-
Τα Β330 EVO της Bridgestone σου προτείνω (ή μάλλον... στη φίλη σου). Στη διάσταση που λες τα έχω κι εγώ και μου κόστισαν (χμμμ... πέρισυ ή πρόπερσυ - δε θυμάμαι ακριβώς) 180 ευρώ με βαλβίδες και «περαστικά». Είναι πιο σκληρά από τα αντίστοιχα Michelen της κατηγορίας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο ανθεκτικά στην κίνηση στην πόλη αλλά και σε δρόμους «απαιτητικούς» με στροφές δε με έχουν προδώσει ποτέ. Παλιότερα φορούσα πάλι τα B330 (όχι τα EVO όμως), τα οποία αν και βρίσκονταν προς το τέλος της ωφέλιμης ζωής τους κρατούσαν το αυτοκίνητο αξιοπρεπέστατα στις στροφές.
-
Σε αυτή τη διάσταση που λες για τη φίλη σου πάντως, 165/70-13, δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από τα Dunlop SP30 (μάρκα που δεν είχα συμπαθήσει ούτε σε άλλη διάσταση και μοντέλο) ενώ είχα λατρέψει κάτι Marangoni Trio...
-
Βρήκα τη διάσταση, τελικά είναι 165/80/13 .
Σε βουλκανιζατέρ που πήγα μου είπαν για 175 με 180 τα Β330. Σε ένα άλλο μου πρότειναν τα COURIER που είναι όπως μου είπαν θυγατρική της pirelli. 150 ευρά μου τα αφήνουν αυτά... Μάλλον σε bridgestone πάμε -
165/80-13; Τι Skoda είναι, το Target; Tα Favorit φοράνε κανονικά 165/70-13.
http://www.carfolio.com/specifications/ ... ?car=93896
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Βρήκα τη διάσταση, τελικά είναι 165/80/13 .
Σε βουλκανιζατέρ που πήγα μου είπαν για 175 με 180 τα Β330. Σε ένα άλλο μου πρότειναν τα COURIER που είναι όπως μου είπαν θυγατρική της pirelli. 150 ευρά μου τα αφήνουν αυτά... Μάλλον σε bridgestone πάμεΤα Β330 ΕVO έχουν καταργηθεί πρόσφατα και έχουν αντικατασταθεί απο το B250.
-
diJilef έχω 4 αυτόκίνητα απο 140 - 220 ίππους προσθιοκίνητα και τετρακίνητα, σε όλα φοράω Yokohama AVS και όχι για πρώτη φορά.
Είναι πολύ καλά στο στεγνό, με πολύ καλή κατευθυντικότητα και προειδοποιούν για το που βρίσκονται, είναι άριστα στο φρενάρισμα.
Στο βρεγμένο πολύ καλά, πολύ καλό φρενάρισμα, προειδοποιούν, αλλά θέλουν πολύ προσοχή ( αντίθετα απο ότι λένε οι ' δοκιμαστές των περιοδικών ' στην υδρολίσθηση, όταν έχει νερά που λιμνάζουν ή ο δρόμος δεν έχει αποχέτευση καλή θέλει προσοχή γιατί το χάνεις, πλανάρει.
Εγώ προτιμώ στις λίγες αυτές περιπτώσεις να χαλαρώνω και να νιώθω εμπιστοσύνη σε όλες τις άλλες που είναι και περισσότερες, τα βρίσκω πολύ καλύτερα σε όλα απο το Pilot 1 που φόραγα πρίν.
Με τα AVS έχω πάνω απο 200.000 χλμ εμπειρία οδηγώντας απο γρήγορα εως πολύ γρήγορα, όταν φαγώνονται πάλι AVS Sport βάζω, όχι το καινούργιο το ΑVS 103.
Η αναφορά μου αυτή αφορά μόνο εμένα και την εμπειρία μου με τα AVS, το στύλ οδήγησης μου και τα αυτοκίνητα μου και δεν προτρέπει κανέναν να κάνει ότι κάνω εγώ.
-
Ξέχασα να αναφέρω ότι η Yokohama τα AVS Sport τα θεωρεί καλοκαιρινά ελαστικά, τον χειμώνα θα βάλω τα AVS Winter που νομίζω απο ότι είδα στα χαρακτηριστικά τους και ότι διάβασα σε τεστ πρέπει να είναι πολύ καλά.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
diJilef έχω 4 αυτόκίνητα απο 140 - 220 ίππους προσθιοκίνητα και τετρακίνητα, σε όλα φοράω Yokohama AVS και όχι για πρώτη φορά.Είναι πολύ καλά στο στεγνό, με πολύ καλή κατευθυντικότητα και προειδοποιούν για το που βρίσκονται, είναι άριστα στο φρενάρισμα.
