-
Δηλαδή ο Ken Ishiwata είναι ένας άσχετος και αποτελεί προϊόν του μάρκετινγκ;
-
Δεν κατάλαβες, τα μηχανάκια του Ken Ishiwata αξίζουν αλλά κοστίζουν, τα απλά μοντέλα είναι απλώς οδοντόκρεμες, δηλαδή είναι καλά, αλλά όχι τόσο καλά όσο τα εκθειάζει ο ειδικός τύπος που τα έχει θεοποιήσει, αυτό εννοώ, ότι το τμήμα Μάρκετινγ του εργοστασίου έχει βρεί τις τρύπες και τον τρόπο να εκθειάζονται μηχανάκια που είναι απλώς αποδεκτά, άσχετα αν σε 3-4 χρόνια οι κεφαλές των CD Player είναι για πέταμα, άσχετο αν διαφημίζουν ότι έχει χαλκό και χάλκινες βίδες μέσα για τις παρεμβολές και είναι όλα σίδερο και έχουν απλή επιχάλκωση αντί για βαφή, έτσι ψαρώνουμε τους καταναλωτές. Βάζουμε χάλκινα τμήματα στα μοντέλα του Κen και στα απλά επιχάλκωση, κλείνουμε σε μεταλικά κουτάκια που μέσα έχουν πολυεστέρα, που δεν μπορεί κανένας να δεί τι είναι μέσα, τους τελεστικούς ενισχυτές των πρώτων σταδίων που έχουν όλοι, και τους παρουσιάζουμε σαν τα κυκλώματα της αποκάλυψης. Αυτά εννοώ. Τις fake τεχνολογίες και τοπολογίες.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
άσχετα αν σε 3-4 χρόνια οι κεφαλές των CD Player είναι για πέταμα.Μη μου τα θυμίζεις
Μια χαρά τα λέει skull,καβουρδιστήρια είναι,απλά είπα κι εγώ μήπως βελτιώθηκαν τώρα που την πήρε η denon
Το αμερικάνικο stereophile ουτε καν τα έχει στον κατάλογό του
Ετσι για να ξέρουμε τι διαβάζουμε,και ποιούς θεωρούμε πρόβαταΚι ο κόσμος αγοράζει βάσει των rewiews
-
Οι κεφαλές ουσιαστικά δεν παθαίνουν βλάβη, το πρόβλημα που δεν διαβάζουν προέρχεται από το φθηνό πλαστικό που τις καλύπτει και που είναι ο φακός του laser, το οποίο με τον καιρό θολώνει και γίνεται αδιαφανές.
Ένα ακριβό μηχάνημα σε εκείνο το σημείο έχει καλύτερα υλικά τα οποία δεν γερνάνε τόσο εύκολα, και εν τέλει ότι πληρώσεις παίρνεις.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Οι κεφαλές ουσιαστικά δεν παθαίνουν βλάβη, το πρόβλημα που δεν διαβάζουν προέρχεται από το φθηνό πλαστικό που τις καλύπτει και που είναι ο φακός του laser, το οποίο με τον καιρό θολώνει και γίνεται αδιαφανές.Σωστά,και έχω την εντύπωση ότι παλιότερα είχαν γυάλινο φακό.Γι' αυτό κάτι αρχαία player σαν του Λεωνίδα ακόμα δουλεύουν.
Σήμερα και μέχρι το 1000αρικο περίπου όλοι χρησιμοποιούν πλαστικά λέϊζερ.Ένα ακριβό μηχάνημα σε εκείνο το σημείο έχει καλύτερα υλικά τα οποία δεν γερνάνε τόσο εύκολα, και εν τέλει ότι πληρώσεις παίρνεις.
Μην το λες.
Την είδα κι αυτήν την περίπτωση και εν τέλη αν είναι να δώσω κάνα τριχίλιαρο να λείπει το βύσινο. -
Τελικά η ROISTER γιατί αντιμετώπιζε προβλήματα?
Σε κάποιο σημείο επενέβη και ο Σωκράτης Ζαφειριάδης.
