε είναι αυξημένης διαύγειας, αναλυτικότητας και πολύ ωραίος αέρας (εννοώ την αίσθηση του αεράτου που χαρακτηρίζει τα ηλεκτροστατικά) στις ψηλές συχνότητες. Τα επίπεδα βάθους του soundstage είναι περισσότερα και οι ψηλές μοιάζουν απελευθερωμένες, σαν κάποιος να τις κράταγε δέσμιες! Ο ήχος μου γενικά έχει σκληρύνει (ήταν όμως μάλλον πολύ ήπιος εως μουντός-κλειστός οπότε τη ζωντάνια τη βλέπω ως πλεονέκτημα).
Στις χαμηλές δεν μπορώ να αντιληφθώ σαφή διαφορά, ίσως είναι λίγο πιο σφιχτά αλλά μάλλον ίδια.
Αυτό που δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό είναι ότι κατάλαβα ότι κάποιοι τραγουδιστές έχουν λίγο ένρινη φωνή ή ότι το σίγμα τους δεν είναι τέλειο, σαν να ψευδίζουν ελάχιστα. Αυτά είναι δείγματα μεγαλύτερης αποκαλυπτικής δύναμης οπότε καλό (κι ας μου δείχνει περισσότερα σφάλματα σε ηχογραφήσεις ή σε mp3) ή φταίει το καλώδιο και δείχνει ότι δεν είναι καλό και να το αλλάξω??
3ο θέμα: Μήπως ξέρετε ή μπορείτε να σχολιάσετε για το τι επίδραση έχει στον ήχο ο αριθμός των κλωνίων στο καλώδιο των ηχείων. Αν πχ για ίδιο εμβαδόν διατομής πάμε από πχ 60 πιο λεπτά κλωνία σε 44 πιο χοντρά κλωνία γίνεται κάτι? Εγώ πήγα από 1xAWG15 πολύκλωνο Megacable σε 2xAWG16 ή 15 με 44 κλωνία noname και μικρότερο κατά 30% μήκος. -
Τα θεματα απλα ειχαν σταματησει γιατι δεν υπηρχε ενδιαφερον(προσωπικα παρακολουθω το avforum.gr.Αλλα και εκει να δεις τι γινεται απο γνωμες και επιδειξη γνωσεων!!).
Στο θεμα των καλωδιων εχουν χυθει τοννοι μελανης αλλα ασφαλη συμπερασματα δεν υπαρχουν.
Το μονο που ισχυει ειναι η ....κολοκυθοπιτα(περι ορεξεως..)
Αμα σου αρεσει ο ηχος το αφηνεις ετσι αν οχι τραβας το δυσκολο δρομο του πληρωνω και μαθαινω.
Παντως onyx δεν εχεις να χασεις τιποτα αν παρεις ενα χοντρο καλωδιο 3,5 καρε απο το ηλεκτρολογιο της γειτονιας και το δοκιμασεις.
Μπορει με ελαχιστα χρηματα να εχεις ευχαριστες εκπληξεις.
Ειναι αναλογα πως θα δεσει με το συστημα σου.Εγω το δουλευα αρκετο καιρο με ενα συστημα αλλα το αλλαξα γιατι στο αλλο που πηρα δεν ηταν καλο. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ρε παιδια,τη NAD την αγορασανε οι Καναδοι?
Eδώ και αρκετά χρόνια. Καναδοί είναι, όχι κινέζοι (άσχετο ότι φτιάχνονται κάπου στην Ασία:lipsealed:) !
Ευτυχώς οι Καναδοί συνέχισαν να παράγουν (και να βελτιώνουν) την σειρά BEE! Υπάρχει ελπίδα και για μας τους φτωχούς πλην τίμιους!
Ρε παιδια,τη NAD την αγορασανε οι Καναδοι?
Υπάρχει άλλο, πιο σωστό θέμα:
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... home+audio
Και το είχες ανοίξει εσύ, Μάκη!
Ναι ρε γμτ και δε το θυμομουν
Παμε εκει λοιπονΣυνεχιζουμε λοιπον στο παλιο ξεχασμενο μας θεμα.
Το marantz εδω και καμια 3ετια οταν χειμωνιασει δεν παιζει
και το recorder της philips 880 ορισμενα cd γνησια δεν τα αναγνωριζει οπως δεν αναγνωριζει και τα αντιγραφης
Αυτα τα κολπα μου τα κανει τωρα τελευταια και δεν ξερω αν φταινε και τα ιδια τα cd λογω κλειδωματος η δεν ξερω κι εγω τι αλλο.Γνωριζει κανεις να μας πει τι μηχανισμους αναγνωσης χρησιμοποιει η NAD kai h ARCAM sta μηχανηματα τους γιατι ξανα marantz philps και λοιπα κ@λομηχανηματα δεν ειμαι πλεον ξανα διατεθημενος να πληρωσω.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Γνωριζει κανεις να μας πει τι μηχανισμους αναγνωσης χρησιμοποιει η NAD kai h ARCAM sta μηχανηματα τους γιατι ξανα marantz philps και λοιπα κ@λομηχανηματα δεν ειμαι πλεον ξανα διατεθημενος να πληρωσω.Ναι, νομίζω πως χρησιμοποιούν μηχανισμούς Philips.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Γνωριζει κανεις να μας πει τι μηχανισμους αναγνωσης χρησιμοποιει η NAD kai h ARCAM sta μηχανηματα τους γιατι ξανα marantz philps και λοιπα κ@λομηχανηματα δεν ειμαι πλεον ξανα διατεθημενος να πληρωσω.
