-
elisa μην ακούς τις σειρήνες, άκουσε το με δικά σου CD, παιγτο δυνατά να δείς αν παραμορφώνει ή αν αντέχει όσο εσύ θέλεις, και μετά απόφάσισε. Με 2Χ50 τρίζουν τα τζάμια και ακούγεσαι στον άλλο δρόμο, σε κανονικές συνθήκες ακούμε 5-7 βάττ και είναι και δυνατά, ειδικά σε συστήματα που είναι matching από το εργοστάσιο.
Οχι δεν έχω μετοχές στην JVC ή στην ΗΛΒΙ. Μου αρέσει το σύστημα, είναι το μόνο από τα micro που δεν είναι micro, ναι τα ηχεία μπορείς να τα κρεμάσεις, μόνο να ξέρεις όσο χαμηλότερα στο πάτωμα είναι τα ηχεία, τόσο ενισχύεται το μπάσο, όσο ανεβαίνουν προς το ταβάνι τόσο λεπταίνει ο ήχος.
Αν δεν σου αρέσει έχω έτοιμη άλλη πρόταση, αλλά θα μπερδευτείς, ξεμπέρδεψε πρώτα με το ένα και μετά πάμε στο άλλο.
-
Αν μιλάμε για το micro σύστημα μάλλον το βάζεις ολόκληρο πάνω στο μάρμαρο. Καλύτερα τα ηχεία να μην κρεμαστούνε και ακουμπάνε στον τοίχο, μπορείς να τα στερεώσεις πάνω στο μάρμαρο με λίγο blue tack.
Για τον χώρο που διαθέτεις όμως το παραπάνω σύστημα δεν νομίζω ότι θα σε καλύψει στο θέμα όγκου ήχου και έντασης. Θα σου πρότεινα μεγαλύτερα ηχεία βάσης ή ακόμα καλύτερα ηχεία δαπέδου. Προσωπικά προτιμώ τα δεύτερα όχι απαραίτητα για μουσικούς λόγους...
Βέβαια μετά αρχίζει και το ζήτημα της τοποθέτησης για την καλύτερη εκμετάλλευση των ηχείων και αποφυγή κακοτοπιών... Περισσότερα στοιχεία για τις πιθανές θέσεις των ηχείων και της θέσης ακρόασης στο χώρο θα βοηθούσε. Πολύ καλά θα ήταν τα ηχεία να είναι μακριά από γωνίες και πλάγιους τοίχους, σε ικανή απόσταση από τους από πίσω τοίχους (πχ μισό μέτρο) και η θέση ακρόασης να απέχει άλλο τόσο από τον αντίθετο τοίχο. Καλό θα ήταν αν έχεις τοίχο δεξιά να έχεις τοίχο και αριστερά κλπ.
Θεωρητικά για χώρο 5χ5 πολύ καλά θα ήταν μια απόσταση 1,5 μέτρο πίσω από τα ηχεία και άλλο τόσο στα πλάγια αυτών και άλλο τόσο πίσω από τη θέση σου... Βέβαια αυτό σπάνια είναι πρακτικό και ο χώρος σου (δηλαδή οι τοίχοι) δεν είναι τόσος.
Πες μας περισσότερα για το χώρο σου (σχήμα με αποστάσεις τοίχων μεγάλων και μικρών, θέση μεγάλων επίπλων, προτών και παραθύρων, υλικά τοίχων και ύψος οροφής). -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
...Αν δεν σου αρέσει έχω έτοιμη άλλη πρόταση, αλλά θα μπερδευτείς, ξεμπέρδεψε πρώτα με το ένα και μετά πάμε στο άλλο.Επειδή δεν έχω κοντά μου καλό κατάστημα και θα φάω μια μέρα για ακροάσεις, δεν μου τη δίνεις από τώρα κ την άλλη πρόταση;
Ευχαριστώ (όλους).edit
Θα κάνω ένα σκιτσάκι του χώρου, αλλά αργότερα γιατί τώρα ... με κυνηγούν.