Τι γίνετε ρε σεις? -
O Σωκράτης ήτανε ο ιδρυτής και το αφεντικό της Roister, τουλάχιστον μέχρι και το '95 που πήρα εγώ τα ηχεία μου και τα είπαμε για καμμιά ώρα, έχω πεί και άλλοτε ότι είναι φίλος και υπήρξε πελάτης μου παλαιότερα και ξέρω πράγματα και πρόσωπα, και είναι κρίμα γιατί ήταν πολύ καλά τα ηχεία του, σύμφωνα πάντα με το κόστος τους, εν πάσει περιπτώσει, δημιουργήθηκαν προβλήματα οικονομικά από την ανάπτυξη του ψηφιακού ισοσταθμιστή, μεγάλο πρόβλημα η αποχώρηση του Βασ. Σαλαμούρη που έφτιαξε την Crystal, έφαγε και ένα φέσι από αλυσίδα μεγάλων καταστημάτων της Αθήνας - Πειραιά, υπήρξαν και οικογενειακής φύσης προβλήματα, πόσα να αντέξει ένας άνθρωπος ?
-
Aν δε σου κάνει κόπο διάβασε και τις 7 σελίδες του θέματος να δεις τι διαδραματίστηκε
-
Τα διάβασα, εγώ τα ξέρω αυτά από μέσα, δεν ήθελα να επεκταθώ σε ονόματα, αλλά όλοι που αναφέρονται εκεί είναι του χώρου, οπότε πρόκειται για εσωτερικό ξεκατίνιασμα σε βάρος του Έλληνα κατασκευαστή που για πολλά χρόνια η Roister όπως και η Audio Spectrum πουλάγανε χιλιάδες ηχεία και κάποιοι κύριοι χάνανε πωλήσεις αφού δεν μπορούσαν να πουλήσουν τα εισαγόμενα στις ίδιες κατηγορίες χρημάτων, μετά που έφυγαν οι δασμοί και άρχισε το πάρτυ ήρθανε και τα προβλήματα.
Τέτοια ξεκατινιάσματα γίνονται στις αγορές, απλά ο καταναλωτής το μαθαίνει τελευταίος ή δεν το μαθαίνει καθόλου. Πάντως επειδή είπα ότι είναι κουμπάρος μου ο κατασκευαστής των καμπινών, δεν υπήρχε ποτέ οδηγία στο να αλλάξουν κάτι από τις αρχικές σχεδιάσεις, εγώ είμαι ευχαριστημένος από τα Roister Status 8 που έχω και όταν τα άνοιξα για να αλλάξω τους πυκνωτές με καλύτερους είδα ότι δεν χρειάζεται, σημειωτέον ότι πήγα στον Σωκράτη αιφνιδιαστικά χωρίς τηλέφωνο, κατέβηκα στην αποθήκη και πήρα 2 τυχαία ηχεία, τα άκουσα, τα πλήρωσα και τα πήγα στον χώρο μου, δεν ήταν κάτι ειδικό και προσεγμένο επειδή γνωριζόμαστε, αυτά για αυτούς που λένε ότι άλλα έδινε για τέστ και άλλα πούλαγε.
-
Παλιότερα θυμάμαι που ζαχάρωνα τα Analysis... Αλλά λεφτά γιοκ. Ευτυχώς επανήλθε και αυτή η εξαιρετική εταιρεία. Και μακάρι η Roister να ανακάμψει - και, ακόμα καλύτερα, να βγει παραόξω, γιατί στο ελλάντα δεν γίνεται δουλειά...
-
Κι εκεί που όλοι λέγανε πως πάει, πέθανε πια το βινύλιο...
Τι πράγμα είναι αυτό το 550άρι;
-
Σου αρέσει ε? είδος το βάρος του ? 22 ολόκληρα κιλά, γιατί στον ήχο το βάρος σε ορισμένα μηχανήματα έχει βασικό λόγο. Το σασί του το λέει plinth, άρα είναι κάτι σαν το παληό μοντέλο της, το Concrete που είχε, δηλαδή αδρανή υλικά με ανάμιξη πολυστέρα.
Φοράει 2 βραχίονες της SME, o ένας κλασικός, και τον επίσης κλασικό της δεκαετίας ΄70 τον Ortofon 212, που όταν λέγανε ήταν πολύ καλός δεν τους πίστευαν, ορίστε λοιπόν η ανάκαμψη των θρύλων.
Τρέμετε ασημένια δισκάκια.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Τελικά η ROISTER γιατί αντιμετώπιζε προβλήματα?Σε κάποιο σημείο επενέβη και ο Σωκράτης Ζαφειριάδης.
