-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Αχχχχ ετσι καπως ξεκινησα και εγω.....Austin metro 1,0
Τα αλογα μαλλον ειχαν φυγει ολα και ετσι ειχα μεγαλο προβλημα στις προσπερασεις Παντως δεν εβγαλε ουτε ενα μηχανικο προβλημα στον 1 χρονο που το ειχα....Εγλω δεν είχα προβλήματα με προσπεράσεις... Απλά, δεν έκανα
-
Επαναφέρω το θέμα με νέα εμπειρία.
Στο μεταξύ έχω οδηγήσει το 206 με 75 άλογα και με 110 καθώς και το Punto Sporting 95 του charmak66 και το ΠΣΚ νοίκιασα άλλο ένα Corsa 1,2 twinport (όχι το νέο που βγήκε τώρα αλλά την τελευταία έκδοση του προηγούμενου) με 8200χλμ. Η δικαιολογία που πήρα ξανά Corsa μετά από όσα έλεγα είναι ότι δεν είχαν κάτι άλλο!
Ευτυχώς όμως φαίνεται ότι η Opel στην τελευταία έκδοση έχει κάνει διάφορες βελτιώσεις όπως μου επιβεβαίωσε και η υπάλληλος. Όντως το γκάζι ήταν πιο σκληρό (και σκλήραινε όσο πάταγες) αλλά πιο άμεσο, το φρένο λίγο πιο προοδευτικό (πάλι απότομα έπιανε αλλά τουλάχιστον δεν με τρόμαζε) ενώ το τιμόνι ήταν άμεσο, γρήγορο και με αίσθηση!! Ο κινητήρας και το αυτοκίνητο αθόρυβα. Άβολο το στροφόμετρο όρθιου τριτημορίου του κύκλου. Η ορατότητα πίσω μέτρια και οι εμπρός κολώνες σε δρόμους με στροφές είναι καταστροφικές.... Οι αναρτήσεις δεν ήταν πια βάρκα και ενώ η υποστροφή συνέχιζε (λάστιχα 175/65-14 Continental) μάλλον υπήρχε και μια ευχάριστη νευρικότητα της ουράς που διευκόλυνε στις στροφές (τουλάχιστον σε έντονη βροχή). Οι επιδόσεις μέτριες σε ανηφόρες που λαχάνιαζε αλλά μάλλον αξιοπρεπείς σε εθνική με τα 180 κοντέρ εύκολα... Οι σχέσεις είναι σωστές (δηλαδή όχι μακριές) με την τελική ταχύτητα με 5η να προκύπτει λίγο πάνω από τις στροφές μέγιστης ισχύος. Συνολική κατανάλωση για πάνω από 550χλμ γύρω στα 7,5λτ/100χλμ που με τα δικά μου μέτρα (βλέπε κατανάλωση στην υπογραφή μου) είναι εξαιρετική! Μετά από αυτά ομολογώ ότι δέχομαι να ξαναοδηγήσω Corsa. Ειδικά ελπίζω το νέο μοντέλο για το οποίο άκούγονται τόσα καλά (μάλλον θα του κάνω test drive μια και είναι και στην κατηγορία που ενδιαφέρεται φίλη μου, έχει ήδη έρθει στο τοπικό μαγαζί)
Το Corsa πλέον μου πρόσφερε καλύτερη αίσθηση και από το Punto (sorry Χάρη) που έχει βέβαια περισσότερο γκάζι αλλά ακόμα υστερεί σε σχέση με τα 206 που σαφώς πλεονεκτούν.
Έτυχε να οδηγήσω σε εθνική μόνο και το Astra 1,6 που ναι μεν είχε γκάζι αλλά υστερούσε σε αίσθηση από αυτό το Corsa.
Εντυπώσεις από οδήγηση σύγχρονου supermini....