-
από θέαση δε ξέρω γιατί μου κάηκε ένα pixel και μ'έχει πάρει από κάτω
καλώδιο να βάλω ό,τι να ναι αρκεί να ναι χοντρό?
-
δεν ξερω τι χαρακτηριστικα εχουν τα ηχεια σου, αλλα εγω παρ' ολο που εχω το YST-800 για sub και τα 301 (αν θυμαμαι καλα) B&W για ηχεια, εδω και πολυ καιρο, το sub μενει κλειστο...
αν σου λεει κατι... -
Αυτό το έχετε δει;
-
Τάσσο εδώ είναι όλα τα θηρία μαζεμένα.
http://www.aca.gr -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Τάσσο εδώ είναι όλα τα θηρία μαζεμένα.
http://www.aca.grΝαι, ναι, το έχω υπ' όψιν
Περίεργη αίσθηση μου άφησε το φιλμάκι πάντως
-
http://dailymotion.alice.it/video/x3wrz ... riode_tech
απίστευτος τύπος που φτιάχνει χειροποίητες λυχνίες!
-
Ο τύπος είναι αρχηγός. Μπράβο και σε σένα charmak66 που το βρήκες το βίντεο.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ο τύπος είναι αρχηγός. Μπράβο και σε σένα charmak66 που το βρήκες το βίντεο.Μη παίρνω τα εύσημα τζάμπα. Άλλος το χει βρει το βίντεο, το είδα σε άλλο φόρουμ και σκέφτηκα ότι θα σας ενδιαφέρει.
Πάντως μια ψυχιατρική εκτίμηση την θέλει ο τύπος.
-
Τα σπουδαία πράγματα μόνο σε αυτό το επίπεδο περπατάνε, τα άλλα είναι βιομηχανικά, του σωρού, με αυτή την ένοια πολλοί χρειαζόμαστε ψυχίατρο.
-
παίδες θα χρειαστώ σε κάτι την συνδρομή σας. Λοιπόν, συνέδεσα με s-video την προβολική τηλεόραση(δεν είναι καν hd ready...) που έχω με τον υπολογιστή. Οι ταινίες μεγέθους κάτω από 1 γκίγκα έχουν μέτρια απόδοση και δεν τις ευχαριστιέμαι. Πριν λίγες μέρες όμως ανακάλυψα τις blue ray rip και τις hd ριπ ταινίες που σε απόδοση ξεπερνούν ακόμα και dvd. Ακόμα και σε s-video η απόδοση είναι πολύ καλή και με ικανοποιεί στην τηλεόραση. Το θέμα όμως είναι ο ήχος... οι ταινίες αυτές είναι 5,1 και είναι κρίμα να τις απολαμβάνω στερεοφωνικά. Υπάρχει κάποια κάρτα ήχου που συνδέεται παράλληλα 5,1 με τον ενισχυτή και 2,1 με το σύστημα που έχω για το pc;
Με άλλα λόγια είναι εφικτή η χρήση παράλληλα του 2,1 συστηματος της jbl που έχω για καθημερινή χρήση με το pc και η θέαση ταινιών με ακρόαση 5,1 μέσα από την σύνδεση με τον πολυκάναλο ενισχυτή μου;;; Γίνεται αυτό ή θα πρέπει να βγάζω συνέχεια καλώδια;;; Όποιος ξέρει ας μου γράψει ρε παιδιά διότι έχω πελαγώσει με το θέμα. Ξέχασα ν' αναφέρω ότι το pc και ο χώρος του home cinema είναι σε διαφορετικά δωμάτια και έχω πάρει ασύρματο bluetooth πληκτρολόγιο και ποντίκι για να τα ελέγχω από μακριά. Επομένως δεν μπορώ να έχω μόνιμα το pc στο home cinema μου. Πάντως ήδη το συνδέω στερεοφωνικά για να ακούω ταινίες και μουσική από το pc με τις γνωστές απώλειες στην ποιότητα. -
εγώ έχω την creative x-fi platinum η οποία έχει και ομοαξονική in/out και optical in/out και αναλογικές εξόδους φυσικά κι έχω συνδέσει την κάρτα μέσω οπτικής ίνας με τον ενισχυτή και ακούω από κει και καταλαβαίνει πότε δέχεται στερεοφωνικό ή εξακάναλο σήμα και προσαρμόζεται αντίστοιχα
Η κάρτα είναι ψιλοακριβή, όμως περιττό να πω ότι αξίζει τα λεφτά της
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
εγώ έχω την creative x-fi platinum η οποία έχει και ομοαξονική in/out και optical in/out και αναλογικές εξόδους φυσικά κι έχω συνδέσει την κάρτα μέσω οπτικής ίνας με τον ενισχυτή και ακούω από κει και καταλαβαίνει πότε δέχεται στερεοφωνικό ή εξακάναλο σήμα και προσαρμόζεται αντίστοιχαΗ κάρτα είναι ψιλοακριβή, όμως περιττό να πω ότι αξίζει τα λεφτά της