Τι γίνετε ρε σεις?Βρόμα και δυσωδία, παίδες. Άσχετα με το ποιος λέει την αλήθεια (δεν είμαι γνώστης του 'κυκλώματος', αν και έχω σχηματίσει εικόνα σχετικά με τα λεχθέντα στο συγκεκριμένο θέμα), επιβεβαιώνεται η πολύ άσχημη άποψη που έχω για την πλειονότητα των εμπόρων συσκευών ήχου στη χώρα μας.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Τελικά η ROISTER γιατί αντιμετώπιζε προβλήματα?
Σε κάποιο σημείο επενέβη και ο Σωκράτης Ζαφειριάδης.
Τι γίνετε ρε σεις?Βρόμα και δυσωδία, παίδες. Άσχετα με το ποιος λέει την αλήθεια (δεν είμαι γνώστης του 'κυκλώματος', αν και έχω σχηματίσει εικόνα σχετικά με τα λεχθέντα στο συγκεκριμένο θέμα), επιβεβαιώνεται η πολύ άσχημη άποψη που έχω για την πλειονότητα των εμπόρων συσκευών ήχου στη χώρα μας.
Kai όχι μόνο Τάσο.
Σε όλους τους κλάδους έτσι λειτουργεί ο έλληνας,κι αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι στην ελλάδα τα λόμπι είναι ποιό ισχυρά απ τους ανθρώπους που οραματίζονται την υπέρβαση για τα ελληνικά δεδομένα.
Εάν ήταν στο εξωτερικό ίσως η Roister αυτή τη στιγμή να ήταν σε άλλο επίπεδο.
Οπως και να έχει δεν αξίζει σ' αυτόν τον τόπο να προσπαθεί κάποιος να υλοποιήσει τα οράματά του ακόμα κι αν αυτά έχουν σωστές θεωρητικές και πρακτικές βάσεις.
Για αυτό Τάσο δεν πρόκριτε να πάμε μπροστά,γιατί το συμφέρον των λίγων είναι ποιό δυνατό απ το εθνικό μας κύρος και την τεχνογνωσία.
Αναρωτιέμε τι θα γινόταν με τον Ελληνα (και όχι μόνο αυτόν) που έβγαλε το περίφημο επεξαργαστή audyssey τον οποίο πρωτοχρησιμοποίηση η denon και τώρα ακολουθούν κι άλλοι κατασκευαστες, αν ήταν ελλάδα.
Πιθανόν να ήταν και φυλακή ο άνθρωπος!!!
Τέτοια φάρα είμαστε,δυστυχώς.Αν τώρα κάποιοι έμποροι σαν τον 'κυριο' που προσπαθούν να αμαυρώσουν την όποια εταιρία νομίζουν ότι το πετυχαίνουν με τον καλύτερο τρόπο,εγώ θα έλεγα ότι μάλλον πετυχαίνουν το αντίθετο και λέω μάλλον γιατί υπα΄ρχει και μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που ψοφάνε για φθηνά κατηγορώ,έτσι χωρίς αιτία,το έχει ο έλληνας αυτό στο πετσί του.
Και δυστυχώς επειδή δεν σκέφτονται όλοι ίσως όπως εγώ ή εσύ η ζημιά γίνετε.Προσωπικά γνώρισα στην έκθεση έναν καταπληκτικό τεχνικό και άνθρωπο της Roister,με ένα προιόν που ανταπεξέρχεται με τον καλύτερο τρόπο στα χρήματα που ζητάει,και με πλήρη διάθεση ακόμα κι εκτός εκθέσεως να βρούμε την ιδανικότερη λύση στο μέλλον.
Αν ο έλληνας καταναλωτης λειτουργήσει και με την ευαισθησία του ότι είναι μια άξια ελληνική εταιρία η οποία προσπαθει να ανακάμψει απ τα συντρίμια τόττε πιστεύω θα κατακτήσει τη θέση που της αξίζει και γιατί όχι άλλωστε?
Και μην ξεχνάμε ότι εταιρίες σήμερα που πάνε καλά στο εξωτερικό ξεκίνησαν πρωτίστως απ την Roister.
Ειδαν και γνώρισαν τις ιδιαιτερότητες τις αγοράς εκ του ασφαλούς θα έλεγα εν μέρη και ξεκίνησαν με πολύ διαφορετικές βάσεις απ ότι η
roister σε έναν πιθανώς άγνωστο κόσμο.Ενα ταπεινό ευχαριστώ δε νομίζω να τους έβλαπτε.
Ευχομαι τα καλύτερα για την εταιρία και ελπίζω κάποια στιγμή να τους επισκευθώ κι από κοντά.