-
Σαν απάντηση στον 21Quadra
Δεν είναι μόνο η ισχύς και η ευαισθησία. Με αυτά μπορεί να πετύχεις καλή στάθμη αλλά για να γεμίσεις πραγματικά με ήχο μεγάλο χώρο θέλεις από το ηχείο όγκο αέρα και τα τοσοδούλια όσο καλά και να είναι θα προσφέρουν ποιότητα αλλά χωρίς ποσότητα.Σε μεγάλο χώρο θα χαθούν. Ίσως ένα subwoofer να καλύψει το κενό και να ταιριάξει αρκετά καλά αλλά εγώ για μουσική και εφόσον έχει τον χώρο θα προτιμούσα 2 μεγαλύτερα ηχεία παρά 2 ηχειάκια και 1 υπογούφερ....Βέβαια για να επιμένεις τόσο κάποιο δίκιο θα έχεις. Πρέπει να πάμε όλοι να ακούσουμε το σούπερ μικρό! Μπορεί να αναθεωρήσουμε....
-
http://www.audiocomponents.nl/speakers/ ... ic_eng.htm
Ορμάτε όσοι έχετε το μικρόβιο των κατασκευών, εδώ είναι τα θαύματα.
-
http://www.madisound.com/manufacturers/ ... /index.php
Εδώ είναι οι μονάδες
-
Ωραία αυτά αλλά άντε διάλεξε εσύ γούφερ,τουίτερ και κροσόβερ χωρίς να ξέρεις τι ηχητικό αποτέλεσμα θα πάρεις.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Θα σου πρότεινα μεγαλύτερα ηχεία βάσης ή ακόμα καλύτερα ηχεία δαπέδου. Προσωπικά προτιμώ τα δεύτερα όχι απαραίτητα για μουσικούς λόγους...Για ποιους άλλους λόγους; Κι εγώ είμαι fan των ηχείων δαπέδου, αλλά έχω την εντύπωση ότι οι απαιτήσεις τους για τη σωστή τοποθέτηση είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με ένα ηχείο βάσης.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
....Προσωπικά προτιμώ τα δεύτερα όχι απαραίτητα για μουσικούς λόγους...Για ποιους άλλους λόγους; Κι εγώ είμαι fan των ηχείων δαπέδου, αλλά έχω την εντύπωση ότι οι απαιτήσεις τους για τη σωστή τοποθέτηση είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με ένα ηχείο βάσης.
Μάλλον θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά παρόλα αυτά έχω άλλους μη μουσικούς/ηχητικούς λόγους.
Οι άλλοι λόγοι είναι ή μπορεί να είναι:- πρακτικοί: μεγαλύτερη σταθερότητα (ίσως και όχι), απλότητα (άντε στήριξε το ηχείο πάνω στη βάση και τη βάση στο πάτωμα..., πιο εύκολα μετακινείς 1 μονοκόμματο πράμα από 2 το ένα πάνω στο άλλο, κρύβεις πιο εύκολα τα καλώδια από πίσω ή και τυχόν μπρίζες στον τοίχο. Μπορείς να τα έχεις και για ακουμπιστήρια (αν και καλό δεν κάνει) για διάφορα πράματα πιο εύκολα....
- αισθητικοί: μου αρέσουν περισσότερο τα μεγάλα ηχεία, στενά, φαρδιά, βαθιά, ρηχά, χωρίς τρύπες, με τρύπες εμπρός πίσω και στα πλάγια, αρκεί να ξεκινάνε από το πάτωμα και να ανεβαίνουν όσο πάει!
- οικονομικοί: μου κακοφαίνεται να πρέπει να αγοράσω ένα εντελώς 'άχρηστο' αντικείμενο όπως μια βάση που και κοστίζει και χωρίς αυτό υστερεί ο ήχος σου οπότε δεν είναι και τόσο άχρηστο. Μου τι δίνει να εξαρτάμαι από κάτι τέτοιο! Από την άλλη για τα ίδια συνολικά λεφτά δεν αποκλείεται ο ήχος να είναι καλύτερος με ηχείο βάσης και μια βάση από ότι με μισό μέτρο κουτί ενός ηχείου δαπέδου.... αλλά αυτό δεν με πειράζει να το πληρώσω...
-
Oi απόψεις διίστανται
Fun των ηχείων βάσης-Οι αισθητικοί παράμετροι έχουν δευτερεύων λόγο όταν επιλέγουμε συσκευές για τελειως διαφορετικούς λόγους.
