-
Λοιπόν ...195/65-15 σε Yoko S.Drive δεν βγαίνει. Αυτό από το εγγλέζικο site. Στο ελληνικό (της εταιρίας πάντα) το λάστιχο δεν αναφέρεται καν... Έτσι κι αλλιώς άκυρο λοιπόν. Κρίμα σχεδόν όλα τα reviews φαίνεται να το βγάζουν πολύ καλό..... Βγαίνει όμως σε C.Drive... υποθέτω πως θα είναι λιγότερο σκληρό και πιο touring ελαστικό.
Έχει κανείς εμπειρία από Yokohama C.Drive;;
Επίσης ένας λαστιχάς είχε BFGoodrich GGrip σε 195/65-15V... άγνωστη ποσότητα γενικά ...το ξέρει κανείς; -
Παιδιά το αυτοκίνητό μου φοράει τις ζάντες volvo ADARO 196/65/R15 καρέ 5χ108, offset 46mm....μπορώ να βάλω τις volvo celeus 205/55/r16 καρέ 5χ108, offset 52,5mm??? ή το offset αποτελεί πρόβλημα;
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Λοιπόν ...195/65-15 σε Yoko S.Drive δεν βγαίνει. Αυτό από το εγγλέζικο site. Στο ελληνικό (της εταιρίας πάντα) το λάστιχο δεν αναφέρεται καν... Έτσι κι αλλιώς άκυρο λοιπόν. Κρίμα σχεδόν όλα τα reviews φαίνεται να το βγάζουν πολύ καλό..... Βγαίνει όμως σε C.Drive... υποθέτω πως θα είναι λιγότερο σκληρό και πιο touring ελαστικό.
Έχει κανείς εμπειρία από Yokohama C.Drive;;
Επίσης ένας λαστιχάς είχε BFGoodrich GGrip σε 195/65-15V... άγνωστη ποσότητα γενικά ...το ξέρει κανείς;Σε ελαφρύ αυτοκίνητο (Lancia Y ~ 950kg) και 195/50/15 Η είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα C-drive
Δεν είναι RE720 σε σκληρότητα σκελετού και πρόσφυση (μετά από 2 σετ που φορέθηκαν) αλλά σαφώς καλύτερο από ecocontact2 και exalto 1. Μετά από σχεδόν 2 χρόνια δεν έχει πέσει η απόδοση τους ούτε στο βρεγμένο. Σε βαρύτερο αυτοκίνητο όμως δεν ξέρω ... -
Ο χρήστης arist2 έγραψε:
Παιδιά το αυτοκίνητό μου φοράει τις ζάντες volvo ADARO 196/65/R15 καρέ 5χ108, offset 46mm....μπορώ να βάλω τις volvo celeus 205/55/r16 καρέ 5χ108, offset 52,5mm??? ή το offset αποτελεί πρόβλημα;Μόνο αν δίνει η Volvo τη συγκεκριμένη ζάντα και λάστιχο γαι το αυτοκίνητο σου
γιατί αλλιώς ... θα στενέψεις τα μετατρόχια κατά 13mm (6.5+6.5)
Με στενότερα μετατρόχια αυξάνονται οι κλίσεις. Επίσης η μετατόπιση του τροχού πιο μέσα στους θόλους προϋποθέτει να υπάρχει χώρος ώστε να μην βρίσκουν σε θόλους ή μέρη της ανάρτησης. (6.5mm ζάντα + 5mm λάστιχο = ~ 11.5mm πιο μέσα)
Προτιμότερο είναι (πάντα αν υπάρχει χώρος στους θόλους) να αυξηθούν τα μετατρόχια παρά να μειωθούν.Σε αυτό το site μπορείς να βλέπεις τις διαφορές αλλάζοντας λάστιχα-ζάντες.