Edit:Α και κάτι ακόμα.
Στο καινούριο τεύχος του ήχου είχαν για τεστ τα νέα 8.2.
Αν μαζέψει κάποιος όλες τις λέξει πάνω από 100 δεν είναι.
Φταίω εγώ τώρα σαν αναγνώστης να λειτουργήσω καχύποπτα?
Τι έγινε?
Δεν έπεσε το μπακίρι?
Δεν θέλω να πείτε πράγματα που δεν ισχύουν αλλά δώστε τους την πραγματική διάσταση που τους αξίζει κι όχι αναφορά τυπική. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Σε όλους τους κλάδους έτσι λειτουργεί ο έλληνας,κι αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι στην ελλάδα τα λόμπι είναι ποιό ισχυρά απ τους ανθρώπους που οραματίζονται την υπέρβαση για τα ελληνικά δεδομένα.
Εάν ήταν στο εξωτερικό ίσως η Roister αυτή τη στιγμή να ήταν σε άλλο επίπεδο.Τελικά είμαστε για πολλές σφαλιάρες, ως λαός. Είμαστε η χώρα όπου δεινοπαθούν τα σύνολα και ευημερούν τα μικροσυμφέροντα
Σε οποιοδήποτε αγγλικό περιοδικό (είτε αυτοκινήτου είτε hi-fi) αποθεώνουν τα εγχώρια προϊόντα, ακόμα και όταν αυτά είναι μέτρια. Σωβινισμός, θα μπορούσε να πει κάποιος. Εν μέρει ναι, από την άλλη όμως οι άνθρωποι θέλουν να στηρίξουν τους ανθρώπους τους, την αγορά και την οικονομία τους.
Εμείς, από την άλλη, αποθέωνουμε τον κάθε κινέζο (κυριολεκτικά και μεταφορικά) που πουλάει με 70% έκπτωση στο μαγαζάκι μας, και τον Έλληνα τον φτύνουμε και τον διαβάλλουμε.
Το τεστ των 8.2 το διάβασα κι εγώ. Σωστές οι παρατηρήσεις σου, όταν τέλειωσα να το διαβάζω έμεινα με πολλές απορίες
-
Ετσι είναι.
Τα έχω πει εμέσως και σε άλλα θέματα.
Εχουμε τα φόντα και την τεχνογνωσία να πάμε πολύ μπροστά αλλά αυτή νοοτροπία μας κρατά αγγυλωμένους στη μιζέρια.
Στο εξωτερικό ο έλληνας διαπρέπει αλλά εκεί θέτουν ως πρωταρχικό στόχο την ικανότητα κι όχι το ρουσφέτι και πως να γλυτώσουμε πέντε δραχές.
Κι όταν τα λες σε αποκαλούν εθνικιστή και λοιπές αηδίες.
Πας Γαλλία και είναι τίγκα στο renault,Γερμανία vw kai mercedes κοκ.
Το να λειτουργούν αυτοί οι λαοί έτσι δενείναι εθνικιστές ούτε όταν μας ξεσκονίζουν την λαμπρή μας ιστορία.
Τεσπά εγώ πιστεύω ότι σήμερα ως έλληνες ψευδεπίγραφα φέρουμε πλέον αυτό το όνομα.
Πολύ απλά δεν μας αξίζει.Οσο αναφορά τη roister,δε νομίζω ότι ένας άνθρωπος που θέλει να μπλέξει με απατεωνιές και τέτοιου είδους πρακτικές γενικότερα,θα το κάνει μέσα από τον τεχνικό κλάδο παραγωγής.
Από το να βάλει κάποιος θηλιά στο λαιμό με άγνωστο το αύριο των επενδύσεων θα του ήταν πολύ ποιό εύκολο να το πετύχει στον καθαρά εμπορικό τομέα.
Αλλά αν κάποιος είναι υπάλληλος ο οποίος εντάσει με ευκολη επιχειρηματολογία τα πάντα στο όνομα της κομπίνας χωρίς να έχει δει στο ελάχιστο την πραγματική όψη της αγοράς και της νοοτροπίας μας γενικότερα,που να καταλάβει τι γίνετε? -
εγώ που είμαι συγκριτικά άσχετος την roister την είχα στο μυαλό μου σαν αγγλική εταιρεία με ποιοτικά προϊόντα. ΔΕΝ ήξερα ότι ηταν ελληνική. Αν το ήξερα θα την προτιμούσα όπου υπήρχαν τα προιόντα της. Φυσικά δεν ξέρω και την ιστορία της...κρίμα πάντως που σαν τον Κρόνο τρώμε τα παιδιά μας εδώ στην Ελλάδα.