Το ηχείο το πληρώνω για να ακούω μουσική κι όχι για να το βλέπω,όπως αδιαφορώ αν το σετ ενισχυτών,cd player κλπ έχουν 17 διαφορετικά χρώματα
Την τηλέοραση πχ την επιλέγω με βάση αυτό που καλείτε να κάνει.Να αποδίδει όσο ποιό πιστά την εικόνα μπορεί ανεξάρτητα αν ταιριάζει αισθητικά κι εγώ δεν ξέρω με τι, και πάει λέγοντας.-Ως ηχεία βάσης,είναι ποιό 'γρηγορα' ποιό μουσικά με τους λιγότερους δυνατόν χρωματισμούς κι αν ο σχεδιαστής είναι μάγκας μπορούν σε πολλές περιπτώσεις να βγάλουν πολύ δυνατό χαμηλό.
-Δεν υπερφορτώνουν το χώρο μας με μπουμπουνητα και θολούρα σε σχέση με τα δαπέδου τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων θέλουν κάτι μέτρα απόσταση απ τα ντουβάρια.
-Στα ίδια χρήματα σε σχέση με τα δαπέδου πληρώνει κανείς περισσότερο μουσικές επιδόσεις απ ότι για ξύλο-μεγάφωνα επιπλέον.
-Υπάρχουν βάσεις από 60-100 ευρώ και ειδικά μαύρα σαν αφρολέξ τα οποία κόβεις τέσσερα κομματακια για τις γωνίες κάθε ηχείου και δεν μετακινούνται ούτε με 150 db spl!!
Εδώ που τα λέμε μου δώσατε ιδέα.
Να βάλω ψηφοφορία? -
sound therapy για τα αυτιά μας και τα εργαλέια μας...
-
πάντως ρε παιδιά έκανα χθες μερικά πειράματα με το σύστημα μου και παρατήρησα τα εξής:
- όταν παίζουν όλα τα περιφερειακά ηχεία ο ήχος των πίσω b&w χάνεται από τα μπροστινά dali και από το σαμπ αλλά και από το κεντρικό.
- Τα μπροστινά ηχεία θέλουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ένα μέτρο απόσταση από τον τοίχο για να αποδώσουν σωστά. Είναι απίθανο το πόσο βελτιώνει τον τελικό ήχο η τοποθέτηση των ηχείων κυρίως των μπροστινών. Φυσικά τίθεται θέμα χώρου.
- Η αλλαγή του ρεύματος στα 4-8ομ δεν είχε διακριτες διαφορές τουλάχιστον στα γνήσια cd με μουσική 80'ς -90'ς που χρησιμοποίησα ως συγκριτικά.
- Είχα κάνει την βλακεία να έχω δηλώσει τα μπροστινά ηχεία μου ως small στα μενού του ενισχυτή...μόλις τους άλλαξα ρύθμιση απλά παίζουν δυνατότερα και καθαρότερα...(δεν ξέρω γιατί τέτοια διαφορά)
- Η δυνατότητα pure direct απομονώνει κάθε άλλο ηχείο πέρνα των 2 μπροστινών. Ο ήχος από το φθηνό dvd lg που χρησιμοποιώ ως player είναι μέτριος σε αυτή την επιλογή ενώ περίμενα κάτι το επρισσότερο ποιοτικό με βάση τα όποια δικά μου κριτήρια. Δεν ξέρω αν αξίζει τελικά η παράλληλη αγορά ενος cd player μόνο για αυτή την δουλειά.
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω κάποιον με nad ενισχυτή ώστε να κάνω τις συγκρίσεις που ήθελα.
Όσοι ξέρω θεωρούν το δικό μου σύστημα ήδη υπερβολικό οπότε... [/b][/list]
-
Σπύρο,όσο αναφορά το player αν ακους μουσική τότε ΝΑΙ να πάρεις cd player.
Στο λέω με απόλυτη σιγουριά μιας και είχα δύο και δεν συγκρινόντουσαν με τιποτα με το φθηνό dvd toshiba που έχω.Για τα υπόλοιπα......τα είπες μόνος σου
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
- όταν παίζουν όλα τα περιφερειακά ηχεία ο ήχος των πίσω b&w χάνεται από τα μπροστινά dali και από το σαμπ αλλά και από το κεντρικό.
Ποια b&w έχεις;
Όταν λες ότι ο ήχος τους χάνεται, εννοείς σε πολυκάναλο πρόγραμμα (π.χ. ταινία) ή σε στερεοφωνικό πρόγραμμα, όπου τα πίσω αναπαράγουν τα ίδια που παίζουν και τα μπροστά ηχεία; Για να ρυθμίσεις σωστά τις στάθμες των ηχείων σου, θα χρειαστείς ένα ντεσιμπελόμετρο. Αν ο ενισχυτής σου έχει μικρόφωνο για αυτόματη ρύθμιση των εντάσεων, μην το εμπιστεύεσαι.