-
το πιο πλούσιο μοντέλο φοράει τη συγκεκριμμένη ζάντα.....δεν μπορώ να καταλάβω όμως πως θα μειωθούν τα μετατρόχια αφού απο 46mm offset θα πάω σε 52,5 δηλαδή απο 1,8 σε 2,1 inches στην ιστοσελίδα της volvo δίνει για όλες τις 16αρες και 17αρες και 18αρες ζάντες offset 52,5 για volvo s40 μόνο οι 15αρες έχουν 46mm ......λέτε να μην κάνουν ή να έχω πρόβλημα οδικής συμπεριφοράς;
-
η volvo δίνει τις συγκεκριμένες ζάντες για το S40, άρα νομίζω ότι κάνουν. Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η μια είναι 15χ6, ενώ η άλλη, 16χ6,5
-
παιδιά μου έστειλε μήνυμα η αντιπροσωπεία και μου είπε ότι φυσικά και μπορώ να βάλω τις ζάντες 205/55 r16 celeus 52,5 offset......άρα δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα...τι λέτε;
-
Εγώ σε όλα μου τα αυτοκίνητα φοράω Yoko AVS Sport σε διάσταση 195-50-15, έβαλα και S-Drive, αλλά πιο πολύ μου αρέσουν τα AVS, το οποίο έχει καταργηθεί εδώ και 2-3 μήνες
αναφορά από τον φορουμίστα hammer του miata-club για να πάρεις μια ιδέα.
Ίσως δεν είναι χρήσιμη σύγκριση για τους miataκηδες, αλλά έχω να κάτω τη σύγκριση ανάμεσα στα 185/60/14 Exalto2 και τα 195/50/15 S-Drive πάνω στην Corolla μου. Λάβετε υπόψη την διαφορετική γεωμετρία και κατανομή βάρους και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας. Σε απόλυτη πρόσφυση είναι περίπου το ίδιο, τουλάχιστον στα μέτρια ως γλιστερά οδοστρώματα της Αθήνας. Δεν τα έχω δοκιμάσει σε πίστα, και δεν έχω γνώμη για εκεί. Οπότε, έχουμε και λέμε:
Πρόσφυση: Στην επιτάχυνση και το φρενάρισμα, τα δύο λάστιχα είναι αντίστοιχα. Στις στροφές, το Exalto έχει ελαφρώς περισσότερη πρόσφυση, αλλά με τεράστιες γωνίες ολίσθησης και καταπόνηση του πλαϊνού του. Αντίθετα το S-Drive έχει μικρές γωνίες ολίσθησης, πέρα από τις οποίες γλιστράει σταδιακά. Αν προσέχει κανείς με το τιμόνι και δεν στρίβει σαν να είχε Exalto (κάτι που έκανα την πρώτη μέρα!) μπορεί να κρατάει το S-Drive στις ωφέλιμες γωνίες του και να στρίβει αποτελεσματικά εκμεταλλευόμενος τα άλλα πλεονεκτήματα του S-Drive. Απλά θέλει πολύ διαφορετικό στυλ!
Τιμόνι: Καμία σχέση. Τα S-Drive δίνουν αμεσότητα και πολλή πληροφόρηση σε κάθε θέση, ενώ τα Exalto δίνουν πληροφόρηση μόνο όταν στρίβουν! Το κέντρο του τιμονιού στα Exalto είναι ανύπαρκτο και αυτό ενοχλεί στην ΕΟ που το τιμόνι κάνει μικρές κινήσεις. Όταν οι κινήσεις μεγαλώνουν (πχ. στην περιφερειακή Υμηττού) το Exalto πληροφορεί πολύ καλά. Αντίθετα, τα S-Drive πληροφορούν πολύ καλά στο κέντρο και ακόμα καλύτερα στο στρίψιμο! Καταλαβαίνεις πόση πρόσφυση έχουν και πότε θα γλιστρήσουν ώστε να ρυθμίσεις τη συμπεριφορά σου. Βέβαια με τη συνήθεια και τα Exalto δίνουν αυτή την πληροφορία, οπότε στρίβοντας μπορώ να πω ότι τα λάστιχα είναι περίπου ισοδύναμα. Απλώς το Exalto θέλει πιο πολύ τιμόνι, δηλαδή στρίβει και πληροφορεί καλά σε μεγαλύτερες γωνίες. Δεν του αρέσουν οι μικρές γωνίες στο τιμόνι.
Πλαϊνα: Εδώ η σύγκριση είναι 'άδικη' καθώς το Exalto είναι 60άρι και το S-Drive 50άρι. Έχω την εντύπωση ότι η διαφορά τους δεν οφείλεται μόνο στο προφίλ, αλλά και στη λογική της κάθε εταιρίας που διαφοροποιείται στην σκληρότητα του σκελετού. Το Exalto διπλώνει και στηρίζεται στο πλαινό του στις έντονες στροφές (κάτι που επιδιώκει η Michelin) ενώ το S-Drive φαίνεται εντελώς άκαμπτο για τα δικά μου δεδομένα. Αυτό προφανώς δίνει και την καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι που έγραψα παραπάνω.
Αυτά προς το παρόν. Όσο δοκιμάζω τα S-Drive και τα συνηθίζω, θα προσθέτω κι άλλα εδώ.