φοβαμαι ότι αυτή θα απαιτεί παράλληλα υπολογιστική ισχύ που ο παλαιός p4 2,4mhz που δουλεύω δεν θα μπορεί να προσφέρει. Σκέψου ότι το hd ήδη πιέζει το σύστημα. Δεν με ενδιαφέρει να συνδέσω το home cinema για παιχνίδια αλλά μόνο για ταινίες. Θέλω απλό 2,1 για χρήση pc και 5,1 για τις ταινίες μέσω pc. Δεν ξέρω καν αν είναι εφικτό χωρίς να βάζω-βγάζω καλώδια
Αυτή άραγε φτάνει;;;
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540184 -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
εγώ έχω την creative x-fi platinum η οποία έχει και ομοαξονική in/out και optical in/out και αναλογικές εξόδους φυσικά κι έχω συνδέσει την κάρτα μέσω οπτικής ίνας με τον ενισχυτή και ακούω από κει και καταλαβαίνει πότε δέχεται στερεοφωνικό ή εξακάναλο σήμα και προσαρμόζεται αντίστοιχα
Η κάρτα είναι ψιλοακριβή, όμως περιττό να πω ότι αξίζει τα λεφτά της
φοβαμαι ότι αυτή θα απαιτεί παράλληλα υπολογιστική ισχύ που ο παλαιός p4 2,4mhz που δουλεύω δεν θα μπορεί να προσφέρει. Σκέψου ότι το hd ήδη πιέζει το σύστημα. Δεν με ενδιαφέρει να συνδέσω το home cinema για παιχνίδια αλλά μόνο για ταινίες. Θέλω απλό 2,1 για χρήση pc και 5,1 για τις ταινίες μέσω pc. Δεν ξέρω καν αν είναι εφικτό χωρίς να βάζω-βγάζω καλώδια
Αυτή άραγε φτάνει;;;
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540184δε βλέπω να βγάζει optical out.
Κι εγώ έχω p4 3ghz και όντως ζορίζεται με HD videos, αλλά δεν παίζει ρόλο ο ήχος, Τι ενισχυτή έχεις? `Οπως σου πα ο δικός μου προσαρμόζει ή αν θες το αλλάζεις και χειροκίνητα το σήμα, δλδ στη μουσική παίζει 2.1 και στις ταινίες 5.1 οπότε δε θα χεις πρόβλημα, και ρυθμίζεις την κάρτα ήχου να μη σπαταλά επεξεργαστική ισχύς αλλά να αποκωδικοποιεί ο εξωτερικός ενισχυτής
μια μέση ικανοποιητική λύση είναι αυτή
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540180 -
ο ενισχυτής έχει εξόδους για τα πάντα...το θέμα είναι πως μπορώ να έχω και τα 2. Θέλω 2,1 ήχο για απλή χρήση και επιλογή για σύνδεση με το pc χωρίς να βγάζω καλώδια συνέχεια. Αυτό είναι το θέμα...υπάρχει κάρτα να τα έχω μόνιμα συνδεδεμένα και τα 2;;;
-
μπορείς να έχεις συνδεδεμένα ψηφιακά κάρτα ήχου με ενισχυτή μέσω spdif (είτε ομοαξονικό είτε οπτική ίνα) και τα ηχεία σου όπως τα έχεις τώρα στα jacks (αναλογικά). Απλώς κάθε φορά που θα θέλεις να αλλάζεις πηγή ήχου, θα πρέπει να το κάνεις απ΄τις ρυθμίσεις της κάρτας ήχου.
Εμένα πάντως μου φαίνεται πιο λογικό αυτό που σου είπα παραπάνω, συνδέεις μόνο κάρτα-ενισχυτή ψηφιακά και από κει και πέρα παίζεις μέσω του ενισχυτή ο οποίος φαντάζομαι θα έχει ρυθμίσεις stereo, 2.1 ή 5.1
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
μπορείς να έχεις συνδεδεμένα ψηφιακά κάρτα ήχου με ενισχυτή μέσω spdif (είτε ομοαξονικό είτε οπτική ίνα) και τα ηχεία σου όπως τα έχεις τώρα στα jacks (αναλογικά). Απλώς κάθε φορά που θα θέλεις να αλλάζεις πηγή ήχου, θα πρέπει να το κάνεις απ΄τις ρυθμίσεις της κάρτας ήχου.Εμένα πάντως μου φαίνεται πιο λογικό αυτό που σου είπα παραπάνω, συνδέεις μόνο κάρτα-ενισχυτή ψηφιακά και από κει και πέρα παίζεις μέσω του ενισχυτή ο οποίος φαντάζομαι θα έχει ρυθμίσεις stereo, 2.1 ή 5.1
μάλλον αυτό θα κάνω... το άλλο δεν γίνεται διότι το pc βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο και η σύνδεση με τον ενισχυτή θα γίνεται μόνο σε προβολή.