Στις ταινίες, πάντως, το φυσιολογικό είναι τα πίσω ηχεία να μην τα ακούς, αλλά απλώς να τα νιώθεις. Σκοπός τους είναι το 'στήσιμο' του περιβάλλοντος χώρου, και ελάχιστες είναι οι φορές που θα καταλάβεις ότι ακούς κάτι από πίσω.- Είχα κάνει την βλακεία να έχω δηλώσει τα μπροστινά ηχεία μου ως small στα μενού του ενισχυτή...μόλις τους άλλαξα ρύθμιση απλά παίζουν δυνατότερα και καθαρότερα...(δεν ξέρω γιατί τέτοια διαφορά)
Το ότι τα ηχεία σου είναι δαπέδου, δε σημαίνει ότι είναι 'large'. Ο διαχωρισμός μεταξύ large και small ηχείου δεν προκύπτει από τις φυσικές διαστάσεις του, αλλά από το πόσο χαμηλά είναι ικανό να κατέβει το γούφερ του. Ρίξε μια ματιά στις τεχνικές προδιαγραφές του ηχείου, και τσέκαρε το frequency response. Αν το ηχείο σου μπορεί να κατέβει μέχρι τα 40Hz, ίσως όντως να πρέπει να το δηλώσεις ως large.
Επίσης, μήπως όταν τα είχες δηλωμένα ως small, το crossover του ραδιοενισχυτή σου ήταν δηλωμένο σε άλλη συχνότητα από το crossover του sub σου, με αποτέλεσμα να υπάρχει 'τρύπα' στις συχνότητες;- Η δυνατότητα pure direct απομονώνει κάθε άλλο ηχείο πέρνα των 2 μπροστινών. Ο ήχος από το φθηνό dvd lg που χρησιμοποιώ ως player είναι μέτριος σε αυτή την επιλογή ενώ περίμενα κάτι το επρισσότερο ποιοτικό με βάση τα όποια δικά μου κριτήρια. Δεν ξέρω αν αξίζει τελικά η παράλληλη αγορά ενος cd player μόνο για αυτή την δουλειά.
Με κάλυψε απόλυτα ο Μάκης. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ ενός dvd player (ειδικά φτηνού) και ενός cd player της ίδιας τιμής.
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω κάποιον με nad ενισχυτή ώστε να κάνω τις συγκρίσεις που ήθελα.
Τον NAD στον προτείναμε επειδή είναι ένα μηχανάκι εγνωσμένης αξίας, ανεξαρτήτως τιμής. Στη θέση του θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε ολοκληρωμένος με αξιοπρεπή τροφοδοτικό.
Αν θες ξαναπές μας το σύστημά σου, να ρίξουμε μια ματιά στα μάνιουαλ μήπως και σε βοηθήσουμε με τις ρυθμίσεις των ηχείων σου.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
...έκανα χθες μερικά πειράματα με το σύστημα μου ....
Όσοι ξέρω θεωρούν το δικό μου σύστημα ήδη υπερβολικό οπότε...Καλό πράμα ο πειραματισμός!
Πάντα θα υπάρχουν άλλοι που θα θεωρούν το δικό σου υπερβολικό αλλά και άλλοι που θα το θεωρούν για τα μπάζα.... Μην δίνεις πολλή σημασία σε κανέναν από αυτούς!!
2) αυτό εξαρτάται από τα ηχεία και από το χώρο. Υπάρχουν ηχεία που είναι μια χαρά με 30 πόντους από πίσω και μάλιστα αποζητούν την ενίσχυση από τον τοίχο. Άλλα, ιδίως αν έχουν την τρύπα του bass reflex από πίσω, θέλουν περισσότερο αέρα. Και βέβαια παίζει ρόλο ο χώρος, το ίδιο ηχείο μπορεί να θέλει διαφορετικές αποστάσεις σε άλλα δωμάτια...
3) η διαφορά, αν υπάρχει θα είναι μόνο σε υψηλές εντάσεις όπου μπορεί να παραμόρφωνε και δύσκολο να γίνει αντιληπτή αλλιώς. Ή αν σου έριχνε την ασφάλεια...
