-
o κατασκευαστής , στο δικό μου, προτείνει μεγαλύτερες πιέσεις για ταχύτητες άνω των 160χαω. Μάλλον με μεγαλύτερες πιέσεις το λάστιχο ανεβάζει λιγότερες θερμοκρασίες και είναι αντέχει περισσότερο στις ταχύτητες, αφού γίνεται περισσότερο άκαμπτο , με λιγότερες τριβές και θερμοκρασίες που οφείλονται στην παραμόρφωση.
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Ποια η γνώμη σας μεταξύ Eagle F1 Asymmetric / Eagle F1 GS-D3 και ContiSportContact 3... σε αυτοκίνητο 1260kg και διάστασης 245/40/18...?
(έχοντας περάσει απο Eagle F1 GS-D3 και SportContact 2, το πρώτο μου άφησε λίγο καλύτερη εντύπωση)Για ποιό αυτοκίνητο μιλάμε ;
ΤΤ 2.0Τ
Κλασικός πελάτης της Goodyear εδώ καθώς μετά τα μαμά λάστιχα στα αυτοκίνητα πήγαινα πάντα σε F1.
Έτσι και τώρα μετά τα μαμά Potenza εδω και 1,000 χλμ έχω βάλει το Asymmetric σε 235/45/17 σε Α4 2.0ΤQ.
Κλασικό F1 αργεί να ζεσταθεί αλλά μόλις ζεσταθεί για μένα είναι ίσως τα καλύτερα ελαστικά που κυκλοφορούν. Σκληρό όσο θέλεις για λακκούβες και πολύ καλό στην βροχή.
Το συνιστώ.
Το μόνο μείον (δεδομένω ότι τα φοράνε δυνατά αυτοκίνητα και συνήθως τρωνε σκίσιμο) εκτιμώ ότι δεν σε βγάλουν πάνω από 20 - 25,000 χλμ -
225/45/17
p zero rosso 550e
conti spc3 580e
michelin pilot sport 2 550e
dunlop sport max 560e (νομιζω ομως οτι καπου τα πετυχα σαφως φθηνοτερα αυτα)
185/6014
michelin exalto 315-320 (αναλογα με το ποιος παει στο βουλκανιζατερα)
michelin energy saver 230
λογης λογης αλλες αηδιες καπου στα ιδια λεφτα..
αυτα απο μικρη βολτα σε φιλτατους λαστιχαδες της θεσσαλονικης!!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Φρέσκες τιμές για λαστιχόνια:
Για 195/65/15
--> premiumcontact2 290€ (στα ίδια επίπεδα με πριν από 2 χρόνια)καλά πού τις βρίσκετε αυτές τις τιμές; μόνο εμένα κλέβουν; ( premiumcontact2 195/65/15 91Η 380ε πέρυσι)
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
225/45/17p zero rosso 550e
conti spc3 580e
185/6014
michelin exalto 315-320 (αναλογα με το ποιος παει στο βουλκανιζατερα)
Στον Καλπακη πηγες; Στη Μοναστηριου κοντα στο Κορδελιο.
-
οχι..ανατολικα και κεντρο...γιατι?
-
Κατα τη γνωμη μου εχει τις καλυτερες τιμες της Θεσσαλονικης. Ειναι ευκολα προσβασιμος απο περιφεριακο, βγαινεις στην εξοδο για Εδεσσα και αμεσως μολις στριψεις στη Μοναστηριου ειναι διπλα σε ενα βενζιναδικο kaoil .
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
225/45/17p zero rosso 550e
conti spc3 580e
**185/6014
michelin exalto 315-320 (αναλογα με το ποιος παει στο βουλκανιζατερα)**
ΠΟΣΟ ΤΑ EXALTO; 290 τα έβαλα εγώ πριν λίγο καιρό σε λαστιχά επί της Ηρακλείου στο Νέο Ηράκλειο που δε φημίζεται για τις καλές τιμές του. Πότε πρόλαβαν και πήραν αύξηση;
-
Aδούλη, αμα τα βάλεις όλα μαζί δεν σου κάνει καλύτερη τιμή. Μιλάω γι αυτόν που είναι κοντά στο Αγρόκτημα γνωστου ακαδημαϊκού ιδρύματος της πόλης μας.