Στο βρεγμένο πολύ καλά, πολύ καλό φρενάρισμα, προειδοποιούν, αλλά θέλουν πολύ προσοχή ( αντίθετα απο ότι λένε οι ' δοκιμαστές των περιοδικών ' στην υδρολίσθηση, όταν έχει νερά που λιμνάζουν ή ο δρόμος δεν έχει αποχέτευση καλή θέλει προσοχή γιατί το χάνεις, πλανάρει.
Εγώ προτιμώ στις λίγες αυτές περιπτώσεις να χαλαρώνω και να νιώθω εμπιστοσύνη σε όλες τις άλλες που είναι και περισσότερες, τα βρίσκω πολύ καλύτερα σε όλα απο το Pilot 1 που φόραγα πρίν.
Με τα AVS έχω πάνω απο 200.000 χλμ εμπειρία οδηγώντας απο γρήγορα εως πολύ γρήγορα, όταν φαγώνονται πάλι AVS Sport βάζω, όχι το καινούργιο το ΑVS 103.
Η αναφορά μου αυτή αφορά μόνο εμένα και την εμπειρία μου με τα AVS, το στύλ οδήγησης μου και τα αυτοκίνητα μου και δεν προτρέπει κανέναν να κάνει ότι κάνω εγώ.
Αρχιζω και σε συμπαθω πολυ !!! Τα ειχα και εγω στο πουντο και ημουν πολυ ευχαριστημενος σε ολα τα σημεια που αναφερεις.Τωρα εχω Εξαλτο 2 αλλα δεν ειμαι τοσο ευχαριστημενος οσο με τα ΥΟΚΟ.ΝΑ προσθεσω μονο οτι οταν ξεπερασα τα 35000χλμ αρχισαν να κανουν πολυ θορυβο,τα κρατησα μεχρι τις 45000χλμ.Επισης ειναι πολυ ανθεκτικα και στις λακουβες,δεν πετανε 'βυζι' με τιποτα.
-
Ενα - ένα τα θυμάμαι, το Αλτσχάιμερ βλέπεις, τα AVS όσο τα φουσκώνεις τόσο καλύτερα γίνονται, στα track-day ξεκινάω με 45, στον δρόμο όταν τρελλαίνομαι είμαι με 40, κανονικά είμαι με 36-36.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Είναι πολύ καλά στο στεγνό, με πολύ καλή κατευθυντικότητα και προειδοποιούν για το που βρίσκονται, είναι άριστα στο φρενάρισμα.
ΝΑ προσθεσω μονο οτι οταν ξεπερασα τα 35000χλμ αρχισαν να κανουν πολυ θορυβο,τα κρατησα μεχρι τις 45000χλμ.Επισης ειναι πολυ ανθεκτικα και στις λακουβες,δεν πετανε 'βυζι' με τιποτα.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις εμπειρίες - απαντήσεις σας!
Απο τα λεγομενά σας καταλαβαίνω οτι είναι μαλακό λάστιχο με σωστό σκελετό προσφέροντας σωστή πληροφόρηση!
Επίσης Bill33 εφόσον λες οτι μετά τα 35.000km έκανα θόρυβο σημαίνει οτι λογικά είχαν σκληρύνει - ξεραθεί σε σχέση με την αρχή. Αυτό προφανώς πρέπει να επηρεάζει προς το χειρότερο και την αποδοσή τους έτσι?
Προφανώς και είναι λογικό και έτσι και αλλιώς είμαι της φιλοσοφίας ότι κάθε 1 - 1,5 χρόνο θέλω καινούργια λάστιχα για να έχω το κράτημα που με ικανοποιεί οπότε και τα 30.000-35.000km συμβαδίζουν και με αυτό για τα χιλιόμετρα που γράφω!
Αυτό που με προβληματίζει είναι το αν θα ταιριάξουν με τα 100 αλογάκια που ίσως τους φανούν (των AVS Sport) λίγα
Τα FULDA είναι πολύ καινούρια λάστιχα και για τα Excelero έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.....για τα Progresso όμως...???
-
Nαι η αποδοση τους ειχε πεσει αλλα νομιζω οτι ειναι φυσιολογικο κατι τετοιο.Μην φανταστεις ομως κατι το επικινδυνο,απλα δεν ειχαν το απολυτο που ειχαν σαν καινουργια.Παντως οπτικα δεν εδειχναν ταλαιπωρημενα,ισως λιγο στα πλαινα τακουνια.
Σε τι διασταση θα τα βαλεις;Εγω φοραω 195/50-15 σε ταχυτητα V . -
Ακριβώς την ίδια !
Ναι προφανώς και πεύτει η αποδοσή τους.....το θέμα είναι να μην είναη τραγική η αποδοσή τους μετά απο 25 k km σε σχέση με την αρχή!