4) η ρύθμιση small κόβει τις συχνότητες προς τα υπό έλεγχο ηχεία κάτω από μια προκαθορισμένη τιμή (μάλλον κάπου μεταξύ 90-120Hz)(και συνήθως τις στέλνει στο subwoofer παρόλο που στο πάνω όριο ίσως είναι λίγο κατευθυντικές πια. Ίσως να θέλει κάποιες ρυθμίσεις στον ενισχυτή και στο sub για να μην χαθούν τελείως). Όπως συνειδητοποίησες πολύ μεγάλο μέρος του ήχου που περιέχεται στα 50-120Hz εσύ απλά το είχες αποκλείσει από τα αυτιά σου!! Βέβαια αν το ηχείο σου δεν μπορεί να αποδώσει τις χαμηλές αυτές τότε ζορίζεται και ο ήχος σου πάει κατά διαβόλου....
5) αν το DVD είναι φτηνό ίσως σε συμφέρει να κάνεις ψηφιακή σύνδεση ήχου (οπτική ή ομοαξονική) οπότε χρησιμοποιείς τον αποκωδικοποιητή του ενισχυτή σου που ίσως να είναι καλύτερος (το DVD τότε το χρησιμοποιείς μόνο σαν transport). Η κίνηση αυτή σου κοστίζει ένα καλώδιο (αν δεν το έχεις ήδη για όταν βλέπεις DVD και ακούς από τα surround. Ή μήπως έχεις 6 καλώδια RCA? Αν ούτε το ένα ούτε το άλλο τότε το surround σου είναι προιόν επεξεργασίας του ενισχυτή και δεν ακούς τα επιπλέον κανάλια που είναι γραμμένα στο DVD, ακούς μόνο Dolby Prologic και όχι Dolby Digital κλπ).
Κι εγώ ελπίζω κάποτε ένας φίλος με κάτι NAD ενισχυτή και CD να έρθει να τα συγκρίνουμε για να δω τι χάνω.... ακούς charmak66?? -
Αντίληψη της κατεύθυνσης έχουμε πάνω από τους 200 ΗΖ, συνήθως τα Sub τα κόβουν στους 120 ΗΖ με ρυθμό 18/db octave και επειδή δεν υπάρχει καταυθυντικότητα εκεί, έχουμε 1 Sub και για τα 2 κανάλια, για λόγους οικονομίας.
-
Μερικοί θεωρούν ότι από τα 90-100Hz και πάνω αρχίζουμε να έχουμε κατευθυντικότητα. Δεν το είχα σκεφτεί αλλά διάβασα και το συνειδητοποίησα ότι πιο σωστά είναι να τοποθετείται το subwoofer προς τα δεξιά (εφόσον βολεύει ακουστικά και χωροταξικά) μια και προς τα δεξιά του ακροατή είναι τα όργανα χαμηλών συχνοτήτων σε ορχήστρες κλπ. Οπότε προβλέπεται κάποια έστω μικρή κατευθυντικότητα στις ψηλότερες sub-συχνότητες. Εξαρτάται βέβαια και από το μέγεθος του χώρου, σε μικρό χώρο που το μήκος κύματος είναι σαφώς μεγαλύτερο από τη μέγιστη διάσταση δεν τίθεται θέμα κατευθυντικότητας. Σε μεγαλύτερους χώρους όμως....
Αλήθεια πόσο είναι σε Hz μια οκτάβα?Ο χώρος μου είναι περίπου 58 τετραγωνικά μέτρα και 167 κυβικά μέτρα. Το περιβόητο micro-JVC όσο καλό ήχο και να έχει, θα φτάνει για το χώρο? Θεωρείτε ότι μπορούν πολλά ηχεία βάσης να τον γεμίσουν? Εγώ νομίζω πως όχι και πως καλώς επένδυσα σε ηχεία δαπέδου.
Αντίστοιχα νομίζω ότι η επιλογή ηχείων βάσης/βιβλιοθήκης σε μεγάλους χώρους γίνεται λόγω ανάγκης (αποδοχή συζύγου), πρακτικότητας (τα κρύβεις κάπου και δεν πιάνουν πολύ χώρο) και αρκεί κυρίως για surround καταστάσεις ενώ υστερούν σε δικάναλη ακρόαση. -
WAF, Wife, Acceptance, Factor, όσο μεγαλύτερος είναι αυτός ο βαθμός τόσα λιγότερα προβλήματα έχεις με το μέγεθος, την εμφάνιση και το στήσιμο του συστήματος, τα υπόλοιπα είναι προϊόντα συμβιβασμού πρός το χειρότερο
-
παίδες σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον οπότε σας γράφω τα ακριβή κομμάτια του συστήματος μου για να με κατατοπίσετε καλύτερα και να μου προτείνετε λύσεις.
