-
Με 20VT ο δείκτης V ειναι οριακός,αν δεν είσαι γκαζοφονιάς ειναι οκ επιλογή,αλλα αν σε τρώει το πόδι σου μείνε στα W αλλιως θα δεις πολυ γρήγορη φθορά.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μαλλον για τα SP2000 λεει ο charmak66 .Αυτα φοραει το HGT και ειναι μαπα.Μεχρι το καλοκαιρι θα τα αλλαξω.Αυτά πρέπει να είναι...Θυμόμουν ότι είχαν κάμποσα μηδενικά...
Λεφτά γι' αυτά τα λάστιχα δεν θα έδινα!Για άλλα dunlop δε γνωρίζω/δεν απαντώ. -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Ευχαριστώ, το αυτό και δι' υμάς...(το πως τα χωνέχω τα 500 ευρώ που έδωσα σήμερα - λάστιχα + εμπρός τακάκι - να δούμε... )
Γιατι δεν πηγες δε διασταση 195-50-15, με κοστος 250 ευρω?
Εγω εκανα αυτη τη μετατροπη στο 206 μου(ιδιο με εσενα) και απεκτησα καλυτερο προφιλ ελαστικου για τις στροφες και λιγο κοντυτερο βημα που βοηθαει παρα πολυ στις χαμηλες στροφες.
Πχ με τριτη και 2000 στροφες, εκει που θα ετρεμε και πηγαινε να σβησει, τωρα δε μασαει.
Η αποκλιση του κοντερ ισως εχει ανεβει, αλλα ειναι ανεπαισθητη μεχρι τα 100-120.Και κατι τελευταιο.Τα αρχικα 206 βγαιναν με 195-50-15.
Κατι μου λεει πως τους ειχε μεινει πολυ στοκ στην continental σε 195-55-15, με αποτελεσμα να τα φορτωθουμε.
Δε νομιζω οτι τα τελευταια 206 εχουν αλλες αλλαγες στη γεωμετρια ή στο μετρητη του κοντερ,οταν αποφασισαν να βαλουν 195-55-15. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Γιατι δεν πηγες δε διασταση 195-50-15, με κοστος 250 ευρω?
Γιατί έχει 3,3% διαφορά από το 195-55... Αρκετό πιστεύω...
Και κατι τελευταιο.Τα αρχικα 206 βγαιναν με 195-50-15.
Δεν έβγαιναν με 185-55;;; Αυτό είχα ακούσει εδώ μέσα...
-
Ãéáôé äåí ðçãåò äå äéáóôáóç 195-50-15, ìå êïóôïò 250 åõñù?
Ãéáôß Ý÷åé 3,3% äéáöïñÜ áðü ôï 195-55... Áñêåôü ðéóôåýù...
Óå êáèçìåñéíÞ ÷ñÞóç áíåðáßóèçôï .... ìüíï êÜôé ëßãá ÷ëì ôåëéêÞò êïíôÝñ
195 êáé ìÝíåé åêåß ,200 ðëÝïí ü÷é ïýôå ìå ïýñéï Üíåìï !
ÄéáöïñÝò êáôáíÜëùóçò áìåëçôÝåò ðïõ Ý÷ïõí íá êÜíïõí êáé ìå ôéò ïñÝîåéò ðïõ óïõ áíïßãïõí üôáí áñ÷ßæåéò ôéò óôñïöÝò êáé ç áêñßâåéá Ý÷åé áõîçèåß 'ãáñãáëùíôáò ' äåîß ðüäé êáé ÷Ýñé íá ..êÜíïõí ôá äéêÜ ôïõò
Êáôá ôá Üëëá üôé êáé ï S3 ... êáé áò ëÝíå üôé åßíáé êáé êáëÜ ðéï Üó÷çìï ëüãù ìåãáëýôåñïõ êåíïý åëáóôéêïý -èüëïõ ÓùóôÜ êáôáëÜâáôå äåí Ý÷ù '÷áìçëþóåé'
Áíôå êáëïöÜãùôá . -
Äåí Ýâãáéíáí ìå 185-55;;; Áõôü åß÷á áêïýóåé åäþ ìÝóá...
ôá 8âÜëâéäá 1600 ×Ô(5èõñá ) íïìßæù ôï åß÷áí áõôÜ .....óå 14 áñåò ìÜëëïí
-
Καλά, η τελική δεν με καίει και τόσο πολύ... Πόσες φορές έχω πάει με πάνω από 170;;; 2;;3;; κάπου εκεί...