Έτσι και αλλιώς είπαμε κάθε 1,5 χρόνο τα λαστιχάκια επιβάλλονται κατά τα δικά μου γούστα
-
Ο σωστός δείκτης ταχύτητας για τα 100 αλογάκια σου όπως τα λές είναι ο Η ώστε να ζεσταίνονται γρήγορα και σωστά, δεν ξέρω όμως αν βγαίνει σε Η, τα δικά μου είναι V.
-
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Καλο σε κρατημα, ανεση, θορυβο αλλα πολυ μαλακα πλαϊνα με αποτελεσμα πολυ ασαφεια στο στριψιμο και τελικα ανασφαλεια στην αισθηση. Κατεληξα να πηγαινω με 10-15 χλμ λιγοτερα σε καθε στροφη.
Αλλαγη σε καινουρια Bridgestone RE 720.
Σκληρα πλαϊνα, σαφες πατημα αλλα πιο σκληρη γομα απο τα Conti, αργουν να ζεσταθουν, οταν ζεσταθουν ομως ειναι καλα, αρκετος θορυβος.Ta έχω κι εγώ (205/55/16) αλλά μετά από 12.500 χμ τα εμπρός αρχίζουν και παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης. Θα τα βάλω πίσω αλλά δε με βλέπω να φτάνω τα 30.000κμ.
-
Αμα βάλεις τα παληά πίσω να προσέξεις να μη σβουρίξεις, πάντως είνα λάθος τα παληά λάστιχα πίσω ιδίως σε προσθιοκίνητα.
-
To ξέρω έχει ξανασυζητηθεί. Αντέχουν ακόμα δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλώς τα συγκεκριμένα ελαστικά θα φάνε γρηγορότερα τα ψωμιά τους από τα P7 που είχε μαμα.
-
Μόλις πήρα τηλέφωνο σε μια αλυσίδα... Πήρα και στα 2 καταστήματα που έχουν και στο ένα προτείνουν για Getz 1.3 στην διάσταση 195/50-15 BF goodrich και Ρ6 και στο άλλο τα Ρ6 και τα Yokohama C-drive.
Εμένα με ενδιαφερεί ένα ελαστικό (τέσσερα εννοώ) με τα παρακάτω χαρακτηριστκά:
- Μαλακό πέλμα
- Σκληρά πλαϊνά
- Να έρχεται γρήγορα σε θερμοκρασία λειτουργίας
- Δείκτη ταχύτητας Η
Είχα προσανατολίστει και ψηνόμουν τρελά να βάλω τα continental αλλά μου είπε ο τύπος πως είναι δύσκολη διάσταση για τα continental η δική μου (και της υπόλοιπης μισης Ελλάδας....)
Επειδή διάβασα διάφορα για Bridgestone, ως πρώην κάτοχος μπορώ να πω πως είναι παααααααρα πολύ καλά ελαστικά και κρίμα που δεν υπάρχουν σε στοκ. Το πρόβλημα είναι μέχρι να ζεσταθούν. Μόλις ανεβάσουν θερμοκρασία βεντουζάρουν τρελά! ΕΤΣΙ, ΕΤΣΙ!!! ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΒΕΝΤΟΥΖΑ! Βέβαια για να έχει πιο σωστά κρητήρια καλό θα ήταν να έχεις δοκιμάσει αρκετών εταιρειών ελαστικά, πράγμα δύσκολο σχετικά διότι όταν μείνεις ικανοποιημένος από κάτι το ξαναβάζεις...
-
Γεια χαρα, εχω ford fusion, εχει κανεις καποια καλη προταση για λαστιχα. οδηγω κυριως εκτος πολης, σε εκδρομες, και το βαζω και σε χωματοδρομο περιπου 20%.
ευχαριστω εκ των προτερων
-
Μετά από πολλές κακουχίες είναι επιτακτικό πια να αλλαχθούν τα λάστιχα στο ΖΧ που έχουμε στην οικογένεια. Φοράει 165 / 70 R13. Προφανώς επειδή διαδραματίζει επικουρικό ρόλο στις μετακινήσεις μας δεν ψάχνω το απόλυτα στριφτερό λάστιχο αλλά κάτι ασφαλές και οικονομικό. Έχετε καμία πρόταση, ακόμα και για λαστιχάδικο στη Θεσσαλονίκη;
Ευχαριστώ
edit: Τα λάστιχα που φοράει τώρα είναι κάτι kleber από τα οποία όλως παραδόξως μείναμε πολύ ευχαριστημένοι, αλλά ο πατέρας μου δεν είναι σίγουρος από που τα αγόρασε.
-
κανείς;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....