-
Αντιθετως-το παραδειγμα της roister αποδεικνυει περιτρανα πως κοντρα στη μιζερη αποψη της 'παιδοφαγιας' ο αξιος επιχερηματιας/επιστημονας κτλ θα βρει το δρομο του και θα καταξιωθει
παντως για την ιστορια η roister πρεπει να χει αλλαξει χερια-αγοραστηκε απο καποιον ομιλο του εξωρερικου αν δεν κανω λαθος
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
Αντιθετως-το παραδειγμα της roister αποδεικνυει περιτρανα πως κοντρα στη μιζερη αποψη της 'παιδοφαγιας' ο αξιος επιχερηματιας/επιστημονας κτλ θα βρει το δρομο του και θα καταξιωθειMη πέφτεις κι εσύ θύμα της μίζερης νοοτροπίας.
Εχεις ασχοληθεί με το ελεύθερο επάγγελμα καθόλου?
Ολα δεν είναι άσπρο μαύρο.
Κι απ' ότι δείχνουν τα πράγματα το μεγαλύτερο χαστούκι το έφαγε η εταιρία από φέσι που άφησε μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών συσκευών.
Κι όπως πολύ σωστά είπε κι φίλος μας ο quadra, πόσα να αντέξει ένας άνθρωπος?
Ενας άνθρωπος που έθεσε υψηλούς στόχους σε μια μίζερη αγορά που οι κάτοικοί της προσπαθούν να επενδύσουν τα λιγότερα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κέρδη.
Λουκουμάδες και καλαμπόκια να πουλάς στην παραλία τρείς μήνες βγάζεις λεφτά για μια χρονιά άνετα χωρίς εφορίες κλπ.
Μόνο για τέτοιες μπίζνες είμαστε εδώ. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αντιθετως-το παραδειγμα της roister αποδεικνυει περιτρανα πως κοντρα στη μιζερη αποψη της 'παιδοφαγιας' ο αξιος επιχερηματιας/επιστημονας κτλ θα βρει το δρομο του και θα καταξιωθει
Mη πέφτεις κι εσύ θύμα της μίζερης νοοτροπίας.
Εχεις ασχοληθεί με το ελεύθερο επάγγελμα καθόλου?
Ολα δεν είναι άσπρο μαύρο.
Κι απ' ότι δείχνουν τα πράγματα το μεγαλύτερο χαστούκι το έφαγε η εταιρία από φέσι που άφησε μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών συσκευών.
Κι όπως πολύ σωστά είπε κι φίλος μας ο quadra, πόσα να αντέξει ένας άνθρωπος?
Ενας άνθρωπος που έθεσε υψηλούς στόχους σε μια μίζερη αγορά που οι κάτοικοί της προσπαθούν να επενδύσουν τα λιγότερα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κέρδη.
Λουκουμάδες και καλαμπόκια να πουλάς στην παραλία τρείς μήνες βγάζεις λεφτά για μια χρονιά άνετα χωρίς εφορίες κλπ.
Μόνο για τέτοιες μπίζνες είμαστε εδώ.Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, μεγάλες και παραδοσιακές εταιρείες του χώρου, όπως η Mission, η Audiolab και άλλες, προερχόμενες από χώρα με ιστορία στον ήχο, όπως η Αγγλία, με όλη την υποστήριξη του εκεί ειδικού τύπου, και έκλεισαν, για να τις ξανανοίξουν επενδυτές από την... Κίνα.
Κι εμείς τώρα συζητάμε για τη Roister, που της κάνουν πόλεμο οι μικρομαγαζάτορες και τα lifestyle πλέον ειδικά περιοδικά, που αντίθετα αποθεώνουν micro συστήματα των 3 χιλιάρικων. Τι να πει κανείς...
(σχετικά με το τελευταίο, βρίσκω τουλάχιστον προκλητικό να βάζεις σχεδόν 5 αστεράκια σε συσκευή αναπαραγωγής ήχου και εικόνας που η υψηλότερη ποιοτικά έξοδός της είναι το s-video. Και μάλιστα να προτρέπεις τον αναγνώστη να τη συνδέσει με τηλεόραση plasma υψηλής ευκρίνειας)
Home Hi-Fi