Αλλά, προσωπικά μου φαίνεται μεγαλούτσικη η διαφορά... Εν πάση περιπτώσει...
Πάντως τα Uniroyal δεν μου φαίνεται από τα πρώτα 'τεστ' ότι θα γιατρέψουν τελικά την απέχθεια των Continental για το στεγνό οδόστρωμα... Αλλά ας περιμένω πρώτα να 'στρώσει' το λάστιχο...
-
To 195-50-15 εχει την ιδια διαμετρο με το 185-55-15
Οσο για τη διαφορα στο κοντερ, αυτο που προσπαθουσα να πω στην προηγουμενη απαντηση μου ειναι οτι οι Γαλλοι δεν πειραξαν τιποτα στο αυτοκινητα,ουτε κοντερ , ουτε γεωμετρια αναρτησης, και απλα εβαλαν μεγαλυτερη διασταση ελαστικων.
Αυτη ειναι η αισθηση μου.Σε ρανταρ της εθνικης που δειχνει την ταχυτητα μας, περασα με 60χλμ/ωρα κοντερισια, και το ρανταρ εδειχνε 54.
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
To 195-50-15 εχει την ιδια διαμετρο με το 185-55-15
Όχι δεν έχει.
-
Έχει σχεδόν την ίδια διάμετρο. Ελάχιστη διαφορά.
Προς το παλικάρι με τα Uniroyal 550.
Πες μας εντυπώσεις ντε!Το σκέφτομαι και για τα 550.... -
Οι εντυπώσεις σε αυτή και την προηγούμενη σελίδα... Συνοψίζω: Πολύ καλά στο βρεγμένο, μέτρια στο στεγνό (καλή ελκτική πρόσφυση, αλλά σε 2-3 στροφές είδα σχετικά χαμηλά όρια), αλλά πολύ προοδευτικά. Το δυνατό τους σημείο (πέρα από το βρεγμένο) είναι η άνεση: αθόρυβα + αρκετά μαλακά πλαϊνά = καλύτερη συμπεριφορά στις λακούβες...
-
Ξεθάβω το τόπικ μιας και είναι, αν δεν κάνω λάθος, το μεγαλύτερο περι ελαστικών.
Τελικά σήμερα πήγα για τα 550 αλλά ο λαστιχάς μου λέει βάλε καλύτερα τα καινούργια goodyear excellence.
Ε τα έβαλα λοιπόν. Ακόμα πολλές εντυπώσεις δεν έχω, μάλλον πρέπει λίγο να τριφτούν οπότε έχει συνέχεια.
Είναι πολύ άνετα, αθόρυβα, με καλή ελκτική πρόσφυση.
Πλέον το αυτοκίνητο 'μπαίνει' πολύ καλύτερα.
Το μόνο πρόβλημα είναι το ότι 'χάθηκε' το απότομο τιμόνι. Τώρα στρίβει με πιο μεγάλο lag και εμφανίζεται λίγο υποστροφικό. Σε κάθε περίπτωση πάντως σε όλες τις στροφές είμαι τουλάχιστον 10χλμ πάνω.
Η διάσταση που έβαλα είναι 185/60/14 σε 5,5 ζάντα. Δεν μαγούλιασε ιδιαίτερα, αν και πιστεύω ότι το πιο 'αργό' τιμόνι είναι από αυτό. Πριν φορούσα τα Dunlop sp10 σε 165/70/14.
Α, άσχετο...επιτέλους σταμάτησε να αφήνει την πρώτη κάτω.
Έκανα και μια διαπίστωση. Όταν έφτασα σπίτι τα λάστιχα καίγανε, και ήταν αρκετά πιο ζεστά από τα dunlop ακόμα και σε υστερικές συνθήκες.
Αυτό είναι καλό ή κακό; -
αγγελε ολα ειναι αναλογικα με το τη χρηση θελεις να κανεις με τα λαστιχα. τα goodyear στα χαμηλα σκαλοπατια τους , δεν φυμιζονται και και τοσο για τον σπορτιφ χαρακτηρα τους. απλα λαστιχακια ειναι που κανουν σχεδον τα παντα στο μεσο ορο. (οπως αλωστε και τα F1).