Ενισχυτής: yamaha rx-v650
Μπροστινά ηχεία: Dali Blue Series 5005
Κεντρικό: Dali Blue Series c1000
sub: Yamaha Yst-sw315
πίσω ηχεία: B&W DM600-s3Λοιπόν...όπως βλέπετε δεν είναι ...high end αλλά δεν είναι και entry level. Θα το χαρακτήριζα ένα μεσαίο σύστημα σπιτιού.
Στο θέμα των ταινιών είμαι ευχαριστημένος παρά την συνειδητά κακή τοποθέτηση των πίσω ηχείων λόγω χώρου.(το ένα πάνω σε σύνθετο, το άλλο σε τοίχο).
Σε μουσική όμως δεν με ικανοποιεί τόσο. ϊσως φταίω και εγώ που επιμένω να παίζω στο πρόγραμμα 7ch stereo προκειμένου να έχω στερεοφωνικό ήχο και από τα πίσω ηχεία και από το σαμπ αλλά και να παίζει το κεντρικό. Μάλλον το χαλάω μόνος μου. Αυτό που σας έγραφα είναι ότι όταν παίζουν μόνο τα πίσω (με την συνδρομή του κεντρικού) εκείνα ακούγονται μια χαρά με καλό μπάσο και ψηλά όπως όλα τα b&w ηχεία που έχω ακούσει κατά καιρούς. Όταν όμως βάλω τα dali στο παιχνίδι απλά καλύπτουν τον ήχο των μικρότερων B@w. Βέβαια παίζουν σ' ένα σαλονάκι 25 τετραγωνικών που σίγουρα θα παίζει το ρόλο του. Σχετικά με το μικρόφωνο που μου είπατε έχει τέτοιο ο ενισχυτής μέσω του οποίου κάνει τις ρυθμίσεις αυτόματα με βάση την απόσταση από το σημείο ακρόασης κλπ σε συνθήκες ησυχίας. Το είχα κάνει παλιά αλλά δεν με ικανοποίησε και χρησιμοποίησα τα ...αυτιά μου για να κάνω ρυθμίσεις. Πάντως έχω αρχίσει αν πιστεύω ότι είναι καλύτερα να παίζω χωρίς την συνδρομή των έξτρα ηχείων ακόμα και του σαμπ αν επιθυμώ καθαρότερο ήχο. Το σίγουρο είναι ότι οι μικρές αλλαγές στις οποίες προχώρησα είχαν μεγαλύτερη βελτίωση από εκείνη που περίμενα.
Όσον αφορά το συγκριτικό με δικάναλο ενισχυτή και cd player έχω στο πατρικό μου τα κορυφαία στην εποχή τους μοντέλα της philips την σειρά 9 για όσους ξέρουν πριν η εταιρεία εγκαταλείψει το χώρο των hifi. Άντε βέβαια να τους πείσω να με αφήσουν να τα δανειστώ...ίσως είναι ευκολότερο να βρω δανεικό nad -
Eντάξει μπορεί για την Phillips η καλή της σειρά να ήταν η 9 αλλά δεμ ήταν και τίποτα το ιδιαίτερο, με τα ίδια χρήματα αγόραζες καλύτερο ήχο τότε.
Το να ακούς την στέρεο ποιότητα και τα όργανα όπως μοίρασε τα 2 κανάλια ο μηχανικός του ήχου, σε 7, είναι σαν να προσπαθείς να χωρέσεις τον V12 μιας Ferrari σε 500αράκι και να θέλεις να στρίβει όπως η Ferrari. Αυτό που θέλεις να κάνεις, το ακούς μόνο με Casablanca και άν. Επίσης οι ευαισθησίες των ηχείων σου δεν είναι ίδιες, ο χώρος είναι ανόμοιος, μπερδεύεις αλγόριθμους μετατροπής, διαφορετικές εντάσεις και ανακλάσεις, λογικό μου ακούγεται να μην ακούς τελικά τίποτα.
Home Hi-Fi