Να προσθέσω ότι μετά την θετική εμπειρία με τα S-Drive και τα σχόλια του Αλέξη, θα ήθελα να έχω δοκιμάσει τα Bridgestone 720 πριν καταργηθούν. Όταν σκεφτόμουν όμως για λάστιχο παλιότερα επέλεξα τα Exalto2 και έτσι δυστυχώς δεν έχω εικόνα για τα 720.
-
Έχουμε και λέμε λοιπόν: τα RE720 καταργήθηκαν, τα S.Drive και τα ΑVS Sport βγαίνουν από 55 προφίλ και κάτω... άρα τι μένει που να είναι κοντά σε χαρακτηριστικά; Σε 60-65 προφίλ χλωμό με κόβω. Επιστρέφω στα Dunlop Sport 01;;;
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Έχουμε και λέμε λοιπόν: τα RE720 καταργήθηκαν, τα S.Drive και τα ΑVS Sport βγαίνουν από 55 προφίλ και κάτω... άρα τι μένει που να είναι κοντά σε χαρακτηριστικά; Σε 60-65 προφίλ χλωμό με κόβω. Επιστρέφω στα Dunlop Sport 01;;;Γιατί τα 01 και όχι τα Fast Response ;
Θα έβλεπα και τα Vredestein Sportrac 3, προσωπικά ... -
Που είναι το Fast Response ρε σεις? Το έχω ακούσει αλλά δεν το χει κανένα site αγγλικό ή ελληνικό..... αυτό που με ενδιαφέρει είναι να 'χει πιο ανθεκτικά πλαϊνά από το 01.
edit: υπάρχει στο γερμανικό site....δε σκαμπάζω γρι
-
Ένα ακόμα + στα premium contact2, στο χίονι αυτήν την φορά.
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Που είναι το Fast Response ρε σεις? Το έχω ακούσει αλλά δεν το χει κανένα site αγγλικό ή ελληνικό..... αυτό που με ενδιαφέρει είναι να 'χει πιο ανθεκτικά πλαϊνά από το 01.Υπάρχει τουλάχιστον μια διετία στην αγορά. Ιδού και το αγγλικό site ...
-
ΟΚ το είδα. Λέει ότι έχει σκληρά πλαϊνά...Τα έχεις δοκιμάσει;
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
ΟΚ το είδα. Λέει ότι έχει σκληρά πλαϊνά...Τα έχεις δοκιμάσει;Εγώ όχι, το ADAC όμως ναι .
Και να ξαναθυμίσω τα Vredestein ...
(Υπενθύμιση: Trocken: απόδοση στο στεγνό, Nass: απόδοση στο βρεγμένο, Gerausch: θόρυβος, Kraftstoffverbrauch: κατανάλωση καυσίμου και Verschleiss: φθορά.
Βαθμολογίες: 5 για το χειρότερο-1 για το καλύτερο) -
Ok ...φχαριστώ
Η πλάκα είναι πάντως πως το Bridge ER300 που το 'χα απορίψει ως πολύ... touring έχει καλύτερο κράτημα και από τα 2 σύμφωνα με το ADAC!
-
Σε γερμανικό δρόμο, σαφώς. Σε ελληνικό χλωμό ως άσπρο.
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ...
ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Τ ΙΔΙΟ ΑΜΑΞΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ 225/45 R17
ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙΚΑΛΗ,ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΘΟΛΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ.
ΑΥΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. -
Έχει αγοράσει κανείς ελαστικά απο το παρακάτω?
http://www.elastika-online.gr
Μου φαίνονται καλές οι τιμές του...Επίσης έχει κάποιος να προτείνει κάποιο λάστιχο για A4 2T quattro σε διάσταση 235/45/17?
Σκέφτομαι για P ZERO ROSSO... -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Έχει αγοράσει κανείς ελαστικά απο το παρακάτω?
http://www.elastika-online.gr Μου φαίνονται καλές οι τιμές του...Τόσο σε εμένα όσο και σε άλλους εδώ υπάρχει η εντύπωση ότι σε γενικές γραμμές και τουλάχιστον για επώνυμα ελαστικά μπορείς να πετύχεις τις ίδιες ή καλύτερες τιμές που όμως περιλαμβάνουν και τοποθέτηση στα κοινά λαστιχάδικα με λίγο ψάξιμο. Άσε που το βλέπεις πριν στο βάλουν και μπορείς πάντα να κάνεις πίσω...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....