το οτι ζεσταθηκαν , ειναι λογικο , ενα για τον χαρακτηρα του ελαστικου , ενα οτι ειχε ζεστη , ενα ο τοπος που μενεις (οπου μεχρι να πας και την ευθεια του την εχει να τρεξεις λιγο παραπανω και τις στροφουλες για να το πιεσεις).
για το θεμα τωρα της διαστασης αυτο που εκανες ειναι να μικρινεις την συνολικη διαμετρο του τροχου με οτι αυτο συνεπαγεται. το σιγουρο παντως ειναι οτι κερδισες σε ελκτικη και πλευρικη προσφυση.
καλοφορετα , καλοταξιδα -
Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη.
Ξαναέκανα μια βολτούλα πριν λίγο στο χωριό.
Πολύ άνετο και μου έκανε εντύπωση ότι δε σπινιάρει!
Ευχαριστώ και πάλι και....στα δικά σας (ότι θέλει ο καθένας φυσικά)! -
Έφτασε ο καιρός για αλλαγή των ελαστικών στο Accent. Φοράει εδώ και 2,5 χρόνια τα Michelin Energy που γενικά ήταν αρκετά ικανοποιητικά για χρήση στην πόλη. Αναρρωτιέμαι όμως μήπως στην κατηγορία τους και για αστική χρήση (Αθήνα) υπάρχει πλέον κάτι καλύτερο. Υπάρχει;
-
Αφού είσαι ευχαριστημένος,γιατί να πειραματιστείς;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έφτασε ο καιρός για αλλαγή των ελαστικών στο Accent. Φοράει εδώ και 2,5 χρόνια τα Michelin Energy που γενικά ήταν αρκετά ικανοποιητικά για χρήση στην πόλη. Αναρρωτιέμαι όμως μήπως στην κατηγορία τους και για αστική χρήση (Αθήνα) υπάρχει πλέον κάτι καλύτερο. Υπάρχει;continental prenium contact 2 maybe???
-
Εγώ πάλι δεν νομίζω οτι αξίζει να δώσει παραπάνω λεφτά. Energy ξανά άντε και κανα Bridgestone B330 evo. Βέβαια για μένα τα Michelin είναι ανώτερα απο τα Bri.
Νεώτερα από το μέτωπο των Uniroyal...
Πολύ μαλακά πλαινά και μια ασάφεια στο πίσω μέρος στα πολλά. Εκεί που με τα Michelin έμπαινα άνετος τώρα μπορεί να έχω αρχίσει να διορθώνω. Θα δοκιμάσω με πιο χαμηλές πιέσεις. Σε στροφιλίκι μου λείπουν τα Exalto μου αλλά σε ταξίδια και μέσα στην πολη σε καμία περίπτωση. Συμβιβασμοί τι να κάνεις... -
Οι εντυπώσεις σε αυτή και την προηγούμενη σελίδα... Συνοψίζω: Πολύ καλά στο βρεγμένο, μέτρια στο στεγνό (καλή ελκτική πρόσφυση, αλλά σε 2-3 στροφές είδα σχετικά χαμηλά όρια), αλλά πολύ προοδευτικά. Το δυνατό τους σημείο (πέρα από το βρεγμένο) είναι η άνεση: αθόρυβα + αρκετά μαλακά πλαϊνά = καλύτερη συμπεριφορά στις λακούβες...Εμένα πάντως με εντυπωσίασαν κατα τη διάρκεια του ταξιδιού μας στην Αθήνα. Αφού να φανταστείς μετά το track day πάω φούλ για uniroyal.
Βέβαια θα ξεκαθαρίσω στο λαστιχά οτι αν είναι made in ανατολικό μπλοκ να τα κρατήσει να τα χαίρεται. Αλήθεια που τα φτιάχνουν; -
Γιατί ίσως βγήκε κάποιο καλύτερο ελαστικό από τότε. Τα Energy είναι εντάξει, αλλά με 20.000 χλμ σε 2,5 χρόνια άρχισαν να μην έχουν καλή απόδοση, η γυναίκα μου παραπονιέται ότι μπαίνει εύκολα το ABS. Υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα στα Continental; Υπόψιν ότι το αυτοκίνητο κάνει συνήθως αρκετές σύντομες διαδρομές των 20-30 λεπτών με μέτριες ταχύτητες και τα λάστιχα δεν προλαβαίνουν να ζεσταθούν - ίσως είναι κι αυτό ένα κριτήριο για την επιλογή.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....