Ναι, νομίζω πως χρησιμοποιούν μηχανισμούς Philips.
Οχι ρε π@υστη μου
Μη γελας ρε εγκαθετε
Αντε πες μου εσυ τωρα τι μηχανημα na παρω
Kοιταω κατα HITACHI μερια αλλα δεν βλεπω cd player.
Aντε βοηθα μη γελας μονο -
Ακούς εκεί Hitachi...
Τη Δευτέρα μπορώ να μάθω πολλές τεχνικές πληροφορίες για τις δύο μάρκες (NAD και Arcam) εκ των έσω. Δε θυμάμαι τι μηχανισμούς φορούν τα τωρινά τους μοντέλα (πάντως νομίζω πως της Arcam ΔΕΝ είναι Philips)...
Εχε υπόψη σου ότι αυτή την εποχή η Ελληνική αντιπροσωπεία της Arcam κάνει τρομερές εκπτώσεις.
Edit: ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑ!!!!
-
:lol: Ακούς εκεί Hitachi...Τη Δευτέρα μπορώ να μάθω πολλές τεχνικές πληροφορίες για τις δύο μάρκες (NAD και Arcam) εκ των έσω. Δε θυμάμαι τι μηχανισμούς φορούν τα τωρινά τους μοντέλα (πάντως νομίζω πως της Arcam ΔΕΝ είναι Philips)...
Εχε υπόψη σου ότι αυτή την εποχή η Ελληνική αντιπροσωπεία της Arcam κάνει τρομερές εκπτώσεις.
H hitachi δεν παιζετε σαν εταιρια αλλα που......
και μη με ξυνιζεις εμενα τις μουρεςΜαθε μαθε και Δευτερα να μας πεις.
Δε μου λες.Υπαρχει περιπτωση το cd να επαθε απ το συστημα ασφαλειας που πιθανον να εχουν ορισμεςνα cd?Και το λεω γιατι μονο με γνησια επαιζε το κωλομηχανημα του κερατα.
Αρε γμτ τσαμπα τα λεφτα δωσαμε τοτε και ηταν απ τα πρωτα που ειχαν βγει.
Ξανα βιομηχανοποιιημενη ηλιθιοτητα και ειδικα philps-sony μακριαααααααα.Edit:ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕ
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Edit:ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕ
Πάντα το έλεγα ότι είσαι ανάποδος.
-
Edit:ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕ
Πάντα το έλεγα ότι είσαι ανάποδος.
ναι ρε ειμαι τι θες?
Δε μου απαντησες για αυτο που ρωτησα
Ελα θα ειμαι καλο παιδακι -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Υπαρχει περιπτωση το cd να επαθε απ το συστημα ασφαλειας που πιθανον να εχουν ορισμεςνα cd?Και το λεω γιατι μονο με γνησια επαιζε το κωλομηχανημα του κερατα.Δε νομίζω πως φταίει αυτό. Μάλλον το πρόβλημα εντοπίζεται εδώ:
Αρε γμτ τσαμπα τα λεφτα δωσαμε τοτε και ηταν απ τα πρωτα που ειχαν βγει.
-
:lol: Ακούς εκεί Hitachi...Τη Δευτέρα μπορώ να μάθω πολλές τεχνικές πληροφορίες για τις δύο μάρκες (NAD και Arcam) εκ των έσω. Δε θυμάμαι τι μηχανισμούς φορούν τα τωρινά τους μοντέλα (πάντως νομίζω πως της Arcam ΔΕΝ είναι Philips)...
καλά θυμάσαι Νικόλα...
Τα περισσότερα σύγχρονα cd players χρησιμοποιούν μηχανισμούς από dvd-rom λόγω του ότι οι περισσότερες εταιρίες σταμάτησαν να παράγουν μηχανισμούς για cd. Ακόμη και μηχανήματα αξίας μερικών χιλιάδων
-
καλύτερα δεν θα ήταν το συγκεκριένο θέμα να μεταφερθεί στον αντίλογο??
-
Ο χρήστης boo έγραψε:
Όσο για τις εκπτώσεις από ότι κατάλαβα είναι μόνιμες πλέον. Πάντως όποιος βγει στην αγορά για cd player ας δει πρώτα το Τascam cd01Upro.
Κουκλί είναι!
Αλλά θέλει ρακιέρα το άτιμο. Επίσημη τιμή 650+φπα από την Ελίνα. Street price σαφώς πιο κάτω φαντάζομαι.
Οι mods μπορούν να το μεταφέρουν ή δεν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα;
-
Ο χρήστης boo έγραψε:
Tag McLaren -
Tag McLaren
Γιατί έτσι;
-
Επειδή δεν είχαν καμία σχέση με την Audiolab, ήταν πολύ χειρότερα, κι εκτός αυτού άντε να βρεις τεχνική υποστήριξη τώρα που έχουν αρχίσει να 'σκάνε' ενισχυτές και cd players.
Ευτυχώς τώρα που η εταιρεία είναι ξανά Audiolab (την αγόρασαν οι ίδιοι οι υπάλληλοί της) επιστρέφει στις παλιές αξίες. Κι ας κατασκευάζονται στην Κίνα πλέον.
-
Aπ' ότι βλέπω η Audiolab κατέχει και τις Wharfendale, Quad. Δεν το ξερα...
Home Hi-Fi