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Κατα τη γνωμη μου εχει τις καλυτερες τιμες της Θεσσαλονικης. Ειναι ευκολα προσβασιμος απο περιφεριακο, βγαινεις στην εξοδο για Εδεσσα και αμεσως μολις στριψεις στη Μοναστηριου ειναι διπλα σε ενα βενζιναδικο kaoil .+1
Την καλύτερη τιμή για τα F1 από εκεί την πήρα!
Αν προσέχανε και λίγο στο βάλε βγάλε -
ο καλπακης εδωσε τα κοντι σπορ3 30ε κατω...στα υπολοιπα ηταν τα ιδια..
-
Φίλος έχει ένα Opel Astra F, έτους 1994 με κινητήρα 1.400 κ.εκ. και 75 hp. Προς το παρόν φοράει τα παλιά Michelin Energy σε διάσταση 175/70/R13. Σκέφτεται να βάλει 185άρια αλλά ένας λαστιχάς του είπε ότι δεν θα κάθεται καλά στη ζάντα του.
Καμιά ιδέα γι' αυτό το θέμα και γενικότερα, κάποια πρόταση για μια καλύτερη διάσταση; Κατά πάσα πιθανότητα θα μπουν Michelin λόγω οικονομικών διευκολύνσεων.
-
Καλά του είπε ο λαστιχάς. Στη ζάντα 5x13'' που έχει θα μπορούσε θεωρητικά να πάει (οριακότατα) σε 185/65/13, αλλά αμφιβάλλω αν θα βρει έστω και ένα λάστιχο σε αυτή τη διάσταση.
Να μείνει λοιπόν στο 175/70/13, εκτός αν αλλάξει και ζάντες (κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει), οπότε πάει αντιστοίχως σε 185/60/14 ή και 195/50/15.. -
ειναι στενη η ζαντα
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Είναι ο ίδιος Καλπάκης - ο κιτς με το 'φτηνό μαγαζί'- που έχει και την πιο νοθευμένη βενζίνη της Θεσσαλονίκης?
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Είναι ο ίδιος Καλπάκης - ο κιτς με το 'φτηνό μαγαζί'- που έχει και την πιο νοθευμένη βενζίνη της Θεσσαλονίκης?
Οχι, τον εχω ρωτησει
-
Αλλάξαμε επιτέλους τα οικτρά, τρισάθλια, ελειινά και καταραμένα EcoConti EP του Panda μας. 230 έουρος τα νεα energy σε 165/70/13(δυστυχώς όχι τα saver, δεν βγαίνουν σε 13'). Δεν έχω ιδέα για το τι λέει η τιμή.
Σειρά έχει το Α4 1.8 TQ που φοράει πολυκαιρισμένα michelin primacy hp σε 205/60/**16. **Σκέφτομαι ή να μπουν τα ίδια (δεν 'ν' κακά) ή energy saver (αν και με ξινίζει το όνομα) με 620 ευρω αμφότερα ή τα ContiPremium 2 με 600. Θα ψάξω τιμές και αλλού, στον γνωστό της θεσ/νίκης για μισλέν και αν έχετε και κάποιον για κόντι, σφυρίξτε.
Τα energy saver σε αυτήν την διάσταση είχαν αρκετά εντυπωσιακά αποτελέσματα στο πρόσφατο τεστ των 4Τ.
Αν υπάρχει άλλη πρόταση στην κατηγορία...δεν ψάχνουμε ιδιαίτερα σπορ ελαστικό.
edit - μπερδεψα το 5 με το 6, δεν πήγα στην α δημοτικού
-
205/60/15; Είσαι σίγουρος;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
205/60/15; Είσαι σίγουρος;δεν είδα το αυτοκίνητο πρόσφατα (θα το τσεκάρω εντός ολίγου) αλλά είδα και τον κατάλογο της michelin που το έδινε ως την εργοστασιακή επιλογή για το a4
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Σειρά έχει το Α4 1.8 TQ που φοράει πολυκαιρισμένα michelin primacy hp σε 205/60/15. Σκέφτομαι ή να μπουν τα ίδια (δεν 'ν' κακά) ή energy saver (αν και με ξινίζει το όνομα) με 620 ευρω αμφότερα ή τα ContiPremium 2 με 600. Θα ψάξω τιμές και αλλού, στον γνωστό της θεσ/νίκης για μισλέν και αν έχετε και κάποιον για κόντι, σφυρίξτε.Η βασική διάσταση ήταν 195/65-15 αν δεν κάνω λάθος και η εξτρα 205/55-16. Ρίξτου ξανά μια ματιά...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....