-
ok τότε
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
παίδες θα χρειαστώ σε κάτι την συνδρομή σας. Λοιπόν, συνέδεσα με s-video την προβολική τηλεόραση(δεν είναι καν hd ready...) που έχω με τον υπολογιστή. Οι ταινίες μεγέθους κάτω από 1 γκίγκα έχουν μέτρια απόδοση και δεν τις ευχαριστιέμαι. Πριν λίγες μέρες όμως ανακάλυψα τις blue ray rip και τις hd ριπ ταινίες που σε απόδοση ξεπερνούν ακόμα και dvd. Ακόμα και σε s-video η απόδοση είναι πολύ καλή και με ικανοποιεί στην τηλεόραση. Το θέμα όμως είναι ο ήχος... οι ταινίες αυτές είναι 5,1 και είναι κρίμα να τις απολαμβάνω στερεοφωνικά. Υπάρχει κάποια κάρτα ήχου που συνδέεται παράλληλα 5,1 με τον ενισχυτή και 2,1 με το σύστημα που έχω για το pc;
Με άλλα λόγια είναι εφικτή η χρήση παράλληλα του 2,1 συστηματος της jbl που έχω για καθημερινή χρήση με το pc και η θέαση ταινιών με ακρόαση 5,1 μέσα από την σύνδεση με τον πολυκάναλο ενισχυτή μου;;; Γίνεται αυτό ή θα πρέπει να βγάζω συνέχεια καλώδια;;; Όποιος ξέρει ας μου γράψει ρε παιδιά διότι έχω πελαγώσει με το θέμα. Ξέχασα ν' αναφέρω ότι το pc και ο χώρος του home cinema είναι σε διαφορετικά δωμάτια και έχω πάρει ασύρματο bluetooth πληκτρολόγιο και ποντίκι για να τα ελέγχω από μακριά. Επομένως δεν μπορώ να έχω μόνιμα το pc στο home cinema μου. Πάντως ήδη το συνδέω στερεοφωνικά για να ακούω ταινίες και μουσική από το pc με τις γνωστές απώλειες στην ποιότητα.Βλέπω ότι ήδη σου απάντησε ο dmitspan, αλλά ας κάνω μια προσπάθεια κι εγώ:
Κατ' αρχάς, ποια κάρτα ήχου έχεις τώρα; Πιθανόν αυτή που ήδη διαθέτει η μητρική σου να μπορεί να κάνει αυτό που θες, και να μην το γνωρίζεις. Το δικό μου pc, αντίστοιχων προδιαγραφών χοντρικά με το δικό σου, έχει στη μητρική ψηφιακή ομοαξονική και αναλογικές εξόδους. Τα ηχεία του pc τα έχω συνδέσει στις αναλογικές, και τον home cinema ενισχυτή στην ομοαξονική, και δε χρειάζεται να βάζω-βγάζω καλώδια. Ο ενισχυτής μάλιστα αναγνωρίζει αυτόματα το σήμα και προσαρμόζεται ανάλογα.
Αν δεν έχεις κάποια τέτοια κάρτα, η x-fi που κοίταζες απ' ό,τι βλέπω κάνει τη δουλειά που θέλεις. Διαθέτει ψηφιακή έξοδο (απ' όπου θα δίνεις σήμα στον ενισχυτή), και αναλογικές, στις οποίες θα συνδέσεις τα ηχεία του pc σου.
Λογικά και αυτή εδώ σού κάνει:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702252 -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
http://dailymotion.alice.it/video/x3wrzo_fabrication-dune-lampe-triode_techαπίστευτος τύπος που φτιάχνει χειροποίητες λυχνίες!
-
το motherboard έχει μια realtek ac97 η κάπως έτσι (gigabyte667)
Μου είχαν χαρίσει το 2000 μια soundblaster live platinum που ουσιαστικά ήταν το κορυφαίο κομμάτι της εποχής με 4καναλο ήχο χωρίς όμως 5,1. Αν είχε 5,1 θα έκανα την δουλεία μου. Με την οnboard κάρτα ήχου δεν πιστεύω ότι μπορώ να στείλω digital σήμα στον yamaha
Home Hi-Fi